Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Herkese merhabalar.Ben Ford focus almak istiyorum.2000 veya 2001 model olabilir.Aslında 2000 model bir focus buldum. Araç 140000 km de.Fiyat 16000 ytl civarında.140000 km biraz fazla bu herhangi bir soruna sebebiyet verebilirmi.Focus için tavsiyelerinizi bekliyorum...
Donanım olarak Ghia ise ve motorda ve başka herhangi bir parçada sorun yok ise alınır düşüncesindeyim. Biraz daha fiyat kırabilirseniz süper olur bence. Benim Focus'um 129.000 KM sınırına dayandı ama hiçbir sorun yok. Diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır, iyi akşamlar
Bakımları günüde ve yapılması gerektiği gibi yapıldıysa 140 binde focusa bişey olmaz.. En fazla amortisörleri yumuşamıştır..
Biz on sene tofaş kartal kullandık bakımlarını itina ile yapardık. Bu kartalı biz 6 yaşında aldık ve sadece bizde 100 bini iki sefer devirdi sattığımızda ise 60 küsür binde idi yani en az 300 bin yaptı ve tıkır tıkır çalışıyor hiç bir sorun çıkarmıyordu. Şimdi gelelim focusa temiz bir focus için 140 bin daha yolun başı sayılır. Benim focus 91 bin küsürde bakımları hariç daha hiç bir masrafı sorunu olmadı. Yani temiz kullanılmışsa alınabilir fiyat olarakta iyi. Hatta en alt versiyon bile olsa fiyat olarak iyi çünkü araba fiyatları baya artmış, araştırdıysan farketmissindir.
Araba olarak diyeceğim birşey yok 4x16 lık bir araba süper..
Ama şunu söylemek isterim ki; 16 bin YTL param var gecçemem diyorsan alınaBİLECEK EN GÜZEL ARABADIR, Fakat bu parayı gecebilirim dersen kesinlikle yol bilgisayarlı ve en önemlisi ESP li (Gerçi focusta işe yaramaz ama) bir araba al. Bunlar çok mu gerekli, çok mu işe yarar dersen, olmasada olur ama olursa çok daha iyi olur.
İyi geceler dilerim.
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürederim.Arabalara baktığımda ambiante comfort gibi markalar belirtilmiş.Bunların farkı nedir.Araçlar donanım olarak farklılıklarmı gösteriyor.Hangisi tavsiye olunur.Bunları cevaplarsanız çok memnun olurum:) şimdiden teşekkürediyorum...
En üst modeli ghia dır diğerlerinden 2-3 bin pahalı olabilir. Sonra collection modeli gelir. Sonra ambiante ve comfort modeli vardır. 2001 modele kadar kadar ghia ve ambiante modeli var.2001 den sonrakilerde ise Ghia,collection,comfort diye sıralanır. Şimdi yenilerde trend falan var onlar hakkında fazla bilgim yok. Hepsinde klima standarttır. Ambiabte ve comforlarda ABS yok yanlızca Güvenlik paketli olanlarda var. 2001 model ambiante GP ler daha üst model comfortlardan daha dolu dur. örnek olarak 2001 focus ambiante sedan GP ABS Klima Elektirikli ön camlar 4 hava yastığı(Sürücü,yolcu, sağ ve sol hava yastıkları) Aktif gergili ön ve arka emniyet kemerleri Cd uyumlu radyo kaset çalar Isıtmalı aynalar geçikmeli sönen iç aydınlatma derinlik ve yükseklik ayarlı hıza duyarlı hidrolik direksiyon. İmmobilaızer.(Motor kilidi) Ve üstün yol tutuş Aklıma gelenler bunlar daha ıvır zıvır şeyler var.
Ghia ve collection ların bunlarda farkları ise: otomatik dört cam. Aliminyum 15 inç jant. ABS+ EDB Sis farı Çift renkli iç döşeme yol bilgisayarı Elektirik hafızalı sürücü kotuğu(bazılarında) Aklıma gelenler bunlar Yani farkları sadece aksesuar ve bazı donanımlardır diğer herşeyi ile hepsi aynıdır. Motorları falan aynıdır.
Tercihin 3 kuruş fazla olsun GHia olsun. Ondan sonra eminol kolay kolay başka araba düşünmezsin.
İyi günler dilerim.
Kardeşim teşekkürederim vermiş olduğun bigiler için.En iyisi ghia anlaşılan.Ben de ghia düşünüyorum.Piyasayı da şöle bir aydır takip ediyorum ama istediğim gibi bir arabayı daha bulamadım.Galerilerde filan da focus pek yok zaten.eee normal focus focustur millet memnunki focusuunu satmak istemiyor!!!!
focus galeriye düşmeden elden gidiyor.140 bindeki focusa bişey olmaz.merak etme
2001 Focus ambiente var bende de daha 85,000KM ve kısmetse bu yaz sonu gibi bende satmayı model yükseltmeyi düşünüyorum.
Sözkonusu arabamı 15,000 de aldım ve bu 85,000KM kadar bakımları hariç hiçbir masrafı cıkamdı ama bundan sonra ne olur bilemem ((:
Biraz bende piyasasını araştırdım ve 16-18bin YTL arası satılıyor....
quote:
Orjinalden alıntı: karaaagac
Biz on sene tofaş kartal kullandık bakımlarını itina ile yapardık. Bu kartalı biz 6 yaşında aldık ve sadece bizde 100 bini iki sefer devirdi sattığımızda ise 60 küsür binde idi yani en az 300 bin yaptı ve tıkır tıkır çalışıyor hiç bir sorun çıkarmıyordu. Şimdi gelelim focusa temiz bir focus için 140 bin daha yolun başı sayılır. Benim focus 91 bin küsürde bakımları hariç daha hiç bir masrafı sorunu olmadı. Yani temiz kullanılmışsa alınabilir fiyat olarakta iyi. Hatta en alt versiyon bile olsa fiyat olarak iyi çünkü araba fiyatları baya artmış, araştırdıysan farketmissindir.
Ama şunu söylemek isterim ki; 16 bin YTL param var gecçemem diyorsan alınaBİLECEK EN GÜZEL ARABADIR, Fakat bu parayı gecebilirim dersen kesinlikle yol bilgisayarlı ve en önemlisi ESP li (Gerçi focusta işe yaramaz ama) bir araba al. Bunlar çok mu gerekli, çok mu işe yarar dersen, olmasada olur ama olursa çok daha iyi olur.
İyi geceler dilerim.
ESP neden focusta işe yaramaz hocam. Zaten yol tutuşu çok iyi diye mi? Ne demek istediğini pek anlamadım. Ben Esp siz aldığım için pişmanlık duyuyom bazen
quote:
Orjinalden alıntı: niko_jr
quote:
İyi geceler dilerim.
ESP neden focusta işe yaramaz hocam. Zaten yol tutuşu çok iyi diye mi? Ne demek istediğini pek anlamadım. Ben Esp siz aldığım için pişmanlık duyuyom bazen
Arkadaşım çok güzel yol tutuşu olduğu için dedim. Tabi olsa çok daha güzel olurdu. Ben espiri yaptım sadece focusların çok güzel yol tutuşu olduğunu anlatmaya çalıştım.
İyi Günler Dilerim...
hocam focuslarda yol bilgisayarı var mı? hangi model ve seride var? ben de focus almayı düşünüyorum da. ayrıca yol bilgisayarının fonksiyonları neler?
quote:
En üst modeli ghia dır diğerlerinden 2-3 bin pahalı olabilir. Sonra collection modeli gelir. Sonra ambiante ve comfort modeli vardır. 2001 modele kadar kadar ghia ve ambiante modeli var.2001 den sonrakilerde ise Ghia,collection,comfort diye sıralanır. Şimdi yenilerde trend falan var onlar hakkında fazla bilgim yok. Hepsinde klima standarttır. Ambiabte ve comforlarda ABS yok yanlızca Güvenlik paketli olanlarda var. 2001 model ambiante GP ler daha üst model comfortlardan daha dolu dur. örnek olarak 2001 focus ambiante sedan GP ABS Klima Elektirikli ön camlar 4 hava yastığı(Sürücü,yolcu, sağ ve sol hava yastıkları) Aktif gergili ön ve arka emniyet kemerleri Cd uyumlu radyo kaset çalar Isıtmalı aynalar geçikmeli sönen iç aydınlatma derinlik ve yükseklik ayarlı hıza duyarlı hidrolik direksiyon. İmmobilaızer.(Motor kilidi) Ve üstün yol tutuş Aklıma gelenler bunlar daha ıvır zıvır şeyler var.
Ghia ve collection ların bunlarda farkları ise: otomatik dört cam. Aliminyum 15 inç jant. ABS+ EDB Sis farı Çift renkli iç döşeme yol bilgisayarı Elektirik hafızalı sürücü kotuğu(bazılarında) Aklıma gelenler bunlar Yani farkları sadece aksesuar ve bazı donanımlardır diğer herşeyi ile hepsi aynıdır. Motorları falan aynıdır.
Tercihin 3 kuruş fazla olsun GHia olsun. Ondan sonra eminol kolay kolay başka araba düşünmezsin.
İyi günler dilerim.
Yol bilgisayarı sadece Ghia modellerinde var. Benimkinde yok hiçte olana binmedim ama duyduğum kadarı ile normal bir yol bilgisayarı varmış yani çok detaylı değilmiş ama 2003 üstleri nasıldır bilmem. Ama şunu söylüyorum focus 4x4 lük bir araba hele sürüşü çok güzel. Tavsiye ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme