Şimdi Ara

FM TRANSMİTTER'LER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
2
Favori
340.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu transmitter yeni çıktığında gittim maltepe pazarından hafıza kartlısını aldım ama hüsrana uğradım
    migros un otoparkına girdim bangır bangır ceza çalıyo otoparkın ortasına geldim bi anda tıssssssssssssssssssss die bi ses resil oldum resil

• Kapalı otoparklarda normal FM radyolar çekmediği için FM vericiler çok rahat çalışıyor, ancak açık havaya çıkınca iş değişiyor. 92.8 İstanbul'un pek çok noktası için iyi bir frekans, denemenizi tavsiye ederim
  • Kardeş aldığın üründe şarkı seçme işlevi nasıl çalışıyor mesela kumandadan 15. şarkıyı mı tuşluyorsun yada şarkı listesi görünüyorda oradan mı seçiyorsun
    quote:

Orjinalden alıntı: sahrut

@sparhawkisme

açıklaman için tesekkür ederim... ürünü hepsiburada.com'dan almıştım... bir çok ürün olunca okuduğum açıklamaları karıştırmışım senin açıklamandan sonra tekrar baktım.... açıklamalarda da benim bahsettiğim özellikten bahsedilmiyor...

olsa aslında güzel olurdu...

aldığım ürün bu:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=258076&productid=otmaksfot#tablnk

• bende almayı düşünüyorum. Burdaki yorumlara bakılırsa forex en iyisi gibi duruyo.

Yanlız bide kafama takılan bişey var. Şimdi 10cm kadar yakınınızdaki güçlü fm vericileri insan beynine yada herhangi bi organına zarar vermez dimi
  • Uzaktan kumadayı kullanarak parça numarası girmek mümkün, cihazın üzerinden ise sadece play/pause, geri ve ileri yapılabiliyor parça kontrolü olarak.
  • http://www.youtube.com/watch?v=bjn1YzkC-ZQ

İkitelli civarlarında FM vericinin 92.8 frekansındaki performansını bu video'dan görebilirisiz.
    İdare eder değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparhawkisme -- 10 Ekim 2007; 14:12:57 >
  • Arkadaşlar ben bugün Forex'in 626A modelini aldım. İşyerim şehirden 40 km dışarda ve ordayken çok güzel performans aldım. Ancak Ankara merkezine gelince işler istediğim gibi gitmedi. 87.5'ten 108'e kadar her kanalı tek tek taradım. 3 farklı aracın teybinde denedim. Radyo üzerinden çalışmasına rağmen sonuçlar gerçekten enteresan:

Peugeot 206 (Kendi Arabam)= Hiçbir radyo kanalını bloke etmedi. Sadece 107.6 kanalında net diyebileceğim ama temiz diyemeceğim ses verdi. Bunda performansından hiç memnun kalmadım. 2 Km test sürüşü yaptım, araya parazitler girdi.
    Ford Focus= Birçok güçlü kanalın bile frekansını bloke edebildi ancak bu kanallarda seste parazitler oluştu. Diğer boş kanallara geçildiğinde ise idare eder bir performans alındı (Baslar ve tizlerde)
    Volkswagen Transporter= Şehir dışında çok temiz ses elde edildi.

Açıkcası ürün beklediğim performansı sergileyemedi. Konumla ilgili birkaç test daha yapıp, sonuç yine tatmin etmezse iade etmeyi düşünüyorum.
    Ama hala, focusta yayını bloke edip, benim arabamda neden hiçbir bloke işlemini yapamadığını anlayamadım.

• Parça seçim işi sadece kumandadan sayısal olarak girilmesi kötü
    mesela hafızada 500 parça var hangi numarada hangi parça nasıl bileceksin
    şarkı seçme olayını biraz daha geliştirmeliler bence biraz daha bekleyip yeni çıkacak cihazları görmek gerekiyor.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd49354[/link]
    bu linkteki gibi bir alet daha kullanışlı en azından şarkı seçimi konusunda normal MP3/MP4 player ama FM transmitteri var

yada

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd49353
    bu da sadece MP3 player bununda FM transmitteri var

Sonuç olarak linkte verilen aletler dandik bir Çİn işi ama işlev olarak diğer transmitterlerden kullanışlı

Bu tarz aletlerin kaliteli markaları olsa en güzeli bunlar ama kaliteli olanları yurt dışında var mesela bu linkteki alet http://www.maxfield.de/index.php?id=16&tx_maxproductslist_pi1[pro_uid]=127&L=1

• quote:

Orjinalden alıntı: pinkcadillac

Parça seçim işi sadece kumandadan sayısal olarak girilmesi kötü
    mesela hafızada 500 parça var hangi numarada hangi parça nasıl bileceksin
    şarkı seçme olayını biraz daha geliştirmeliler bence biraz daha bekleyip yeni çıkacak cihazları görmek gerekiyor.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd49354[/link]
    bu linkteki gibi bir alet daha kullanışlı en azından şarkı seçimi konusunda normal MP3/MP4 player ama FM transmitteri var

yada

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9181&productid=bd49353
    bu da sadece MP3 player bununda FM transmitteri var

Sonuç olarak linkte verilen aletler dandik bir Çİn işi ama işlev olarak diğer transmitterlerden kullanışlı

Bu tarz aletlerin kaliteli markaları olsa en güzeli bunlar ama kaliteli olanları yurt dışında var mesela bu linkteki alet http://www.maxfield.de/index.php?id=16&tx_maxproductslist_pi1[pro_uid]=127&L=1

FM vericiler kosununca bir hayli deneyimim oldu. Markadan bağımsız olarak dikkat çekmek istediğim birkaç nokta var:
    * Denediğim cihazların hiç birisinde USB/SD kart kullanımı durumunda folder seçme imkanı yoktu; keşke olsa. [pinkcadillac] arkadaşımın söylediği FM verici özellikli MP3/MP4 player'ları bunun dışında tutuyorum, çünkü benim zaten bu tip cihazlarım var
    * Dinlediğim MP3'ün id3 ya da en azından dosya adını cihazın ekranından değil de radyodan RDS ile görebilsek. Bunun yurtdışında birkaç örneği var ama Türkiye'de hiç görmedim; keşke olsa
    * Tek bir frekans seç ve değiştirmeden cızırtısız dinle --> yok böyle birşey. Şu ana kadar denediklerim içinde "kötünün en iyisi" Forex oldu, ancak onda bile cızırtı kaçınılmaz.
    * Bluetooth destekli FM verici Türkiye'de görmedim ancak yurtdışında örnekleri var. Bu sayede eller-serbets şeklinde cep telefonunu araçta kullanmak mümkün olabiliyor ya da Bluetooth destekli bir cep telefonundan (örneğin SonyEricsson K790i ya da Nokia N95) bluetooth üzerinden kablosuz bağlantı; çok şık olurdu değil mi?

• bence fm transmitter alınmaz bunca bilgi ışığında,çünkü radyo frekansına güven olmaz,
    alıncaksa kaset adaptörü daha mantıklı duruyor.
    illa usb giriş isteniyorsada tridentin 125 ytllik modeli var mesela illa boşa para verilecekse o modele para vermek daha uygun olur sanki
    http://www.myshop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=353MP3
    TRIDENT 353 MP3 OTO TEYP.....................................125ytl
     FM TRANSMİTTER'LER

mp3/cd/cd-r/cd-rw formatlarini okuyabilme
    30 kanal hafizali am/ fm radyo
    RDS
    4x45W toplam cikis gucu
    on panelde aux girisi
    sd/mmc ve usb girisi
    full fonksiyonlu uzaktan kumanda
    Gelistirilmis ESP teknolojisi
    Uzaktan Kumanda VAR
    Ekran Tipi PARLAK LED
    Ses Çıkış Gücü (Watt) 4X45
    Satış Garanti Süresi (ay) 24
    SD KART VAR
    FM RADYO VAR
    Usb girişi VAR
    RDS VAR
    Kaset Çalabilme Özelliği YOK
    CD/CD-R/CD-RW Uyumluluğu VAR
    MP3 Formatlarını Okuyabilme VAR
    VCD Formatlarını Okuyabilme YOK
    DVD Formatlarını Okuyabilme YOK
    Mpeg4/DiVX Formatlarını Okuma YOK
    Ayrılabilir Ön Panel VAR
    Kanalları Otomatik Hafızalama VAR
    TV Tuner YOK
    TV Kanal Hafızası YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 11 Ekim 2007; 15:37:32 >

• "şu gerekli değil", "olacaksa bu olsun" gibi kestirimlerde bulunurken biraz(!) daha gerçekçi olmak lazım.
    (1) FM iyi değil kaset olsun --> pek çok kişinin aracında kaset çalar yok, CD çalar var; kaset adaptörünü n'apcaz bu durumda?!
    (2) Ucuz USB'li Trident olsu --> Pek çok aracın radyo/teyibi sökülebilir değil, sökülse bile olaraya standart bir cihaz takamıyorsunuz (Laguna, Megane, Jazz, Golf,..) Ucuz Trident patladı elimize bu durumda..

Buradaki hemen herkes zorunluluktan FM verici olayla ilgileniyor, zaten herkesin kalite kosununda tereddütleri olduğu için burada bunu tartışıyoruz. Lütfen daha gerçekçi, yardımcı olacak yorumlarda bulunalım
  •  FM TRANSMİTTER'LER

• forex ürünleri 206 kanal ve 21 tuşlu yeni uzaktan kumandaları ile CEBIT EURASIA fuarında onbinlerce şahsa tanıtıldı. Ben üründen memnunum arkadaşlar isteyenlerde videoyuyu izlesin test sistemi vardı fuarda ve istenilen tüm frekansları bastırdığını gördüm mesela 92 k.al fm i açıyorlardı tak cihazı takınca kr.l fm i blokluyordu...tabi bu sizin araç radyonuzada bağlı biraz mesela bende hiç bir sorun yok videoyu izlemek için

http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=148

www.forex.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _U_U_R_ -- 12 Ekim 2007; 22:44:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _U_U_R_

/>

forex ürünleri 206 kanal ve 21 tuşlu yeni uzaktan kumandaları ile CEBIT EURASIA fuarında onbinlerce şahsa tanıtıldı. Ben üründen memnunum arkadaşlar isteyenlerde videoyuyu izlesin test sistemi vardı fuarda ve istenilen tüm frekansları bastırdığını gördüm mesela 92 k.al fm i açıyorlardı tak cihazı takınca kr.l fm i blokluyordu...tabi bu sizin araç radyonuzada bağlı biraz mesela bende hiç bir sorun yok videoyu izlemek için

http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=148

www.forex.com.tr

Bende de Forex var hatta YouTube'a kendi çektiğim bir videoyu koyup burada paylaştım, ancak Rota'nın Cebit'te yaptığı biraz(!) kandırmacaydı. Bunu orada kendilerine de söyledim. Fuarın olduğu yerde zaten FM radyo sinyalleri zayıf, bir de binanın içindesin; orada çekmeyecek de nerede çekecek?! Kapalı otoparkta çekmeyen FM transmitter yok, Cebit'teki durumda aynen bu şekildeydi. Cebit'te bu tanıtımı izleyenler ya da burada videoyu görenler "waaaovv, çok iyi yaa!" diyor ve hep bu şekilde performans alacaklarını zannediyor. Tamam, Forex bu anda Türkiye'de alınabilecek en iyi cihazlardan birisi ama Cebit'te anlatıldığı kadar değil; kullanan birisi olarak bu uyarıyı yapma gereği duydum..

• ben orada denerken en iyi çeken frekanslarda denediler 105.2 marmara fm mesela o civarda yayın yapıyor ve çok kaliteliydi yayını radyoyu ona ayarladılar ben çok net ses kalitesini duydum gayette iyi frekans bastırdı forex bence iyiydi yani...alınabilecek cihaz diyorum zaten bende kullanıyorum 206 kanal olması çok iyi bence
  • Bir kaç saat önce 1 tane denedim,küçük bir kasabadayım ve 2-3 tane fm kanalı var zaten.
    Dinlediğim üründeki en büyük sorun dip gürültüsünün çok fazla olmasıydı,yani sesi biraz açıp fm transmitteri de pause konumuna alırsanız arabada durulmaz oluyor,play konumunda ise ses bastırdığı için idare eder diyelim,ben almıyorum.
  • İstanbulda çok kullanışsız bir alet boş frekans bulmak neredeyse imkansız bende aldım ama mecburen iade ettim.
  • @pinkcadillac öncelikle foruma eskisi kadar sık girmediğim için sorunu şimdi gördüm... cevap için geciktiğim için özür dilerim...

ama cevabı zaten sen kendin bulmuşsun şarkı listesi görünmüyor eğer çalarken şarkıların transmitterdeki numarasını aklında tutarsan daha sonra kumandadan seçebiliyorsun...

örneğin : ayşegül aldinç çalerken ekranda 44'ü görmüşsen ilerleyen zamanda 44'ü tuşladığında bu şarkıyı dinleyebiliyorsun...

ama... kötü haber... şarkıları neye göre sıralıyor hala çözemedim yani klasöre ekleme sırasına göre mi? ada göre mi? boyuta göre mi hala çözemedim yeni şarkı eklediğimde sanırım sıralar bozuluyor...

ben çok çok müzik zevki olan bir insan değilim... sevdiğim belli sayıda parça var... o yüzden çok da sorun etmiyorum...

frekans konusunda daha önce söylemiştim ama tekrar söyleyeyim... ankara'da 106.3 frekansından sorunsuz dinliyorum... bazı yerel radyo frekanslarını da bloke ediyor... yani frekans sorunu yaşamıyorum...

bu sorun otomobilden otomobile değişiyor mu? bilmiyorum.... benim araba 96 model opel vectra cd... orjinal kasetçaları var...

bir de şunu ekleyeyim bu belki de önemli bir bilgidir... bayram tatili için yaklaşık 4 saat yol yaptım... yolun başından sonuna kadar çalıştı... çakmak girişine yakın olan bölüm bayağı ısındı... ve sesde bozulma oldu...yani sanki frekansı kaybetmiş gibi cızırdamalar başladı... normalde kullandığım frekans boştu...

saygılar...

• radyo-kasetçaları olan kaset adaptórü şecmelı.
    cd çaları olanda boşa para vermemelı.şu an fm transmıtter sureklı her şartta kalıteli ses beklemeyenler icın ıdeal.
  • Sarhut kardeş şarkı numarasını ekranda görünüyor demişsin bu ekran dediğin fm transmitterin ekranı mı senin kullandığın cihaz hangi marka
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.