Şimdi Ara

'FLOWCODE' programı yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internette bu algooritma programını buldum ve indirdim.acaba kullanımıyla ilgili yardım edebilirmisiniz.
    şimdiden herkese teşekkürler..

• yokmu hiç bilen..
  • süper programmış, paylaşım için sağol. hiç pic bilmediğim halde bir kaç program yazabildim.
    hoca ,ornekler var sitede onları incele. anlatım videolarını izle herşeyi anlatıyor zaten.
  • bu program c nin compiler'ı oluyor sanırım.
    yani "makina dili bilmene gerek yok, c de yaz ben onu çeviririm" programları vardı şimdiye kadar.
    bu program da "c bilmene gerek yok, sen mantığı söyle ben c de yazarım" programı
    "bilmiyorsan hex'e çevireyim, istersen pic'e de atayım" kısımları bile varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi state -- 6 Şubat 2012; 14:35:34 >
  • Inceledim flowcode programini, gayet iyi bence.. program yazmak cok kolay... C kodu uretmesi de bence guzel.. Gereksiz fazla kod uretmiyor, sonucta benim kullandigim mikroC kadar iyi, hatta daha verimli kod uretebilir cunku High Tech C kullaniyor... Uzun zaman mikroC kullanmadigimda, yeni birseyler yaparken gercekten defalarca kez ugrasiyorum, bu flowcode ile direk cok kolayca yazabildim.. Tutoriallari izlereyek uygulama gelistirmeye baslayabilirsiniz...
    Tek eksik olarak USB ve diger ileri duzey konularda tutorial bulamadim... Bir de kendi donanimlarinda olan bootloaderlari verseler tam super olurmus.. Biraz arastirma yapacam, sanirim microchipin kendi bootloaderini destekliyor, hatta picdem demo kitiyle de direk programlama yapabiliyor.. Fiyat konusu da bence guzel..
    Siz nasil uygulamalar yapmayi dusunuyorsunuz..

Hatta bir baslik acip bu programn konusunda paylasimda bulunabiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: state

bu program c nin compiler'ı oluyor sanırım.
    yani "makina dili bilmene gerek yok, c de yaz ben onu çeviririm" programları vardı şimdiye kadar.
    bu program da "c bilmene gerek yok, sen mantığı söyle ben c de yazarım" programı
    "bilmiyorsan hex'e çevireyim, istersen pic'e de atayım" kısımları bile varmış

evet guzel aciklama olmus.. Kutuphaneleri de bence gayet yeterli

Ekleme: Bir de sectigin islemcinin ayaklarini bir kenarda gostermesi de cok kullanisli.. Ben program yaparken hep dahasheet acmak durumunda kaliyordum.. Dedigim gibi bootloader ve kesmeler de sorun yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 6 Şubat 2012; 20:28:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: state

süper programmış, paylaşım için sağol. hiç pic bilmediğim halde bir kaç program yazabildim.
    hoca ,ornekler var sitede onları incele. anlatım videolarını izle herşeyi anlatıyor zaten.

sitenin adresini yazabilirmisin kardeşim .nerde bulacam örneklerini falan.çok saol şimdiden..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://*******/files/384102915/Microcontroller_Systems_Engineering.rar

**** olan yere r a p i d s h a r e.com yazin ... Baslangic icin guzel bir kitaba benziyor

@rido464 :
    www.matrixmultimedia.com
    Matrix - Flowcode 8 - Flowchart Programming for PIC and Arduino
    http://www.matrixmultimedia.com/flowcode.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 6 Şubat 2012; 22:37:41 >

• bir kaç deneme yapmıştım bu derleyici ile. kullanması gayet kolay. yardım menüsünden bile şekillere bakarak kullanılması öğrenilebilir.

yalnız 16f628 de uart modülünü açarken yanlış kod derledi. dolayısı ile çalışmadı. bu kodlara kendim müdahale ettiğimde ancak düzgün çalıştırabildim.

fena değil basit işler için kullanılabilir. fakat pic öğrenmek isteyenler için tavsiye etmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

http://*******/files/384102915/Microcontroller_Systems_Engineering.rar

**** olan yere r a p i d s h a r e.com yazin ... Baslangic icin guzel bir kitaba benziyor

@rido464 :http://www.matrixmultimedia.com/flowcode.php

teşekkürler arkadaşım..

• Bahsettiğin program Flowcode şuan bile bazı üniversitelerin meslek yüksek okullarında mikrodenetleyiciler dersi adı altında öğretilmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.