Şimdi Ara

FLASH BELLEK İÇERİSİNE LİNUX KURMAK??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben flash belleğe linux'u kurup, bilgisayarı flash bellek üzerinden açmayı istiyorum.Yani sanki harddiskim yokmuş gibi.
    Normal harddiske linux yükleme işlemlerini gerçekleştirip sonra da harddisk seçim menüsünden "flash belleği" seçsem olur mu (veya çıkıyor mu orada flash bilmiyorum), yoksa başka bir yöntem mi var?

İstediğim setup'u flasha atıp, formatı Flash bellekten yapmak değil, Sistemi Flash belleğe kurmak.

Ara ara bulamadım yardım edin lütfen

• Hocam 2 USB olması lazım. Bir USB'ye linux iso dosyasını yazdıracaksınız. Diğer USB ise boş kalacak.
    İki usb belleği bilgisayar kapalı iken bilgisayara takın ve Linux iso dosyasını yazdırdığınız USB belleği başlangıçta seçin.
    Kuruluım menüsünde boş olan USB belleğinize kurulumu seçersiniz.GRUB kurulumunuda boş olan usb belleğe yaptınız mı dediğiniz gibi olur.
  • kindly34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Bu siteden -->https://forums.kali.org...g-LinuxLive-USB-Creator buldum nasıl olacağını ancak deneme imkanım olmadı henüz, flash yok elimde.Dediğiniz yöntemi düşündüm ilk, acaba olur mu diye.
    DVD ye yazdım ben ISO dosyasını, 2 usb yerine dvd+usb yapılarbilir sanırım dimi?
    DVD üzerinden USB ye kurarız aynı şekilde.Ya da olmadı en kötü ihtimalle linkteki programla yaparım.
  • Linux Mint imajları aynı zamanda canlı çalışan imajlar. Usb diske unetbootin ile yazdırıp kullanabllirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkaneker kullanıcısına yanıt
    Bu linkteki ---> https://forums.kali.org...g-LinuxLive-USB-Creator şekilde yapılabilir mi?
    Ya da üstteki arkadaşın dediği gibi?
  • tvhdmuaz T kullanıcısına yanıt
    Elinizde Linux yüklü DVD varsada olur.Başlangıçta sistemi DVD'den başlatın.Boş USB belleğinizde takılı olsun.Kurulum ekranında USB belleğe kurulumu yaparsınız.
    GRUB kurulumunuda USB belleğin baş kısmına yüklediniz mi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

Linux Mint imajları aynı zamanda canlı çalışan imajlar. Usb diske unetbootin ile yazdırıp kullanabllirsiniz.

Dediğiniz gibi yaparsa, her bilgisayarı yeniden başlattığında sistemde yaptığı değişikler, yüklediği dosyalar vs. hepsi silinir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama.
    USB belleğe kurulumu yaptıktan sonra bitiyor mu? GRUB kurulumu demişsiniz ya, onu anlamadım o yüzden soruyorum :)
  • tvhdmuaz T kullanıcısına yanıt
    Zaten grub kurulumunu nereye yapılması gerektiğini size sorar.Genelde GRUB kurulumunda otomatik olarak doğru yeri seçmiştir.
    Örneğin; USB belleğiniz /dev/sdc olsun.(Kurulum ekranında usb belleğinizi boyutundan tanırsınız. /dev/sdb, /dev/sdc, veya daha farklı bir yolu olabilir.)
    /dev/sdc/ olduğunu varsayıyorum. Siz, GRUB kurulumunu USB'nin baş kısmına yani "/dev/sdc" kısmına kurulumu işaretleyeceksiniz. /dev/sdc1, /devsdc2 gibi diğer kısımları değilde /dev/sdc/ yani usb belleğin baş kısmı seçili olacak.

anladım
    Yardım için teşekkür ederim
  • Usbnizi fat 32 ye bicimlendirin sonra Universal USB installer programini indirin sonra calistirin oradan yukleyeceginz Linux surumunu secin sonra linuxu indirin masasustune atin universal USB installerdaki step 2 bolumunden masaustundeki Linux dosyasini secin.be starta basin bekleyin islem bittikten sonra lcyi kapatin be boot menusune gidin boot menusunden USB yi secin sonra artik usbden Linux calistirdiniz hayirli olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pupy linux işinizi görecektir. Bir usb ye puppy imajını yazdırarak direkt kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eklemem gerekirse yaptığınız değişiklikler dosya kaydetmek ve bir program yüklemek gibi kaydetme imkanınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 26 Ekim 2015; 17:21:43 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.