Şimdi Ara

Focus 1.6 tdci ghia VS astra 1.3 cdti cosmo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KaRaBaSaN85

..satış elemanı aracın hiç te sanıldığı gibi düşük performanslı olmadığını söyledi ..

OPEL hala müşterilere yalan söyleyerek satış yapmayı marifet sanıyor..Kendin test emdene karar cerme performansa..

Aralıkta fiestayı alırken corsa bakmak için ODAKa gittik. Satıcı ayak üstü 3 tane yalan söyledi.
    1) Corsa için euroncapte 5 yıldızlı dedi. Aleni yalan o dönemdeki polo, corsa, fiesta üçü de 4 yıldız alabilmişti.
    2) Bagajı segmentinin en büyüğgü dedi. Aleni yalan. Hatta en kötüsü corsa..Şu an için 2-3 lire ile clio3, o zaman fiesta idi..
    3) fiesta alabiliriz deyince fiesta ve fusion sahipleri opel için sıoraya girmişler. yüzlerce fiesta ve fusion sahibi durduk yerde arabalarının motoru patladığı için sinir olmuş ve akın akın gelip bunlardan araba alıyormuş. Ya yalanın bu kadarı da ayıp artık. FORD forumunda moderatör olmasam belki inanırım. Nadiren bir iki arabada performans düşüklüğü oluyor. Bazı ufak tefek sorunlar oluyor ama durduk yerde motor patlatmak ne demek ki alysentr nin arabasından biliyoruz canım vectranın durduk yerde motor patlattığını..

Dediğim gibi astranın performansını kendin denemeden karar verme. Astra düşük motoru ile şehiriçine daha uygun olabilir yalnız.

• valla kardeşim ben ikisini de ayrı ayrı testini yaptım.focus kalite ve işçilik vede konfor konusunda astranın eline su dökemez.ama hızlanma ve yol tutuş dersen focus.benim test ettigim focus 13000 km deydi.arabayı özellikle parke taşlı yola soktum. arabanın kapı içinden acayip sesler geliyodu.asfalta çıktım gene aynı acayip yol sesi alıyo araba .kapılardaki plastik kalitesi fiestanın ki gibi aynı.koltuk ayar dügmesi de aynı çok basit ve sıradan.astra yı ise söke kuşadası yolunda denedim.araba alt devirlerde biraz cansız ama 2500 3000 den sonra güzel asılıyo. fakat 100 120 kmh hızı geçince sol kapı ıslık çalıyo rüzgardan. benim tarafsız gözlemlerim bunlardan ibaret...
  • İkisi de çok iyi araba. Fakat focus bu sınıfta birincidir. Bir Renocu olarak söylüyorum.Astra da 1.3 motordan dolayı az vergi ödersin, tek iyiliği bu.Senin yerine kendimi koydum, Focus çıktı. Şimdiye kadar yanılmadım .
  • valla oldum olasi astra lari sevmemisimdir.. neden derseniz gereksiz derecede yumusak bir suspansiyona sahip, araba kendini cok cabuk atiyor cizgi disina, focus da yumusak nispeten ama astra kadar degil, daha tatmin edici bir surus stili var, focus daha genis, daha rahat ve bence surucusune daha hizli tepki verebilen bir araba.. Motor performansina bisi diyemicem cunku hic zorlamadim focus.
    bence Focus ama, bu opel lerden sikayet edenleri cok okudum forumlarda, ama focus dan oyle cok fazla sikayet eden gormedim
    hayirli olsun simdiden alacagin arac nolursa olsun
  • ikiside iyi araç..
    bende aracımı alırken baya kararsız kalmştım.
    opeli severim ama diğer opel aracımda başıma gelenler beni biraz bu markadan soğuttu..
    ama astra güzel araçtır.. yiğidi öldür hakkını yeme..
    bence git 2sinide test et.. hangisi mantıklı geliyorsa oonu al..
    sana bir tavsiye eğer imkanın var ise ne alırsan al ama full versiyonunu al.. gerçekten baz ile full arasında çok fark oluyor..

Focus 1.6 tdci ghia VS astra 1.3 cdti cosmo

• hocam focus kullanan biri olarak, buna benzer bir konuyu daha once bende açmıştım eğer güç çokta önemli değilse bence astra al hem donanım-kalite hemde tasarım olarak daha güzel tabi bence kolay gelsin.
  • OPEL ASTRA MI GEREKSİZ DERECEDE YUMUŞAK BİR SÜSPANSİYONA SAHİP. İLGİNÇ

Orjinalden alıntı: intimidator

neden derseniz gereksiz derecede yumusak bir suspansiyona sahip,
  • karae wermek hakkaten zor ama ford focus her zman kalbimin bi kösesinde
  • ben bunu kendime gore soyledim.. yumusak suspansiyonlu arabalari sevmiyorum
    gayet kendilerini viraj disina birakmaya megilli oluolar herhangi bir ters durumda..
    ve benim gb agresif surus stili olan birisine uyan araclar deiller..
    ki benim su ana kadar kullandigim butun araclarda beni en cok rahatsiz eden eski ve yeni astralar olmuslardir, ama dier yonlerden bence iyi arabalar, sadece benim surus stilim disinda olan arabalar onu demek istedim...
    astralara laf yok=)

Orjinalden alıntı: nda

OPEL ASTRA MI GEREKSİZ DERECEDE YUMUŞAK BİR SÜSPANSİYONA SAHİP. İLGİNÇ

• quote:

valla oldum olasi astra lari sevmemisimdir.. neden derseniz gereksiz derecede yumusak bir suspansiyona sahip, araba kendini cok cabuk atiyor cizgi disina

ne derece anlamayan insanlar yazıyor yazık valla foruma

astra h sınıfının standart halde en sert araçlarından biri, focustandan da daha serttir... çok da iyi yol tutar...

eski civic için yazıcaktın yanlışlık yaptın herhalde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker -- 26 Temmuz 2006; 12:45:22 >
  • Ya yeni astraya hic binmedin ya da gti larla falan karsilastiriyorsun sen onun suspansiyonunu. Benim bindigim butun C sinifi araclardan daha sert suspansiyona sahip astra.

ben bunu kendime gore soyledim.. yumusak suspansiyonlu arabalari sevmiyorum
    gayet kendilerini viraj disina birakmaya megilli oluolar herhangi bir ters durumda..
    ve benim gb agresif surus stili olan birisine uyan araclar deiller..
    ki benim su ana kadar kullandigim butun araclarda beni en cok rahatsiz eden eski ve yeni astralar olmuslardir, ama dier yonlerden bence iyi arabalar, sadece benim surus stilim disinda olan arabalar onu demek istedim...
    astralara laf yok=)

Orjinalden alıntı: nda

OPEL ASTRA MI GEREKSİZ DERECEDE YUMUŞAK BİR SÜSPANSİYONA SAHİP. İLGİNÇ

• Arkadaş daha ne bayiye gitmiş ne de ford focusun içine bakmış
    BÖYLE Bİ FORD FOCUS GHIA TÜRKİYEDE YOKKKKKK
    bari türkiye sitesine bak bi ara da insanları yanlış yönlendirme.

quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

ikiside iyi araç..
    bende aracımı alırken baya kararsız kalmştım.
    opeli severim ama diğer opel aracımda başıma gelenler beni biraz bu markadan soğuttu..
    ama astra güzel araçtır.. yiğidi öldür hakkını yeme..
    bence git 2sinide test et.. hangisi mantıklı geliyorsa oonu al..
    sana bir tavsiye eğer imkanın var ise ne alırsan al ama full versiyonunu al.. gerçekten baz ile full arasında çok fark oluyor..

Benim başıma opel egemde gelen bi olayı paylaşayım sene başında 2 corsa cdti aldık adama kasa değişir mi diye sordum en az 2 yıl değişmez dedi şimdi yeni kasa çıktı dediği gibi 2 yılda Türkiye'ye gelmezse adamı kutluycam.
    Aslında araç alırken bunlardan böyle yazılı belge de istiyeceksin şimdi OPELe şikayet etsem hiç bi kanıt yok bişey de yapmazlar...

Yine de şu yalancı bayi mevzusu sadece opele dair deil bunu çoğu satıcı markadan bağımsız yapıyor.

Konuya dönersek arkadaşa tavsiyem
    performans derse focusu
    konfor ve görünüm derse opeli seçmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunyus -- 26 Temmuz 2006; 16:03:12 >

• evet ben ne focusu gördüm ne içine bindimm

bu 2 aracıda uydu navigasyon harici aynen trde bulursun..
    bilmeden konuşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: yunyus

Arkadaş daha ne bayiye gitmiş ne de ford focusun içine bakmış
    BÖYLE Bİ FORD FOCUS GHIA TÜRKİYEDE YOKKKKKK
    bari türkiye sitesine bak bi ara da insanları yanlış yönlendirme.

Sen yenisin galiba

Sözünü ettiğin arkadaş, DonanımHaber En Güzel Araç yarışmasında birinci seçilen aracın sahibi ve bil bakalım hangi arabayla kazandı!
  • Focus'un mekaniği iyi iç malzemesi kalitesiz.

Astra'nın motor zayıf.

Bu tabloya göre tercih yapılmalı.

Ben Focus alırdım.

Benzinlide ise Astra 1.6
  • arkadasim yazis tarzin son derece yanlis bence, boyle yazarak forumu kirletmeni gormek cok cirkin...
    ben 2 arabayi da fazlasiyla kullandim, sana tavsiyem bos bir yolda, uygun emniyet kosullarini sagladiktan sonra!!!!, ayni viraja, ayni hizda, ayni cizgide (virajin dogru cizgisinde-ogretirim cok istersen) imkanin varsa eger, focus ve astra ile ayri ayri girmeni, ve bunu camcorder ile kaydetmeni, daha sonra izlemeni, ve hangi arabanin cizgiden daha fazla disari ciktigini gormeni tavsiye ederim.
    hatirlatirim ama tekrardan, illa guvenlik once.. yok diosan kask eldiven tulum yok bende, temin edebilecegin 3 5 yer soylerim, ben de Amerikada olmasam benimkileri odunc verirdim sana... amac arkadaslarimiza bisey olmasin..

kolay gelsin

ayrica GTI lar ile karistirdigimi soyleyen arkadas... belli ki 2niz arkadassiniz yanlis bilgileri ortaklasa paylastiginiza gore...
    Eskiden 306 GTI sahibi idim, baya bir mod.lamistim motorunu ve yurur aksamini...sattigimin 3.gunu daha noterden bile cikis yapamadan arabayi alan arkadas arabayi pert etti, resimleri fln koyabilirm.. o yuzden GTI suspansyionlari ile karistiriosn gb sacma!! seylerle gelmeyin bana...

dedigim gb... deneyin gorun.. kulaktan dolma bilgilerle konusmayin... ama once guvenlik tekrardan soyluyorum...

ha yanlis anlasilmasin, 2sini de cok severim bu arabalarin, sehir ici icin super araclar bence. Ben de bu sinif bi arac alcak olsam bunlardan birini alirdim.. Astra ve Focus sahipleri gule gule kullansinlar arabalarini.

iyi calismalar

edit: ek bilgi
    quote:

Orjinalde6n alıntı: playmaker

quote:

valla oldum olasi astra lari sevmemisimdir.. neden derseniz gereksiz derecede yumusak bir suspansiyona sahip, araba kendini cok cabuk atiyor cizgi disina

astra h sınıfının standart halde en sert araçlarından biri, focustandan da daha serttir... çok da iyi yol tutar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intimidator -- 26 Temmuz 2006; 20:22:19 >

• quote:

arkadasim yazis tarzin son derece yanlis bence, boyle yazarak forumu kirletmeni gormek cok cirkin...
    ben 2 arabayi da fazlasiyla kullandim, sana tavsiyem bos bir yolda, uygun emniyet kosullarini sagladiktan sonra!!!!, ayni viraja, ayni hizda, ayni cizgide (virajin dogru cizgisinde-ogretirim cok istersen) imkanin varsa eger, focus ve astra ile ayri ayri girmeni, ve bunu camcorder ile kaydetmeni, daha sonra izlemeni, ve hangi arabanin cizgiden daha fazla disari ciktigini gormeni tavsiye ederim.
    hatirlatirim ama tekrardan, illa guvenlik once.. yok diosan kask eldiven tulum yok bende, temin edebilecegin 3 5 yer soylerim, ben de Amerikada olmasam benimkileri odunc verirdim sana... amac arkadaslarimiza bisey olmasin..

kolay gelsin

ayrica GTI lar ile karistirdigimi soyleyen arkadas... belli ki 2niz arkadassiniz yanlis bilgileri ortaklasa paylastiginiza gore...
    Eskiden 306 GTI sahibi idim, baya bir mod.lamistim motorunu ve yurur aksamini...sattigimin 3.gunu daha noterden bile cikis yapamadan arabayi alan arkadas arabayi pert etti, resimleri fln koyabilirm.. o yuzden GTI suspansyionlari ile karistiriosn gb sacma!! seylerle gelmeyin bana...

dedigim gb... deneyin gorun.. kulaktan dolma bilgilerle konusmayin... ama once guvenlik tekrardan soyluyorum...

ha yanlis anlasilmasin, 2sini de cok severim bu arabalarin, sehir ici icin super araclar bence. Ben de bu sinif bi arac alcak olsam bunlardan birini alirdim.. Astra ve Focus sahipleri gule gule kullansinlar arabalarini.

iyi calismalar

edit: ek bilgi
    quote:

Orjinalde6n alıntı: playmaker

quote:

kardeş istediğin aracı kullan, istediğin piste çık istediğin tulumcuyu tanı ... astranın yumuşak olduğunu söyleyen biri birşeyden anlamıyor demektir kusura bakma...

not: aracımı konisiz kullanmayan biriyim merak etme bende bilirim sert nedir

• sadece ikisi arasında kıyaslarsan motor farkından tabi ki de focus ama iç dizayn ve işçilikten ben olsam astra derim daha bi hoş dizaynı var yakıt olarakta tabi ki focus. servisleri arkadaşların dediği gibi opelin sorunu ford a göre daha fazla .

fiyat ne kadar kadar düşünüyosun bilmiyorum ama sana bi tavsiyem doğuş otoya gidip yeni jetta yı bide mükemmel bi alet benim çok hoşuma gitii performansı konforu filan ama dizelleri kaç para bilmiyorum tam emin olmadığım için yanlış bi fiyat vermiyeyim sen en doğrusunu yerinden öğren

ha bide bu arada yine yanlış duymadıysam jettalarda bi kampanya varmış galiba sen bi uğra aracı gör derim..

• aldım ford oldum LORD (Lordlar kamarasında bana da yer açın )

1.3 90 lık aracı amcam kullanmakta 6 ileri şanzıman ve klima açık olduğu şu günlerde resmen geberme tabirini kullanacağım ancak 2000 devirden sonra turbo devreye gidiyor araç yerinden ok gibi fırlıyor ciğerler koltuğa yapışıyor çok neşeli oluyor alt devirlerdeki problemi Chip ile düzeltilme düşüncesi var ama sadece düşünce

Ford ise hiç düşünülmeden alınası çok başarılı 1.6 109hp lik tdci motoru ile segmentinde bence en başarılı araç...Sorunusuz japon demek en doğrusu Mazda ARGE si üzerinde yaşıyor platformu ise VOLVO ile paylaşıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

aldım ford oldum LORD (Lordlar kamarasında bana da yer açın )

1.3 90 lık aracı amcam kullanmakta 6 ileri şanzıman ve klima açık olduğu şu günlerde resmen geberme tabirini kullanacağım ancak 2000 devirden sonra turbo devreye gidiyor araç yerinden ok gibi fırlıyor ciğerler koltuğa yapışıyor çok neşeli oluyor alt devirlerdeki problemi Chip ile düzeltilme düşüncesi var ama sadece düşünce

Ford ise hiç düşünülmeden alınası çok başarılı 1.6 109hp lik tdci motoru ile segmentinde bence en başarılı araç...Sorunusuz japon demek en doğrusu Mazda ARGE si üzerinde yaşıyor platformu ise VOLVO ile paylaşıyor

hocam ne aldın..?
    sende bizimki lord olmuşsun ne diyelim hayırlı uğurlu olsun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.