Şimdi Ara

Flash diskin dosya sistemini FATden NTFS yapsam bisey olurmu !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar sorum bu, cevabiniz... !? (flash disk 16GB)

• Birşey olmaz..
  • NTFS artık tüm XP ve Vista sistemlerde tanınıyor.

USB bellek boyutu NTFS'in iyi performans vermesi açısından düşük kalır.... diyecektim ama 16 GB nedeniyle bu gerekçem kuvvetini kaybediyor.

Bu durumda NTFS ile başınızı ağrıtabilecek tek durum Apple gibi NTFS tanımayan sistemler veya USB girişine sahip DivX oynatıcılar olabilir.

Ancak benim USB belleğim olmadığı için deneyemediğim bir ayrıntı var: Windows format penceresinde FAT'e ilave olarak NTFS'i de veriyor mu?
  • flash diskler ile ntfs önerilmez. 32gb üzerine çıkarsanız o zaman ntfs olabilir. Bunun altında kalan derler astarı yüzünden pahalı gelir ntfs'nin.

Daha basit bir analoji ile ntfs sabit olarak ücret alan bir sistem gibi düşün. 100GB da 10 lira veriyorsun 10 taşısanda.

fat32 ise orantılı olarak para alan bir sistem yani 10GB için 1 lira verirken 100gb için 10 lira veriyorsun. İşte bu anda ortada kalan optimize nokta 32gb, bunun altında fat32 daha karlı.
  • Söylenenlerin tam aksine ntsf yapmalısın arkadaşım. Çünkü 8 veya 16 GB flash kullanmanın en büyük espirisi büyük dosyaların aktarımını tek seferde yapabilmektir. Fat32 altında bir dosyanın maksimum boyutu 4GB ile sınırlıdır. Örneğin, 6 GB'lık bir film dosyasını içine atmaya çalıştığında yer olmadığına dair hata verecektir. NTFS'te ise maksimum dosya boyutu yaklaşık 16 GB'dır. Ayrıca dosya güvenliği ve adresleme açısından NTFS'in artıları gözardı edilemeyecek kadar fazla. Yani, özellikle elinde minimum 8 GB veya 16 GB flash bellek varsa NTFS'ten şaşma derim ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagatay77

Söylenenlerin tam aksine ntsf yapmalısın arkadaşım. Çünkü 8 veya 16 GB flash kullanmanın en büyük espirisi büyük dosyaların aktarımını tek seferde yapabilmektir. Fat32 altında bir dosyanın maksimum boyutu 4GB ile sınırlıdır. Örneğin, 6 GB'lık bir film dosyasını içine atmaya çalıştığında yer olmadığına dair hata verecektir. NTFS'te ise maksimum dosya boyutu yaklaşık 16 GB'dır. Ayrıca dosya güvenliği ve adresleme açısından NTFS'in artıları gözardı edilemeyecek kadar fazla. Yani, özellikle elinde minimum 8 GB veya 16 GB flash bellek varsa NTFS'ten şaşma derim ben

+9999 ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.