Şimdi Ara

Fly IQ459 Intruder Depolama Sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Perşembe günü A101 den aldığım Fly IQ459 (Intruder) telefonumun 16 Gb dahili hafızası var fakat halde telefon bunu iki parçaya bölmüş. General Mobile Discovery de de olduğu gibi DAHİLİ BELLEK ve TELEFON BELLEĞİ diye iki kısım var. Dahili Bellek uygulamaların kurulduğu kısım ve telefon belleği depolama için kullanılan kısım. Malesef uygulamalar için ayrılan kısım sadece 1.48 Gb. Bunun çözümü var mıdır? Ne yapabilirim?

Not: Telefon ROOT lu ve 16 GB lık Harici SD Card takılı.

• Zamanında benzer bir sorun yaşamıştım bu şekilde az biraz çözmüştüm. Daha fazla arttırmak isterseniz ebr dosyalarını değişmeniz gerekir. Tabi elinizde stock rom olmalı ne olur ne olmaz.işlemcisi 6582 ise deneyin benim anlatimi.

Ebr değişimi için nete yazın çıkar xda linkleri
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106258822

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonun orjinal romunu bulamazsam en fazla brick olur ve garantiye gönderdiğimde büyük ihtimalle sıkıntı çıkarmazlar. Diye düşünüyorum. Haklı mıyım?

Edit: Hocam uygulama hafızasını 10 GB yaptım açılmasını bekliyorum telefonun ama açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.adalar -- 24 Ocak 2016; 12:39:42 >
  • Benim anlattığım yöntmde sorn olmaz buyuk ihtimalle ama tedbir iyidir.
    Fly uluslarası bir şirket hocam. Needrom sitesine bakın belki orada rom vardır.

Servisle ilgili fikrim yok ama sorun etmezler sanrm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Needrom sitesinden romu buldum ap flash ile telefona attım. Çalıştı sorunsuz. Sonra xda da bu işlemciye ait editlenmiş ebr1 ve ebr2 bulup flashlayınca yine bootloop oldu. Tekrar rom attım şuan 1.48gb hafıza var aldığımdaki gibi kullanıyorum. Nedense partition değişince açılmıyo bu telefon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up!
    Yok mu bu olayın çözümü?
  • Up!
    Ne yaptıysam çözülmedi denemediğim uygulama flashlamadığım ebr kalmadı telefon her seferinde Can't mount Konka gibi bir hata veriyor recovery de. Orjinal romun Meta-inf dosyası da olmadığından hiçbir şekilde rom portlayamadım. Aynı işlemciye sahip telefonların romlarını denedim olmadı. Son çare tekrar buraya döndüm yokmu bu konuda bilgisi olan?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DJI Mini 2 Fly More Combo
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Not: Telefonun yurt dışında ismi Fly Evo Chic 2

• quote:

Orijinalden alıntı: adalar_2001

Up!
    Ne yaptıysam çözülmedi denemediğim uygulama flashlamadığım ebr kalmadı telefon her seferinde Can't mount Konka gibi bir hata veriyor recovery de. Orjinal romun Meta-inf dosyası da olmadığından hiçbir şekilde rom portlayamadım. Aynı işlemciye sahip telefonların romlarını denedim olmadı. Son çare tekrar buraya döndüm yokmu bu konuda bilgisi olan?

Eğer cihazınıza TWRP veyahut Philz Recovery yükleyebilirseniz seve seve yardımcı olurum TeamViewer'dan
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    hocam TWRP de Philz de yükleyebilirim hangisini önerirsiniz?
    Fakat teamviewer kullanamıyorum şuanda şehir dışında olduğumdan bilgisayarım yok buradan yardım edebilirseniz sevinirim ya da eve döndüğümde tekrar rahatsız ederim sizi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: adalar_2001

hocam TWRP de Philz de yükleyebilirim hangisini önerirsiniz?
    Fakat teamviewer kullanamıyorum şuanda şehir dışında olduğumdan bilgisayarım yok buradan yardım edebilirseniz sevinirim ya da eve döndüğümde tekrar rahatsız ederim sizi :D

Philz daha iyi olur hocam.

TeamViewer erişiminiz olduğu zaman halledelim o zaman

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam eve döndüğümde PM atarım size
  • son durum nedir? çözebildin mi ?
  • toofunal T kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, çözemedim.
  • Sorunu çözebilen kimse çıkmadı mı . Buna inanmam ; sorunu çözenler ilgilenmiyorlar bence arkasında kalanlar ile gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademuzal

Sorunu çözebilen kimse çıkmadı mı . Buna inanmam ; sorunu çözenler ilgilenmiyorlar bence arkasında kalanlar ile gibi geliyor.

Hocam uzun uğraşlar sonucu kendim çözdüm sorunu bence çözemeyenler haklı gibi telefondaki MMC bölümlendirilmesi diğer telefonlara kıyasla daha farklı bir şekilde yapılmış normalde 16GB olan telefon hafızası nasıl oluyosa bölümlendirilme sırasında 4.2GB gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla bizim depolama olarak kullandığımız kısım sanki ikinci bir bellek gibi görünüyordu telefonda. Bunu halledip 16GB ın hepsini tek bir alan gibi biçimlendirdim ve data kısmıyla eMMc kısmı haricindeki bölümleri eski değeriyle aynı boyuta ayarladım. Bana kalan 12 GB kadar bi alan vardı bunu da ikiye böldüm şuanda 6gb uygulama 6gb depolama hafızası var telefonda bana yetiyor.
    Şunu da belirteyim, ilk aldığım SW2 ile başlayan ve fabrika çıkışı olarak android 4.4 ile gelen seri numaralı telefonda aynı işlemi yaparken bozulmuştu. Daha önceden 4 defa servise gittiği için 5.de değiştirmek zorunda kaldılar ve SW1 ile başlayan ve fabrika çıkışında android 4.2 olan aynı model telefonu gönderdiler. Gönderdikleri telefona da bozmayı göze alarak aynı şeyi yaptım ama bozulmadı. Galiba yeni seride bi sorun var bu hafıza konusunda.

• Hocam ben de aynı derdi çekiyorum. Nasıl çözdüğünüzü biraz detaylı anlatır mısınız?

• evet aynı son çözdü ve kayboldu :) işte ülkemizdeki bilgi paylaşımının hazin sonu.

@alp.adalar arkadaşım kusura bakma ama bir yıla yakın forumda bu sorununu çözmek için yazıp durdun sonra çözüncede kayboldun senin gibi aynı sorunu yaşayanlara ayrıntılı bilgi vermen gerekmezmiydi?.

haksız isem sen haksızsın de.
    neyse saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fm_amatoru

evet aynı son çözdü ve kayboldu :) işte ülkemizdeki bilgi paylaşımının hazin sonu.

@alp.adalar arkadaşım kusura bakma ama bir yıla yakın forumda bu sorununu çözmek için yazıp durdun sonra çözüncede kayboldun senin gibi aynı sorunu yaşayanlara ayrıntılı bilgi vermen gerekmezmiydi?.

haksız isem sen haksızsın de.
    neyse saygılar.
    Hocam iki mesaj yukarıda sorunu nasıl çözdüğümü anlatmıştım zaten. Eğer tam verim alabilmiş olsaydım ayrıntılı bir rehber de hazırlardım fakat telefonun hafızasını hangi şekilde biçimlendirirsem biçimlendireyim ilk 1.5gb dolduktan sonra sürekli zorla durduruldu hataları vermeye başlıyordu. Anlayacağın aslında hiçbir zaman sorunu çözemedim. Telefonun stock romu internette mevcut. SP Flash tool ve scatter editor uygulamalarını kullanarak deneyebilir merak edenler. Ama şu uyarıyı da yapmadan geçmeyim, anakartınızdaki seri SW2 ve daha üstü bir sürümse telefon brick olacaktır ve birdaha açamayacaksınız normal yöntemlerle. Sadece SW1 seri numarasının blocklarıyla oynanabiliyor malesef, o da işe yaramıyor.

Edit: Haklısınız bilgilendirme yapmalıydım daha önce, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp.adalar -- 3 Eylül 2018; 20:46:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.