Şimdi Ara

FOCUS TDCİ YAKIT (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
107.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhibbi1

Keremersoy bu tsi leri denediniz veya uzun bir süre kullandınız mı? Ben sadece test ettim. Performans iyi, fakat yakıt konusunda net bir şey öğrenmem mümkün olmadı. 1.2 tsi ler için bile dediğiniz değerler çok yüksek. O zaman bu tsi lerin ekonomik sloganları tamamen hikaye.

aynen öyle tamamen hikaye. arkadaşımda leon 1.2 tsi var şehir içi 8 in altına düşmüyor diyor. yoldayken kendi gözümle gördüm yol bilgisayarı 9 larda geziniyordu. siz bide daha ağır ve daha büyük olan jettadan bahsediyorsunuz ayrıca 1.4 tsi. o yüzden o jetta şehir içinde 10 un altına düşmez. tsi uzun yol sabit hızda diğer atmosferiklere göre daha az tüketir. yakıt konusunda başka bi cazibesi yok. performansına ise lafım yok. 1.2 araba hemem hemen benim araba kadar seri ve hızlı daha ne olsun

• Jettayla 8,5litreler gorulebilir. Ben 1,4 tsi 4x4 tiguanla ki kendisi 1620kg sehir ici 9,5 - 10 lt yakiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [GX]Bortu

Jettayla 8,5litreler gorulebilir. Ben 1,4 tsi 4x4 tiguanla ki kendisi 1620kg sehir ici 9,5 - 10 lt yakiyorum

önceki aracım 1.4 tsi 140lık idi. kışın ş.içi 8-9lt arası yakıyordum (yaklaşık 40kr)
    şuanki aracım focus2 tdci 109luk. kışın ş.içi 6-7lt arası yakıyor (yaklaşık 30kr).. günde 12 gidiş 12geliş 24 yapıyorum sabit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frrozen

woow, benim depoya koydugum 53 litre benzin ile 300 km gidebiliyorum sukredin halinize

hocam araba ne motor ne hız ne nasıl bu dğer çıkıyor yav??
  • Arkadaşlar benim 1,4 tdci fiesta var yaklaşık 5 saat önce servisten geldim.. 2 ayrı servise götürdüm yakıt durumu yzünden 250 260 kurus yakıyordu.. sabah kontağı açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 10 saat sonra tekrar açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 1saat sonra tekrar açıyorum 3 veya 4 km sonra kapatıyorum.. usta bunu duyunca gayet normal o rakamı bulması dedi bizdede var oda 230 kuruş yakıor su anda dedi ama sürekli biyerlere gidip geliyor dedi.. sizce normalmi??haftada 1 yada 2 gün 20km gidiş 20km dönüş yolum var sadece oda okula gidiyorum normalde günde 5 6 km (2+2+4gibi) sürekli işteyim şu anda 250 260 kuruş yakıyor..bi uzun yola çıkıp denesemmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkant42

Arkadaşlar benim 1,4 tdci fiesta var yaklaşık 5 saat önce servisten geldim.. 2 ayrı servise götürdüm yakıt durumu yzünden 250 260 kurus yakıyordu.. sabah kontağı açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 10 saat sonra tekrar açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 1saat sonra tekrar açıyorum 3 veya 4 km sonra kapatıyorum.. usta bunu duyunca gayet normal o rakamı bulması dedi bizdede var oda 230 kuruş yakıor su anda dedi ama sürekli biyerlere gidip geliyor dedi.. sizce normalmi??haftada 1 yada 2 gün 20km gidiş 20km dönüş yolum var sadece oda okula gidiyorum normalde günde 5 6 km (2+2+4gibi) sürekli işteyim şu anda 250 260 kuruş yakıyor..bi uzun yola çıkıp denesemmi?

Çok kısa mesafeli kullanıdığınız için motor daha ısınmıyor. Bu şekilde yakması çok normal.

• Bende de 2011 model 109 hp lik hb modeli var. İstanbul avrupa yakasındayım. Her depo doldurduğumda sıfırlıyorum, şuanki ortalama 5.5Lt, Ortalama hız 33Km/s.

Aldığımdan bu yana 4600 km oldu. Yakıt konusunda bu aracı çok iyi buldum. 5.3-6 lt arasında kullanımıma göre değişiyor tüketim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_515 -- 8 Ocak 2012; 23:48:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mftmountana

meganı olan arkadaş var 60 litre dizel ile 1200 km yapıyormuş şehir içi 80 beygir 2007 model focus çokmu yakıyor

60 lt eğer ş.dışı ise bile çok iyi
    kesinlikle bir hata var ortada 60 lt mazot ş.içi hayatta 1200 km yap-tır-maz
  • Bu yakıt işi tamamen kullanıcı-güzergah ve yükün ağırılığına bağlı birde bu araçların bakımı acaba reel doğrumu ve deniz seviyesindemisiniz değilmisiniz artı mazotunuzda su yüzdesi kaç gibi.
    TDCI motorlar çok yakmaz bir çok RDCI kullanıcısı bili****iptronic cvt şanzımanıyla uluslarası 3 kişi bagaj dolu ortalama 5.5 litre tüketen otoyol ve dağlık karma yollarda. çok kişide gördüm 4.5 litre ortalamlarada kullanan bu motorları en az yakan 1.6 TDCI da ford fiestada gördüm iehirlerarası 3.5 litre ortalama ve şehir içindede 4 .4 litrelerde. bu insanlarda araba kullanıyor. Kendimden örnekle benim bindiğim araç benzinlide şehir içi ortalama 7 litre ye ulaşırken b sürücüsüne verdiğimde 13 litre yazıyor ekranda yine aynı benzinli araç otoyolda bende 6.1 ortalama gösterirken b sürücüsü 8.5 litre gösteriyorki ben daha yüksek süratta gidiyorum. Buda neymiş iş önce kulaanada sonra güzergahta sonra yakıt ve araçtas bitiyor. Bu arada ben tdcı larda 4-5litre ortalamalara ulaşıyorum şehirler arası yollarda.Nıu aradada mondeo haricinde 50 litreyi aşan benzin deposu yok ford larda maksimum 53 litre alabilir kısaca kıyas yaparken diğer asraç depoların yedekdepoyla birlikte ford dan 13 litre fazlayakıt aldığını unutmayın -birde fordlarda yakıt uyarı ışığı yandığında 200km ye kadar yol gidebiliyorsun.

• 2011 sedan dizel focus titanium şehir içi 6.7 gösteriyor bilgisayar. şehir dışı karışık kullanımda 1 depo mazotla 950 km yol yapmıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkant42

Arkadaşlar benim 1,4 tdci fiesta var yaklaşık 5 saat önce servisten geldim.. 2 ayrı servise götürdüm yakıt durumu yzünden 250 260 kurus yakıyordu.. sabah kontağı açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 10 saat sonra tekrar açıyorum 2 km sonra kapatıyorum 1saat sonra tekrar açıyorum 3 veya 4 km sonra kapatıyorum.. usta bunu duyunca gayet normal o rakamı bulması dedi bizdede var oda 230 kuruş yakıor su anda dedi ama sürekli biyerlere gidip geliyor dedi.. sizce normalmi??haftada 1 yada 2 gün 20km gidiş 20km dönüş yolum var sadece oda okula gidiyorum normalde günde 5 6 km (2+2+4gibi) sürekli işteyim şu anda 250 260 kuruş yakıyor..bi uzun yola çıkıp denesemmi?

çok yakın tanıdığımda 1.2 vw golf var bulunduğu yer -5,-15 iş yeri sizin gibi 3km civarı mesafede ve ortalaması 15 litre. -zor hava koşulu olmadığı sürece 10km den aşağı mesafler için kontakt basılmaz basılırsada cebe zarar o yüzden ilk kontokta mazotlularda 2-3 dakika motor ısındıktan sonra hareket edersen daha az yakarsın soğukmhavalarda.

• 2005 C-MAX 1.6 TDCİ 7 aydır kullanıyorum . 70 tl lik yaklaşık 13.3 litre oluyor .

50 km ş.içi 350 km ş.dışı toplam 400km gidiyorum .

Sizce nasıl ?
  • arkadaslar bu değerler afaki değerlerdir. Herkes kendi kullandıgı yol, hava şartları vs ile yorum yapıyor. Ben çok uzun bir arayıştan sonra tdci focus aldım(109 bg ghia-manuel) ve araçta resmen deneysel araştırmalar yaptım.

Bulgularım;

Arac, buz gibi havada, kısa mesafe için kullanırsınız şehir içi tüketim: 9 -11litre ( ısıklı yol, normal trafik akısı) (kayserinin kısları !!!)

Arac normal hava da KISA(7 km ve altı) mesafe için şehir içi : 7-8 litre ( yine ısıklı yol, normal trafik) ( bence kısa mesafe için kullanmayın)

Araç soguk havada uzun yol tüketim: 6 - 7 litre ( hız 110- 150 arası)

Hava normal trafik normal şehir içi (en az 20 km) devirli kullanım: 6 -7 litre

Hava normal- araba ısınmıs- uzun yol- 4. vites sabit hız(cruise control) hız- 70 devir 1.9 ve şok: yakıt tüketimi 2 - 3 litre

KISACA BU ARABAYI ALACAK KİŞİ HELE MAZOT 4 LİRA OLMUSKEN, KULLANIM ŞARTLARINA YASADIGI YERİN İKLİM KOSULLARINA GÖRE ALSIN. FOCUS AZ YAKAR ÇOK YAKAR DİYE BİRŞEY YOK. BİR SÜRÜ DEĞİŞKEN BİR ARAYA GELİYOR VE GÖRDÜGÜNÜZ GİBİ DEĞİŞİK SONUÇLAR ÇIKIYOR. BUNLARIN HEPSİ BİZZAT KENDİ DENEYİMİMDİR.

• Merhaba arkadaslar,

yaklasik 2 ay once pert olan dizel corollla elegant aracimin yerime 2010 model tdci titanium focus aldim.
    Aracimdan performans olarak inanilmaz memnumum. Fakat yakit konusunda cok sıkıntılıyım. Şöyle ki; yol bilgisayarı verileri hiç tutumuyor neredeyse.
    Ilk denememde İstanbul - Ankara otobanı ortalama 150 kh/h hız ve dolu depo ile yakıt ikaz ışığı yanana kadar 590 km yol yaptım. Bu durum epeyce canımı sıktı. Daha sonra şehir içinde çeyrek depo ile 150 km yaptım. Bu durum iyice canımı sıktı. Yol bilgisayarına baktıgımda ortalama 5,1 lt gösteriyor. Halbuki elde ettiğim değerlerin bununla alakası yok.

Daha sonra servise gittim. Baskı-balata-volant ve hava filtresinin bitik oldugunu değiştirince bu durumun düzeleceğini söylediler. Yaklaşıl 1.600 Tl harcayıp değiştirdim.

Sonra depoyu doldurdum ve yarısı otobanda ortalama 140 km/h hızla, yarısı istanbul-maslak tarafiginde olmak üzere 272,4 km yaptım. Tekrar depoyu doldurdum ve araç 75,54 TL'lik mazot aldı. Bu durumda yakıt tüketimim 75,54/272,4 = 0,277 TL/km yani 0,277/3,86 =7,2 lt / 100 km oluyor. Yol bilgisayarım ise 4,5 lt/100 km değerini gösteriyor!! Hem yol bilgisayarı saçmalıyor hem de çok yakıyor bence araç. Siz ne dersiniz? Resmen hevesle aldığım arabamdan soğudum.

Ayrıca sormak istedigim diğer sorulardan biri; 1 depo ile yaptıgı yolu söyleyen arkadaşlar yakıt ikaz lambası yanana kadar olan kısımdan mı bahsediyorlar yoksa sonrasını da dahil mi ediyorlar?
    Diğer sorum ise; eğer yanlış bilmiyorsam bu aracın deposu 55 litre. Mazot dolduruken pompa attıktan sonra yaklaşık kaç litrelik yer kalıyor acaba depoda?

Çevremde tdci focus kullananlarla yaptığım konuşmalarda karma tüketim olarak en fazla 6,1 lt tükettiğini söylüyorlar.
    Arkadaşlar sorun benim arabamda mı sizce? ki bence öyle. ne öneririsiniz?

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mansonson -- 18 Haziran 2012; 12:26:52 >

• Bende de durum hemen hemen aynı. Artık dizel focus az yakar diye birşey diyemiyorum demiyorum. Araç Şehir içi 8 şehir dışı 6 litre yakıyor. Bunlar normal insan gibi sürünce. Yukarıda hangi kosulda ne kadar yaktıgını ayrıntılı belirttim. Ama bu dediğim ne hız yapıp nede az yaktıracagım diye kendimi kasmadan gördügüm değerler ve çokta öevülmeye değmez açıkçası bir dizel araba için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhibbi1

Arkadaşlar ben de focus tdci 109 ps kullanıcısıyım. Şehir içinde (İstanbul) 8-9 lt arasının altına düştüğümü bilmem. Şehirler arası dikkatli kullanımda 4-5 lt arası değişiyor. (Tabi maksimum 110 km hızda.) Bu ada aracımın 33 kuruş yakması demek(total excellium -3,83). Bu aralar jetta tsi 122 ps çok hoşuma gidiyor. Arkadaşımda var, şehir içi sakin kullanımla 8,2 yaktığını söyledi. İster istemez dizeli sorguluyorum. Artık şehir içi kullanımda dizel tabusunu ciddi anlamda zorlamaya başladım. Ya fiesta polo gibi küçük bi dizel kullanacağız, ya da tsi motor gibi bir motor ki şehir içi takıt değerleri çok yakın. Mazot da benzinin tahtını zorluyor. Bir de jetta test etme imkanım oldu. Aracımdan soğudum:(
    Tespitlerime katılıyor musunuz? Sizin fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum.

Suan Aynı duygular içerisindeyim. 1.2. tsi motor 8-9 arası yakacaksa ki öyledir muhtemelen, dizelle 8 litre yakmak kesinlikle sorgulanmalı !

• herkes aracinin yaktigi degerlerden bahstemis. ama suda varki yakit durumunu etkileyen saddece motor degil, lastik, yagi , suyu, bakimi, kullanim sekkli sartlari hepsi etkiliyor .sadece hava filtresini degistirmekle yarim litre dusus oldu , bunun yaninda az yakan lastik, iyi yag , iyi bakim haliyle etkiler yakiti. ben araci aldigimda 1.8 tdci yaklasik iki sene fabrika degeleriyle gezdim.5.2. sahir disi ici yari yari diyebilirim. nez zaman bakimlari aksattim, servis arici goturdum yakit 6 lara cikti , ee moterda eskiyor haliyle..ama verdigi guc bir litreden daha onemliydi benim icin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

herkes aracinin yaktigi degerlerden bahstemis. ama suda varki yakit durumunu etkileyen saddece motor degil, lastik, yagi , suyu, bakimi, kullanim sekkli sartlari hepsi etkiliyor .sadece hava filtresini degistirmekle yarim litre dusus oldu , bunun yaninda az yakan lastik, iyi yag , iyi bakim haliyle etkiler yakiti. ben araci aldigimda 1.8 tdci yaklasik iki sene fabrika degeleriyle gezdim.5.2. sahir disi ici yari yari diyebilirim. nez zaman bakimlari aksattim, servis arici goturdum yakit 6 lara cikti , ee moterda eskiyor haliyle..ama verdigi guc bir litreden daha onemliydi benim icin..

bahsettiginiz sartlarin hepsi bende gayet optimum. bakimlar tastamam. ayrica 20 yillik bir kullanici olarak aracimi da gayet devirli ve uygun kullandigimi dusunuyorum. Bunlara ragmen sehir ici tuketimim 7,0 lt/100 km'nin altina inmiyor. Ancak yol bilgisayarina bakarsan ortalamam 5,1 lt/100 km.
    Bu durumda iki ihtimal var. Birincisi benim aracimda problem var ki 2 yetkili servis ve 2 ayri sanayi olmak uzere 4 farkli yer arabamin canavar gibi oldugunu herseyin olmasi gerektigi gibi yolunda oldugunu soylediler. Ikinci ihtimal ise az yakit tukettigini soyleyen arkadaslar ya yol bilgisayarinin yalan olcumlerine riayet ediyorlar ya da kendileri yanlis olcuyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: focusone

herkes aracinin yaktigi degerlerden bahstemis. ama suda varki yakit durumunu etkileyen saddece motor degil, lastik, yagi , suyu, bakimi, kullanim sekkli sartlari hepsi etkiliyor .sadece hava filtresini degistirmekle yarim litre dusus oldu , bunun yaninda az yakan lastik, iyi yag , iyi bakim haliyle etkiler yakiti. ben araci aldigimda 1.8 tdci yaklasik iki sene fabrika degeleriyle gezdim.5.2. sahir disi ici yari yari diyebilirim. nez zaman bakimlari aksattim, servis arici goturdum yakit 6 lara cikti , ee moterda eskiyor haliyle..ama verdigi guc bir litreden daha onemliydi benim icin..

dediğiniz gibi bir sürü etken var.. geçen hafta 1,6tdci 115ps sedan focus aldım ve çanakkaleye gittim giderken 100-140 arası hızda kullandım 5,5 ortalama tükeitm gördüm 2 gün sonra geri gelirken 100 km sabit cc ile geldim ortalama tüketim 5,7.... tek fark neydi biliyormusunuz? rüzgar... giderken rüzgarsız havada gittim gelirken çanakkaleden istanbula kadar rüzgara karşı geldim.... hiç hesapta yokken havanın rüzgarlı olamsı tüketimi arttırdı

• quote:

Orijinalden alıntı: bocukler

quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

beyler yavaş
    dikkat edin belinizi ağrıtacaksınız
    yerçekimi denen bişey var, yoksa uzaydamı yaşıyorsunuz
    fiesta tdci şehir içinde 500km zor yaparken focus 800 km, megan 1000km yapacak ??????

arkadasım bilmeden atıp tutma.fiesta dizeli bırak benzinlisi 500 km yapar şehir içinde be.sen neden bahsedıyorsun.ben 2008 fiesta dizel ile sadece şehir içinde 700-750 km yapıyordum 42 lt ile.bilmiyorsan bişi konuşma milletinde kafasını karıştırma fiesta dizel şehir içinde 500 km yapar die yok öle bişi.

He he çok komik
    2,5 yıl kullandım Fiesta TDCI'yi, sanırım şehir içinden geçen çevre yollarınıda şehir içi sanıyorsunuz, yada köyde falan yaşıyorsunuz.
    Yais d4d bile şehir içinde 550-600km yapıyor.
    yavaş olalım, belimizi ağrıtmayalım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.