Şimdi Ara

flash ta çalan müziğin tekrarlanmamasını nasil sağlayabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm ben bu flash ı daha yeni öğreniyorum biras kendimce ilerleme sağladım sayılır ama bir sorunum var;

animasyonu yaptıktan sonra mp3 müzik eklediğimde müzik animasyonla beraber tekrar başa sarıyor ben animasyonun tekrar etmesini istiyorum ama müziğin sadece bi kere çalıp bi daha çalmamasını istiyorum bunu nasil sağlayabilirim

umarım anlatabilmişimdir çünkü tam olarak nasil anlatacağımıda bilmiom :D

• eğer müzik animasyondan uzunsa...

frameleri aynen kopyalayıp... sondaki frame'in peşine eklediğinde (müziğin son bulduğu yere kadar devam et) animasyonun başa dönmüş ama müzik bitmemiş olacak... müzik bittiğinde animasyon yine başa dönecek ama kesilmemiş olacaktır. Animasyonun müziğin bittiği frame'ine actions'a tıklayarak go to an play XXX kodunu tıklayarak gir (XXX senin müziğinin bittiği frame'in sayfa numarası olacak)

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskinomerkeskin -- 26 Ocak 2007; 23:06:05 >
  • zati müzik ve animasyon aynı uzunlukta ama ikisi birden başa döndükleri için müzikte başa dönüo :S
  • örnek kod:

gotoAndPlay(16);

müzik 15. frame'de bitiyorsa... 16.frame dönecektir animasyonun. (yani: 15'te müzik bitti. animasyon da 15te bitti diye kabul edersek... /15+15=30.framede/ 15-30 arası müziksiz tekrarladığın animasyon... 30. frame koyacağın bu kod ile 16dan sonra hep 16-30 arası oynayacaktır)
  • abi yok yapamadım yaw :S :D benim müzik 2111 de bitio diyelim animasyonda 2205 te bitio diyelim şimdi animasyon devam etsin ama müzik tekrar animasyon başa döndiğinde dursun buna göre nereye ne yapacağımı sölermisin kusura bakma çünki fazla bi bilgim yok ama o action dediğin yerleri filan buldum :D
  • keskinomerkeskin yaptığın bu yöntem işe yaramayacaktır müziğin bir kere çalması için şu yöntemi deneyin müziği eklediktek sonra eklediğiniz keyframi seçip propertiesten sync bölümünde even - repeat - 1 olarak ayarlayacağız bu şekilde şarkımız 1 kere çalar
  • Ayhan Hocam anlattığın için sağol...

kısa animasyonlarda ben bu yöntemle müziği durudurup tekrar için kullandığımda işe yaramıştı... (tabii kulağımızı tersten göstermişiz)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.