Şimdi Ara

Focus Motor Ömrü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
52.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yağına suyuna dikkat edilmiş bakımlı focus motor ömürleri ortalama ne kadardır acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Focus Motor Ömrü

Ford Focus, popülerliği ve güvenilirliği ile tanınan bir otomobildir. Ancak, tüm araçlarda olduğu gibi Ford Focus'ta da motor ömrü önemli bir husustur.

Ford Focus'ta kullanılan motorların ömrü, sürüş alışkanlıkları, bakım programları ve çevresel faktörler gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, düzenli bakım yapıldığında ve uygun şekilde kullanıldığında, Ford Focus motorları genellikle aşağıdaki kilometrelere kadar dayanabilir:

• Benzinli Duratec Motorlar: 200.000 - 250.000 km
    • Dizel 1.6 TDCi Motorlar: 250.000 - 350.000 km

Ford Focus Motorunuzu Uzun Süre Kullanmanın İpuçları:

• Düzenli Bakım Yapın: Motor yağını ve filtrelerini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirin.
    • Kaliteli Yakıt Kullanın: Aracınız için önerilen oktan derecesine sahip benzini veya dizel yakıtı kullanın.
    • Agresif Sürüşten Kaçının: Ani hızlanma ve frenleme motorunuza zarar verebilir.
    • Motoru Aşırı Isınmadan Koruyun: Motor sıcaklığı yükseldiğinde, derhal durun ve soğumaya bırakın.
    • Periyodik Kontroller Yaptırın: Motorunuzda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için aracınızı yetkili bir servise götürün.

Düzenli bakım ve uygun kullanım ile Ford Focus motorunuzun uzun ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç yapmasa 300-350 bin yapması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Hiç yapmasa 300-350 bin yapması lazım.

Teşekkür ederim cemsultan.
    Demekki bu 100000 km. geçmiş araçların motoru öyle abartıldığı gibi ölüme yaklaşmış olmuyor.Tabi bakımları yapılmışsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Tabi bakımları yapılmışsa.

ve tabii insanca kullanıldıysa... :)
  • Ya aslında öyle bir şey yok, ama ,insanların üzerinde psikolojik bir 100.000 sınırı oluşmuş. Eski araçlar için haklı olabilirler ama yeni nesil araçlarda en kötü araba bile 250.000 km yapar diye düşünüyorum.

Bizim arkadaş 110.000 km de Honda aldı, 100.000 km ye kadar bütün bakımları serviste yapılmış, 110.000 bakımını da biz yaptırdık, araç canavar gibi maşallah.

135.000 km de Astra satmıştım, sattığım adam 4 sene kullandı ve bu yakınlarda o da sattı, hala canavar gibi diyordu.

Yani sonuç olarak önemli olan bakım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Tabi bakımları yapılmışsa.

ve tabii insanca kullanıldıysa... :)

Bu da önemli tabi ki
  • Arkadaşlar,ben 2002 focus gördüm kmsi 297 bindeydi.Aracta tık yok valla bakımları yapıldıktan sonra sorun olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mondeo Dizel Motorların ömrü
    14 yıl önce açıldı
    Benzinli Arabanın Motor Ömrü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 270bınde mondeo gormustum 98 model canavar gıbıydı kmye bakmasaydım anlayamazdım cok ıı duruyodu
  • bu zamanda 100000 i f1 aracı bile devirir yaw :)
  • sizlere katılıtorum arkadaşlar. ömemli olan aracın o km.lere kadar nasıl kullanıldığı bakımlarının tam yapılıp yapılmadığı. yüksek km çok önemli değil.
    saygılar...
  • 2001 focus st 130000 de gayet iiyi durumda motoru gerci benim aracın motoru 2000 130 bg 1.6 lar kadar yorulcağını düşünmüyorum
  • ford motoru kac km gıder bilmıyorum ama yenileştirilmesi çok pahalı.
    ford motorlarının çoğunda gömlek denen parça kullanılmadığı için rektifiye direk motor bloğu üzerinden yapılıyor ve buda maliyeti arttırıyor.
  • 350-400 bin km yapan tofaş'lar var.Kaldıki ford 500 binden aşağı yapmaması lazım.
  • bendede 99 war 180 binde saat gibi
  • kendim görmedim ama amerikadan gelen bir arkadaşım 600.000 mil yani 1 milyon kilometrede hala kullanılan honda civic gördüğünü söylüyor. Ve amerikada motor yenileme gibi bir olay yok. müthiş bir şey bence dile kolay 1 milyon km.şuda bir gerçekki türkiyede 100.000 yapmadan aracın kaportası dökülüyor malum yollar berbat.
  • 90 model mitsubishi lancer şuan 270 binde sanırım ama taş gibi arkadaşlar 300 ile 400 bin arası yazmışlar ama ben diyorum en az 700-800 bin km ayrıca kullanıcı en önemli etkendir bunu untma.
  • birebir kullanan kişiye bağlı bence
  • motorun ömrü sürücüye bağlı
    çok iyi kullanan var
    çok hor kullanan da var
    bakımlar da önemli tabi ki
  • şirkette şahin vardı. tempra motorlu o bile 300.000 km'de motor bitirdi, (bakımları sürekli yapıldı tabii.)
    şahin bile 300.000 yaparsa diğerleri daha fazla yapmalı
  • Normal bir kullanım ve bakımla 350-400 bin gider bence
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.