[font="Times New Roman"]Merhabalar. 2003 focus 1 ghia aracımda bu sıkıntım var. Motor arıza lambası yanıyor. Arıza mesajı "ikinci göz ateşleme sorunu" olarak veriyor. Aynı arızayla alakalı mı bilmiyorum ama birde 80-90 km hız motor devri 2000 civarlarında giderken hızlandırmak istediğimde gaza hafif hafif basıyorum motor titremeye başlıyor. Daha önce böyle bir şey yoktu. Aynı şey aynı hızda giderken hafif rampaya gelince de oluyor. Motor arıza lambasını bir kaç defa söndürttüm yine yandı. Bu arızadan dolayı buji,buji kabloları ve bobin değişti ama sonuç alamadım. Bu konu da bilgisi olan veya başına gelen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Yaklaşık 16 yıl focus 1 kullandık ghia sedan. Araca tüp taktırdıktan 40 bin km sonra araba 120 bin kmye geldikten sonra özellikle rampalarda dediğiniz şekilde yapmaya başladı. Ama bizde araç aşırı titriyordu gidebilecek pozisyonda değildi ve yanık kokusu gelmeye başlıyordu. Ateşleme bobini arızalandığı ve değiştirilmesi gerektiğinin tespiti yapıldı. Fakat 120 bin km den sonra yaklaşık her yıl (ortalama olarak yılda 10 bin km yapıyor idik ) kronik olarak ateşleme bobini arızası meydana gelmeye başladı ve hep bu arızayı rampa çıkarken yapıyordu. Büyük ihtimal sizdede aynı problem olabilir , bobin değişimi gerçekleştirip denemenizi tavsiye ederim.Ve çoğu focus 1 kullanıcısında özellikle lpgli olanlarda belirli bir km den sonra kronikleştiğini duydum.
emreyldrımE
kullanıcısına yanıt
Alakana çok teşekkür ederim arkadaşım ama keşke bobin olsa. Çünkü garanti olsun diye bobin, buji ve buji kablolarını yeni taktırdım ama titreme kaybolmadı.Sanırım başka sorun var.
Mantiz_41M
kullanıcısına yanıt
gaz kelebeği temizliğini yaptırdınız mı? Ttiremeden ziyade pır pırşama yapıyordu bizim araç lpgden dolayı kurum bağladığı için
emreyldrımE
kullanıcısına yanıt
Yok onu yaptırmadım ama sadece o arada yapıyor diye pek ona yormadım. Sübaplardan olabilir mi bu?