Şimdi Ara

focus 1.6 ghia mı 2.0 ghia mı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bagator816

bence 2.0 litrelik motorun yakıt masrafına katlanacaksan tercihin focus değil mondeo olmalı.benim tavsiyem 1.6 litrelik bir focus.performans açısından kendini anca kaldırıyor diyen arkadaşlarıda merak ettim doğrusu 100 hp nin nesini beğenemediler.ha kullanmadan kullanmaya farkeder tabi

100hp ama hiç belli değil.Sollamaya kalk hele birde hafif bir yokuş varsa vay haline.Ara hızlanmasıda pek o kadar iyi değil.Yani ben normal giderim kimseye bulaşmam dersen okey.Ama kanı deli biriysen vargit 2.0 al keyfini çıkar.Yaksa bile hakkını verir

Motordaki bu cansızlık anlaşıldı ve yeni focuslar 115hp olarak üretilmeye başladı.Yani focus 1 1.6 yetersiz
    2.0

• gerçek hayatta şahine binen insanlar(hatta bazıları ona bile binemiyor) burada saçma sapan yorumlar yapıyor ya onlara sadece gülüyorum.

ben 1.6 arabayla ş.içinde bile 160-170 yapıyo.siz basmayı bilmiyorsanız arabanın suçu ne?
  • 2.0 ın yakıtı korkutmasın kimseyi arkadaşlar. ne kadar yaktığını biliyorsunuz artık.
    1.6 focus 1 öyle anlatıldığı gibi kötü performans sergilemiyor ama ara hızlanmaları biraz yavaş.
  • Kötü performans sergilemiyor doğru ama performans denilince esneklikte akla gelmelidir..Esneklikte biraz değil bariz olarak kötüdür..İsteyen hatta 1.4 arabaların ara hızlanma grafiklerini inceleyebilir..Söz gelimi 50-60 da 4. viteste gidiyorsunuz önünüzdeki arabayı geçmeniz gerek gaza yükleniyorsunuz araba gitmiyor vites küçültmeniz gerekiyor..Yine 30-40 ile giderken hemen yanınızdaki aynı motor bir arabayla hızlanın bakalım plakasını bir defa okursunuz ancak..Focus 1.6 ancak devrini aldığında iyi gider..Yüksek hızlarda iyidir zaten ben araba gitmiyor 160 a çıkmıyor demiyorum yol musaitse 1.2 de 160 a çıkar...Daha yüksek hızlara da rahatlıkla çıkar focus..Kısaca sollamalarda sorun yaratmasın bastı mı gitsin diyorsanız focus 2.0 yok eğer beni bir yerden bir yere götürsün diyorsanız 1.6..Yakıt olarakta fazla yakacağını hiç sanmıyorum lpg ile büyük motorlarda daha fazla tasarruf sağlanıyor zaten..

quote:

Motordaki bu cansızlık anlaşıldı ve yeni focuslar 115hp olarak üretilmeye başladı.Yani focus 1 1.6 yetersiz

115 liklerin 100 luklerden pek farkı yok hatta 100 lukler daha iyi bile olabiliyor..

• quote:

quote:uA_Y_C_A
    -------------------------------------------------------------------------------------

Orjinalden alıntı: rocky_m5

bende 1.6 motorlusu var karşımdakinde anca çok çok güçlü bir araba varsa geçiyor.o da düz ve boş yolda.yoksa trafikte ve virajda focusu geçmek çok çok zor.haa 2.0 motorlusunu alırsan rüzgarına bile yetişemezler o ayrı.

kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte.vergide,yakıtta daha fazla vereceksin ama karşılığınıda alacaksındır. 2.0 motorlar 130 hp idi sanırım.1250 kg civarındaki aracı uçuracağı kesin

------------------------------------------------------------------------
    1160 kg 130 ps ....2.0 16v Focus Sedan....
    1145 kg 130 ps ....2.0 16v Sport Trend.....
    Yetersiz bilgi

Ayrıca birisi şahin mi dedi.Videoya buyrun 1.6 focus1 hemde Hb

• quote:

Orjinalden alıntı: x15
    115 liklerin 100 luklerden pek farkı yok hatta 100 lukler daha iyi bile olabiliyor..

Demek ki 1.6 ların hepsi böyle.Kalas tabiri doğru çıktı mı yani?
  • ti_cvt nin torku z_tec e göre 10 newton beygiri 15 bg daha fazla.yani 100lükle 115liği motor olarak kıyaslıyorsanız siz bişey anlamıosunus bu işten
  • Sadece beygire ve torka bakarsanız yanılırsınız yeni focus eskisinden 140 kg daha ağır + 205 lik lastiklere sahip..
    Biri 4000 devirde torkunu verirken diğeri 4150 de veriyor..
  • 4. viteste 50-60 la gidiyorsanız altınızda m5 olsa yine plaka okursunuz.
  • o diilde bu 530d ler pek ii gidiyo
  • siz gidin ps3 oynayın gençler.focusa laf atmak sizin haddiniz değil.önce bu arabalara binecek kadar paranız olsun sonra yorum yaparssınız.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justiceman -- 23 Kasım 2008; 8:09:31 >
  • arkadaş o zaman performans diyorsan illa ford değilde bmw 520 falan al.demek istediğim.2.0 litrelik bir arabaya bineceksen bence focus deil mondeo olmalı bana daha mantıklı gelioyr mondeo.
    quote:

Orjinalden alıntı: nick falan yok

quote:

Orjinalden alıntı: bagator816

bence 2.0 litrelik motorun yakıt masrafına katlanacaksan tercihin focus değil mondeo olmalı.benim tavsiyem 1.6 litrelik bir focus.performans açısından kendini anca kaldırıyor diyen arkadaşlarıda merak ettim doğrusu 100 hp nin nesini beğenemediler.ha kullanmadan kullanmaya farkeder tabi

100hp ama hiç belli değil.Sollamaya kalk hele birde hafif bir yokuş varsa vay haline.Ara hızlanmasıda pek o kadar iyi değil.Yani ben normal giderim kimseye bulaşmam dersen okey.Ama kanı deli biriysen vargit 2.0 al keyfini çıkar.Yaksa bile hakkını verir

2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagator816 -- 22 Kasım 2008; 22:56:51 >

• Arkadaşlar 1yıldır focus2.0 kullanıyorum nazar değmesin harika bir araba. 2001 model ghia anlatılmaz yaşanır. Performans süper yakıtıda ortalama 9ltgaz/100km, (isteyen arkadaşlar bu siteden ne kadar yaktığıma bakabilirler.http://www.spritmonitor.de/en/detail/259858.html ), Vergiside 2008 yılında toplam 704 ytl 2 taksitte ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymathci -- 23 Kasım 2008; 23:36:32 >
  • Vergi neden bu kadar pahalı, bir alt grup indiriminden yararlanmıyor musunuz?
  • nasıl yani
  • Üstte 2.0 olan bir arkadaş 456 ytl yıllık vergi ödedim demiş..
  • evet ufak bir araqştırma yaptım taşıt vergisi kasko değerinin %5inden fazla ise yeni çıkan yasaya göre bir alt gruptan ödeme yapılıyormuş. :)
  • Sizin haberiniz yoktu o zaman.. ama bildiğim kadarıyla bu yeni yasa değil 2004 yılından bu yana geçerli ve hala yaptığınız bütün fazla ödemeleri geri alabilme imkanınız var..
  • nereye başvurmal lazm bide bizim arabanın kasko bedeli 18.5 vergisi yıllık 245 oluyo bilgilendirir misiinz biraz daha
  • arkadaşlar iyi akşamlar.ben ilk defa focus a bizim eniştenin arabasında bindim 2002 2.0 ghia ,arabaya hayran kaldım cok seri ve sessiz, içi geniş ,gogüs deri döşemeler şahane ve herşeyi ile süper.geçenlerde arkadaş ford veya megan alacagım dedi .ben arkadaşı ıkna ettım 2009 1.6 focus aldırttım.aldırtmaz olsayım o ne ya benım bındıgım focus la arasında daglar kadar fark var.benım eskı arabam 2006 multıjet albea ondan bin kat daha ıyı aracın gurultusunden durulmuyor kapı döşemeleri , ön gögus sert plastık, tavan döşemesi dersen bi alem .aracın içi dar.gözunu seveyım eskı kasaların .
    kusura bakmayın arkadaşlar ford u kotulemek için yazmadım 2002 ford u gorunce 2009 (0)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk48a -- 23 Aralık 2008; 9:11:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.