dostlar yokmu tıkırtı konusunda servis deneyimi olan ...
Var ama ben C-max'e bir çözüm bulamadım. Bir yeri kesiyorlar başka yerden tıkırtı gelmeye başlıyor, bende artık usandım tıkırtı için servise gitmiyorum, bunun yerine teybi açıyorum.
Selamlar,
Arkadaşlar, bu konuda size sayfalarca yazı yazabilirim, ama kısaca şunu söyleyebilir. 1999 ilk GHIA Hb focusu aldım özellikle Em.Kem. Tıkırdısı her iki sütunda vardı ve 2004 de C-max aldım yine vardı.Servisler bu işe çözüm bulamıyor.Buna inanın. Ford şikayet olarak bunu defalarca yazdım.
Ben her iki aracımda da direğin plastiğini söktüm kemer kızaklarını kauçuklu gresle yağladım, kemer sarma mekanizmasınıda aynı şekilde kalın bir yağla yağladığımda sesler kesildi. İster bunu kendiniz , ister yaptırabilirseniz servise yaptırın. Kemekr mekanizması boşluklu çalıştığı için bu sesler başka türlü kesilmiyor.
Yada servis öneriside olan sizin yaptığınız gibi müzik sisteminin sesini aşacaksınız.
Herkese iyi sürüşler dileğiyle
Türkiye'de her araba tıkırdar
hadi türkiyede tıkırdar da avrupada tıkırtılı arabalara kimse dayanmaz..ya tıkırdayanları bize gönderiyorlar ya biz çok hassasız ya servislerimiz sorunu çözemiyor
bence biz araclarımızı daha zor şartlarda aldığımız için, daha uzun süreli kullanmayı düşünüyoruz.. anca ödemişiz parasını düşüncesiyle, avrupa da böyle bi sorun yok tıkırdarsa seneye değiştiririz zaten mantığı var, o yüzden titizleniyoruz bu kadar biz de onlar kadar rahat alabilsek
quote:
Orjinalden alıntı: rakkas79
Yeni almış olduğum ( 1 martta teslim aldım henüz 430 km de ) 2007 focus ghia hb. aracım 80-90 km hız ve üstü ile giderken, emniyet kemerinin oradan ön gögüsten ve arkada nereden geldiğini henüz tespit edemediğim bir yerden cıt cıt ve zırıltı gibi kesik aralıklarla ses yapmaktadır. Ben zaten forumda kullanıcı arkadaşlarında bu tarzda sorunları olduğunu bildiğimden yinede isteyerek aldığım arabama, istanbul içinde tıkırtı uzmanı ford servisi, şahıs ( hatta serviste bu işte uzman kişinin ismi gibi ) tavsiyesinde bulunursanız ( çünkü daha önceden servislerde bu tıkırtı işini çözüme kavuşturmuş bir iki kişi olmuştu forumda ) beni ford alıpta hayal kırıklığına uğramayan :) binlerce kişinin yanına isimide yazdırmış olacaksınız saygılarımla...
kardeş ben de aracımı alalı daha 1,5 ay oldu. araç 2500 km de . senin anlattığın tüm şikayetler bende de var. dikkatle cevapları okuyorum. umarım bize bir çözüm yolu gösteren olur. 2007 focus tdci ghia sedan tonik mavi.
ya kendinizi kandırmayın arkadaşlar...bu seslerin kesin çöüzümü bulunmuyor...yapabildiğinizi yapın ya da yaptırın gerisini kafaya takmayın...Yoksa paranoyak olursunuz benden söylemesi...
benim eski opelde ne sesler vardı kim bilir..burada paranoyak olduk arabaya taş gelse ses çıksa diyorum eyvah ses başladı
bende 2005 te focus 1 almıştım sıfır. aynı tarif edlen sesler bendede vardı halada var. adam ishal olmuş doktora gitmiş, doktor yanlışlıkla anti depresan vs. psikiyatrik bir ilaç vermiş. bir hafta sonra kontrole gel demiş . adam bir hafta sonra gştmiş kontrole, doktor sormuş geçtimi ishalin. adam ne desin, doktor bey geçmedi, farkeden birşey yok ama takmıyorum artık demiş. bizimkide bu hesap. bende çok kızıyordum, acaba diğer markalarda böylemi derdim. diğerleride aynıymış , yanlışım yoksa, ama servisleride sadece pazarlama ağırlıklı değil servis ağırlıklıda çalışıyormuş. zaten ben konya da ikamet ediyorum burda hiç bir servisten kimse memnun değil. ne vw, ne pejo, ne reno... hepsi aynı kafa imiş. belki başka illerde farklıdır. ama şunu biliyorum, fordun tüm servisleri aynı( belki otokoç olmayan özel servisler farklı olabilir) Adamlar peynir ekmek gibi araba satıyor, emniyet, sağlıl bak. , ..... tüm resmi kurumlar da bi sürü ford var, nasıl olsa satıyoruz diyorlar gerisi mühm değil, koç felsefesi. kısacası ben artık takmıyorum, sizde takmayın, fordunuzu seviyorsanız dikenine katlanın.ben katlanıyorum.
Selam millet, Bir kaç sey soracağım..
Şu an yani mart 2007'de focuc 5 kapı TDCİ ghia kaç paraya bilen var mı? Koç indirimi vb normal vatandaşın sahip olmadığı indirimler olmadan kaç paraya satılıyor bu araba. Son zamanlarda alan var mı?
TDCİ Focusun bakım aralıkları nedir...
TDCİ Focus sahipleri aracınızdan memnun musunuz? Önerir misiniz? En sevmediğiniz tarafı nedir söyler misiniz? Yüksek süratlerde ve çok yüksek süratlerde örneğin otobanda 140-150 ve 170-180 km/h hızla giderken gürültü durumu nedir, bilgi verebilecek olan var mı ?
Bu tıkırtı olayı gerçekten çok can sıkıcı bir şey. Çok genel bir sorun mu?
Araba içi ödeme yaptığınız güne dönme şansınız olda yine alır mıydınız?
cevap verenlere şimdiden teşekkür....
arz ederim
2,5 aydır Focus tdci ghia kullanıcısıyım, Forumda Focus topiciğinde 1,5 ay önce filan bu tıkırtı problemlerini yazmıştım. o dönemler çok üzülüyordum, Socuçta bir sürü para verip almıştık ve sorunsuz olsun diye gidip sıfır aldık ama en küçük bir tıkırtı bile psikolojimi bozuyordu, bütün yol boyunca tıkırtıların kaynaklarını inceliyordum, bunlarla ilgili bir kaç şey söyleyebilirm, iyi servis arama servisi sen yönlendir, Mutlaka kapı ayarlarını yaptır. bagaj kilidine baktır kapı içlerine 3m bant uygulaması yaptır gacırtılar geçer ön cam fitilini kontrol ettir, göğüsteki ses yüksek bir ihtimal ordan geliyordur. kapı içleri ve torpidoda ki eşyalarda farkında olmadan çok tıkırdar iyi yerleştir eşyaları arka stop lambanı(içte takılı olan) bir baktır. emniyet kemerlerini kontrol ettir. Birde son olarak şunu söyleyeyim, Türkiyede tıkırdamayan araba yok gibi, o yüzden seçiminde solayı sakın üzülme aynı fiyata aynı sınıfta hangi arabayı alsaydın bu tıkırtı problemleri başına gelebilirdi. Allahtan Sony var arabada.
arkadaşlarım arabayı rodajdan çıkaracağız diye üzerinden inmez olduk. ama böyle giderse ses mühendisi olabilirim. sol ön kapımdan ve ön gögüsten o kadar enterasan bir ses gelmeye başladıki ( plastik cd kabının salladığın cam masa üzerinde tiz sesle tıkırdaması gibi. ne benzetme ama :)) dinliyorum dinliyorum sesin tam kaynağını bulamıyorum. ford mühendisleri resmen bulmaca hazırlamış. sesin kaynağını bulana +3 yıl garantiyi hediye etseler inanın ford bu işten zararlı çıkmaz. boynum ağrıdı aşşağılarda gezerken. bakalım servise bi uğrayalım baksınlar.
bu arada aracıma cumartesi film yaptırdım llumar dan, siyah hb araça müthiş bir tamalayıcı...film yaptırdığım yerdeki arkadaşda S2000 vardı. oda siyah. yalnız araba nasıl parlıyor nasıl parlıyor anlatılacak tarif edilecek gibi değil. bildiğin cam . benim siyahım onun araç yanında CBS boyalı gibi kaldı. nasıl olduğu konusunda gerkli bilgiyi aldım. Kadıköy fenerbahçe stadının karşısında bir yere yaptırdığını söyledi. onun araça yapılanda boya korumalı ancak o periyodik olarak iki ayda bir cila attırıyormuş. vede aynı yerden başka yere arabasını yıkattırmıyormuş ki kendi yerinde yıkama sistemi olmasına rağmen. 15 e iç dış yıkıyorlar dedi, utancımdan ben 25-30 ytl arası para veriyorum dedi. adam neredeyse eksos borusuna dil atacak diyo :)) öle yıkıyolarmış. bana ne arabalar geliyo sonaxlanmış zibartlanmış ama ışıkta bakınca dairesel harelenmeyi görebiliyorsun dedi.
Kadıköy fenerbahçe stadının önü ... not alındı.. :)
Yanlız yıkamayı nerde yaptırıyormuş arkadaş?
Şimdiden teşekkürler
Selam,
10 aydır TDCİ Ghia NB kullanıyorum. Fiyat ve bakım aralıkların bilemeyeceğim. (İlk bakım 15.000 KM'de bu ay sonu götüreceğim.) Bunlar haricinde;
- Önerirmisin dersen, kesinlikle öneririm.
- Sevilmeyen taraf, yakıt tüketimi benzinli bir araca göre daha iyi olsa da, beklediğimin üzerinde.(3 sene 2001 model 1,9 TDİ Cordoba kullanmıştım, 6,1 ortalama ile. Focus'un 10 aylık ortalaması [sürekli şehir içi] 6,7), bir de boyutlarına alışmak gerekiyor, normalden daha geniş (örneğin eski Focus'tan 10 cm geniş). Boyutlara ilişkin sorun alışmanızın da dışında... Şöyle açıklayayım, 10 aylık arabada belki 10 tane vuruk çizik var, sadece birinden ben sorumluyum..!!
- İç gürültü, dış sesi içeri almasa da yol sesini (lastik) içeri aksettiriyor. Yüksek süratlerde bir parça daha fazla doğal olarak.
- Tıkırtı; şu an arabada tıkırtı, ses vb yok, ama bir kaç kere oldu, sebebini bulamadım, sonra kendi kendine geldikleri gibi gittiler. Debriyaj pedalında bir gıcırtı olyor ara ara. Geçen OTOHABER dergisinde, "Focusun 40.000.km raporu" haberinde bu sesin çaresini bulamadıklarını yazıyordu:)) Bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok..
- Geri dönme şansım olsa yine alırdım. Bir farkla, aynı model, aynı renk (tango kırmızısı, tavsiye ederim) ama, otomatik vites!! (Sürekli şehir içi kullanıyorum, nasıl olsa turbo var..)
- Netice itibariyle yumuşak huylu, geniş, amiyane tabirle "bastımı giden" (2000 devirden sonra turbo devreye giriyor, araba uçuyor) dizel bir araba...
avukat kemalin pm ine cevap;
bildiğim kadarıyla sen ankara' da ikamet ediyordun. ama llumar (amerikan) cam filmlerinin tüm türkiye' de bayilikleri var. ben ön cam hariç tüm camlara yaptırdım ( aracım siyah ) ve çok güzel durdu. seninkide fırtına grisi benimkinin biraz açık tonu olduğundan çok güzel duracaktır. yalnız film tonunu iyi ayarlamak gerekir. filmi yaptırdığım arkadaştan aldığım tüyoları söyliyebilirim sana. araç içi döşemelerimiz krem rengi olduğundan çok açık tonda filmyaptırmak, hiç yaptırmamakla eş değer bir görünüm katıyor. ikincisi ise arka kapılar perdeli olduğundan çok koyu renkte film yaptırmanada gerek yok, perdeleri kapatdığında zaten simsiyah oluyor. işi bilen filmcinin zaten seni iyi şekilde yönlendirmesi gerekiyor. ha birde sölemeden edemeyeceğim bütün mükemmeliyet işçilikte yatıyor. ben arkadaşım olduğu için 250 ytl ye yaptırdım. ( 100 ytl yede cam filmleri var piyasada yaptırmak istersen :)
ugurunnu;
yine aynı yerde arabasını yıkatıyormuş. zaten işin en önemli noktası burası. cilayı atan boya korumayı yapan adam arabayı yıkadığı için ileride boyada oluşaçak herhangi bir problemin önüne geçmiş oluyorsun. yalnız kuşların altınımı bağlarsınız ne yaparsınız bilemm kuş pisliğinin çözümü yok. gördüğün anda sıcak suyla çözdürüm hemen temizlemen.
semihcan merhaba;
bitirdinmi ilk depoyu nasıl yakıtta son durum?
ben 1 senedir Focus II dizel kullanıyorum 2 tanede kaza geçirdim buna rağmen tıkırtı yok sanırım geçici birşey olsa gerek tıkırtılar aracım 1.6 dizel HB otomatik şehir içi 6.7 fln yakıyor. Ilk depolarda çok yaktı 5000 km yi geçince çok farketti ciddi bi düşüş gördüm yakıtta.
sağol
quote:
Orjinalden alıntı: rakkas79
avukat kemalin pm ine cevap;
bildiğim kadarıyla sen ankara' da ikamet ediyordun. ama llumar (amerikan) cam filmlerinin tüm türkiye' de bayilikleri var. ben ön cam hariç tüm camlara yaptırdım ( aracım siyah ) ve çok güzel durdu. seninkide fırtına grisi benimkinin biraz açık tonu olduğundan çok güzel duracaktır. yalnız film tonunu iyi ayarlamak gerekir. filmi yaptırdığım arkadaştan aldığım tüyoları söyliyebilirim sana. araç içi döşemelerimiz krem rengi olduğundan çok açık tonda filmyaptırmak, hiç yaptırmamakla eş değer bir görünüm katıyor. ikincisi ise arka kapılar perdeli olduğundan çok koyu renkte film yaptırmanada gerek yok, perdeleri kapatdığında zaten simsiyah oluyor. işi bilen filmcinin zaten seni iyi şekilde yönlendirmesi gerekiyor. ha birde sölemeden edemeyeceğim bütün mükemmeliyet işçilikte yatıyor. ben arkadaşım olduğu için 250 ytl ye yaptırdım. ( 100 ytl yede cam filmleri var piyasada yaptırmak istersen :)
Arkadaşlar Focusun tıkırtı sorunu çözülmez. Bir yerden kesersiniz başka bir yerden başlar. Bu tıkırtıların sebebi işçilik ve malzeme kalitesi. Sonuçta aldığınız C segment bir araba. Bundan bir D segment, mesela bir mondeo, vectra kalitesi bekleyemezsiniz. Köfte - ekmek ilişkisi yani. Megane, astra, jetta gibi diğer C segmentler de bu şekilde. Focusun bunlara ilaveten bir de yol sesi alma problemi var. Ben de 6 ay/8000 km focus 2 kullandım, neler yaşadığınızı biliyorum. Dünyanın parasını verip aldığınız arabanın sağından solundan ses gelmesi ve sıfır bir araba için defalarca servise gidilmesi üzücü bir durum. Allah kötü gün göstermesin ama bir daha D segmentin altında bir araba almayacağım. Ayrıca sıfır araba da almayacağım. Az kullanılmış bir D segment arabayı focustan daha ucuza alabilirsiniz. Focus dediğiniz arabanın sıfırı şu anda koç indirimsiz falan sanırım 40 milyardan fazla. Yazık günah değil mi arkadaşlar, basit bir C segment arabaya 40 milyar verilir mi. Almayın, bir süre satılmazsa fiyatları düşer. Siz böyle almak için birbirinizle yarıştığınız sürece adamlar burunlarından kıl aldırmazlar tabi, ne satışta ne serviste.
aracım şu anda 850 km.ye ulaştı. malum sesler ara ara kesilip tekrar geliyor. ancak okadar uyuz o kadar enterasan bir ses ki, ( çok tiz sivrisinek vızıltısı gibi ) arasan bulamazsın. şirkette clio dizellerimiz var ama en azından takır tukur diye ses yapıyorlar. birde böyle saklambaç oynamıyorlar insanla.
ha bu arabaya bu arabaya bu kadar para verilirmiydi diye sorarsan söle bana 36500 e hangi dizel arabayı alabilirdim.