Şimdi Ara

FOCUS TDCİ YAKIT (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
3
Favori
107.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4. Levent Petrol Ofisi'nden doldurdum depoyu...

155 TL aldı...Km 805 olmuştu...5,55 lt ortalama tutturmuşum...

Daha sonra 238 km'deyken bir kez daha doldurdum...50 TL aldı...14,130 lt...5,93 lt/100 km...Tamamı İstanbul trafiği...Yaklaşık olarak 40 km si dur kalk trafikte...Özenli kullanmaya çalıştım...Çok beğendim bu tüketim değerlerini...

Ayrıca lastiklerinin hafif inik olduğunu gördüm dün...Hava basayım dedim...Tüm lastikler 1.9 bar çıktı...Halbuki 2.3 olması gerekiyor...Onları da tamamladım...Bakalım fark edecek mi?...

Lastik sesi konusunda biraz yanılmışım...Otoyolda fark edememişim ama , şehir içinde dişli asfalt olan yerlerde fark edilir bir lastik sesi var...

Yol tutuş çok iyi...Focus'ların iyi yol tuttuğunu bilirdim ama , bu cüsseye göre bu kadar çevik olmasını beklemiyordum...Çok iyi bir viraj performansı var...Gövdesi çok yatmıyor...Viraja hızlı girseniz de içerisinde çok rahatsız olmadan dönebiliyorsunuz...

Son olarak Cumartesi akşam yola düştüm...Oradan dön , buradan dön derken Lüleburgaz'da buldum kendimi...Giderken 90-100 aralığında gittim...Dönüşte ise 160-180 aralığında geldim...Yola çıktığımda 120 km'deydi...Dönüşte mazot almaya girdiğimde 534 km olmuştu...Zorlaya zorlaya 95 TL aldı...5 lt ortalamayı tutturdum...0,177 Tl yaktı km'de...Arabaya alıştıkça daha efektif kullanabiliyorum sanırım...

• Focus tdci istanbul anadolu yakasından körfezi dolaşarak çeşmeye çok rahat gidiyorsunuz orada da 1 hafta dolaşıyorsunuz 1 depo mazotla.
    yaklaşık 850-900km rahat gidiyor.
    full bagaj 2 kişi. yol boyunca körfezde sıkıık trafik. sürekli dur kalk. ama açıldıktan sonra 120 den aşağı düşmüyorsun. izmir çeşme otobanında da 160-200 arası gidiyorsun.
    yani bu arabanın şu huyu güzel, millet diğer araçlarda full tasarruf modunda kullanıyor bunda full basıyorsun yine aynı tüketim motor küçük olmadığı için zorlanmıyor. 1.4 olsaydı çok daha fazla yakardı.
    seviyorum focusu :)
  • 2011 TDCi Titanium ile bugün hesapladım:

full klimalı - Full şehir(İstanbul) içi 230 krş / KM yakmışız.

Benzinli alıp gaz taktırmayı düşünen arkadaş bence focus değil de micra ya da punto gibi 1.3 Mjet benzeri eko motorları seçse daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitmurat -- 11 Eylül 2011; 23:45:35 >
  • Dün depoyu doldurdum 165 tl = 850 km sehir ici dısı karışık ayrıca en ufak. Bir tasarruf modunda kullanmadım basa bas gittim tdci 110 bg
    Opet 3.74
  • Araç 2008 model Ford Focus TDCI 109 Hp

Ortalama Hız: 35 km/s
    Ortalama Tüketim: 5.2/100 km

Güzergahlar, her sabah Türkkonut - Balgat, her akşam Balgat - Türkkonut ve her gün Balgat - Siteler - Siteler - Balgat

Hergün ortalama 100 km yol yapıyorum, ve özellikle sabah saatlerinde trafik Eskişehir yolu üzerinde ve Konya yolu üzerinde çok yoğun oluyor, genelde 3. vitesi görmeden Yüzüncü yıl'a giriyorum ve orada da hem rampa hem de 4 adet trafik ışığına takılıyorum, ortalama 15 dakika bu ışıklarda geçiyor.

Ama şu bir gerçek, benim 1000 km yapıp 5.2'de bıraktığım aracı ofiste çalışan diğer arkadaş alıyor ve 25 km yol yaptıktan sonra geri getiriyor, araç 5.7'ye yükseliyor ortalama yakıt tüketimi. Ben kullanırken çoğu zaman cruise control ile kullanıyorum, özellikle dikkat ediyorum buna 60'ı geçtiğimde açıyorum hız sabitleyici ve hızı kumandadan kontrol ediyorum, düşük devirde kullanıyorum 3.000 devir'i göstermiyorum kesinlikle.

• Focus 2011 tdci 90 ps titiz kullandım 1150 km civarı şehir dışı bu şehir çok rahat bir sekilde 850 km yapabiliyorum yakıt konusunda oldukta iyi focus süspansiyonu iyi olsaydı bide
  • 2006 TDCI Focus Ghia 110 bg , 4 yıl kullandım. Çok farklı değerler gördüm kullanıma göre. En düşüğü İstanbul - Mersin 980 km, ortalama 3.7 ile İstanbul Bakırköy'deydim, kırmızı yanmadan depoyu fulledim. Ama ortalamalarım aynı yolda 4 litre civarıydı hep. İtinalı kullanırsanız 100-110 un üstüne fazla çıkmazsanız fabrika değerinin altını görebilirsiniz. Sonuçta açıklamaları okursanız fabrika değeri sabit hızda hesaplanmaz, dolayısıyla altına inmek mümkün.
    Şehir içi ise her gün soğuk motorla 3 km git, 3 km gel şeklindeydi 6,5 - 7 lt civarı. Ama tüketim rekorum ise bayram trafiğinde Bakırköy - Boğaziçi köprüsü arasını 4 saatte almıştım (23-24 km civarı) ve köprüyü geçtiğimde ortalama tüketim 24 lt idi :) Bir daha da o trafikte yola çıkmadım ve o tüketimi görmedim.

Şimdi neden sattım diyorum. Yeni Focus'un içini beğenmedim, eski Focus daha güzel geliyordu gözüme.

• merhaba aranıza yeni katılıyorum 2005 focus tdci ghia 82000 şehiriçi 7lt civarında idi son 15-20 gündür 9.2 yi gördü
    ort hız 18 km yaptığım yol gidiş dönüş günlük 2 km 1.2. vites havaların soguması bu kadar etkilermi fikir verirmisiniz il kastamonu
  • klimanın açık olması etkileyebilir.
    hava ve polen filtresi değişti mi?
    yoksa o kadar yakmaz. başka bir sorun var sanki
    birde lastik basınçlarını kontrol edin önler ve arka 33psi yapınç.
  • İstanbul şehir içi hafta içi her gün 2. köprü geçiş dahil yol bilgisayarı 5.2-5.5 arası gösteriyor ancak reelde %10 daha fazla yakıyor. Genelde tabanca attıktan sonra 700.km'de ışık yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

quote:

Orjinalden alıntı: mftmountana

arkadaşlar 2006 focus ghia benzinli var bende değiştirmeyi düşünüyorum yeni kasa tdci alacamda çok yakıyormuş megan !a göre ben 1 depo ile eğer şehir içi 1000 km gidiyorsa problem yok kullanan arkadaşlara sesleniyorum

merhaba, bende 18000 kmde 2008 focus tdci var, şunu peşinen söyleyim, şehir içinde asla 1000km yapamazsın, benim çok titizlikle yaptığım şehir içi test 800 km. buna karşın uzun yol otoban test ise 1000 km nin üstünde. tabi bu değerlere kendimi zorlayarak ulaştım. normal doğal kullanımda şehir içi 700, otobanda ise doğal kullanımım 800 civarı. şunuda söylemeliyim ben devirli ve süratli kullanırım, mesela otobanda muhakkak 220 görürüm
    woow, benim depoya koydugum 53 litre benzin ile 300 km gidebiliyorum sukredin halinize

• quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

klimanın açık olması etkileyebilir.

ortalama hızım 18 diyor havalarda çok soğuk. 8.5-9 arası normaldir. dediğiniz gibi lastiğin havasıda çok etkiliyor. havası biraz inikse 9.2 ye normal diyebilirim. benim ort hızım 20 tüketimim 8.5 idi 3 gün önce. 2 gün önce lastiğe hava bastım(32) dün 8.2 ye kadar indi.
    uzun yolda çok iyi bizim tdci lar. hızımı 90 sabitlediğim zaman 3.8-3.9 yakıyor. 100 de 4.1-4.2

• havalar bu aralar çok soğudu onun da etkisi var. motor ısınmak için çok enerji harcıyor. aracın içini ısıtmak için kalorifer açılıyor vs
    özellikle kısa mesafede daha çok yakar. motor ısındıktan sonra az yakmaya başlıyor.
    ben de biraz artış hissettim evet depo çabuk bitiyor. dizeller genelde sıcak havada daha az yakıyor.
    bu arada performansı düşünenler opeti ve shell'i tercih etsin.
    yakıt tüketimini düşünenler petrol ofisini tercih edebilirler.
    yakıt da fark ediyor.
    hele full çok uygun fiyatı ama basıyorsun araba gitmiyor.
    bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Orjinalden alıntı: triger

tdcı focuscular şehir içinde 100 km /10 lt nin altına düşe biliyorlarmı ?

yok artık abartmayın..en kötü 8.5 gördüm ben o da çok ağır bi trafikteydi..istanbul içi 7- 7.5 litre/100 km yakıyor imzamdaki araç bu aralar..

dizel araba ilk defa kullanıyorum ondan herhalde 9 ile 10 lt arası yakayıor
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

klimanın açık olması etkileyebilir.

ortalama hızım 18 diyor havalarda çok soğuk. 8.5-9 arası normaldir. dediğiniz gibi lastiğin havasıda çok etkiliyor. havası biraz inikse 9.2 ye normal diyebilirim. benim ort hızım 20 tüketimim 8.5 idi 3 gün önce. 2 gün önce lastiğe hava bastım(32) dün 8.2 ye kadar indi.
    uzun yolda çok iyi bizim tdci lar. hızımı 90 sabitlediğim zaman 3.8-3.9 yakıyor. 100 de 4.1-4.2

hocam aynı sorun bende de var. Sizin yazdıklarınızı okumasam araçta bi sorun var diyeceğim kendimi kasarak anca 8 lt yaktırabildim ya bende sorun var yada hava souk lastik vs vs. ..

• kısa mesafede kullanıldığı zaman (ben sabah işe gelirken 3,5 km yol yapıp kontağı kapatıyorum.) dizel motorla 7,5 litre yakıt tüketiyorum.

Uzun yolda eğer üsturuplu kullanılırsa 1000 km'yi rahatlıkla görüyor. Ancak kaptırıp gideyim dersen 850-900 km'de biter depo.

İkisinide test ettim.
  • Arkadaşlar ben de focus tdci 109 ps kullanıcısıyım. Şehir içinde (İstanbul) 8-9 lt arasının altına düştüğümü bilmem. Şehirler arası dikkatli kullanımda 4-5 lt arası değişiyor. (Tabi maksimum 110 km hızda.) Bu ada aracımın 33 kuruş yakması demek(total excellium -3,83). Bu aralar jetta tsi 122 ps çok hoşuma gidiyor. Arkadaşımda var, şehir içi sakin kullanımla 8,2 yaktığını söyledi. İster istemez dizeli sorguluyorum. Artık şehir içi kullanımda dizel tabusunu ciddi anlamda zorlamaya başladım. Ya fiesta polo gibi küçük bi dizel kullanacağız, ya da tsi motor gibi bir motor ki şehir içi takıt değerleri çok yakın. Mazot da benzinin tahtını zorluyor. Bir de jetta test etme imkanım oldu. Aracımdan soğudum:(
    Tespitlerime katılıyor musunuz? Sizin fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhibbi1

Arkadaşlar ben de focus tdci 109 ps kullanıcısıyım. Şehir içinde (İstanbul) 8-9 lt arasının altına düştüğümü bilmem. Şehirler arası dikkatli kullanımda 4-5 lt arası değişiyor. (Tabi maksimum 110 km hızda.) Bu ada aracımın 33 kuruş yakması demek(total excellium -3,83). Bu aralar jetta tsi 122 ps çok hoşuma gidiyor. Arkadaşımda var, şehir içi sakin kullanımla 8,2 yaktığını söyledi. İster istemez dizeli sorguluyorum. Artık şehir içi kullanımda dizel tabusunu ciddi anlamda zorlamaya başladım. Ya fiesta polo gibi küçük bi dizel kullanacağız, ya da tsi motor gibi bir motor ki şehir içi takıt değerleri çok yakın. Mazot da benzinin tahtını zorluyor. Bir de jetta test etme imkanım oldu. Aracımdan soğudum:(
    Tespitlerime katılıyor musunuz? Sizin fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum.

bana arkadaşınız yalan söylüyor gibi geldi. çünkü 1.2 tsi lar bile 9-10 lt yakıyor. kendi gözünüzle görmeden hatta kendiniz hesaplamadan inanmayın. d4d den tutun 1.6 tdı yına kadar bütün c sınıfı dizellerin şehir içi yakıtı 7-9 arasında değişir. 7 nin altını söyleyen ya yalan söylüyordur yada arada şehir dışı yapıyordur yanlış hesaplıyordur. yani bizim tdci ın yakıtı normal. bana göre ise verdiği o performansa rağmen iyi bile.
    bu arada yeni 115 lik tdci lar çok iyi. sahipleri ortalama 5 sadece şehir içi 6-7 arası diyor. bence vw e bir sürü para döküp hayal kırıklığı yaşamayın f3 lere bakın

• Keremersoy bu tsi leri denediniz veya uzun bir süre kullandınız mı? Ben sadece test ettim. Performans iyi, fakat yakıt konusunda net bir şey öğrenmem mümkün olmadı. 1.2 tsi ler için bile dediğiniz değerler çok yüksek. O zaman bu tsi lerin ekonomik sloganları tamamen hikaye.
  • yeni kasa Focus 1.6 TDCİ'lara powershift gelecek mi?
    Bilgisi olanarkaş varsa bizimle paylaşır mı?
    Volvo 1.6 dizel araçlarına powershift opsiyonu koyacağını açıklamış da...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.