Şimdi Ara

Floresan Balastı Başka Bir Şey İçin Kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende 15 tane kadar floresan balastı var. Hepsi de eski fakat çalışıyor. Bunlarla floresan çalıştırmaktan başka bir yapılabilir mi? Başka bir iş derken masanın ayağına takoz olarak kullanmaktan bahsetmiyorum. Mesela transformatör gibi falan kullanılabilir mi? Transformatörü örnek olarak söyledim. Başka herhangi bir iş için kullanılamaz mı?

• Floresan balastını başka şekilde değerlendirmeye imkan yok mu?
  • balastlar devreye seri bağlanıyor. içindeki bobin endüktans oluşturuyor.
    tek sargı var
    o da primer denilebilir.
    belki şöyle işine yarayabilir.
    iki bağlantı noktası varya
    sen ordan direk 220 volt ver, bu 220 verdiğin taraf primer sargı olacak artık.
    ama önce balastın dışındanda emaye kaplı 1 milimetre kablodan 80-100 tur sar. bu da sekonder sargı olacak
    sekonderi sen yapacaksın yani.
    bu sekonder sargıdan aldığın düşük voltajı adaptör niyetine kullanabilirsen ne ala,
    başka aklıma bi şey gemiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

balastlar devreye seri bağlanıyor. içindeki bobin endüktans oluşturuyor.
    tek sargı var
    o da primer denilebilir.
    belki şöyle işine yarayabilir.
    iki bağlantı noktası varya
    sen ordan direk 220 volt ver, bu 220 verdiğin taraf primer sargı olacak artık.
    ama önce balastın dışındanda emaye kaplı 1 milimetre kablodan 80-100 tur sar. bu da sekonder sargı olacak
    sekonderi sen yapacaksın yani.
    bu sekonder sargıdan aldığın düşük voltajı adaptör niyetine kullanabilirsen ne ala,
    başka aklıma bi şey gemiyor maalesef.

Transformatör yapsa daha verimli olur.

Bence hurdacıya versin. Çarpılmasın.

• Demek ki floresan balastından başka bir şey yapmak kolay iş değilmiş. İşe yarar bir şey yapalım derken çarpılmak da var. Balastlar bozuk olsa hemen hurdacıya verecektim ama çalıştığı için belki bir şey yapılabilir diye düşündüm. Artık lazım olunca floresan çalıştırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Demek ki floresan balastından başka bir şey yapmak kolay iş değilmiş. İşe yarar bir şey yapalım derken çarpılmak da var. Balastlar bozuk olsa hemen hurdacıya verecektim ama çalıştığı için belki bir şey yapılabilir diye düşündüm. Artık lazım olunca floresan çalıştırırım.

Balast dediğimiz şey bobin hocam işte.
  • evet tekrar floresan yapmak için yedekte tutun bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.