Şimdi Ara

focus 1.6 ghia mı 2.0 ghia mı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süre 2.0 focus kullandım.. şimdi 2.0 mondeo kullanıyorum.... Hiç pişman olmadım....
  • Arkadaşım sen git 2.0 al yok bulamazsan 1.6 ya hiç girme sahipleri bile memnun değil!!!Memnun değil derken motor performansı yeterli değil.Aracı sanki arkadan çekiyorlar gibi.
  • hesabın tamamda kardeşim ş.dışı az yakıyo dedim hatırlarsan. arabanı ş.dışında her zaman 80-90 km hızla kullanıyorsan tamam... ama bu hızın üzerine çıktığın anda 2.0 dan fazla yakmaya başlarsın işte. ister inan ister inanma benzinde menzilimin 930 km yi çıktığını bilirim. 120 km hızlarda kullandığımda menzil830 kmyi rahat görüyorum. performansıda görülmeye değer..
    quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

Orjinalden alıntı: lmnggen

insanları neden yanlış fikirlere itiyorsunuz. söylediğim rakamlar doğru. 1.6 yada 1.4 motorlu araç sahipleri neden lpg takıyo bir düşünün derim. 2.5 yıl kullanıyorum dedikleri doğru. bir araştır istersen.
    quote:

quote:

228*2=456 ytl yıllık ödedim arkadaşlar.
    rocky arkadaşım benzinlide de çok aşırı yakıtı yoktur 2.0 ghia nın.
    ş.dışında 0.5 az ş.içinde 1-1.5 lt fazla yakar 1.6ghiadan.
    ayrıca donanım olarak 1.6 ghialardan çok daha fazla özelliği vardır.
    motoru sorunsuz ve performans olarak tatminkardır.
    2.5 yıldır kullanıyorum daha öksürmedi maşallah 2.0 ı herkese tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: sonerelmas

arkadaşlar bende 2.0 ghia istiyorum ama vergisi ne kadar acaba 2001 modellerin

kardeş o zaman niye lpg li 2.0 focus kullanıyorsun

sen bana benzinde aşırı tüketim yok demişsin.bende sana diyorumki niye lpg kullanıyorsun o zaman?ayrıca 1- 1.5 litre sadece 100 km için hesaplanırsa az gibi görülebilir ama ayda 1000 kmyi hesapla bakalım 1.6 ile nasıl fark var 2.0 arasında

• rocky kardeşim ş.dışı az yakıyo dedim hatırlarsan. 80-90 km hızlarda kullanıyosan tamam yine kardasın ama bu hızların üzerine çıktığın andan itibaren 2.0 dan fazla yakmaya başlarsın işte.
    ister inan ister inanma menzilim 120 km hızlarda bile 830 km yi rahat buluyor. hesabını sen yap.
    performansıda yanında kar. sollama rampa kaygın asla yok.
  • tabiki 2.0 motor daha iyi ama bu araca lpg siz binmek biraz masraflı olur.tamam basmadıktan sonra 1.6 ya yakın yakar ama 2.0 motorlu bir focusla gaza basmamak kendi açımdan mümkün olmazdı.ben 1.6 yı bile çok süratli kullanıyorum ş.içi 10 litre yakıyor 2.0 motor olsa kesin 12 litre falan yakar bence.
  • quote:

rocky kardeşim ş.dışı az yakıyo dedim hatırlarsan. 80-90 km hızlarda kullanıyosan tamam yine kardasın ama bu hızların üzerine çıktığın andan itibaren 2.0 dan fazla yakmaya başlarsın işte.
    ister inan ister inanma menzilim 120 km hızlarda bile 830 km yi rahat buluyor. hesabını sen yap.
    performansıda yanında kar. sollama rampa kaygın asla yok.
    Güzel bir açıklama olmuş sağolun.

1.6 motor zaten cansız geldiğinden mecburen gaza yüklenmek gerekiyor.Buda doğal olarak yakıt artışı
  • dediklerimi tam alamamışsın. eğer gaza basmayı çok seviyosan ş.içi ve dışı ortalama aynı yakıt miktarını bulursun. ama ekonomik kullanan biri olsaydın 1.6 daha ekonomik olur o zaman.
    quote:

tabiki 2.0 motor daha iyi ama bu araca lpg siz binmek biraz masraflı olur.tamam basmadıktan sonra 1.6 ya yakın yakar ama 2.0 motorlu bir focusla gaza basmamak kendi açımdan mümkün olmazdı.ben 1.6 yı bile çok süratli kullanıyorum ş.içi 10 litre yakıyor 2.0 motor olsa kesin 12 litre falan yakar bence.
  • Almışken 2.0 al diycem ama hükümet yılbaşından itibaren motorlu taşıtlar vergisine %12 zam yapıyor. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @NTARES -- 19 Kasım 2008; 20:03:59 >
  • soner elmas kardeşim karar verdinmi acaba?
  • http://www.sahibinden.com/boyle_focussszz_yokkWQQaXQQ11228092WQQpXQQdisplayitem

Bu arabanın sahibinin bizim forumla alakası var mı... Göstergedeki değer ne oyle..
  • o değer test menüsü :)
  • 220 yi kasmadan çevirir 230 biraz kasar 240 ı da gösterge hatasıyla görürsünüz kalanınıda gösterge testiyle yaprsınız :D
  • formdaki arkadaşlar sağolun ama 2.0 diyen de var 1.6 diyen de. 1.6 lar hakikaten performans olarak çok mu kötü. 1.6 nın yakıtı herhalde 2.0 a bakarak biraz daha az yakar diye düşünüyorum. Gerçi almak istediğim 2002 ve üstü 1.6 ghia lar fiyatı biraz uçuk 2.0 motorlara göre ama karar veremedim hala
  • bende 1.6 motorlusu var karşımdakinde anca çok çok güçlü bir araba varsa geçiyor.o da düz ve boş yolda.yoksa trafikte ve virajda focusu geçmek çok çok zor.haa 2.0 motorlusunu alırsan rüzgarına bile yetişemezler o ayrı.

kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte.vergide,yakıtta daha fazla vereceksin ama karşılığınıda alacaksındır.2.0 motorlar 130 hp idi sanırım.1250 kg civarındaki aracı uçuracağı kesin
  • quote:

bende 1.6 motorlusu var karşımdakinde anca çok çok güçlü bir araba varsa geçiyor.o da düz ve boş yolda.yoksa trafikte ve virajda focusu geçmek çok çok zor.haa 2.0 motorlusunu alırsan rüzgarına bile yetişemezler o ayrı.

kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte.vergide,yakıtta daha fazla vereceksin ama karşılığınıda alacaksındır.2.0 motorlar 130 hp idi sanırım.1250 kg civarındaki aracı uçuracağı kesin

1160 kg 130 ps ....2.0 16v Focus Sedan....
    1145 kg 130 ps ....2.0 16v Sport Trend.....
  • tamam işte ufak bi çanta ve şöförü eklersen 1250kg yapar
  • makyajsız focus1 1.6 lar yani 1999-2001 ghia donanım olarak 2.0 lardan daha az özelliğe sahip 2002 makyajlı kasada farklı olarak sadece otm.klima var diğer özellikler 2.0 larda yine fazla.
    2.0 motor focus 1 için gayet büyük olduğu için araba kibrit gibi... 1.6 performans olarak kötü değil kesinlikle... gaza yüklenmeyip ekonomik kullanmayı seven biriyseniz 1.6 daha az yalıt harcar.

quote:

Orjinalden alıntı: sonerelmas

formdaki arkadaşlar sağolun ama 2.0 diyen de var 1.6 diyen de. 1.6 lar hakikaten performans olarak çok mu kötü. 1.6 nın yakıtı herhalde 2.0 a bakarak biraz daha az yakar diye düşünüyorum. Gerçi almak istediğim 2002 ve üstü 1.6 ghia lar fiyatı biraz uçuk 2.0 motorlara göre ama karar veremedim hala
  • Focus 1.6 ancak kendini kaldırabilen bir arabadır kötü değildir ancak performansta bir üstünlüğü ya da artısı yoktur..Ara hızlanmaları fevkalade yavaştır..Hele ki yarış yapılacak bir araba değildir asla bunun nedeni son dişli ve uzun vites aralıklarıdır.. 1.4 motorlarla yapabilir belki..

1.6 ile sollamalara çıkmak için 3.vitese almak gerek, dik yokuşlarda hele ki araba biraz yüklüyse kolayca bayılır..Bir de maksimum tork hikayesi var düşük devirlerde yüksek tork veren bir araba ara hızlanmalarda bu kadar geri kalmaz..Şehir içinde esnek ve kıvrak değildir ama uzun yolda keyif verir..2.0 ise gayet yeterlidir..3 kuruş fazla yakacak diye 2.0 ın zevkinden neden mahrum kalınsın..
  • ellerine sağlık x15 işte anafikir bu...
    quote:

Orjinalden alıntı: x15

3 kuruş fazla yakacak diye 2.0 ın zevkinden neden mahrum kalınsın..

• bence 2.0 litrelik motorun yakıt masrafına katlanacaksan tercihin focus değil mondeo olmalı.benim tavsiyem 1.6 litrelik bir focus.performans açısından kendini anca kaldırıyor diyen arkadaşlarıda merak ettim doğrusu 100 hp nin nesini beğenemediler.ha kullanmadan kullanmaya farkeder tabi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.