Focus aracımın hava yastığı/emniyet kemeri göstergesi ile onun altında bulunan Çok fonksiyonlu uyarı lambası sabahları çalıştırdığımda yanıyor ve 3-5 km gittikten sonra sönüyor. Bu lamba canımı sıkıyor. Servise gittim hava yastığında sorun olabileceğini söylediler. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Bir çukura 40 km hızla giderken frenleme yaparak girdim o anda ışık yandı. O günden beri sabahları yanıyor bir süre sonra sönüyor. Öğlen veya akşam ışıkları normal olarak sönüyor.
alfalardada aynı problem var .. bunlar genelde koltuk altı yerlestirilen airbag sensorleri nedeniyle oluyor..bizdede çözüm bulamamıslardı ışık surekli yanıyodu en sonunda arabayı çalıstırdıktan sonra koltugu hareket ettirmeyin yani ne ayar yapcaksanız araba kapalıyken yapın dediler.. nsl bi çözümse daha sonra bi servise daha goturdum airbag beynı degıstı gene olmadı .. daha sonra birmotta aribag koltuk altı kanallari diye bi parça var onu deiştirdim ışık söndü .. bu arada bu sensörler airbaglerin patlamasını ayarlıyor yani koltuk üzerinde agırlık yoksa boşuna patlamıyor .. gerçi ışık yanınca airbagler açılmıyor onuda söyliyim
bende alfa 147 var ayni problem bendede oldu airbag beyni koltugun altındaymıs koltukları sert sekilde ileri geri yapmaktan kaynaklanıyormus airbag ısıgı yandıgında servise gittim beylikduzu birmot anlamadı guneslideki erkaya gittim onlar biliyormus aracı makinaya bagladılar beyni sıfırladılar ve sorunum gecti ucretde almadılar
servise git. aracı makinaya baglıyolar lambaya söndürüyolar. fazla vakit almaz. lamba makinaya baglamadan sönmez. sanayide yapan yerlerde var. ama ben eskişehirliyim ordaki yerleri biliyorum. eger ordaysan yer söylerim gidebilecegin.
muhtemelen ani frenaj ile beraber çukura girdiğinizde darbeye bağlı olarak hava yastığı sensörleri uyarı aldı ve işletim sistemine arıza kodu olarak yazdı..sorununuz yetkili serviste aracı kod cihazına bağlatıp kod kayıt hafızasını sildirmekle çözümlenecektir...
Aynı sorun Opel Astrada olmuştu çok kısa bir sürede servis halletmişti