Şimdi Ara

Flutter ve Dart Geleceği (Mobil Uygulama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android için mobil uygulama yazmak istiyorum. Java bilgim var fakat android studio'da pek işlevsel göremiyorum. Araştırma yaparken flutter'a denk geldim. Dart dilini kullanıyor. Arkasında Google desteği var. Google'ın android'den sonra geçeceği işletim sistemi olan fuchsia'nın temelini oluşturacak diyorlar. Sizce Flutter öğrenmem gelecek için güzel bir yatırım olur mu ? En başında ise android mobil uygulama yazmak için uygun bir seçim mi ? Yoksa java'dan devam mı et dersiniz ?(Okulum sebebiyle öğrenmek zorundayım zaten, oop kısmındayım şuan) Proje olarak şuan okulum adına bir sosyal medya uygulaması yapmayı hedefliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axlrose. -- 22 Nisan 2019; 5:13:58 >

• Java vs flutter elma ile armut. Biri native app yapmak için diğeri multiplatform native yakın app yapmak için ayrıca arkasında Google Microsoft Oracle var diye bir teknolojiye güvenilmez. İki gün sonra destek vermiyorum der yoluna devam eder. Sen kararını buna bakarak verme. Dart dilini ben sevmedim. Typrscript js benziyor ama dart bambaşka bir dil. Amacin Multi platform app yapmaksa react native daha oturmuş bir teknoloji. Amacin Mobile development native olarak devam etmekte bence Java da kal. Fırsat bulursan swift/obj. C ile ios app geliştirmeye bak. Sektör İsviçre çakısı gibi çok işlevli geliştiricileri daha çok seviyor (maalesef)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net bir ayrımla bu daha kullanışlı bu daha az kullanışlı diye ayırmak hatalı olur sanırım. Flutter ve React Navite hata Xamarin gibi multiplatform destekleyen yazılımların önü açık gibi gözüküyor. Fakat nasıl bir uygulama yapmak istediğiniz bu sorunun cevabını değiştirebilir. Şahsi görüşüm olarak flutter gelişmekte olan ve gelecek vaad eden bir yapı diyebilirim.

• Artık küçük çaplı uygulamalarda native performansı pek aranmıyor onun için multi platform frameworkler çok daha gözde.

React Native veya Flutter ikisi de kariyerin için yapacağın iyi yatırımlar olacaktır.

Eğer Flutter öğrenmeye türkçe kaynak arıyorsan hazırladığım video serisine bakabilirsin.

Flutter Eğitim Serisi
  • GrAy kullanıcısına yanıt
    Kaydettim hocam bende faydalanayım :) emeğinize sağlık şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: GrAy

Artık küçük çaplı uygulamalarda native performansı pek aranmıyor onun için multi platform frameworkler çok daha gözde.

React Native veya Flutter ikisi de kariyerin için yapacağın iyi yatırımlar olacaktır.

Eğer Flutter öğrenmeye türkçe kaynak arıyorsan hazırladığım video serisine bakabilirsin.

Flutter Eğitim Serisi
    Applestore native olan appleri sıralamada daha yukarı cıkarıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.