Merhaba arkadaşlar, Uzun bir süredir forumu takip edemiyorum, genelde yazılım bölümüne takılırdım, ama girdiğim işin gereği web siteleri yapmam gerekiyor. Şu aşamada sizden istediğim sadece web sitesi yaparken kullanabileceğim yüksek kalitede imajlar. Yani mesela bir emlak sitesi icin güzel ev resimleri gibi. Hepiniz bilirsiniz templatemonsterdaki temaları. İşte buralarda kullanılan resimler gibi şeyler lazım bana. Bunları bana gönderin demiyorum sadece nette bulabileceğim kaynak siteler nelerdir, ama gönderirsenizde fena olmaz yani :) Ayrıca flash, photoshop ve fireworks gibi programlar üzerine kendinizi geliştirmek icin takip ettiğiniz yerli-yabancı web siteleri, kaynak dosyalar ve makalaleri paylaşırsanız cok sevinirim. Hepiniz gibi bende hazır template kullanma taraftarı değilim ve kullanıpta kendini webmaster sanan tiplerden değilim, bu işin ciddi yapıldıgını biliyorum.
Ayrıca tavsiyelerinizede açığım.
Hepinize kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim
Sevgili Aydın;
Eğer bireysel olarak bu işleri yapıyorsan kendinimizi kandırmaya hiç gerek yok, bir kere hazır site yapmayalım, template kullanmayalım gibi düşüncelerin aslında kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyeceğini bir süre sonra göreceksiniz.
Kaldı ki bu konularda yeni ve tecrübenizin pek fazla olmadığınız da belli. Açıkçası, grafiker olsanız anlarım, flash ve action script üzerine yoğunlaşsanız yine anlarım ama web-tasarım deyince ilk etapta neden hep kendi tasarımlarınız olsun template olmasın lafları havada uçuyoyor bunu artık anlayamıyorum ki?
Tek başına bir ekibin olmadan nasıl Ntv gibi yada bırakın ntv yi altı üstü asp bir forum sitesi olan burası yani DH ile nasıl yarışacaksınız? Ya cidden küçük düşünen yada kendini kandırmak isteyen kişiler ancak olaya benim daha önceden baktığım çerçeveden bakarlar.
Sizin öncelikle olaylara bakış açınızı biraz daha geliştirmeniz gerekiyor. Yaptığınız işin hakkını vermek demek template kullanmamak demek değildir. Örneğin bir PHP-Coder her zaman iyi bir tasarımcı olmayabilir. Template i 30 usd ye satın alır ve backend de harika bir kodlama yaparak çokta güzel bir iş ortaya çıkartır. Yada iyi bir Seo'cu ( bu biraz bohçacı gelid hanım havasında bir tanımlama oldu ama idare edin ) hazır bir template yada bir CMS ile bile iyi şeyler yapabilir.
Önemli olan şey hedefiniz nedir? İyi bir tasarımcı mı olmak? O zaman çok iyi CSS bilmeli, çok iyi Photoshop ve diğer bazı programları kullanmalısınız. İyi bir coder mı olmak amaç? o zaman iyice üzerinde uzmanlaşmak istediğiniz dili öğrenin. Yada iyi bir seo uzmanı mı? O zaman Google ın 150 den fazla kriterini isminiz gibi iyi bilmek, çelik gibi snirler sabır ve araştırma kabiliyeti...
Referans siteler değil bildiğim, neredeyse dünya üzerindeki tüm soruların cevabını barındıran sadece bir site biliyorum. Ona kısaca GOOGLE diyorlar. aradığınız tüm sorunların yanıtlarını benim gibi orada bulacaksınız eğer gerçekten benim gibi bir şeyleri öğrenme isteğiniz varsa. Mesela sabah 7 de kalkmam lazım saat şu an 02:00 ve ben google da bir şeyler karıştırır ve download ederken bir taraftan da buraya yazıyorum.
Merha X-Files;
Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.
Bir programcı olarak emin ol bu işlerin oturdugun yerden yapılmayacagını biliyorum. Ayrıca emin ol senin gibi bir cok arkadaştan daha fazla makale okumuşumdur belkide. bütün gece, sabah 7-8 lere kadar makale okuyup araştırma yaptıgım zamanlar oldu ve devam ediyor :)) kolay bir sektör değil seninde bildiğin gibi.
işi google.com a bırakırsak forumların en anlamı kalacak sence ?
Kısaca ben sadece tasarımcı ve grafiker arkadaşlara takip etmem gereken siteleri sordum.Yani bana kaynak verin ben site yapacam gibi basit ve komik bir düşüncem yok
tekrar teşekkürler verdiğin bilgiler için, umarım yeni başlayacak arkadaşlara yol gösterici olur
Dediğin gibi iyi bir coder 'ın parasını verip hazır temp kullanmasına birşey demem. O konuda sonuna kadar haklısın