Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22.072
Cevap
29
Favori
1.978.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • trcapital yanlış bilgi verme... bir kademe yukarı kaldırdığında fasıla ayarıda yapabiliyosun yağmur sensörünü de devreye sokabiliyosun.onun bi üstü durmadan yavaş silme bi üstü durmadan hızlı silme... bu arada lastik basıncı ne 40 ne de 34 olmalı 36-38 arası idealdir.Genelde böyle söylenir.Her aracımda böyle uyguladım gayet iyi tutunuyor ve şu an c-max de öyle... test ettiğim ve gayet iyi diyebileceğim şeyler var... Başta frenler... eski focus aracıma göre baya iyiymiş yeni fakettim.2 defa vurmaktan kurtardı beni ve yol tutuşunu test ettim hızlı bi şekilde sert viraja girdim ve ardı arkası kesilmeyen makaslarda bana aşırı güven verdi benim araç sizinkilerden biraz fazla yatıyo ama sizinkiyle aynı tutunuyo diyebilirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Slazer

evet arkadaslar bende 2 hafta önce aldım focus ghia 1.6 tdci
    forumuda 3 saat civarı oldu anca bitirdim okuyarak
    bende size izlenimleri anlatayım
    arabayı aldığımda klasik koç heryerden soktu doğal olarak
    park sensöru,dıs boya koruma,ziebartın alt ses yalıtımını kendileride yapıyormus ondan yaptırdım
    su kaydırıcı fln hepsini yaptırdık,herkeste var diye metalik bi gri tarzı istemedim beyaz aldım ankara otokoçta gelmişti hemen ayırttık yaklasık 5 gunde teslim aldık.
    arabadan yana hiç aklımda birsey kalmadı liste fiyatının 4-5milyar dusuğune verilen golf e gittim.
    babamla golf erede arabalara bakarken kimse ilgilenmedi bir ara babamın tepesi attı biz musteriyiz yardımcı olalım diyeceğiniz yere biz soruyoruz ustunede ilgilenmiyorsunuz diye sinirlendi.
    golf un test surusunu yaptım hoşuma gitti ama bu berbat görevliler yuzunden babam burdan beleşe verseler almam dedi zorla ford a gittik.
    focus ghia kursunsuzu test ettim orada ve golf u cidden kuçumsedim butun özellikleri bir yana arabanın hafif yuksekliği o 16" jantları bir yana konsolun yukseklik konumu ve cam ile direksiyon arasındaki boşluğun uzunluğu sanki duvara 100 le girsem bile bir sey olmaz gibi hissetmeme sebeb oldu.
    arabada 4-5lt yakıt varmıs teslim aldığımızda hemen bir opete gittim fulledim ve tum gece gezdim.
    ilk 10.kusurlu bir yakıtı vardı yavas yavas dustu araba su an 2100km de sehir içinde dedikleri 6.0-6.2 katalog verilerini yakalamıs durumda sehir dısı ise 5.1-5.2 gördum ama katalog verisi olan 4.0 lara duseceğine eminim cunku arabayı 90-100 arası hep 4. viteste kullandım cunku fazla hız yapmayın ilk kmlerde ve devirsiz kullanmayın demişlerdi...
    trcapitalin söylediği herseye katılıyorum.yokuslarda elfreni kacırıyor onun için arabayı teslim aldığınızda kontrol etmenizde fayda var.
    park sensoru taktırılmasınında faydası var(nhb ise gerek yok bence).
    lastik havalarını hala anlamıs değilim bir yetkili diyor önler 34 arkalar 32 olcak diyeri 32-32 olcak diyor ama arabayı teslim aldığınızda kontrol ettirin bana arabayı 38-38 olarak teslim ettiler.
    bunlar arabayı alacaklara teslim alırlarken dikkat etmeleri gereken seylerdi.
    geleyim arabanın konforuna eski bir opelci olarak kesinlikle opel in astrasından ustun olduğunu dusunuyorum.
    1994 model astra gsi im vardı bilenler bilirler o model astralar 150hp idi ondan cok daha iyi bir yol tutusu var ve biliyormusunuz hızlanması flnda bence ondan iyi.onunla takla attıktan sonra yeni astra aldım simdikinin 1 eskisi ondanda iyi :)
    bir arkadasımın da en yeni astrası var ondanda iyi :)
    butun aynı sınıf arabaları denedim ama focusun özellikleri ile cidden rekabet edemiyorlar.
    ben bu arabayı aldığım için yazmıyorum bunu,aslında ben bir opel delisi idim varsa yoksa vectra astra derdim.focusu almadan önce vectra vectra diye cok uhrastım ama 1.6 sını ancak alabileceğim için vectra alamadım su aralar vectra kullanma fırsatımda oldu ancak iyiki focus almısım diyorum cunku araba gercektende bir harika.
    kullananlar bnm o arabayla işim cıksında hemen bineyim hiç inmiyim diye dusunduğumu doğruluyacaklardır.
    arabada olmaması gereken tek sey deposunun yalıtımının kötuluğu.
    depo hiç yarının altına inmez bende öyle bir huyum vardır ancak fren yaptığımda yada cukura girdiğimde eğer muzik kapalıysa(ki muzik açıksa kazanın bile sesini duymam çunku sony mp3 calar baya bir sağlam)o glup glup sesi beni kıl edio.
    gerisi benim bu arabaya yakıstıramadığım seyler.
    örneğin böyle bir arabada (ki ben 41.150ytl verdim hepsi 43.000ytl ye geldi)xenon bulunması lazımdı.
    yağmur sensorunu hiç ama hiç anlamadım yağmur yağıyo ama silecek çalısmıo :( illa kendim durtecem
    başkada bir derdim yok.
    ama arabamdan son derece memnunum.
    ama bu arabanın bence dedirten en buyuk artısı surucusune verdiği guven.
    ncap ten 5 yıldız alması fln bir yana zaten o konsolu ve camla aranızda olan o mesafeyi görunce yeterindende fazla sağlam hissediyorsunuz...
    yeni focus dusunenlerin sorularını cevaplaya bilirim...
    ne marka olursa olsun aldığınız hayırlı olsun...

arkadaşım bu arada hayırlı olsun aracın.iyi bir seçim yaptığına emin olabilirsin... Fakat xenon konusuna gelince focus ta isteğe bağlı olarak xenon var getirtebiliyosun....

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

trcapital yanlış bilgi verme... bir kademe yukarı kaldırdığında fasıla ayarıda yapabiliyosun yağmur sensörünü de devreye sokabiliyosun.onun bi üstü durmadan yavaş silme bi üstü durmadan hızlı silme... bu arada lastik basıncı ne 40 ne de 34 olmalı 36-38 arası idealdir.Genelde böyle söylenir.Her aracımda böyle uyguladım gayet iyi tutunuyor ve şu an c-max de öyle... test ettiğim ve gayet iyi diyebileceğim şeyler var... Başta frenler... eski focus aracıma göre baya iyiymiş yeni fakettim.2 defa vurmaktan kurtardı beni ve yol tutuşunu test ettim hızlı bi şekilde sert viraja girdim ve ardı arkası kesilmeyen makaslarda bana aşırı güven verdi benim araç sizinkilerden biraz fazla yatıyo ama sizinkiyle aynı tutunuyo diyebilirim...

Naaptın sen yaa? ne 36-38 i
    Serviste ölçtüler benimkileri 32 olması gerekenmiş.

Zaten kıtapcıında yada sürücü kapısının oralarda falan öle yazıo.

Bence bi bak oraya. Bi hata olmasın, ama diyosan ki ben hep böle kullandım kullanıcam da ki demişsin; kullan senin araban senin canın...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yıldırım99

quote:

arkadaşlar ford da koç şirketinde çalışanlara hatırı sayılır indirim yapıyolar.Ayrıca tandık bi yere giderseniz veya önceden ford almış biri varsa indirim yaparlar... bana c-max ghia metlik boya artı park sensör 47500 ytl ye gelmesi gerekirken 41500 ytl ye geldi...

Aracın tekrar hayırlı olsun.

Aracının fiyatı gerçekten iyiymiş. Umarım ben de uygun bir fiyat edinebilirim. Yalnız ben en fazla trend tdci alabilirim.

Aslında hala tam karar veremedim. Yeni focus tdci mi, c-max tdci mi??

Farklı tipte arabalar olmasına karşın ikisinin de ayrı ayrı cezbeden tarafları var. Ama beni en çok düşündüren yakıt tüketimleri?

Eğer C-max alırsam umarım daha önce yazdığın değerlerde yakıt tüketimim olur. Çünkü önceki arabam seat leon'du. Çok memnun olmama rağmen ortalama 8.5-9 litre yakmasından dolayı sattım.

Ayrıca şikayetimvar.com'da Ford hakkında çok değişik şikayetler okuyorum. Özellikle de sevisleri ile ilgili olarak. Umarım o şikayetlerden biri veya birkaçı beni bulmaz.

Ayrıca yakıt olarak genelde euro dizel mi yoksa normal dizel mi kullanıyorsun, çok farkı var mı?

teşekkür ederim...ya o siteye bende baktımda nasıl mercedesi mengerler çıkışlı alıp satınca daha avantajlı oluyosun ve servis imkanın daha iyi oluyo sanırım bu fordda da benzer.Düzgün bayiden alcan arabayı özellikle ana bayilerden.Ben hiç o tür sorunlar yaşamadım birazda şanssızlık onlarınki
    euro diesel ve başka benzincilerin bu tür fakat farklı isimler ile satışa sunduğu mazot hariç mazot kullanma zaten benzinciler de tavsiye etmez ve serviste tavsiye etmez...arabaya zarar vermez ve performansı artırıyo deniliyo ama ne kadar doğru bilmiyorum...

Pegasus Yanlışın olmasın az önce otosan ve otokoç ile görüştüm Xenon opsiyonu sadece Mondeoda mevcut. Lens Far bulunmadığı için focuslarda fabrika çıkışı xenon taktıramıyolar. Fakat dedikleri bazı bayilerin anlaşmalı olduğu yerler bulunduğu onların yardımıyla yaptırılabileceğini belirttiler. Yalnız Belirtikleri bir nokta var xenon takılması garanti kapsamını bozmuyor. Fakat xenon takılması ve kullanılması konusunda aracın elektrik aksamında oluşabilicek arızalar (Eğerki gerçekten xenon dan kaynaklanıyorsa) ücretli olarak giderilebileceği. Fakat görüştüğüm 2 Anlaşmalı firmada xenon kullanımı veya montajında aracın elektrik sistemine herhangi bir zarar vermeyeceğini garanti ediyorlar. Hatta böyle birşey olursa servis raporu karşılığı arızayı kendilerinin ödeyeceğini bile söylüyorlar. Bu konuda ençok övgü duyduğum yer Maslak Atatürk Sanayi Sitesinde Okçu Elektronik bulunuyor. Ben oradan yaptırmayı düşünüyorum. Yaptırdıktan sonra izlenimlerimi ileticeğim.

Teşekkürler..

• quote:

arkadaşım bu arada hayırlı olsun aracın.iyi bir seçim yaptığına emin olabilirsin... Fakat xenon konusuna gelince focus ta isteğe bağlı olarak xenon var getirtebiliyosun....

focusta istege bagli xenon nasil getirtebiliosun??? far yapısının deismesi lazım hocam??
    hangi sehir ve bayi bunu yapan??
    ankara otokoc yapamiyoruz diyo....
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

hayır ben onun açıp kapaması olduğunu bilmiyordum kendisi otomatik yapıyor sanıyordum...
    bir deneyeyim ancak bide su var kolu yağmurda 1 kere yukarı kaldırınca (hani en yavas ayarı) yağmur eğer hızlıysa deli gibi çalısıyor eğer yavassa kendi hızında (1 kademelik hızda)çalısıyor...

Tamam işte tam tahmin ettiğim gibi, zaten sen kola dokununca camı siliyor dediğin zaman uyanmıştım ben. Bak şimdi silecek kolu nu bir kez aşağı çektiğinde silecek tek siliş yapıyor kol yerine ger idönüyorsa kapalı durumdadır. Şimdi kolu bir tık yukarı kaldırırsan yağmus sensörü devreye girer. Zaten devreye girdiğin şuradan anlarsın; eğer arabayı her çalıştırdığında silecek bir kez siliyorsa yağmur sensörü devrede demektir. Artık cama düşen suya göre hız kendiliğinden ayarlanır. Zaten kendin de farkında olmadan sensörü kullanmışsın yani her hangi bir sorun yok gibi gözüküyor. Kolu bir tık daha yukarı kaldırırsan fasılalı silecek moduna geçer. Kolun üzerindeki kaydırma düğmesiyle sabit olarak sileceklerin hızını ayarlayabilirsin. Bir tık daha yukarı kaldırırsan normal sürekli silme moduna geçer. Ben hep kapalıda tutuyorum, sadece yağmurlu bir hava olursa sensörü devreye sokuyorum yoksa arabayı her çalıştırdığımda silecek camı siliyor, bu da camın çok çabuk çizilmesine neden olabilir.

Bu arada FollowMeHome özelliğini kullanmayı biliyorsundur sanırım. Hani kontak kapalıyken bir kez sellektör yapılan şey

cok saolsın trcapital ben bilmiodum ama seninde tavsiye uyup öyle kapalı konumda tutucağim bir yerinde bile kuççuk bir cizik olmasını bile istemiyorum
    hatta bazen garajda yer kalmıyor babamın arabasını dısarı koyuyorum bnmkini içeri onun yerine alıyorum bi ton fırca yiyorum sabah ama olsun iti var kopuğu var takar anahtarı çizerler neme lazım

ya followmehome özelliği demişssinde hiç kullanmadım ne işe yarıyor?
    biliyorum ama ne işe yaradığını kestiremedim
    bide ben ilk uzun yol seyehatimi gece yapmıstım uzunları hep kendime cekerek kullanıyordum cunku cekiyorum bırakınca hemen gidio hep selektör oluodu meğerse dibine kadar cekecekmişiz malum hayvanlık yapmamayım derken sen gece 4 saat boyunca elin uzunlarda cekerek kullan

• haa birde unutmadan yaptığım en buyk aptallığı söyleyimde kimse yapmasın...
    hani dier arabalarda kaput u yavas kapatınca tam kapanmaz sonradan yuklenerek kapatırsınız işte bende gene hayvanlık yapmayayım die yavasca bıraktım ilk aldığımda arabayı kaput kapanmadı tabi tam olarak sonra da yuklendim ve tam o kaputun ortasında hafif ama cok hafif bi göçuk oldu tabiki elletmedim varsın olsun arabayla oynatmaktan iidir
    siz siz olun sakın böyle bir sey yapmayın tum fordlarda oluyormus bu cunku göçen yer 2 sacın arasında kalıyor kaputu açıp alttan ittiremiosunuz cunku tam ortada onun altına bi saç daa koymuslar işte onun arasındaki boşluğa hafifçe göçtu
    kaputu cok yuksektende bıraksanız bir sey olmuyormus cunku kaputun dibine doğru eğilip baktığınızda orada bir amortisr var yavaslatıyor ve hiç zarar vermiyor onada dikkat edin ufak bir ayrıntı ama insanın canını sıkıyor

bu arada trcapital o hızın 10km fln daa az göstermesini ben pek anlayamadım ama tavsiyem seninde dusunduğun gibi hiç oynatmaman...
    neolur neolmaz konsolla cok gerekli olmadıkça oynatma...

bu arada gene canım sıkılıyor cunku kapılardan bendede ses gelmeye başladı offf
    gidip yaptıracahım ama ondada kapı içi döşemeyi fln sökecekler
    ne kıl bişidir bu yaa yeni araba alıosun gözun gibi bakıosun aa 1 ay gecmeden orasını fln açtırmak zorunda kalıosun

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

hayır ben onun açıp kapaması olduğunu bilmiyordum kendisi otomatik yapıyor sanıyordum...
    bir deneyeyim ancak bide su var kolu yağmurda 1 kere yukarı kaldırınca (hani en yavas ayarı) yağmur eğer hızlıysa deli gibi çalısıyor eğer yavassa kendi hızında (1 kademelik hızda)çalısıyor...

Tamam işte tam tahmin ettiğim gibi, zaten sen kola dokununca camı siliyor dediğin zaman uyanmıştım ben. Bak şimdi silecek kolu nu bir kez aşağı çektiğinde silecek tek siliş yapıyor kol yerine ger idönüyorsa kapalı durumdadır. Şimdi kolu bir tık yukarı kaldırırsan yağmus sensörü devreye girer. Zaten devreye girdiğin şuradan anlarsın; eğer arabayı her çalıştırdığında silecek bir kez siliyorsa yağmur sensörü devrede demektir. Artık cama düşen suya göre hız kendiliğinden ayarlanır. Zaten kendin de farkında olmadan sensörü kullanmışsın yani her hangi bir sorun yok gibi gözüküyor. Kolu bir tık daha yukarı kaldırırsan fasılalı silecek moduna geçer. Kolun üzerindeki kaydırma düğmesiyle sabit olarak sileceklerin hızını ayarlayabilirsin. Bir tık daha yukarı kaldırırsan normal sürekli silme moduna geçer. Ben hep kapalıda tutuyorum, sadece yağmurlu bir hava olursa sensörü devreye sokuyorum yoksa arabayı her çalıştırdığımda silecek camı siliyor, bu da camın çok çabuk çizilmesine neden olabilir.

Bu arada FollowMeHome özelliğini kullanmayı biliyorsundur sanırım. Hani kontak kapalıyken bir kez sellektör yapılan şey

cok saolsın trcapital ben bilmiodum ama seninde tavsiye uyup öyle kapalı konumda tutucağim bir yerinde bile kuççuk bir cizik olmasını bile istemiyorum
    hatta bazen garajda yer kalmıyor babamın arabasını dısarı koyuyorum bnmkini içeri onun yerine alıyorum bi ton fırca yiyorum sabah ama olsun iti var kopuğu var takar anahtarı çizerler neme lazım

bide ben ilk uzun yol seyehatimi gece yapmıstım uzunları hep kendime cekerek kullanıyordum cunku cekiyorum bırakınca hemen gidio hep selektör oluodu meğerse dibine kadar cekecekmişiz malum hayvanlık yapmamayım derken sen gece 4 saat boyunca elin uzunlarda cekerek kullan

geçen günlerde kısa bir süreliğine ankaradaydım gece arabayı sokağa park ettim evin önünde yer kalmamıştı ben de biraz uzağa park ettim . 50 metre kadar uzağa. ama gece hayvanın biri arabayı çizmiş ve kesinlikle bilerek çizmiş. allahtan çizikler derin değil. salak araba çizmeyi bile bilmiyo. üzerinden arabanın her yanına 10 cm lik çzikiler atmış iki yanına ve bagaj kapağına araçta boya koruma var ondan mıdır nedir bezle silince çiziklerin çoğu geçti. çok yakından ayrıntılı olarak bakılınca görülüyor ama.

• quote:

Orjinalden alıntı: burako

Pegasus Doğru sölüyosun banada araba 36.000 ya geldi. TDCİ HB+sunroof+güvenlik paketi+metalik. Yani Bayağı Bir Farkediyor..

Nassi yaaaa. Buna fark mi diyorsun. Siteden senin bu ozellikleri trende ekledigimde fiyat nerdeyse 40 milyar gorunuyor, bu kadar indirimi nasil yaptirdin, eger boyle bir firsat varsa kacirmam biraz bilgilendirir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-49D503640 -- 25 Ekim 2005, 16:14:06 >
  • Yaw bu otomobil çizmeyi meziyet sayan dallamalar nedir böyle ben anlamıyorum eşşeğinden alamayan semerinden alıyor
    hiç düşünmüyormu bu şerefsizler acaba ben bunu çizerken yakalanırsam ne olur acaba diye.
    aslında bunu yapan adamı yakalamamak daha iyi adamın başını belaya sokarlar elini kana bulatırlar
    ne desen boş zaten bunu okuyabilecek kapasitede olan adamın bu taraklarda bezi de olmaz

benim arabayı çizmişti biri kapının önünde , kimin yaptığını biliyordum ama ispat yok allah kahretsin
    boş a4 kağıda "eşşeğinden alamayan semerinden alır , lafım bunu yapan iyi aile çocuğuna ve 7 göbek ceddine" yazıp çizilen kapının camına içerden yapıştırdım ve otomobili 2 gün öyle bıraktım
    sandalyeyide koydum tam karşı tarafa izledim
    o ..... çocuğu geliyo geçiyo kağıda bakıyo kızarıyo ( biraz ar var heralde ki kızarıyo) bişey yapamıyor
    orda delirttim adamı 2 gün
    bişey desene kafasını betona gömücem ama zaten bişey diyecek cesareti olsa kapıyı çizceğine gelir beni çizmeye çalışır alır boyunun ölçüsünü gider.

neyse bu konu bu topiğin konusu değil fazla dağıtmıyım ama şu çizik olayını görünce dayanamadım bende yazıyım dedim
    adama iki gün azap geldi ama karşısına geçip haline güleceksin zavallının delirdi herif kağıdı okudukça delirdi

• quote:

C-MAX hayırlı olsun. Ben de yakında C-MAX 1.6 tdci trend veya yeni focus 1.6 tdci alacağım.

Yeni focus hakkında forumdan bayağı bir bilgim oldu. Ama C-MAX'in yakıt tüketimi konusunda yeni focus kadar başarılı olup olamayacağını merak ediyorum.

Çok farklı değerler görüyorum. Hangisi en doğruya yakın acaba.

C-MAX kullanıcıları ortalama-şehir içi-dışı yakıt tüketimlerini yazabilirlerse çok sevinirim.Hekese saygılar

benim araba şu an 250 km de genelde şehir içi ama karışık dersek bilgisayar 7,5 lt/100km olarak gösteriyor

bunlarda benim sorunlarım

şu AUX tam olarak nerde
    vitesler neden zor geçiyor
    fren mesafesi banamı uzun geliyor (clio daha kolay duruyordu)
    cd çalar çok ısınıyor
    önümü görmüyorum ön tarafa park sensörü takılıyoru mu

keşke otomatik alsaydım

• quote:

arkadaşlar ford da koç şirketinde çalışanlara hatırı sayılır indirim yapıyolar.Ayrıca tandık bi yere giderseniz veya önceden ford almış biri varsa indirim yaparlar... bana c-max ghia metlik boya artı park sensör 47500 ytl ye gelmesi gerekirken 41500 ytl ye geldi...

yahu bu işte bir yanlışlık var senin araba otomatikmi

ben METALİK CMAX DİZEL GHİA yı koç indirimiyle 38000 ytl ye aldım

otomatikinede 41000 ytl fiyat aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

quote:

C-MAX hayırlı olsun. Ben de yakında C-MAX 1.6 tdci trend veya yeni focus 1.6 tdci alacağım.

Yeni focus hakkında forumdan bayağı bir bilgim oldu. Ama C-MAX'in yakıt tüketimi konusunda yeni focus kadar başarılı olup olamayacağını merak ediyorum.

Çok farklı değerler görüyorum. Hangisi en doğruya yakın acaba.

C-MAX kullanıcıları ortalama-şehir içi-dışı yakıt tüketimlerini yazabilirlerse çok sevinirim.Hekese saygılar

benim araba şu an 250 km de genelde şehir içi ama karışık dersek bilgisayar 7,5 lt/100km olarak gösteriyor

bunlarda benim sorunlarım

şu AUX tam olarak nerde
    vitesler neden zor geçiyor
    fren mesafesi banamı uzun geliyor (clio daha kolay duruyordu)
    cd çalar çok ısınıyor
    önümü görmüyorum ön tarafa park sensörü takılıyoru mu

keşke otomatik alsaydım

vites bendede zor geciyor heralde sportiflik içindir diye dusunuyorum...
    fren mesafesi bence cok iyi ama belki clio hafif olduğu için sana bu biraz daha fazla gelmiştir...
    bendede mp3 çalar ısınıyor ama normal dediler ısınırmıs açıklama getiremedi adam sadece ısınıo kardes dedi
    önunu görmuomusun?
    walla ben cok rahat göruyorum cunku eğimi cok iyi ayarlı (ki coğu yeni arabada eğim öyledir) ki kaputu asla göremessin (bayan sürüşü yapmassan )
    öne park sensöru oluyor ama ben orjinalini bozma derim haa arkaya taktırdım cunku zaten yeri mevcuttu klasik koç taktiğine alıştım naaplım

• Arkadaşlar yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimi nasıl ayarlanıyor.Kitapçıktan tam anlaşılmıyor...
  • Arkadaşlar emniyet kemeri sesine gıcık olanınız var mı aranızda?
    Ben sinir oluyorum o sese, yaa tamam da 3 km lik gitceim yere de emniyet kemeri takmak sinir ediyo, uzun mesafelerde okula ewe giderken takıyorum da kampus içi olmuyo yaa karizma reset. zaten 50-30 km hız sınırı var geçemion. Bu gibi durumlarda eğer kemer takmıyosanız siz de benim gibi ve ses rahatsız ediyosa sinyal verin bi kere tam ses ötmeye başladıında sonra geri düzeltin sinyali ses kesiliyo, 15 saniye sonra tekrar... ses 6 kez diilde en azından 1 kez çıkıyo.

Bunu emniyet kemeri takmamayı özendirmek için sölemiyorum, kısa mesafelerde uygulayabilirsiniz bunu bence. Diğer koşullarda takın tabiiki, takalım ben de takıyorum. cart curt sinyal verilmez dimi otoyolda durup dururken...
  • quote:

Slazer, gece ev geldiğinde arabanın kontağını kapatınca bir kez sellektör yap, farlar açılıyor sonra sen arabayı kitleyip gittikten 30 saniye falan sonra farlar kendiliğinden kapanıyor. Ben çok seviyorum bu özelliği, arkamdan farları söndürmesi hoşuma gidiyor, sanki sahibi gidince canı sıkılıyor ve sabaha bir daha görüşene kadar uykuya dalıyor gibi, sapık mıyım ne?

Bir de arabaya bindiğinde menüdeki seçme tuşuna basılı tutarak arabayı çalıştır, bu günlük km sayacının silinmesine neden olacak ama karşına süper bir test menüsü gelecek yol bilgisayarında. Şimdi menü seçme tuşuna tekrar tekrar basarak arabanın inciğine cinciğine kadar her birşeyini incelersin. Dijital hız göstergesi bile çıkıyor. Hatta motora alınan hava, dijital devir saati vs vs. Hele bir menü var tüm göstergeler bir anda maksimuma vuruyor ben ona bayılıyorum. Bir anda saatte 240 km hıza çıkmanın keyfini yaşıyorsun, tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Arkadaşlar emniyet kemeri sesine gıcık olanınız var mı aranızda?
    Ben sinir oluyorum o sese, yaa tamam da 3 km lik gitceim yere de emniyet kemeri takmak sinir ediyo, uzun mesafelerde okula ewe giderken takıyorum da kampus içi olmuyo yaa karizma reset. zaten 50-30 km hız sınırı var geçemion. Bu gibi durumlarda eğer kemer takmıyosanız siz de benim gibi ve ses rahatsız ediyosa sinyal verin bi kere tam ses ötmeye başladıında sonra geri düzeltin sinyali ses kesiliyo, 15 saniye sonra tekrar... ses 6 kez diilde en azından 1 kez çıkıyo.

Bunu emniyet kemeri takmamayı özendirmek için sölemiyorum, kısa mesafelerde uygulayabilirsiniz bunu bence. Diğer koşullarda takın tabiiki, takalım ben de takıyorum. cart curt sinyal verilmez dimi otoyolda durup dururken...

walla aynısını bende kampuste yasıyordum kemeri tersten takarak idare ediyordum yada yolcu kemerini surucuye fln takarsın yada arkandan bağlarsın fln fln en sonundada gitmiştim otokoça su sesi yok edelim demiştim adam bana baktı sonra söyle dedi 3 gun önce birininkinin sesini iptal ettirdik gecen gun adam kaza yapmıs airbag açılmamıs ve surucu vefaat etti dedi...
    peki saol dedim deyiş o deyiş o gun bu gun ne tersten ne yolcu kemeri fln bıraktım hep takıyorum

tmm kampuste cidden gıcık bişi cıkıosun mesela anqua ya gitcem kemer takıyorum mesela sözeriye gitcem kemer takıyorum delirtio beni ama o yetkili öyle dedikten sonra garajdan bile cıkarken takıyorum artık
    tavsiyem sende tak...

• EMNİYET KEMERİ TAKMAMAYI KESİNLİKLEONAYLAMIYORUM
    fakat kampus içinde falan filan diyosunuz ya
    otomobilin sesiyle süsüyle falan oynamadan tersten kemer falan takmadan karizmayı çizdirmemenin (sizin tabirinizle) bir yolu var aslında

servisten sadece emniyet kemerinin tokasından alın yada 2. el parça işi yapan yerlerden bulun sadece tokayı takın olsun bitsin

ben yaparmıyım YAPMAM herkesin kendi hayatı ve seçimi.
  • Ya anlıyorum ama ben zaten takıyorum ki normalde kemeri sadece kısa mesafelerde diye de yazdım ki 30 la giderken canıma kastedecek bi şey arabanın üstüne uçak düşmesi helikopterin konması gibi bi şey... e 30 40 la giderken bundan rahatsız oluyorum dedim sadece.

Önerileriniz için teşekkürler...
  • valla bana serviste cvp ımı verdiler o yuzden artık yapmıorum bidaa da yapmam zaten bu olayıda ustteki postlarımdan birinde yazmıstım...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.