Bildirim
Focus 156.855TL, Golf 152.650TL Olmuş! (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: kronin
ben bu cari açık geyiğinden ciddi çok sıkıldım. resmen milleti alıştırdılar vergiye. ımı cırı ıcık ırtıyır diye sayıklıyor herkes.
ithalat 200 milyar dolar açık 56 miyar dolar
2016 ithal araç satışı 672bin
2016 yerli araç satışı 310 bin
ithal araç ortalama 80 bin tl den satılsa. ki bu fiyatın yarısından fazlası devlete gidiyor yani yurtdışına değil. hadi abarttım çok pis.
kaç para eder 15 miyar dolar. yerli satılanın motoru ıvızı zıvırı hadi o da 5 milyar olsun bakın hala abartıyorum gerçek rakamlar belki yarısı bile değil, ettimi 20 milyar dolar.
açık 56 dedik. ithalat 200 dedik. ee sadece %10 otomobilden geliyor. noluyor vergiyi dayasan 0 araç satsan açık düşcek 36 milyar dolara.
şimdi bizim bu açık nerden geliyorsa çıkıp söylesin. biz araba alcaz diye bu açığın oluşmadığı çok bariz. yani bizi devlet çok pis seviyor.
Hocam bir kere türkiyede YERLİ araç satışı yok yerli üretim var fakat onlarda yurtdışı satışı gibi vergiye tabi çünkü üretenler yurtdışındaki firmalar.
İkincisi türkiyenin cari açığı sadece araç alışverişinden kaynaklanmıyor bu kalemlerden yalnızca bir tanesi, bizim en büyük cari açığımız petrol ve petrol ürünlerinden kaynaklanıyor çünkü neredeyse %90 a yakın ithal edip sadece %20 sini yurtdışına satabiliyoruz çoğu yurtiçinde tüketiliyor ve bu oran yüksek.
Biz ülke olarak daha önce bu cari açıkları turizm gelirleriyle sıvardık ama son yıllarda politikalar sonucu onunda durumu içler acısı bana bu varlık fonuydu zorunlu BES di bir yerde patlayacak gibi geliyor çünkü bu gibi önlemler sürekli sıcak para yaratma ihtiyacından doğuyor hatta hazirandan önce hükümet Emlak konut borçlarını peşin ödeyene %20 gibi bir indirimde vaadetmişti o derece para lazım.
-
Okonomo coğ eyiii godoyor, yolll yoptolor bozo koskonoyorlor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: General.
Okonomo coğ eyiii godoyor, yolll yoptolor bozo koskonoyorlor.
Fetöcümüsünüz nesiniz yeeaahhhh
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Genel politika olarak, diğer büyük devletlerin de yaptığı gibi katma değeri yüksek ürünler üretmeye odaklansak daha mantıklı olmaz mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: ozfidelio
quote:
Orijinalden alıntı: kronin
ben bu cari açık geyiğinden ciddi çok sıkıldım. resmen milleti alıştırdılar vergiye. ımı cırı ıcık ırtıyır diye sayıklıyor herkes.
ithalat 200 milyar dolar açık 56 miyar dolar
2016 ithal araç satışı 672bin
2016 yerli araç satışı 310 bin
ithal araç ortalama 80 bin tl den satılsa. ki bu fiyatın yarısından fazlası devlete gidiyor yani yurtdışına değil. hadi abarttım çok pis.
kaç para eder 15 miyar dolar. yerli satılanın motoru ıvızı zıvırı hadi o da 5 milyar olsun bakın hala abartıyorum gerçek rakamlar belki yarısı bile değil, ettimi 20 milyar dolar.
açık 56 dedik. ithalat 200 dedik. ee sadece %10 otomobilden geliyor. noluyor vergiyi dayasan 0 araç satsan açık düşcek 36 milyar dolara.
şimdi bizim bu açık nerden geliyorsa çıkıp söylesin. biz araba alcaz diye bu açığın oluşmadığı çok bariz. yani bizi devlet çok pis seviyor.
Hocam bir kere türkiyede YERLİ araç satışı yok yerli üretim var fakat onlarda yurtdışı satışı gibi vergiye tabi çünkü üretenler yurtdışındaki firmalar.
İkincisi türkiyenin cari açığı sadece araç alışverişinden kaynaklanmıyor bu kalemlerden yalnızca bir tanesi, bizim en büyük cari açığımız petrol ve petrol ürünlerinden kaynaklanıyor çünkü neredeyse %90 a yakın ithal edip sadece %20 sini yurtdışına satabiliyoruz çoğu yurtiçinde tüketiliyor ve bu oran yüksek.
Biz ülke olarak daha önce bu cari açıkları turizm gelirleriyle sıvardık ama son yıllarda politikalar sonucu onunda durumu içler acısı bana bu varlık fonuydu zorunlu BES di bir yerde patlayacak gibi geliyor çünkü bu gibi önlemler sürekli sıcak para yaratma ihtiyacından doğuyor hatta hazirandan önce hükümet Emlak konut borçlarını peşin ödeyene %20 gibi bir indirimde vaadetmişti o derece para lazım.
Hocam yerli konusunda haklısınız. Cari açığa etkisinin daha az olmasının sebebi kaporta şase gibi sac işçilikleri ülkemizde yapılıyor olması yani dışarıdan gelmiyor.
2. Dediğiniz kısımda söylediğiniz %100 doğru.
Petrol kısmına odaklanırsak eğer, yeni araç alımını zorlaştırmak ne kadar mantıklı? Eski araçların emisyon değerleri yeni araçlara gore uçuk durumda. Vergilendirmeyi emisyona gore yapıp az yakıt harcayan araçlarla eskileri değiştirmeyi teşvik etmeleri gerekirken cari açığı bahane edip vergiyi dayıyolar. Sonuçla cari açık bahanesiyle milletin parasına el koyup daha çok arttırıyorlar açığı.
Tabi bu yukarda söylediklerim gerçekten bu açığı kapatmaya niyetli bir hükümet için geçerli. Bunların derdi açık maçık değil. Nasıl milletin cebindeki parayı alırız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronin -- 15 Eylül 2017; 12:41:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bence az daha fazla zam gelmesi gerekiyor. siyasetçilermizin, iktidarın g*tü daha fazla audi, mercedes görsün. sizin ne haddinize araba almak araba almak lüks artık türkiyede..
celladına aşık bir millet varken kimse ses çıkarmasın bu treni çoktan kaçırdık. -
o fiyatı görünce gözümün önünde 3+1 ev canlanıyor :( -
Böyle millete az bile. Umarım daha da artar.
Her halk hakettiği gibi yönetilirmiş. -
"öğöğ moruq yol yptı moruq n yi siysi prti akp moruq dolar dşüyo moruq" diye gezen tipler oldukça etrafta 200 binide görür bu fiyatlar, allahtan daha önümde çok zaman var, mezun olup dağılıp gitmeyi düşünüyorum polonyaya, ucuz ülke istediğin gibi gez dolaş herşey ucuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı
Fiyatlar hâla ucuz aslında.
İnanılmaz bir özel sektör borcumuz var arkadaşlar. İhrâcat'ı etkilemeyen ve zorunlu olmayan tüm ithâlat kalemleri sınırlandırılmalı.
2016 yılı ithalat rakamı 198.6 milyar dolar, ihracat rakamı: 142.6 milyar dolar.
56 milyar dolar açık var.
Her yıl bu aradaki makas faiz ve gelir sıkıntıları ile artıyor,artmayada devam ediyor.
Yapılması gereken belli. (Maddi durumu kötü biri olarak söylüyorum bunu bu arada)
Dolara karşı güvensizlik sağlayacak bir kur dalgası oluşturulmalı. Tüm yerli ve yabancı büyük şirketlerin zoraki olarak dış ödemeleri haricinde dolar almamalarını sağlayacak düzensizlik oluşturulmalı.
Ve dolar/euro 1 yıl içerisinde bireylerin,şirketlerin dolar stoğu yapmalarını engelleyecek şekilde ciddi oranda arttırılmalı.
Dolar/euro en az %20 artmalı. Kredi ile ürün alımı yasaklanmalı. Azami ihtiyaçlar dışında lüksiyat kategorisi belirlenmeli ve orta seviye üstü tüm ürünlere en az %15 vergi getirilmeli. Kredi kartı kullanımları sınırlandırılmalı.
Ben yetkili olsam , yıllık bugün ki binek araç satışını yarı yarıya düşürmeye çalışırdım. Hindistan - Çin ile anlaşıp en ucuz şu prangalı 3-4 tekerlekli araçları trafikte çoğaltmaya odaklanırdım.Kamyonları,tırları mümkün mertebe gündüz vakitlerinde şehir içlerinden ve ilçe merkezlerinden uzak tutacak veya muaf tutacak projelere başlardım.
Eski günlerimize dönmemiz lazım arkadaşlar. Şehirlerden köylere göçleri başlatıp insanları hayvancılığa, tarıma, tezek ile ısınmaya teşvik etmek gerek.
Öyle hassas adımlarla bir vergilendirme ve iç politik hamleler doğru bir şekilde atılmalı ki senede 500 taneden fazla iphone satılmamalı Türkiye'de.
Tabi bu tasarruf tüm devlet kurumları içinde geçerli olmalı. Tüm makam araçlarının satılıp her üst düzey birimin 1 segment ve 2 araç sayısı düşürmesi gerekir.
Tüm toplum manevi,felsefi konulara yönlendirilmeli. Temel beslenme,barınma,giyim,kuşam,hobi,eğitim alanları yeterli şekilde beslenilmeli.
Aşırı fiziksel bir beklenti içerisine girdik. Soyut şeylerden çok fiziksel somut şeylerden keyif alıyoruz.
Kitap okumak, enstrüman çalmak, akademik alanlar üzerine okuma yapmak - araştırma yapmak, en az ekipman gerektiren (mümkün mertebe gerektirmeyen) fayda sağlayan rahatlatan keyif verne spor dallarına teşvik etmek, amatör bir şekilde kendi ihtiyacımız olan ürünleri üretmek. Her vatandaşın kendi ihtiyaçlarını kendi karşılaması için teşvik etmek. Bunlara ihtiyacımız var.
Sent kaybına sebep olan her 100 gb internet trafiği bile kısıtlanmalı.
Bana 1 istek hakkın var deseler onuda seni Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı yapmaya kullanırım. Vallahi daha çok yemek, daha çok gezmek, daha iyi arabalara binip daha lüx evlerde oturmak için yarışan halk köleleştiğini görmüyor. Bir millet kravatlı köle oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 15 Eylül 2017; 14:29:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yetmez ama evet daha çok olsun... -
50 tl lik alıyorum kafam rahat.
acele et seneye 50 bine bile araba bulamayabilirsin. -
Bugün bakıyorsunuz yerli markalar dahil ürünleri dışarıda yaptırıyor.bknz defacto. suç hükümetin elbette tedbir alan yok. Anca gümrük vergisini düşürsünler. Çıkan doların düşmesi iş adamanına yaramazmış vs. Bizi ilgilendirmiyor gerekiyorsa batsın. Bizim vatandaş olarak yapacağımız iş sadece alacağınız ürünün kaliteli müdahili yerli varsa onu almak. Devlet de vatandaşını düşünüyorsa ülke içerisinde üretilen(montajlanan değil) hyundai, Renault vb. Araçlara indirim yapıp. Vw özellikle ülkeye hiç bir faydası olmayan araçlara bindirim yapması. Şuana kadar hiç vatandaşın çıkarına yasa çıktığını görmedim de neyse.
Daha bu hafta başında 2017 F30 3.20 D 190 hp sıfır 235 bin TL bağlantı yapıldı Borusandan, kıyaslayınca gerçekten bana mı garip geliyor anlamadım ama 150 bine C sınıfı HB baya garip geldi. -
Kandırıldık
Ev alınır o paraya ev.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri
Şunun için hala konu açıyorsunuz. %51'i memnun halkın, zaten yarısı araba almayacak kadar fakir, yarısı da Bmwlere binen yandaş müteahhit. Sadece 1 ay araba almasak bakın 1 ay sadece, paşa paşa düşecek. Ama yok, açlıktan ağzı kokan gidiyor araba alıyor. Alan memnun satan memnun, sen de sesini kesip sürüye uyacaksın.
almayin demek kolay, ibizayi pert edip haftasina citroen alan adamsin hocam almasaydin o zaman? olmazdi ama degilmi? cunku GEREKLI. he keyfi alip satanlara bisey demiyorum ama bu alanlarin icinde azimsanmayacak kadar ihtiyaci oldugu icin mecbur kaldigi icin alanlar dolu. -
fiyatlara bak hakkaten ev parası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X