Şimdi Ara

FOCUS TDCİ YAKIT (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
107.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

Orijinalden alıntı: focusone

herkes aracinin yaktigi degerlerden bahstemis. ama suda varki yakit durumunu etkileyen saddece motor degil, lastik, yagi , suyu, bakimi, kullanim sekkli sartlari hepsi etkiliyor .sadece hava filtresini degistirmekle yarim litre dusus oldu , bunun yaninda az yakan lastik, iyi yag , iyi bakim haliyle etkiler yakiti. ben araci aldigimda 1.8 tdci yaklasik iki sene fabrika degeleriyle gezdim.5.2. sahir disi ici yari yari diyebilirim. nez zaman bakimlari aksattim, servis arici goturdum yakit 6 lara cikti , ee moterda eskiyor haliyle..ama verdigi guc bir litreden daha onemliydi benim icin..

dediğiniz gibi bir sürü etken var.. geçen hafta 1,6tdci 115ps sedan focus aldım ve çanakkaleye gittim giderken 100-140 arası hızda kullandım 5,5 ortalama tükeitm gördüm 2 gün sonra geri gelirken 100 km sabit cc ile geldim ortalama tüketim 5,7.... tek fark neydi biliyormusunuz? rüzgar... giderken rüzgarsız havada gittim gelirken çanakkaleden istanbula kadar rüzgara karşı geldim.... hiç hesapta yokken havanın rüzgarlı olamsı tüketimi arttırdı

anlasilmak guzel bir duygu.. dediginiz gibi ruzgar bile ne kadar etkili.. yukseklik, sicaklik bile basli basina bir etken yakit konusunda. aracta bir sorun olmadigi surece ayni sartlarda atni arac ayni yakar.. iki kere iki dort kadar olmasada bu kadar kesindir. ha arac eskir, arizasi vardir o zaman cok yakar o da zaten farkedilir yoksa ayni motor focus agrinin daglarinda eskimis lastiklerle, yokus assagi yokus yukari,baska biryerdeki konyadaki toyotadan tabikide fazla yakacaktir... o yuzden fabrika degerleri ne diyorsa o.. ayni sartlarda olculdugu icin neyse o.

• arkadaslar benim merak ettigim konu; yakit doldururken pompa attiginda kac litrelik bosluk kalmis oluyor acaba? Biraz once servisle gorusmemde 10 litre daha yakit alabilecgini soyledi pompa attiktan sonra. Yani 55 litrelik deponun 45 litresi dolmus demek oluyormus pompa atinca. 10 litre bana abarti geldi. 5 litre filan olsa anlayacagim ama 10 litreyi salladi gibi. Siz ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mansonson

arkadaslar benim merak ettigim konu; yakit doldururken pompa attiginda kac litrelik bosluk kalmis oluyor acaba? Biraz once servisle gorusmemde 10 litre daha yakit alabilecgini soyledi pompa attiktan sonra. Yani 55 litrelik deponun 45 litresi dolmus demek oluyormus pompa atinca. 10 litre bana abarti geldi. 5 litre filan olsa anlayacagim ama 10 litreyi salladi gibi. Siz ne dersiniz?

Dizel focusların deposu 52 litre... depoda 6 - 7 litre kaldımı kırmızı uyarı ışığı yanar... istasyonda pompa atınca da alacağı tahminim 1 - 2 litredir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timya

quote:

Orijinalden alıntı: mansonson

arkadaslar benim merak ettigim konu; yakit doldururken pompa attiginda kac litrelik bosluk kalmis oluyor acaba? Biraz once servisle gorusmemde 10 litre daha yakit alabilecgini soyledi pompa attiktan sonra. Yani 55 litrelik deponun 45 litresi dolmus demek oluyormus pompa atinca. 10 litre bana abarti geldi. 5 litre filan olsa anlayacagim ama 10 litreyi salladi gibi. Siz ne dersiniz?

Dizel focusların deposu 52 litre... depoda 6 - 7 litre kaldımı kırmızı uyarı ışığı yanar... istasyonda pompa atınca da alacağı tahminim 1 - 2 litredir.

Anladim. Teknik katalogda neden 55 litre depo hacmi bilgisi veriliyor acaba? 3 litre yedek depo denen kisim mi acaba? Ayrica yedek deponun mantigini aciklayacak olan var mi? mevcut depo icinde ayri bir hazne gibi mi? ne zaman dolar ne zaman kullanilmaya baslanir vs. gibi?

• Ford Focus 1.6 tdci 109 beygir trend hatchback 2006 model aracımı 2006 yılından beri kullanıyorum. İzmir trafiği (Yeşilyurt-karabağlar-buca-gaziemir civarı) içinde dikkatli kullanımla yaklaşık 6 litre (5.7'ye kadar düşürdüm), basarsam maksimum 6.5 litre yakıyor. Şehir dışında 3 kişi ve ful yüklü, otoban-normal yol karışık 1800 km menzilde ortalama 5.1 litre yakıyor. Otobanda 130-140 süratle gidiyorum. Megane ve diğer araçlarla ilgili herkes çok şey söylüyor ama megane dci 1 hafta kullanma şansım da oldu, focustan daha az yakmıyor. Bu arada bahsettiğim değerler yol bilgisayarından değil,bizzat pompadan pompaya tarafımdan hesaplanmış rakamlardır. Aracımdan çok memnunum, yenilersem yine focus tdci alacağım. Saygılar.
  • Selamlar
    Ben 2005 Megane-2 HB 1,5 dCi aracı (80hp) 175bin km kullandım.
    Aracın artık yakıt tüketim değerlerini ezberledim gibi.Öncelikle şunu söyleyeyim şehir içinde 1000 km gitmez diye atan arkadaşlar
    biraz daha saygılı olun.Aracın deposu 60 litredir ve yaklaşık 10 lt yakıt kalınca ışık yanar (50lt tüketince).Ben genelde ışık yanınca biraz daha gider sonra
    yakıt alırım.Bu arada yol bilgisayarı depo tüketimini 1 lt civarında eksik gösteriyor.Ama defalarca şunu gördüm; Adana ya da Mersin şehir içinde 1000 km (+/- 50 km) yolda 51-53 lt arası mazot harcadı.Bunu defalarca yaşadım.Başka kim ne derse desin.
    Bir kaç kez İstanbul'da kullandım.Orada da trafik dur-kalktayken 6.0-6.2 civarı yakıyordu,daha açık trafikte 5,5 civarında yaktı.
    Şehirler arasına gelince.Adana'dan İstanbul'a 3-4 kez gittim.Araç 4 kişi ve bagaj dolu iken 4,3 lt ortalama ile İstanbul'a girdim.Dönüşte 4,5 yaktı.Araç daha boşken(örneğin 2 kişiyken) 4,0 lt tüketimi rahatlıkla yakalıyor.Genelde sakin kullanırım, şehirlerarası hızım 90-130 arasıdır,ama çoğunlukla 110 civarı giderim.
    Hatta daha da sabırlı olup 80-90-100 kullanırsanız 3,7-3,8 yakıyor.
    Bilenler için söyleyeyim,Kızkalesinden Adanaya 90ı geçmeden geldim (otobandan değil,Mersin şehir içinden geçerek) 3,9 lt harcadı.
    Buradan bir sözüm de katalog değerlerinin hayal olduğunu bilmişce iddia eden arkadaşlara;
    biz nedense bilmediğimiz konularda ahkam kesmeyi çok severiz.Adam Ford kullanıyor ve kendi aracının katalog değerlerini yakalayamadığını görünce diğerlerinin de aynısı olması gerektiğine karar veriyor.Bu ne ya? Böyle saçma mantık olur mu? Ben 5,5 yıl boyunca kendi gözlerimle şunu gördüm;
    Megane hem şehir içinde hem de şehir dışında katalog değerlerinin altında yakıyor.En azından benim kullanımımda bu böyleydi.Ben yakıt tüketiminden çok memnundum.İnanın ya da inanmayın durum bu. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

• arkadaşlar bende ford focus 1.6 tcdi alıyorum bunların yakıtlarının durumu nedir ayrıca 95hp bunlara çelik jant takarsam randıman alırmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Selamlar
    Ben 2005 Megane-2 HB 1,5 dCi aracı (80hp) 175bin km kullandım.
    Aracın artık yakıt tüketim değerlerini ezberledim gibi.Öncelikle şunu söyleyeyim şehir içinde 1000 km gitmez diye atan arkadaşlar
    biraz daha saygılı olun.Aracın deposu 60 litredir ve yaklaşık 10 lt yakıt kalınca ışık yanar (50lt tüketince).Ben genelde ışık yanınca biraz daha gider sonra
    yakıt alırım.Bu arada yol bilgisayarı depo tüketimini 1 lt civarında eksik gösteriyor.Ama defalarca şunu gördüm; Adana ya da Mersin şehir içinde 1000 km (+/- 50 km) yolda 51-53 lt arası mazot harcadı.Bunu defalarca yaşadım.Başka kim ne derse desin.
    Bir kaç kez İstanbul'da kullandım.Orada da trafik dur-kalktayken 6.0-6.2 civarı yakıyordu,daha açık trafikte 5,5 civarında yaktı.
    Şehirler arasına gelince.Adana'dan İstanbul'a 3-4 kez gittim.Araç 4 kişi ve bagaj dolu iken 4,3 lt ortalama ile İstanbul'a girdim.Dönüşte 4,5 yaktı.Araç daha boşken(örneğin 2 kişiyken) 4,0 lt tüketimi rahatlıkla yakalıyor.Genelde sakin kullanırım, şehirlerarası hızım 90-130 arasıdır,ama çoğunlukla 110 civarı giderim.
    Hatta daha da sabırlı olup 80-90-100 kullanırsanız 3,7-3,8 yakıyor.
    Bilenler için söyleyeyim,Kızkalesinden Adanaya 90ı geçmeden geldim (otobandan değil,Mersin şehir içinden geçerek) 3,9 lt harcadı.
    Buradan bir sözüm de katalog değerlerinin hayal olduğunu bilmişce iddia eden arkadaşlara;
    biz nedense bilmediğimiz konularda ahkam kesmeyi çok severiz.Adam Ford kullanıyor ve kendi aracının katalog değerlerini yakalayamadığını görünce diğerlerinin de aynısı olması gerektiğine karar veriyor.Bu ne ya? Böyle saçma mantık olur mu? Ben 5,5 yıl boyunca kendi gözlerimle şunu gördüm;
    Megane hem şehir içinde hem de şehir dışında katalog değerlerinin altında yakıyor.En azından benim kullanımımda bu böyleydi.Ben yakıt tüketiminden çok memnundum.İnanın ya da inanmayın durum bu. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Fiesta tdci, idea mj, yaris d4d, doblo1.9jtd ve koleos 2.0 her birini en az 2,5 sene kullandığım araçlar (koleos 1 yıllık) ve çevremde megan, clio, getz,...kullanan birçok arkadaşım var ve ben bu güne kadar ne kendim şehir içinde 600km üzerine çıkabildim, nede arkadaşlarımdan şehir içi 1000km yapan duydum. Ben şehirlerarası 1000km yapan aracı başarılı sayarım, şehir içi 1000 km yapan aracı ise bulursam hemen alırım ve bir daha da satmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 9 Temmuz 2012; 8:52:42 >

• arkaslar benim 2010 model tcdi titanium araba sapitti iyice. 36 - 37 kurus yakmaya basladi!? Hem de normal kullanimda. Gayet devirli kullaniyorum, zorlamiyorum, uzmuyorum ama 35 kurusun altina inemiyorum!? 9,2 lt filan yapiyor bu da. Ayrica ara sira araba tekleme yapiyor. milisaniye aralikla gaz yiyor ve yemiyor.
    Baski - balata - volan dediler 1.500 TL verip degistirdim, degismedi. Tum filtreleri degistirdim, yagini degistirtdim, sonuc ayni. Hava akışmetresini değiştirdim, sonuç aynı.
    Simdi de egr valfinden olabilir, mazot müşüründen olabilir, enjetörlerden olabilir diyorlar. Kime inanacagima şaşırdım ya. Yapsam dediklerini yine sonuç değişmezse yemin ederim elime baltayi alıp parçalayacğım arabayı. Tiksindim arabadan ya.
    Ne önerirsiniz arkadaşlar?
  • Focus tdci 1.6tdci klima yolun1/4 de acik olmak uzere 100tl ye 460km ş.içi yol yaptım, devirsiz kullandım, 80i gecmedim diyebilirim. Mazotu 3.56 dan Qpet ten aldım.2 cocuk 2 yetiskin vardi arabada.yer malatya her 200m de bir ışık var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyeyim o zaman bundan sonra alacağın araban belli oldu.
    şimdiden hayırlı olsun.:)
    Şaka bir yana 44 yaşındayım ve kimseyi kandırmak aldatmak gibi bir niyetim de yok.Ben arabada tüketim olarak ne gördüysem onu yazdım.
    Tekrar söyleyeyim şehir içinde 1000 km.lik kullanım 1-2 kez olmuş bazı ekstra şartlarda olmuş v.s. bir şey değil.
    Benim defalarca bizzat gerçekleştiğini kendi gözlerimle görüp yaşadığım bir olaydır.Artık inanıp inanmamak sana kalmış.

bu arada arkadaşlarla şimdiki deneyimimi de paylaşmak istedim.
    2010 yılında Megane'ı biraz da mecburiyetten satınca ucuz bir diesel arayışında Fiorino Dinamik almıştım.
    Hala onu kullanıyorum.Araç 55.000 km.de.
    Bu Fiatın Multijet motorunun neyine ödül vermişler hala anlayamadım.
    Sorunsuzluk ve uzun ömür konusunda iyi ise,ona lafım olmaz.
    Ancak kullanım konforu,yakıt ekonomisi bence kötü.
    Turbo açılmadığı düşük devirlerde hiç çekiş yok ve bu baygınlığı yaşamamak için aracı mecburen daha devirli kullanmak zorunda
    kalıyorsunuz.Bu durumda da yakıt tüketimi yükseliyor.
    Benim kış için yakıt tüketim ortalamam 5,5-5,6 lt,yazın ise 5,3-5,4 ltye düşüyor.
    Bu, 1/3 şehir içi ve 2/3 şehirler arası tüketimde yakaladığım değerlerdir.
    Daha spesifik değerler vermek gerekirse;
    Maraş şehir içinde 6,0-6,5 lt (yaz/kış)
    Adana/mersin şehir içinde 5,5-5,8lt harcıyorum.
    Şehirler arası kullanımda ise 5,0 lt altına düşmesi çok zor.Bir kaç kez 4,5-4,6 lt tüketimleri yakaladım.
    Onun dışında şehirler arası genelde 4,9-5,2 lt arasında tüketiyor.
    Herkese kolay gelsin.

• quote:

ne diyeyim o zaman bundan sonra alacağın araban belli oldu.
    Şaka bir yana 44 yaşındayım ve kimseyi kandırmak aldatmak gibi bir niyetim de yok.Ben arabada tüketim olarak ne gördüysem onu yazdım.
    Tekrar söyleyeyim şehir içinde 1000 km.lik kullanım 1-2 kez olmuş bazı ekstra şartlarda olmuş v.s. bir şey değil.
    Benim defalarca bizzat gerçekleştiğini kendi gözlerimle görüp yaşadığım bir olaydır.Artık inanıp inanmamak sana kalmış.

2010 yılında Megane'ı biraz da mecburiyetten satınca ucuz bir diesel arayışında Fiorino Dinamik almıştım.
    Turbo açılmadığı düşük devirlerde hiç çekiş yok ve bu baygınlığı yaşamamak için aracı mecburen daha devirli kullanmak zorunda
    Benim kış için yakıt tüketim ortalamam 5,5-5,6 lt,yazın ise 5,3-5,4 ltye düşüyor.
    Şehirler arası kullanımda ise 5,0 lt altına düşmesi çok zor.Bir kaç kez 4,5-4,6 lt tüketimleri yakaladım.
    Herkese kolay gelsin.

Estağfurullah..Bizim buralarda dur-kalk fazla oluyor. Bende ekonomik kullandığımı sanırdım:)) Siz daha iyisiniz bu konuda. Birkaç yıl önce Bandırma'da otururdum ve her gün işe Erdek'e gider gelirdim ve ekonomik olsun diye Fiesta tdci ile giderdim. yol 23 km ve dur kalk yok. buna rağmen standart 550km de mazot alırdım. neyse bu konu uzar gider.

Şu an eşimin kullandığı Yaris'te de sizin Fiorino'da yaşadığınız şikayet var ama İdea mj düşük devirde Yaris'den daha başarılıydı diyebilirim.
    Yaris de düşük devirde bir türlü canlanmıyordu ve powerbox takarak bu sorunu hallettim, hatta aynı powerbox u Koleos'a da taktım ve düşük devirde araç daha da canlandı. Bu powerbox u pek öneren olmaz ama ben öneririm. Yaris'de 2009 dan beri kullanıyoruz ve hiç bir sorun yok.

Burası da ihtiyar doldu yav:)) Ben senden büyüğüm (47)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 10 Temmuz 2012; 9:22:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

quote:

ne diyeyim o zaman bundan sonra alacağın araban belli oldu.

Herkese kolay gelsin.

Estağfurullah..Bizim buralarda dur-kalk fazla oluyor. Bende ekonomik kullandığımı sanırdım:)) Siz daha iyisiniz bu konuda. Birkaç yıl önce Bandırma'da otururdum ve her gün işe Erdek'e gider gelirdim ve ekonomik olsun diye Fiesta tdci ile giderdim. yol 23 km ve dur kalk yok. buna rağmen standart 550km de mazot alırdım. neyse bu konu uzar gider.

Şu an eşimin kullandığı Yaris'te de sizin Fiorino'da yaşadığınız şikayet var ama İdea mj düşük devirde Yaris'den daha başarılıydı diyebilirim.
    Yaris de düşük devirde bir türlü canlanmıyordu ve powerbox takarak bu sorunu hallettim, hatta aynı powerbox u Koleos'a da taktım ve düşük devirde araç daha da canlandı. Bu powerbox u pek öneren olmaz ama ben öneririm. Yaris'de 2009 dan beri kullanıyoruz ve hiç bir sorun yok.

Burası da ihtiyar doldu yav:)) Ben senden büyüğüm (47)

hehhehe yok canım ne ihtiyarı daha durun ihtiyarlamadık.
    bu powerbox hakkında biraz bilgi verir misiniz? nereden temin edilir fiyatı v.s.serviste yoktur herhalde?
    eğer değiniz gibiyse ben de arabama taktırabilrim.Bir de yakıt tüketimini arttırıyor mu?
    Malum yakıt fiyatları uçuyorken
    Sizin fiesta hesabınızda bence anormallik yok gibi.
    Sanırım deposu 40 lt. Siz 550 km'yi herhalde depo bitene dek kullanınca yapmadınız.
    En az 6-7 lt içinde yakıt kalıyordur.Bu da 550 km kullanımda 33-34 lt mazot tüketimi demek.
    Ben de yaklaşık 20 lt gibi fazla mazotla 1000 km.dedim.Kullanım farkı,yol koşulları farkı,motor teknoloji farkı v.s. gibi 3-5 etmen
    etkili oluduğunu düşünürsek çok da uçuk farklar yok aramızda.
    Kolay gelsin.

• konu biraz uzundu ama hepsini okudum, buradan şunu yazmayı borç bilirim, focus tdci 109 beygir aracım var, 2006 model sıfır km aldık halada bineriz, 2 aracımız var birisi bu, ben şehir içinde 24 temmuz akşamı depoyu fullemiş birisi olarak yazıyorum,hep aynı yerden doldururuz,72.000kmdir aynı istasyondan alırız,şehir içinde 5,0-5,1 litre ortalama yakıyorum, burada 6-6,5 lar uçup duruyor,kusura bakmayın arkadaşlar kırmızı ışığı göre göre gaza basarsanız,önünüzdeki araca bakarsanız,ışıklardan sert kalkarsanız bunu yakarsınız, ben önümdeki aracın 2 önüne bakarım,ışıkları takip ederim,uzaktan yeşilse salarım ,zaten yakalayamam kırmızı olacak,yaşadığım şehrin ışıklarını olabildiğince takip ederim,hangi ışık kaç saniye yanıyor diye,ona göre dur kalkı azaltıyorum,ben 5,1 litre yakarken aynı araçla babam 6,3 litre yakıyor :) yani anlıyacağınız olay kullanımda bitiyor beyler,siz ne kadar dikkatli olursanız o kadar az yakarsınız,yoksa aracın kabahati yok, bu arada megane focustan biraz daha az yakıyor orası kesin, ama bu fark şehir içinde 0,4-0,5 litreyi geçmez, birde yanyana geçip kullanın bakalım,o farka değermi değmezmi anlarsınız herkese iyi forumlar,bu arada 5,0-5,1 ortalamayı yakalayamaz diyenler olursa ben adanadan yazıyorum,bilenler bilir baraj yolunda oturuyorum,hergün çarşı merkeze inip gelirim,trafik olarak mecidiyeköyü-taksimi aratmaz onu diyeyim,inanmayan ve adanada olan arkadaşlar varsa bir depo doldurmasına yaparız bir organizasyon inanırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: adyobatik

konu biraz uzundu ama hepsini okudum, buradan şunu yazmayı borç bilirim, focus tdci 109 beygir aracım var, 2006 model sıfır km aldık halada bineriz, 2 aracımız var birisi bu, ben şehir içinde 24 temmuz akşamı depoyu fullemiş birisi olarak yazıyorum,hep aynı yerden doldururuz,72.000kmdir aynı istasyondan alırız,şehir içinde 5,0-5,1 litre ortalama yakıyorum, burada 6-6,5 lar uçup duruyor,kusura bakmayın arkadaşlar kırmızı ışığı göre göre gaza basarsanız,önünüzdeki araca bakarsanız,ışıklardan sert kalkarsanız bunu yakarsınız, ben önümdeki aracın 2 önüne bakarım,ışıkları takip ederim,uzaktan yeşilse salarım ,zaten yakalayamam kırmızı olacak,yaşadığım şehrin ışıklarını olabildiğince takip ederim,hangi ışık kaç saniye yanıyor diye,ona göre dur kalkı azaltıyorum,ben 5,1 litre yakarken aynı araçla babam 6,3 litre yakıyor :) yani anlıyacağınız olay kullanımda bitiyor beyler,siz ne kadar dikkatli olursanız o kadar az yakarsınız,yoksa aracın kabahati yok, bu arada megane focustan biraz daha az yakıyor orası kesin, ama bu fark şehir içinde 0,4-0,5 litreyi geçmez, birde yanyana geçip kullanın bakalım,o farka değermi değmezmi anlarsınız herkese iyi forumlar,bu arada 5,0-5,1 ortalamayı yakalayamaz diyenler olursa ben adanadan yazıyorum,bilenler bilir baraj yolunda oturuyorum,hergün çarşı merkeze inip gelirim,trafik olarak mecidiyeköyü-taksimi aratmaz onu diyeyim,inanmayan ve adanada olan arkadaşlar varsa bir depo doldurmasına yaparız bir organizasyon inanırlar

Katılıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: adyobatik

konu biraz uzundu ama hepsini okudum, buradan şunu yazmayı borç bilirim, focus tdci 109 beygir aracım var, 2006 model sıfır km aldık halada bineriz, 2 aracımız var birisi bu, ben şehir içinde 24 temmuz akşamı depoyu fullemiş birisi olarak yazıyorum,hep aynı yerden doldururuz,72.000kmdir aynı istasyondan alırız,şehir içinde 5,0-5,1 litre ortalama yakıyorum, burada 6-6,5 lar uçup duruyor,kusura bakmayın arkadaşlar kırmızı ışığı göre göre gaza basarsanız,önünüzdeki araca bakarsanız,ışıklardan sert kalkarsanız bunu yakarsınız, ben önümdeki aracın 2 önüne bakarım,ışıkları takip ederim,uzaktan yeşilse salarım ,zaten yakalayamam kırmızı olacak,yaşadığım şehrin ışıklarını olabildiğince takip ederim,hangi ışık kaç saniye yanıyor diye,ona göre dur kalkı azaltıyorum,ben 5,1 litre yakarken aynı araçla babam 6,3 litre yakıyor :) yani anlıyacağınız olay kullanımda bitiyor beyler,siz ne kadar dikkatli olursanız o kadar az yakarsınız,yoksa aracın kabahati yok, bu arada megane focustan biraz daha az yakıyor orası kesin, ama bu fark şehir içinde 0,4-0,5 litreyi geçmez, birde yanyana geçip kullanın bakalım,o farka değermi değmezmi anlarsınız herkese iyi forumlar,bu arada 5,0-5,1 ortalamayı yakalayamaz diyenler olursa ben adanadan yazıyorum,bilenler bilir baraj yolunda oturuyorum,hergün çarşı merkeze inip gelirim,trafik olarak mecidiyeköyü-taksimi aratmaz onu diyeyim,inanmayan ve adanada olan arkadaşlar varsa bir depo doldurmasına yaparız bir organizasyon inanırlar

soyledikleriniz dogrudur bende sakin kullanimla 5in altina bile dusebiliyorum sehir icinde ama cok cok sabirli olmak bu konuda.

• yok ben bu sabır olayına katılmıyorum niye biliyormusun,çok denemişimdir aynı noktaya yavaş gitmekle uçmak arasındaki zaman farkını, şehir içinde 240 saniye,yani 4 dakikadan fazla fark ettiremedim 8 kilometreyi bu arada hızlı kullandığım zaman sahiden kullanırım,güvenin bana yani allah acil durum vermesin,başa gelince 1 dakikayı bile arar insan ama ,normal hayatta işe güce yatişecem,havaalanına yetişecem diyerekten gaza basanları anlamam yani, diyorumya 8 km şehir içi mesafeyi sırf meraktan 2 kere ayrı zamanlarda uçarak gittim,birde anlattığım gibi gittim,arada 4 dakika oynadı birinde 8,4 litre ortalama yaktım,diğerinde 5,0 litre , buda 8 km diyorum bakın, şehiriçinde 8 km ciddi mesafedir,dur kalklar var,ışıklar var,trafik var, biri 21 dakika sürdü, diğeri 25 dakika, yani daha kısa mesafelerde fark 1-2 dakika olacaktır,buna sabredemeyen şöförlerimiz zaten bi zahmet petrolcünün yolunu tutsunlar yani bu işte sabırdan ziyade akıllı davranmak demek lazım bence, tüm şöför arkadaşlar kendi istikametlerinde deneyebilirler bu dediğim, 3-4 dakikadan çok fark etmeyecektir, tabi uzun yolu kastetmiyorum burda, bahsettiğim olay şehiriçi,deneyin ve görün...

• Konuyu hortlatayım biraz 2007 focus ghia 109 hp 2 sene kullandık ardından 3 yıldır megane 2 authentique sahibiyiz şunu söyleyeyim her iki aracıda iyi tanıyorum bi kaç satırda ben yazayım

focus işçilik yol tutuş vede kemikli yapısı ile heleki ghia hb modeli apayrı bir arabaydı üzerindeki sony marka mp3 çalar bile orjinal bir ses sistemine taş çıkartacak kadar başarılı , ancak yakıt konusunda megane kadar olamaz 1 depo ile ş.içi 750 km de ışık yanmaya başlıyordu uzun yolda ise 900-1000 gider ama asla 1000 gidemezsiniz ışık yanar zaten her an yolda kalınabilir

Megane ise 1500 cc 8 valfli intercoolerli eski teknoloji 80 hp 200 nm torklu motoruna rağmen 600 km oldu şu anda depo yarıda (karma kullanım) inanılmaz ama gerçekten ekonomist bir araç sahibini üzmüyor ş.dışı 1200 kmleri rahatça zorlar , ancak focusun işçiliği daha üstün

Arkadaşlar durum bundan ibaret ekonomi isteniyorsa megane konfor isteniyorsa focus ancak focusun fazladan yakacağı 1-2 litreyide dert etmeyecekler için focus daha tercih edilebilir bir araçtır .

• aracım 2011 focus dizel titanyum deposu 55lt

sabah antalyada depoyu tam doldurdum

km 13101 ve 999km gider yazıyor.

ankaraya geldim hızım 100-120 arası hızlarla, 2 kişi bagaj dolu, klima açık, 656km (50km ankara içi) yapmışım yol bil. 473 gider görünüyor....

ankaradan niğdeye geldim yine hızım 100-120 arası, 3 kişi, bagaj yine dolu, klima kapalı.

toplamda yaptığım yol tam 1000km (950 uzunyol, 50km ankara içi) ve 131 daha gider gösteriyor yol bil

özetle focus dizel 1000km bir depo ile rahat gidiyor...

meganede depo 60lt diye biliyorum daha fazla yol yapması normal...

• ford focus tdci titanyumum var ortalama karışık 7 litre yakıyor ama daha önce aynı motora sahip 307 makyajlı kasa 2006 model 110hp li aracım daha az akıyordu ama fordun keyfi başka kas dersen ona keza yakışıklı araba tek kusuru yalıtım oda yeni modelde aşılmış
    ...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.