Şimdi Ara

Focus Motor Kaputu açma anahtarı (yedek yaptırmak)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi focuslarımızın motor kaputu kontak anahtarı kullanılarak açılabiliyor. Aslında bu gereksiz bir uygulama bana göre, içeriden bir çekme veya basma kolu şeklinde açılsa daha pratik olacaktı. Anahtarla açmanın artı bir avantajı yok. Asıl anahtarla açılması gereken yer akaryakıt kapağıydı bence. Orası daha çok tehlikede.Bir plastik tırnak tutuyor. Kırmak isteyene çok basit. İç kapağı çalabilirler, içine şeker vb. şey atabilirler.

İşte bu kaputun anahtarla açılması sebebiyle mevcut sustalı anahtarlarımız kırılma tehlikesi altında. Çünkü kaput kilidi kontağa göre daha zor açılmakta, hassas olan sustalı anahtarlar zorlanmakta. Zaten kullanma kılavuzundada yanlış anımsamıyorsam sustalı olmayan yedek anahtarla açınız tavsiyesi var.

İkinci anahtarı acil durum için yanımızda taşımıyoruz genelde. Bu sebeple sadece kaputu ve kapıları açan bir yedek anahtar yaptırdım 15 TL fiyatla. Bu anahtarda immoblayzır kodu yok.Denedim kaputu açıyor başarıyla. Anahtarı yapan usta sakın bunu kontağa sokma, beyni karışır otonun dedi.İsterseniz kodlu anahtarda yapıyorlar 100 YTL oluyor o zaman fiyat. İmmoblayzır sadece kontakta devreye giriyor arkadaşlar. Kaput ve kapılar kodsuz anahtar tarafından açılıyor.

Bu 10-15 liralık masrafla orijinal anahtarı korumuş oluyoruz. Orijinal anahtarın hediyesi ise 360 YTL .

Bu arada ilginç birde bilgi paylaşayım sizlerle. Anahtarcılar her türlü immoblayzır kodunu yedek anahtara kodlayabiliyorlarmış. Bu durumda arabalarımız risk altında. Bu kodlama için 20-30 dakikalık bir işlem yeterliymiş, bilgisayar programlarıyla çalışıyor anahtarcılar.

Bu sebeple anahtar bırakılan otoparklarda risk fazla. Siz anahtarı bırakıp gittiniz diyelim, yarım saatte kodlu yedek anahtar yaptırıp sonra arabanızı evin önünden uçurabilirler. Ben anahtarı üstünde bırak diyen otoparklara oldum olası güvenmem ve arabamı bu tür yerlere bırakmam genelde. Mecbur kalıp birkaç kez bırakmışlığım oldu ama dikkat ediyorum bu hususa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 12 Eylül 2007; 19:17:43 >

• güzel paylaşım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ford focus kapı kilit sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.