Şimdi Ara

florasan lamba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi Günler benim size bir sorum olacak bir florasan lambayı pil ile çalıştırabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Beret Condottiere -- 18 Nisan 2016; 17:47:12 >

• sadece pil ile çalıştıramazsınız. ancak pil voltajını yükseltip florasan lambayı yakacak devreler (inverter) kullanırsanız olabilir.
    civa gazı iyonize olabilmesi yani iletken hale geçebilmesi için uc kısımlarında ısıtıcılar ile ısıtılması ve uygun ısıya geldiğinde
    yüksek voltaj ile tetiklenmesi gerekir. yaklaşık 300 volt gibi voltaj civa gazını iletken hale getirir ve lamba ışık yayar.
    elektronik balast vs. devreleri araştırın. florasan inverter devrelerini araştırın. bu devreler işinizi görebilir:https://www.google.com.tr/search?q=floresan+inverter&biw=1280&bih=698&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ5t6hu5jMAhXFFJoKHdgHBvkQ_AUIBigB#tbm=isch&q=floresan+inverter+devreleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 18 Nisan 2016; 18:08:05 >

• saol kardeşim Allah Razı olsun peki 10 adet ledi nasıl çalıştırabilirim kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Beret Condottiere -- 18 Nisan 2016; 22:26:00 >
  • Red Beret Condottiere kullanıcısına yanıt
    joule thief veya joule ringer diye araştırın google'da. çok pratik mucizevi ve basit bir devre. bu devre ile bitik durumda dahi sadece 1.5 volt pil ile 20 adete kadar seri bağlı üstelik beyaz led'i yakabilirsiniz.
  • Allah Razı Olsun kardeş ya çok işime yaradı bunu deniyicem çok iyi cevaplar veriyosun senin bu işten anladığını düşündüm teşekkürler peki ben bu devreyi(joule ringer) nerden bulabilirim ya da malzemelerini yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Beret Condottiere -- 19 Nisan 2016; 18:35:54 >

• son attığınız devre resmi kaç florasan çalıştırır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Spot Yanıp Sönüyor
    8 yıl önce açıldı
    Torpido LED ampulü
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • inverter devresine baktım bu dediklerinizi araştırırken çok güzel devreymiş inverter devresini yapmaya karar verdim yardımınız için teşekkürler

• Eski 6V akülü ışıldaklarda florasan da vardı. Devreleri kullanılabilir.
  • eski 6V akülü ışıldakların florasan çalıştıranları vardı. Devreleri kullanılabilir.
  • eski 6V akülü ışıldaklarda florasan lamba vardı. Devresi kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.