Şimdi Ara

Oto ekspertizlerde aracın motor arızası görünür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta 2014 model Corolla aldım, expere girdi, "sorunsuz " olarak çıktı. Pilot Oto garage - bold class paketiydi ortanın üstü paketti.

Aracı en az yarım saat sürdük hiçbir sorun olmayınca, eksper de sağlam çıkınca aldık, satan arkadaş " gazı iyi yerden al yoksa sarı lamba yakıyor dedi ona 1 yılda 1 ya da 2 kere olmuş gaz bitince uyarıyı sildirmiş geri gelmemiş. Biz de shellden alınca sarı motor ikazı 5 km olmadan yandı

Motorda önemli bir sorun olsa eksperde görünür mü?

Pakette şunlar vardı;

Motor Mekanik Kontroller

Motor Yağ Durumu

Motor Soğutma Suyu Durumu

Motor Üst Kapak Kompresyon Buharı

Fren Hidroliği Yağ Durumu

Motor Yağ Kaçağı

Soğutma Suyu Kaçağı

Gözle Görülebilen Kayışlar

Motor Kısmında Ses

Direksiyon Yağ Durumu

Turbo Sistemi

Turbo Yağ Kaçağı

Egzoz Bölgesinde Duman

Şanzıman Vites Geçişleri

4x4 Sistemine Geçiş

Radyatör Peteği

İnterkol Peteği

İnterkol/Turbo Boruları

Enjektörler

Klima Soğutma Peteği

Klima Soğutma Boruları

Mekanik Alt Kontrolleri

(29)

Motor Alt Kısımlardan Yağ Kaçağı

Diferansiyelde Yağ Kaçağı

Şanzıman Aksamında Yağ Kaçağı

Fren Hortumları

Egzoz Sistemi

Motor Karter Muhafazası

Direksiyon Kutusu

Direksiyon Pompası

Ön diskler

Arka Diskler

Ön Balatalar

Arka Balatalar

Amortisörler

Akslar

Aks

Şaft

Tekerlek Bilyaları

Viraj Z Rotları

Alt Rotiller

Rot Başları

Rot Milleri

Ön Salıncaklar

Arka Salıncaklar

Dingil Burçları

Amortisör Üst Takozları

Motor Takozları

Ön Düzende Ses

Arka Dü

Mekanik Alt Kontrolleri

İç Kontroller

Dış Kontroller

Boya Kaporta Kontrolleri

Obd Elektronik Kontrol Sonucu

Dyno Motor Test Sonucu

Süspansiyon Test Sonucu

FrenTest Sonucu

Yanal Kayma Değerleri

Tramer Sorgusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaş uyardı " hile ile motor sağlam çıkıyor" dedi,kendisi çok haklı, ben de bu konuda çok hile okudum.

Sorumu " hile " olmazsa ekspertizde motor arızası belli olur mu? diye değiştireyim.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt

Motora katkı maddesi ekleyip bir süre motordaki kusurlu çalışma sesini gizleyebiliyorlar. Bu sebeple 2. el arabayı binici aileden almak hatta mümkünse ilk sahibinden almak daha mantıklı.

Toyota yetkili servisine arabayı gösterin derim. En iyi onlar çözer.

• Araba kaç km?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aldığım kişi 1 yıldır kullanıyormuş, hatta onun aldığı kişinin bile evrakları duruyordu, yaptırdığı expertiz raporu da vardı, görevi , konuşmaları, samimiyeti, ve araca bakımı, 1 yılda Ankara'nın en büyük firmalarından birinde yaptırdığı şanzzıman yağı, buji değişimleri, ve geçen hafta yaptırdığı detaylı yıllık bakımı itibariyle bize güven verdi.

Toyota özel servise gittim " çekiş düşmediyse büyük ihtimalle gazdandır dedi, 350 km rahat geldik dedim, bilgisayar bağlayıp sildikten sonra 3 gün 30 km geçti bir daha yanmadı. Usta " yanarsa da gel bir parça atarız o kadar da sıkıntılı değil bu ışık dedi.

corollayı çok iyi bilen arkadaş almadan önce en az yarım saat sürdü ışık falan yanmadı hatta arabayı çok sevdi çok diri dedi.

@Sinirli ve Süratli 114 bin kilometrede, 2014 model advance paket.

114 binde sorun olacağını sanmam ya. Direksiyon kutusundan arıza açmaya başlar corollalar ona dikkat et.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

LPG tankı 2024 Ocakta bitmiş ama değişmemiş, onun da etkisi olur mu gaz karışımı konusunda bilemiyorum, o tank silindir tanktı tüm parçalarını değiştirip simit tanka çevirttim.

Ayrıca Lpg kontrolü için gittiğimde oradaki usta" 10 bin ve 40 bin bakımı filtreleri var onları düzenli değişmezsen zamanla motora sıkıntı verir, gaz karışır" vb şeyler söyledi, onları da değiştirip son gaz aldığım yerden gaz alıp 1 ay kontrol altında tutayım diyorum.

Bu direksiyon kutusu arızası nedir, nasıl belli olur? Ben kontak kısmını yağlatacağım acaba o mu yoksa başka neye dikkat etmem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 31 Temmuz 2024; 1:5:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TURBOSU BOZUK ARAÇ KULLANILIR MI?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ustan ne diyorsa ona uy. 10 bin gelmeden yağını değiştir. Buji bobin kontrollerini her bakımda yaptır. Arada bir lpgciye uğrayıp gaz tesisatını test ettir değişecek bişey olursa değiştir. Ve yarım depo benzinden aşağı dolaşma, değilse yakıt pompası yanabilir.

Yağ kaçırmaya başlar, direksiyon sertleşir. Anında farkedip yaptırmazsan mekanik kısımlarına zarar verir.

Toyota arıza yapmaz gazlamalarına gelme. Sen yinede dikkatli ol. Bakımlarını aksatma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 31 Temmuz 2024; 1:14:6 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum

• LPG kaynaklı bu sorun

Corolla sorunsuz diyenler gelir şimdi

• Eksper gözle görülenler hariç bir şey söylemez. Motor ekspertizi yüzdesi vs hikaye. Çekişi gidişi düzgünse devam.

Aynı motoru 300 bin kmden fazla lpgli kullanıyorum. Düzgün bir lpg montajı ve ayarıyla motorda arıza ışığı yanmaz. İstasyon seçmez. Ben sadece 1 istasyonda sorun yaşadım. Onda ışık yakmıştı.

Lpg filtresini 20-30 bin kmden önce değiştirmem. Boşuna para tuzağı. Lpgci 50 liralık çöp filtreyi 1000-1500 e kitleyecek. Tabiki gel bozulur eder diyecek. Taksicilere sorun senede bir değiştiriren varsa öpüp başınıza koyun.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Kazanı değiştirdim, yine de filtreleri de değiştireyim.

Landirenzo marka takılıymış, özel servisine gittim bilgisayara bağlayıp ayar yaptı.

Sizce bu ışık yanması sebebi sizce lpg karışımı mı, kazanın süresinin dolması vb bir şey mi?

Sizin başka tavsiyeleriniz var mı? Işık yanınca moralimiz çok bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 31 Temmuz 2024; 12:3:3 >
  • @crssover @CaptainSkyWalker

Sizlerin bir önerisi olur mu hangi istasyondan gaz ,benzin alayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 31 Temmuz 2024; 12:5:38 >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Siz de mi böyle sorun yaşadınız?

Hocam tank değişiminden sonra filtreyi istersen değiştirin. Aklınızdan çıksın.

Ben genelde türk petrol aygaz lukoilden alırım. Neresi ucuzsa oradan alırım. Milangaz'ı çok tercih etmem. 7 farklı lpgli aracım olmuş. 1-2 kez hariç yakıt kaynaklı sıkıntı yaşamadım.

Sizin sorununuz ayarlardandır muhtelen. Bilgisayar bağlayıp ayar yaptım değil de yol ayarı isteyin. Araç hareket halinde klima açık, farklı farklı devirlerde vs. ayarlara baksınlar.

Hiç bir aracımda arıza ışığı yanmıyordu. Hepsi farklı kmlerde farklı farklı lpg kitleri takılıydı. "Bunlarda ışık sönmez" beceriksiz usta yalanıdır. İşini düzgün yaparsa ışık falan yanmaz.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ediyorum

• LPG kaynaklı arıza ışığı genellikle oksijen sensörlerinin alışa gelmiş veriler dışında değer okumasından kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor. Bir tane ODB2 cihazı alıp araca takın ve telefonunuza ücretsiz veya ücretli bir uygulama yükleyin. Buradan çıkan arıza kodunu analiz edin ve silin. Soruna çözüm gelmediği takdirde bu ışık nükseder.

Aracı bir süre yalnızca benzinde kullanın. Hata tekrarlayacak mı kontrol edin. Benzinde iken uygun bir otoyolda aracı yüksek devirde 10-15dk kadar devirli kullanarak zorlayın. Sorunun LPG olduğuna eminseniz hassas LPG ayarları, yol ayarı, LPG iridyum bujiler ve sensörlerin temizliğini sağlayabilecek yakıt katkıları sorununuza çözüm olabilir.

@rewkdark

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

Biraz önce LPG için ustaya gittim filtresini söktü, bana gösterdi yağ içinde kalmış ağırlaşmış içi dolmuş dedi orjinal filtre ile değiştirdi.10 binde bir değişir bu dedi 40 binde değişen elimde yok , o önemli değil şimdilik kalsın dedi .

AFR ayarı istedim bulunduğum ilde sadece bu arkadaş yapıyordu, önce araba durduğu yerde camı açtı klimayı ve tüm tuşlara bastırdı o şekilde bir ayarı yaptı aslında ben geçen hafta başka bir LPG ustasında araç hareket etmeden ayar yaptırmıştım bu arkadaşa da söyledim

Sonra yola çıktık arabayı 170'e kadar zorladı bir yandan da gözü bilgisayarda, ayarlar yanlış, bozuk dedi düzelttim dedi. Araba atikleşti dedi.

Üstte de dediğim gibi sarı işığı sildirdim ondan sonra silindir tüpü attım simit tüp taktırdım sarı ışık yanmamışt. Bugün ustayla yaklaşık 10 kilometre yol yaptık, bayağı zorladı arabayı "bana göre araba çok iyi dedi motorunda falan bir sorun olsa böyle yapmaz" dedi titreme yok bir şey yok Ben AFR ayarını da yaptım Bir daha sarı ışık yanmaz yanarsa da bana gel dedi.

• hocam o sarı ışık problem değil. geçen yıl 100 liralık elm cihazı aldım arada bir takıp siliyorum, birkaç gün sonra yine çıkıyor. çünkü araç benzinle çalışmak üzere tasarlanmış, lpg daha yüksek derecelerde yanıyor, lpg yi yakmak için enjektörlerini ayrı takıyorlar falan ondan aracın alışık olmadığı şekilde çalışmasından yani bir nevi. yukarıda bir arkadaş da açıklamış oksiyen miktarı farklı çalıştığı için vs vs.

ben bir senedir fiesta kullanıyorum lpg li, sarı ışığı dert etmiyorum çünkü sorun çıkarmaz diyor herkes. o ışığı söndürmek için beş on bin lira harcarsın ama değmez, boşver uğraşma diyor ustalar, güvendiğim ustanın da tavsiyesi bu yönde. o yüzden alıştım artık. boşuna para harcamak istemedim ben.

siz de tekrar çıkarsa çok sıkıntı yapmayın bence. ama parası neyse veririm gitsin o ışık illa derseniz de çözecek ustayı bulursunuz umarım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.