Şimdi Ara

florasan lı vumetre Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ermanunal01

asil sen bana o devreyi bi ara versene inceliyeyim

• quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: can_1981_

ASİL01
    o devrenin baskı devresi falan varsa proteusda çizilmiş gönderir misin ?

yok ama çizmeyi denerim

hocam uğraşmana gere kyok eğer resmi falan varsa ben de çizebilirim
    ama tabi sen çizsen daha iyi oLur
  • aradığın florasanlı vu metre konya sokakta ismini hatırlayamadığım bir dükkanda var. sokağın en başındaki elektronik çarşısının 2. katında.. Ben de alacaktım ama nuhnebiden kalma devreye müşteri olunca dükkancı birden havalara girdi. Bana dolar üzerinden uçuk bir fiyat verdi. Bir de utanmadan sana '1 dolar' daha ineyim dedi. Daha fazla indirirse maliyeti kurtarmazmış. (25 dolar) Cihazdan sökülmüş devreye verdiği fiyata bak.

'Git işine Allahını seversen' deyip çıktım. Parası önemli değilse git bak istersen.
  • hacam giderim sen devreyi adamdan ne olarak istedin yani bi isim sıfat var mı ?
    o adamı tanıyorum geLiba
  • Ben o floresanlı vumetreyi o dükkanın vitrininde tesadüfen gördüm. Görünce de 'vitrindeki vumetrenin fiyatı ne?' diye sordum o kadar. Bunun özel bir ismi yok, adı üstünde 'floresan ekranlı vumetre'.. Konya sokakta bir tek o dükkanda var..Şu an elinde kaldı mı bilmiyorum. Bedavaya verse de almam oradan.. Adama gıcık kaptım bir kere

Dükkancı bana mantıklı bir fiyat verseydi, alıp bilgisayarın kasaya monte edecektim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiron2007 -- 2 Haziran 2008; 1:18:51 >
  • hocam ccfl kiti aldım 25 liraya canavar gibi yanıp sönüyor
  • Konu üzerinden 9 ay geçmiş. Daha önce görseydim cvp yazardım. Gözüm madem Ankaradasın, Konya sokağı bilmiyor musun?? Floresan ekranlı vu metre Konya sokakta var. Fiyatı da 20 TL. Gerçi alacağını çoktan almışsın. Neyse başka arayan arkadaş olursa bilgisi olsun babında yazdım.
  • tahsin sağoL şimdi değiL ama iLerde işime yarar
  • dimmer ile floresan ampulü nasıl kontrol edilemiyorsa ,senin isteğinde bu yüzden gerçekleşemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirel1943

dimmer ile floresan ampulü nasıl kontrol edilemiyorsa ,senin isteğinde bu yüzden gerçekleşemez

evet florasan iLe imkansız fakat piyasada tassarruf Lambalar diye geçen fLorasan benzeri Lambalardaki sistemin aynının kuLLanıLdığı foLorasan tipi LambaLar var onLar ı da kuLLanabiLirdim asLında ama artık çokgeç tabi
  • aslında teknik olarak izahı tabiki var.ama anlatımda kolay yol olarak bu örneği verdim.slm.
  • normal starter yerine elektronik starter devresi vardı ,bir flouresant lambayı normal akkor lamba gıbı atesleme zamanı olmadan dırekt yakıyordu bunu yaptıktan sonra yapılır dıye dusunuyorum.
  • starteri bir çakmağın yanmasında kıvılcım üreten gibi görebiliriz(kabaca) sizin bahsettiğinis sadece bu ampul içindeki gazın yanma işlemini hızlandırma olayıdır ,belki fark etmişsinizdir ilk yakışta starterin gazı tetiklemesi bir kaç kez duyulur ve şak diye yanar.ama sizin belirttiğinizde durum böğle değildir.bunun en sağlıklı örneği dimmer ileyapılamıyor olmasıdır.vumetreye gelen ses voltajı ile bu olay tabiki mümkün gözükmüyor.kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 19 Mart 2009; 17:19:00 >
  • İşte size floresan ekranlı profesyonel vumetre. İster preamfi çıkışına ister direkt hoparlöre bağlayın. 12 V. ile çalışır. Parlak yeşil renkte yanar. Çalışınca acayip güzel bir görüntü oluşturuyor. 2 gün önce aldım, kasaya monte edilecek..

florasan lı vumetre Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 20 Mart 2009; 0:08:35 >
  • oo güzele benziyor nerden aldım dostum bunu ?
  • Bulunduğum şehirden, Ankaradan. elektronikçiler soğağı olarak bilinen Konya sokaktan. Zaman bulursam çalışır haldeki resmini de ekleyeceğim..
  • Bunlar da floresan ekranlı stereo vumetremizin çalişırken ki resimleri. Baskı devresinin üzerinde 2 adet dimmer mevcut.(Her kanal için ayrı ayrı dimmer) Bu dimmerler ile vumetrenin ses giriş şiddeti ve buna paralel olarak ışığın gidip gelme seviyesi ayarlanabilir.

• kardeş benim aklıma bişi geldi belki olur dedim normal vu metre ile çalışan leonlara ayrı bi devre ve vu metre ile tetiklemek geldi aklıma
    resimdeki gibi bi araç var neydi o flasörmü ne bi yerden akım verdinmi tetikliodu ne(elektronik bilgim az) onla olabilirmi acep olursa bende yapıcam

umarım işinize yarar

not:benim vu metredeki ledleri koruyan dirçleri söktügümde 6 volt gidio buda o dalgayı çalıştırır heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X7cengoviçX7 -- 7 Nisan 2009; 10:51:38 >

• arkadaslar istanbulda nerde bulurum bu florasanlı stereo vumetere den yardımcı olabılırmısınız yada satan varmı ?
  • konu uçmuş zaten karaköy selanik pasajını bir ziyaret ediver ,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.