Şimdi Ara

Focus Klima

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum havalar çok sıcak bu aralar klimanın nimetinden faydalanmaya çalışıyoruz ama klima yeterince soğutmuyor..Aslında klima işe yarıyor iyi kötü ama soğutmasından memnun değilim...Focusların geneli mi böyle benim araba mı bu şekilde bilemiyorum..Başka arabalara biniyorum, adamlar klimayı açtıktan az sonra içeri buz gibi oluyor yüzüne bi soğukluk geliyor..Geçen 2.0 sonatoya bindim maazallah daha 100 metre gitmeden adama kapat su klimayı diyecektim nerdeyse..Hadi o 2.0 dijital filan ondan önce de arkadasın astrasıyla seyahat ettik uzun yolda arkada olmama rağmen fanın 1 e getirilmesini rica ettim..Bizim focusta 3.4. kademeye getiriyorum fanı yine yeterince soğutmuyor..Çok sıcak olduğundan mıdır nedir ama bugun rölantide yine denedim saat 4 te..10 dakika oldu 3.4 kademe ön taraf yeterince soğuk oluyor ama asla yüzünde bir soğukluk hissetmiyorsun normalde rahatsız etmesi gerek..Arka koltuklarda ise çok az bi etki hissediliyor, arkada oturanlar her türlü rahatsız oluyor yani...3 4 te olmasına rağmen arkadakiler yanıyor focusta...

Not:polen filtresi değişti, daha önce de klimacıya götürmüştüm adam ön takımdaki boruları elledi..birşeyi yok maasallah soğutuyor filan da dedi..

Var mı focusun klimasından memnun olmayan...?

• quote:

Orjinalden alıntı: x15

Malum havalar çok sıcak bu aralar klimanın nimetinden faydalanmaya çalışıyoruz ama klima yeterince soğutmuyor..Aslında klima işe yarıyor iyi kötü ama soğutmasından memnun değilim...Focusların geneli mi böyle benim araba mı bu şekilde bilemiyorum..Başka arabalara biniyorum, adamlar klimayı açtıktan az sonra içeri buz gibi oluyor yüzüne bi soğukluk geliyor..Geçen 2.0 sonatoya bindim maazallah daha 100 metre gitmeden adama kapat su klimayı diyecektim nerdeyse..Hadi o 2.0 dijital filan ondan önce de arkadasın astrasıyla seyahat ettik uzun yolda arkada olmama rağmen fanın 1 e getirilmesini rica ettim..Bizim focusta 3.4. kademeye getiriyorum fanı yine yeterince soğutmuyor..Çok sıcak olduğundan mıdır nedir ama bugun rölantide yine denedim saat 4 te..10 dakika oldu 3.4 kademe ön taraf yeterince soğuk oluyor ama asla yüzünde bir soğukluk hissetmiyorsun normalde rahatsız etmesi gerek..Arka koltuklarda ise çok az bi etki hissediliyor, arkada oturanlar her türlü rahatsız oluyor yani...3 4 te olmasına rağmen arkadakiler yanıyor focusta...

Not:polen filtresi değişti, daha önce de klimacıya götürmüştüm adam ön takımdaki boruları elledi..birşeyi yok maasallah soğutuyor filan da dedi..

Var mı focusun klimasından memnun olmayan...?

iç hava sirkülasyonunA aldığınız halde soğutma yetersiz ise muhakkak gazını tamamlatınız başka bir sorun alarakta klima radyatörüne baktırın sinek veya pislik varmı kontrol edin aslında kolay bi yöntemde var
    klima radyatörüne sulayın ve klima açık son devirde olsun radyatörü suyla soğuttunuz halde gene birşey farketmiyorsa
    kesin gaz olmadı komperesördür normlade benim arkadaşımdada var focus çivi gibi yapıyor

• Canavar gibi soğutuyor gayet memnunum. Bende de soğutmuyordu, kışın hiç çalıştırmamaktan gazı bitmiş. Değiştirdiler ilk haline döndü.
  • İlk halini hiç bilmiyorum klimanın arabayı kışın almıştım ve 3-4 defa çok kısa aralıklı çalıştırmıştım..Yüzümde keskin bir soğukluk hissetmiyorum oh be iyi ki klimam varmış fanı kapatayım üşüdüm diyemiyorum canavar gibi çalışıyor hiç diyemem.. arabaya fandan sadece biraz serin bir hava üfleniyor o kadar..Arkada oturanlar klima çalışıyor mu çalışmıyor mu pek anlamıyor..Bu arada benim araç focus1..
  • Bence senin kliman çalışmıyor.. Yada gaz yok...
    Ben focus kullandığım süre içinde 3-4. kademeleri hiç açmadım..
    Mondeo da 3-4 dakikada en düşük devire geçiyor kendiliğinden...
  • Kliman bakım istiyor.. ben ilk kez bir araç klimasından memnun kaldım.. gazından olabilir..bir de yüze üfle ayarı var benimkinde..fanı artırıyor iyice..
  • Bugüne kadar en beğendiğim klimalardan biri yeni Corolla aracımınkiydi satıp 2009 Focus alınca endişe ettim ama neredeyse onunki kadar başarılı,bende "çivi gibi soğutuyor" diyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf klima yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Bence senin kliman çalışmıyor.. Yada gaz yok...

sizinki 2.0 dı..Onun kompresoru daha guçludur muhtemelen, mondeoda oyle..
  • Orjinalden alıntı: x15

Orjinalden alıntı: ozyurek

Bence senin kliman çalışmıyor.. Yada gaz yok...

sizinki 2.0 dı..Onun kompresoru daha guçludur muhtemelen, mondeoda oyle..
    [/quote

bende 1.6 var aynen özyürek gibi şu ana kadar 3. ve 4. kademeye alma ihtiyacı hiç duymadım hatta Kıbrıs'ın 40 derece sıcağında bile hatta abartısız İstanbul sıcağında 2. kademenin bile fazla geldiğini belirtebilirim; senin klimanın kesin bir sorunu var iyi anlayan bir yere baktır bence.
  • Denildiği gibi bakım istiyordur...Bence gazı eksilmiştir
  • havayı ayağa doğru verince soğutmuyor, çok uzun zaman istiyor soğutmak için. babam bi kere öyle istemişti, araç soğumak bilmedi son hızda çalıştırdığım halde ve dünya benzin yaktı. Cama verirsen fena soğutmuyor. Ama ben her tarafa vereni tercih ediyorum. Yani default ayarı. Gayet hızlı ve etkili soğutuyor. Biraz ızgaraların yönüyle oynadın mı tamamdır.

eğer suratına üflediği halde soğutmuyorsa bir sorun vardır klimada
  • iyi bir klimacıya git bence.Gazını alete bağlayıp kontrol ediyorlar.gazı doldurt süper olur eminim.
  • evet arkadaşım bende de aynı problem var 3 defa servise gittim çare bulamadılar yok fosforlu gaz yok motor fakat hala soğulmuyor serviste yarım saat çalıştırdılar içerisi soğudu ama araç bodrum katta idi dışarı cıkalım dedim dışarıda güneşte denedik nafile bırakın yarın ful bakalım dediler bıraktım ama gene aynı.
  • Konuyu hortlaticam biraz ama :)

Ayni sorunu 2006 focus ghia modelinde yasiyoruz. Klimaciya goturduk gazi iyi olmasina ragmen tekrar bisalt doldur yaptirdik polen fitreleri vs ne varsa degisti klimaci kendiside bir sorun olmadigini soyledi fakat arkadasinda dedigi gibi mesela bi honda civic aninda sogutmaya basliyor. Bizimki en soguk ayarda en az yarim saat acik birakman lazim ki soğuk gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.