Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22.072
Cevap
29
Favori
1.978.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu dostum ben uyarımı yapıyım sen işine bak sana illaki tak demedik ki takmaman için öneri bilem verdik :) en temiz kemer tokası bulma operasyonu nu başlatacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

quote:

Orjinalden alıntı: yıldırım99

C-MAX hayırlı olsun. Ben de yakında C-MAX 1.6 tdci trend veya yeni focus 1.6 tdci alacağım.

Yeni focus hakkında forumdan bayağı bir bilgim oldu. Ama C-MAX'in yakıt tüketimi konusunda yeni focus kadar başarılı olup olamayacağını merak ediyorum.

Çok farklı değerler görüyorum. Hangisi en doğruya yakın acaba.

C-MAX kullanıcıları ortalama-şehir içi-dışı yakıt tüketimlerini yazabilirlerse çok sevinirim.Hekese saygılar

benim araba şu an 250 km de genelde şehir içi ama karışık dersek bilgisayar 7,5 lt/100km olarak gösteriyor

bunlarda benim sorunlarım

şu AUX tam olarak nerde
    vitesler neden zor geçiyor
    fren mesafesi banamı uzun geliyor (clio daha kolay duruyordu)
    cd çalar çok ısınıyor
    önümü görmüyorum ön tarafa park sensörü takılıyoru mu

keşke otomatik alsaydım

şu an ki ortalaman doğal bende de öyle... ama ben yinede servise gidicem yarın....bu bi sorunmudur diye soracam.mp3 çalar ısınır ve bu herhangi bi sorun teşkil etmez... evet arkadaşlar c-max in önü cidden görünmüyor ne yaparsanız yapın... ben düşündüm öne de park sensör koydurmayı ama sonra vazgeçtim...şimdi alıştım sorun gelmiyo... ama çok ısrar ediyosan taktırabilirsin bikaç kişide gördüm...

• ha
    quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss

arkadaşlar ford da koç şirketinde çalışanlara hatırı sayılır indirim yapıyolar.Ayrıca tandık bi yere giderseniz veya önceden ford almış biri varsa indirim yaparlar... bana c-max ghia metlik boya artı park sensör 47500 ytl ye gelmesi gerekirken 41500 ytl ye geldi...

yahu bu işte bir yanlışlık var senin araba otomatikmi

ben METALİK CMAX DİZEL GHİA yı koç indirimiyle 38000 ytl ye aldım

otomatikinede 41000 ytl fiyat aldım
    hayır otomatik değil...sen koç indirminden almışsın bende 8 senelik ford üyesi olduğum için ve tanıdık olduğu için bu fiyata aldım... koç ta çalışanlara daha fazla indirim yapıyolar ama....

• bu arada aux girişi nerede diye sormuşsun torpido gözünü aç orada üst kenarında göreceksin girişi var üstünde de aux yazıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slazer

quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Arkadaşlar emniyet kemeri sesine gıcık olanınız var mı aranızda?
    Ben sinir oluyorum o sese, yaa tamam da 3 km lik gitceim yere de emniyet kemeri takmak sinir ediyo, uzun mesafelerde okula ewe giderken takıyorum da kampus içi olmuyo yaa karizma reset. zaten 50-30 km hız sınırı var geçemion. Bu gibi durumlarda eğer kemer takmıyosanız siz de benim gibi ve ses rahatsız ediyosa sinyal verin bi kere tam ses ötmeye başladıında sonra geri düzeltin sinyali ses kesiliyo, 15 saniye sonra tekrar... ses 6 kez diilde en azından 1 kez çıkıyo.

Bunu emniyet kemeri takmamayı özendirmek için sölemiyorum, kısa mesafelerde uygulayabilirsiniz bunu bence. Diğer koşullarda takın tabiiki, takalım ben de takıyorum. cart curt sinyal verilmez dimi otoyolda durup dururken...

walla aynısını bende kampuste yasıyordum kemeri tersten takarak idare ediyordum yada yolcu kemerini surucuye fln takarsın yada arkandan bağlarsın fln fln en sonundada gitmiştim otokoça su sesi yok edelim demiştim adam bana baktı sonra söyle dedi 3 gun önce birininkinin sesini iptal ettirdik gecen gun adam kaza yapmıs airbag açılmamıs ve surucu vefaat etti dedi...
    peki saol dedim deyiş o deyiş o gun bu gun ne tersten ne yolcu kemeri fln bıraktım hep takıyorum

tmm kampuste cidden gıcık bişi cıkıosun mesela anqua ya gitcem kemer takıyorum mesela sözeriye gitcem kemer takıyorum delirtio beni ama o yetkili öyle dedikten sonra garajdan bile cıkarken takıyorum artık
    tavsiyem sende tak...

Aahahah Sozeriye gidiyosun Focusla demek . Oranin yemeklerinden yemek emniyet kemerini takmamak kadar hayati tehlike yaratir. Hadi yiyceksin en azindan yuruyerek git de bir nebze olsun yan etkilerini azalt

Neyse konu dagilmadan ekliyim arkadaslar bu koc indirimi felan yaptirmanin bir yolu var mi? 47 den 41 e indi deniliyor eger 43-44 den 39-40 a inse GP ile ghia hic dusunmem, ozellikle buradaki arkadaslarin tavsiyelerinden sonra. Bilgi verin lutfen

• Günümüzde emniyet kemeri sadece yüksek hızda değil düşük hızlarda da takılmalıdır.Çünkü emniyet kemeri bizi hava yastığına karşı da korur.

Hava yastığı yaklaşık 30km/h hızla önden alınan darbelerde açılmak üzere tasarlanmışltır.Emniyet kemeri takmayan bir sürücü düşük hızlarla da çarpsa çok yüksek hızla açılan yastığın darbesine maruz kalır.Bu durum boyun problemleri başta olmak üzere ölümcül hasarlar verebilir.Üstelik yolsu tarafında oturtulan çocuklar için bu tehlike daha ciddi sonuçlar doğurabilir.Nitekim bu tür örneklerle sık karşılaşıldığı için üreticiler kemer ikaz lambası, sesli ikaz, hava yastığı iptal düğmeleri gibi önlemler almaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RedLabel

quote:

Orjinalden alıntı: Slazer

quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Arkadaşlar emniyet kemeri sesine gıcık olanınız var mı aranızda?
    Ben sinir oluyorum o sese, yaa tamam da 3 km lik gitceim yere de emniyet kemeri takmak sinir ediyo, uzun mesafelerde okula ewe giderken takıyorum da kampus içi olmuyo yaa karizma reset. zaten 50-30 km hız sınırı var geçemion. Bu gibi durumlarda eğer kemer takmıyosanız siz de benim gibi ve ses rahatsız ediyosa sinyal verin bi kere tam ses ötmeye başladıında sonra geri düzeltin sinyali ses kesiliyo, 15 saniye sonra tekrar... ses 6 kez diilde en azından 1 kez çıkıyo.

Bunu emniyet kemeri takmamayı özendirmek için sölemiyorum, kısa mesafelerde uygulayabilirsiniz bunu bence. Diğer koşullarda takın tabiiki, takalım ben de takıyorum. cart curt sinyal verilmez dimi otoyolda durup dururken...

walla aynısını bende kampuste yasıyordum kemeri tersten takarak idare ediyordum yada yolcu kemerini surucuye fln takarsın yada arkandan bağlarsın fln fln en sonundada gitmiştim otokoça su sesi yok edelim demiştim adam bana baktı sonra söyle dedi 3 gun önce birininkinin sesini iptal ettirdik gecen gun adam kaza yapmıs airbag açılmamıs ve surucu vefaat etti dedi...
    peki saol dedim deyiş o deyiş o gun bu gun ne tersten ne yolcu kemeri fln bıraktım hep takıyorum

tmm kampuste cidden gıcık bişi cıkıosun mesela anqua ya gitcem kemer takıyorum mesela sözeriye gitcem kemer takıyorum delirtio beni ama o yetkili öyle dedikten sonra garajdan bile cıkarken takıyorum artık
    tavsiyem sende tak...

Aahahah Sozeriye gidiyosun Focusla demek . Oranin yemeklerinden yemek emniyet kemerini takmamak kadar hayati tehlike yaratir. Hadi yiyceksin en azindan yuruyerek git de bir nebze olsun yan etkilerini azalt

Neyse konu dagilmadan ekliyim arkadaslar bu koc indirimi felan yaptirmanin bir yolu var mi? 47 den 41 e indi deniliyor eger 43-44 den 39-40 a inse GP ile ghia hic dusunmem, ozellikle buradaki arkadaslarin tavsiyelerinden sonra. Bilgi verin lutfen

evet var tabi... akrabalarından biri çalışıyosa olabiliyo veya tanıdık birini bulup sadece ucuz almak için onun üstüne arabayı ucuza alabilirsin

• İLGİLENEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE. Doğruluğunu tam olarak bilemiyorum fakat bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla, arabaların kadranları bazılarınızın da bahsettiği gibi yaklaşık 8-10 km eksik gösterirmiş. Bu yüksek hıza sınır koymak için bir çeşit formülmüş. Radarlar hızımızı tam olarak tespit ettiği halde, bizim kadranımızdaki hızı geçtiğimizi bildikleri için cezai işlem uyguluyorlarmış. Arkadaşlara katılıyorum , benim corollada da aynı şekilde , yol bilgisayarında eksik gösteriyor. Bunun tüm arabalar için kasıtlı olarak yapıldığı söyleniyor.... Pegasuss arabanı servise soktun mu ? Bana serviste benzinliye göre 50 ytl fiyat farkı çıkarmışlardı , yani 250 ytl. fakat henüz kimse servise gelmediği için tam olarak bilemiyoruz gibi tuhaf laflar ettiler. girdiysen senin servis ücretin ne kadar tuttu. Bu arada yeni focus siparişimi verdim. kısmetse yılbaşında alacağım. tdci+ghia+gp. Bu arada benim benzinli yerlerde geziyor. Arabam.com da 27.000 ytl gibi fiyatları gezse de , galerici bir arkadaşım 22.000 ytl verdi. Anlaşılan focus sevdası bana , benim hesapladığımdan 4.000 ytl daha pahalıya mal olacak İnşallah pişman olmam

• quote:

Orjinalden alıntı: zugurt1234

İLGİLENEN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE. Doğruluğunu tam olarak bilemiyorum fakat bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla, arabaların kadranları bazılarınızın da bahsettiği gibi yaklaşık 8-10 km eksik gösterirmiş. Bu yüksek hıza sınır koymak için bir çeşit formülmüş. Radarlar hızımızı tam olarak tespit ettiği halde, bizim kadranımızdaki hızı geçtiğimizi bildikleri için cezai işlem uyguluyorlarmış. Arkadaşlara katılıyorum , benim corollada da aynı şekilde , yol bilgisayarında eksik gösteriyor. Bunun tüm arabalar için kasıtlı olarak yapıldığı söyleniyor.... Pegasuss arabanı servise soktun mu ? Bana serviste benzinliye göre 50 ytl fiyat farkı çıkarmışlardı , yani 250 ytl. fakat henüz kimse servise gelmediği için tam olarak bilemiyoruz gibi tuhaf laflar ettiler. girdiysen senin servis ücretin ne kadar tuttu. Bu arada yeni focus siparişimi verdim. kısmetse yılbaşında alacağım. tdci+ghia+gp. Bu arada benim benzinli yerlerde geziyor. Arabam.com da 27.000 ytl gibi fiyatları gezse de , galerici bir arkadaşım 22.000 ytl verdi. Anlaşılan focus sevdası bana , benim hesapladığımdan 4.000 ytl daha pahalıya mal olacak İnşallah pişman olmam

valla daha 2500 km de sokmadım henüz... yarın bi gidicem servise ama yeter anasını satiim ya yenidir dedik bişey demedik şehir içinde 6 yakmıyo bu meret tamam şehir dışı baya az yakıyo 4.0 ı tutturuyo ama şehir içi 7-8 arası geziyo uyuz oldum yani... kendimi kasıyorum artık şehir içinde sürekli yol bilgisayarına bakıyorum... hiç 6 küsür bişey göremedim 6,9 bile

• yalnız arkadaşlar şöyle bişey de var yol bilgisayarı %100 doğruyu göstermez... TRCAPITAL arkadaşımız yol bilgisayarı 10 km aşağı gösteriyo falan diyodu ona bakarsak yakıtıda tam doğru söylemez... ama benim olay çok farklı tabi nerde 6 nerde 7 o kadar da yanlış olmaz heralde...
  • quote:

yalnız arkadaşlar şöyle bişey de var yol bilgisayarı %100 doğruyu göstermez... TRCAPITAL arkadaşımız yol bilgisayarı 10 km aşağı gösteriyo falan diyodu ona bakarsak yakıtıda tam doğru söylemez... ama benim olay çok farklı tabi nerde 6 nerde 7 o kadar da yanlış olmaz heralde...

Yanlış anlaşılma var, yol bilgisayarı eksik göstermiyor, analog kadran fazla gösteriyor. Bu arada bence 7 gerçekten çok, yol bilgisayarının tüketim değerini önce resetle daha sonra kastırmaya çalış, ben kalıbımı koyarım 6 küsürü görmen lazım, benim 5,9 lt ki ben bazen gaza geliyorum, hele hele özellikle tüketimi düşürmeye çalışıyorsan kesin 5 küsürleri bile görmen lazım. Yol bilgisayarı resetleyip dene bi.

Bu arada zugurt1234, dediğini tam olarak anlayamadım. Yüksek hıza çözüm bulmak için kadranın olduğundan yüksek göstermesi lazım aynen benim arabada olduğunu düşündüğüm gibi. Çünkü atıyorum sen gerçekte 90'la gidiyorsun ama kadran 100 gösterirse psikolojik olarak hızlı gittiğini, güvenli bir sürüş için daha yavaş gitmen gerektiğini düşünürsün, ayağını gazdan çekersin. Ben Ankara seyahatimde farketmiştim kadranın fazla gösteriyor olabileceğini, İzmir'e dönüşte Eskişehir Yolu'nda hız sınırı bütün yol boyunca 100'dü, ben üç kez radardan geçtim 2'sinde hızım 105-110 arasıydı ve durdurulmadım. Acaba bunun nedeni hız cezalarının limiti %10 aştığında mı yazılmasıydı yoksa gerçekten de benim göstergelerim fazla mı gösteriyordu öğrenemedim.

Ama kafama koydum baktırtacağım, her hangi bir problem vara yaptırmayacağım çünkü sonra tıkırtı falan gelir nene lazım ama en azından kesinliğe kavuşmuş olacak. Ben de ona göre hızımı ayarlarım, 90'lık yerlerde rahat rahat 100'e çıkarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 25 Ekim 2005, 23:34:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

yalnız arkadaşlar şöyle bişey de var yol bilgisayarı %100 doğruyu göstermez... TRCAPITAL arkadaşımız yol bilgisayarı 10 km aşağı gösteriyo falan diyodu ona bakarsak yakıtıda tam doğru söylemez... ama benim olay çok farklı tabi nerde 6 nerde 7 o kadar da yanlış olmaz heralde...

Yanlış anlaşılma var, yol bilgisayarı eksik göstermiyor, analog kadran fazla gösteriyor. Bu arada bence 7 gerçekten çok, yol bilgisayarının tüketim değerini önce resetle daha sonra kastırmaya çalış, ben kalıbımı koyarım 6 küsürü görmen lazım, benim 5,9 lt ki ben bazen gaza geliyorum, hele hele özellikle tüketimi düşürmeye çalışıyorsan kesin 5 küsürleri bile görmen lazım. Yol bilgisayarı resetleyip dene bi.

Bu arada zugurt1234, dediğini tam olarak anlayamadım. Yüksek hıza çözüm bulmak için kadranın olduğundan yüksek göstermesi lazım aynen benim arabada olduğunu düşündüğüm gibi. Çünkü atıyorum sen gerçekte 90'la gidiyorsun ama kadran 100 gösterirse psikolojik olarak hızlı gittiğini, güvenli bir sürüş için daha yavaş gitmen gerektiğini düşünürsün, ayağını gazdan çekersin. Ben Ankara seyahatimde farketmiştim kadranın fazla gösteriyor olabileceğini, İzmir'e dönüşte Eskişehir Yolu'nda hız sınırı bütün yol boyunca 100'dü, ben üç kez radardan geçtim 2'sinde hızım 105-110 arasıydı ve durdurulmadım. Acaba bunun nedeni hız cezalarının limiti %10 aştığında mı yazılmasıydı yoksa gerçekten de benim göstergelerim fazla mı gösteriyordu öğrenemedim.

Ama kafama koydum baktırtacağım, her hangi bir problem vara yaptırmayacağım çünkü sonra tıkırtı falan gelir nene lazım ama en azından kesinliğe kavuşmuş olacak. Ben de ona göre hızımı ayarlarım, 90'lık yerlerde rahat rahat 100'e çıkarım.

her gün sıfırlıyorum değişmiyo... yarın baktırtıcam... bu arada TRAPITAL senin dediğin olayı ben anlayamadım yol bilgisayarından hız devir anlık yakıt tüketimi mi ne görülüomuş nasıl yapılıyodu o abi???

• quote:

her gün sıfırlıyorum değişmiyo... yarın baktırtıcam... bu arada TRAPITAL senin dediğin olayı ben anlayamadım yol bilgisayarından hız devir anlık yakıt tüketimi mi ne görülüomuş nasıl yapılıyodu o abi???

Yol bilgisayarının menü sıfırlama ve seçme tuşu var ya, ona basılı tutuyorsun ve basılı tutarak arabayı çalıştırıyorsun.
  • Arkadaşlar Emliyet kemerine benden de bir çözüm;
    Kontağı açtıktan (arabayı çalıştırmayacaksınız) hemen sonra 3 sn Kadar Kemerin tokasına elini bastırın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RedLabel

quote:

Orjinalden alıntı: burako

Pegasus Doğru sölüyosun banada araba 36.000 ya geldi. TDCİ HB+sunroof+güvenlik paketi+metalik. Yani Bayağı Bir Farkediyor..

Nassi yaaaa. Buna fark mi diyorsun. Siteden senin bu ozellikleri trende ekledigimde fiyat nerdeyse 40 milyar gorunuyor, bu kadar indirimi nasil yaptirdin, eger boyle bir firsat varsa kacirmam biraz bilgilendirir misin?

Arkadaşlar Ben Koç Gurubu Üyesiyim (KoçAilem) o nedenle fiyat bu kadar düşük sanırım yazmayı unutmuşum

• Arkadaşlar post'u okudum ama gözümden kaçmış olabilir.. Araca park sensörünü servis dışında taktırdığımızda garanti kapsamı dışında kalıyor mu??

Şimdiden teşekkürler..
  • Aracı kitledigimizde neden açıldığında olduğu gibi sinyaller kısa süreligine fasılalı yanıp sönmüyor? Benim araçta kilit sesi dışında aracın kapandığına dair hiçbir belirti yok. Herhangi bir kusurdan kaynaklanan benim araca özel bir durum mu söz konusu yoksa tüm Focus'larda böyle mi? Bu konuda beni bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smicer

Aracı kitledigimizde neden açıldığında olduğu gibi sinyaller kısa süreligine fasılalı yanıp sönmüyor? Benim araçta kilit sesi dışında aracın kapandığına dair hiçbir belirti yok. Herhangi bir kusurdan kaynaklanan benim araca özel bir durum mu söz konusu yoksa tüm Focus'larda böyle mi? Bu konuda beni bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

smicer kitlerken 3 saniye icinde ikince kez basarsan ikinci aşama kitleme olur ve sinyaller yanıp söner...
  • Sesli Emniyet Kemer uyarısından rahatsız olan Focus II ve C-Max sahipleri için :

Bunu iptal etmek mümkün ancak sorumluluğu uygulayanın kendine aittir. İptal için;

- Araca binin, elfrenini çekin.
    - Tüm kapıları içindeyken kitleyin. Camlar da kapalı olmalı.
    - Kemer takılı değilken Kontak Anahtarını II konumuna alın ve devir saatindeki kemer ışığının sönmesini bekleyin
    - Sonra emniyet kemerini 9 kez yerine takıp çıkartın (Bu işlem 1 dakikada tamamlanmış olmalı).

Bu işlemler sonucunda emniyet kemer ışığı 3 kez yanıp sönerse uyarı iptal olmuş demektir. Anahtarı çıkarın ve araçtan çıkın.

Yeniden kemer uyarısı koymak için aynı işlemi tekrar etmeniz gerekir.

Ben de C-Max GHIA TDCI sahibiyim ve ilk başlarda beni de çok rahatsız eden bu sistemi bu şekilde iptal ettim. Komik ama gerçek dimi. Deneyin görün :)
  • sehir içi hep bu değerler 5.9-6.0-6.1 km si 1000 i gecmemişler bunları simdilik göremezler...
    ayrıca emniyet kemeri olayında birisi airbagten koruyor demiş hayır emniyet kemeri takılı değilse 100lede duvara girsen zaten airbag açılmıomus gecen birisi vefaat etmiş
    bide kıl bi durum var bi kere kitliosun sonra immoblizer a almak için tekrar bastığımda (biraz hızlımı basıorum bilmiorum) tık edio ama dörtluler yanıp sönmuo bazen.3.kere bastığımda fln oluyor...
    bide bana serviste arabanın yol bilgini cok kurcalamayın dendi...
    bide yaa otmotik viteste yol bilgisayarı bölumunde kapalı ust taraf varya o açıkmıs cok gıcık oldum simdi
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.