öne cam filmi düşünmemen isabet olmuş. bu filmler bir anlamda da camın dağılıp tuz buz olmasınıda engellediğinden allah korusun herhangi bir kaza durumunda çıkacak bir ön cam kalıyor. resistans olayında bende tereddüt ediyorum. ancak filmi yaklaşık 4 gün önce yaptırdım ve istanbul 4 gündür yağmur çamur kıyamet gibi. şu an için resistans bi problem çıkartmadı. ( emin ol bende senin kadar hassasım ) öne kaput filmi yapılıp bir sene sonra çıkartıldıktan sonra güneş izi çizgi halinde kalıyormuş bir araştır istersen. bence arabalarımıza yapılacak en önemli aksesuar niteliğinde eklentiler - cam filmi - xenon (angel) arabaya resmen sınıf atlatıyor. - karter koruma ( çok ağlarsın ) - boya koruma (daha iyisini gördükten sonra sonax ve zibart bana pek uymadı) ben birde allah izin verirse geri görüş kamerasıyla dvd player düşünüyorum.
Ünal. ( rakkas79 )
bu yazılanları okuyunca benim 2000 model focusdaki sesin normal olduğunu düşünmeye başladım. Normalde ses yok ancak keskin virajları dönerken tık tık tık diye bir ses yapıyor. Düz yolda yapmıyor. Servise götürdüğümde sol aks değişecek dedi. Fiyatı da 696 YTL imiş. Ve genellikle ikisi birden değişmesi gerekiyormuş. Yani bu durumda 1400 YTL harcamam gerekiyor. Peki ben bu aracın üzerine 2000 YTL daha koysam da aracı 2001-2002 modelle değiştirsem daha mantıklı olmaz mı? İşin ilginci daha aks sökmeden buna karar verdiler. Körükden yaz sızdırmıştı. Aracı lifte kaldırdılar ve o parçanın değişeceğini ve ellerinde olmadığını söylediler. Yani en azından bir söküp baksalardı. Bu parçanın tamiri olmuyor mu? Neymiş efendim parça zamanla aşınıyor ve boşluk yapıyormuş. Peki bu boşluk kaynak yapılarak ve taşlanarak doldurulamaz mı? Bir başka arkadaş aks dış mafsalından bu sesi yapabileceğini söylemiş. Bu mafsal fiyatının da 50 YTL olduğunu söylüyor. Her iki dış mafsalı körükleriyle beraber değiştirsen 150 YTL yi ancak bulur diyor. Bilmiyorum ne derece doğru. Başka bir ustaya gidip o parçayı söktüreyim diyorum. İnşallah mafsaldandır ve değiştirilince sorun kalmaz. Benim anlamadığım millet 1985 li model tofaş ve reno arabalara biniyorlar. Bizim 2000 model focus'un her tarafı dökülüyor. Herhalde 15-20 yaşına geldiğinde ayakta duramayacak. Lütfen bir akıl verin.
quote:
Orjinalden alıntı: rakkas79
.......... - cam filmi - xenon (angel) arabaya resmen sınıf atlatıyor. - karter koruma ( çok ağlarsın ) - boya koruma (daha iyisini gördükten sonra sonax ve zibart bana pek uymadı) ben birde allah izin verirse geri görüş kamerasıyla dvd player düşünüyorum.
Ünal. ( rakkas79 )
Dostum şu xenon için bana yardımcı olabilirmisin? Sen taktırdın mı ? Taktırmayımı düşünüyorsun ?
Arabayı alırken (2006 ekim) yeni yüzlü tekno paket yoktu, Tekno paketsizine razı olduk. Şimdi xenon taktırmak istiyorum ama oda çeşitli imiş. Ben Bu işten pek anlamıyorum, Servisi aradım ampuller için totalde 350 YTL para istedi. Eğer mercek olursa ki hiç yapmadım dedi oda yaklaşık 1500 USD ye mal oluyormuş. Birde florasan dedikleri bir olay var. Anlamadım gitti hangisi gidiyor bizimkine?
arkadaşlar yaptırdığımız boya korumayı zaten her sene tekrarlamamız gerekiyormuş.hani her sene derken araba sıfır alındıysa veya 1-2 yaşındaysa buna değer bence.ve kaput filmide her sene değişecektir haliyle.ben sıfır aldığım gibi yaptırdım her ikisinide başka da çarem yok çünkü arabamın rengi siyah.seneye tekrar yaptırmayı düşünüyorum.belki diğer sene de.hem arabanın rengi canlı kalsın hemde siyahta haliyle kendisini göstermesi açısından koruma ve cila şart
ayrıca rakkas ilk depoyu bitiremedim henüz çeyrek depo kaldı şuan km.500 de kalan km.220 olarak gösteriyor.200km daha yaparsa toplamda 700 km le beklentilerimin daha da azına takabul eder.
Arkadaşlar 2 gün önce sonderece temiz bir 2005 focus SW AT aldım. Herşey süper
...........di.
Malum Türkiyemizde araç çok da ne hikmetse bunların üzerinde gideceği yol malesef yok.
Araç hafif bozuk yolda giderken arkadan bicir bicir bir ses geliyor takılmamak imkansız sanki bagajda civciv besliyorum. Sesin tiz olması daha da irrite edici.
Acaba bagaj perdesimi dedim iniyorum perdeyi sarsıyorum sallıyorum tık yok, yola bir çıkıyorum normal yol ve amortisör sesi (SW'larda bir noktaya kadar normaldir) bicir de bicir bicir de bicir kafayı çizicem.
Böyle bir problem yaşayan varsa insanlık namına yardım etsin. Yoksa gazetelere bir zamanlar çıkan köpeği ısıran adam misili, arabaya dalan ilk insan olarak tarihe geçeceğim.
Sanki kıllığına yapıyor bana inat.
quote:
aracım şu anda 850 km.ye ulaştı. malum sesler ara ara kesilip tekrar geliyor. ancak okadar uyuz o kadar enterasan bir ses ki, ( çok tiz sivrisinek vızıltısı gibi ) arasan bulamazsın. şirkette clio dizellerimiz var ama en azından takır tukur diye ses yapıyorlar. birde böyle saklambaç oynamıyorlar insanla.
ha bu arabaya bu arabaya bu kadar para verilirmiydi diye sorarsan söle bana 36500 e hangi dizel arabayı alabilirdim.
ya sanırım senin sorun ön cam ile konsol birleştiği yerdeki bölümde bulunan fitillerden geliyor. Aynısı benim başıma gelmişti ilk başlarda. Sinek vızırtısı gibi 80 km. den sonra dişli asfaltta daha çok oluyordu. Onu anlamak için vızırtı geldimi hızını kesmeden bir parmağını bu boşluğa sok ve bastır. Kesilirse serviste hemen sprey ile düzeltsinler.
arkadaşlar ltf yanlış anlamayın buradaki sorun ve çözümlerine çok gülüyorum.. bu arabalar nelerle ugrastırıyor insanı ben de dail bende de arkadan az bi ses geliyordu galiba kapıdan..servise baktırdım bi.. derlerdi inanmazdım.. o ses ustaya sesi dinletmek için deneme sürüşü yaptığımızda gelmedi bence bu sorunların çözümü arabaya usta almak, adamların arabaya binmesiyle ses filan kalmıyo neyse kapılara baktırttım filan.. bakalım nolcak
oycat a aften;
xenon un maliyeti yaklaşık 1100 - 1200 ytl civarında tutmakta ( mercekli farlarla beraber) tRCapital nickli arkadaşımızdan bilgi alabilirsin. yalnız bu işlemi serviste yaptırman lazım, yoksa ıçı kırık iki ampul için arabalarımız garantiden çıkıyor.
''arkadaşlar ne kadar özür dilesem biliyorum yerini dolduramaz ama durumum gerçekten çaresizlik ötesiydi.büyükçekmeceden çıkıp buluşma yerine gelirken trafikle uğraştım.ve gelirken cevizlibağdaki opetten de bitmeye yakın olan depomu doldurmayı hedefliyordum.fakat canım karayolumun yaptığı aydınlatıcı fikirlerle 1 km önceden ayırdığı yolu farkedemeyip.girişi kaçırdım.o sırada kalan mesafeyle göz göze gelip 5 km olduğunu gördüğüm an benden buhar çıktı.sağa sola parketmeye çalıştım emniyet şeridi denen biyerde bulamıyorum o rezil trafikte ve yolda.neyse deyip haliçe doğru uzamaya başladım.nerde var nerde var derken eyübe iniyim dedim. ve girdiğim an motor tüm arıza lambalarını yakarak stop etti.arkadan korna çalanlar mı yanımdan küfür ederek geçenler mi.neyse bi şeridi işgal edip.arkadaşa telefon açtım hemen bulunduğum yere ne kadar getirebilirse mazotla gelmesini istedim.bende ayrılmak istemedim arabanın başından biri çekip götürür,vurur bişey olur diye.çaresizlik içinde çiseleyen yağmurla dışarda adeta kendime ceza verip o yağmurda bi sağa bi sola gittim geldim.bu perişanlık mazot gelince de devam etti tabi depoyu açtık ağızlığı var dolduramıyoyoruz.yarısından çoğu arabanın üzerinde.eller ayaklar oldu mazot sinirimden kahkaha atmaya başladım.arkadaşım delirdi sanmış.6 lt nin 4.5 lt sini araca doldurmayı başardığımızda saat 3:40 tı ve yinede buluşma noktasında geçiyim dedim dönüp oraya gelmem saat 4:05 ti. acı ama gerçek bugün ben bu rezilliği çektim ve sinirimden allahtan arabaya zarar vermedim.şimdi arabanın içi mis gibi eurodizel kokmuş durumda.inanmayan arkadaşlar olursa tek dayanağım bu.üzerimizden arabaya sinen mazot kokusuuu. tekrar aranızda olamamaktan büyük üzüntü duyar.beklettiğim için özür borcumu iletmek isterim''
semihcan;
senin organize ettiğin 1. istanbul buluşmasına gelememenin sebebi olarak yukarıda aktardığım , ilgili sayfada göstermiş olduğun gerekçeni açıklamışsın.
Ancak aşağıdaki yazında da belirtiğin gibi bir husus söz konusu. bu ne perhis bu ne lahana turşusu. bir açıklama getirirsen oraya gelen buluşan diğer arkadaşlara da ayıp olmasın oyun oynar gibi. ( focus buluşmasına kendi arabanın dışında bir arabayla geleceğinide düşünmüyorum )
15.03.2007 ''ayrıca rakkas ilk depoyu bitiremedim henüz çeyrek depo kaldı şuan km.500 de kalan km.220 olarak gösteriyor.200km daha yaparsa toplamda 700 km le beklentilerimin daha da azına takabul eder''
rakkas kardeş,öncelikle merhaba.bugün servise gittim şu tıkırtı zırıltı ve kapı ayarları için. 3m bandı dedikleri bandı sonra da kapı ayarlarını yaptılar. kapı lastiklerine de sesi kesmesi için spray sıktılar. bu işlemlerden sonra aracı yaklaşık 50 km değişik hızlarda ve yollarda denedim gerçekten bişeyler değişmişti. yaptırmadıysan tavsiye ederim. ama şimdi asıl BOMBA geliyor. şu zırıltı meselesi var ya. sanırım sende de vardı. göğüs civarından sandığımız. bu sesi tespit etmek için sağolsun servis yetkilileri çok uğraştı. ve sesin vites kutusundan geldiğini tespit ettiler. tam anlamıyla şok oldum. hele sesi net tespit etmek için vites kolunun körüğünü çıkarttı ses acayip bir şekilde araba da yankılanıyordu. benimle uğraşan adamın pek bilgisi yokmuş bir kaç yetkiliyle görüştü. 2007 araçlarda bu ses şikayeti daha önce de gelmiş. şu an araştırılıyor dediler çaresini bulunca bizi arayacaklarmış. velhasıl kelam sende de devam ediyorsa servise gitmeni öneririm.
böle göğüsten gelen ve devirle yükselip azalan bi ses wardı bizim de vitesten buldular ve deiştirdiler 18000ytlmiş ama garantiden deişti
quote:
''arkadaşlar ne kadar özür dilesem biliyorum yerini dolduramaz ama durumum gerçekten çaresizlik ötesiydi.büyükçekmeceden çıkıp buluşma yerine gelirken trafikle uğraştım.ve gelirken cevizlibağdaki opetten de bitmeye yakın olan depomu doldurmayı hedefliyordum.fakat canım karayolumun yaptığı aydınlatıcı fikirlerle 1 km önceden ayırdığı yolu farkedemeyip.girişi kaçırdım.o sırada kalan mesafeyle göz göze gelip 5 km olduğunu gördüğüm an benden buhar çıktı.sağa sola parketmeye çalıştım emniyet şeridi denen biyerde bulamıyorum o rezil trafikte ve yolda.neyse deyip haliçe doğru uzamaya başladım.nerde var nerde var derken eyübe iniyim dedim. ve girdiğim an motor tüm arıza lambalarını yakarak stop etti.arkadan korna çalanlar mı yanımdan küfür ederek geçenler mi.neyse bi şeridi işgal edip.arkadaşa telefon açtım hemen bulunduğum yere ne kadar getirebilirse mazotla gelmesini istedim.bende ayrılmak istemedim arabanın başından biri çekip götürür,vurur bişey olur diye.çaresizlik içinde çiseleyen yağmurla dışarda adeta kendime ceza verip o yağmurda bi sağa bi sola gittim geldim.bu perişanlık mazot gelince de devam etti tabi depoyu açtık ağızlığı var dolduramıyoyoruz.yarısından çoğu arabanın üzerinde.eller ayaklar oldu mazot sinirimden kahkaha atmaya başladım.arkadaşım delirdi sanmış.6 lt nin 4.5 lt sini araca doldurmayı başardığımızda saat 3:40 tı ve yinede buluşma noktasında geçiyim dedim dönüp oraya gelmem saat 4:05 ti. acı ama gerçek bugün ben bu rezilliği çektim ve sinirimden allahtan arabaya zarar vermedim.şimdi arabanın içi mis gibi eurodizel kokmuş durumda.inanmayan arkadaşlar olursa tek dayanağım bu.üzerimizden arabaya sinen mazot kokusuuu. tekrar aranızda olamamaktan büyük üzüntü duyar.beklettiğim için özür borcumu iletmek isterim''
semihcan;
senin organize ettiğin 1. istanbul buluşmasına gelememenin sebebi olarak yukarıda aktardığım , ilgili sayfada göstermiş olduğun gerekçeni açıklamışsın.
Ancak aşağıdaki yazında da belirtiğin gibi bir husus söz konusu. bu ne perhis bu ne lahana turşusu. bir açıklama getirirsen oraya gelen buluşan diğer arkadaşlara da ayıp olmasın oyun oynar gibi. ( focus buluşmasına kendi arabanın dışında bir arabayla geleceğinide düşünmüyorum )
15.03.2007 ''ayrıca rakkas ilk depoyu bitiremedim henüz çeyrek depo kaldı şuan km.500 de kalan km.220 olarak gösteriyor.200km daha yaparsa toplamda 700 km le beklentilerimin daha da azına takabul eder''
mazot tamamen bittiginde aracın hava yapıp calışmaması gerekmiyormuydu yaw
quote:
Orjinalden alıntı: volcano022
böle göğüsten gelen ve devirle yükselip azalan bi ses wardı bizim de vitesten buldular ve deiştirdiler 18000ytlmiş ama garantiden deişti
kardeş 1800 mü 18000 bin ytl mi,gerçi benim araba da garantili ama 18000 biraz fazla geldi bana.eğer öyleyse sorun çok büyük.Şanzıman komple değişiyor heralde.
walla kardeş araba cvt olunca 18000 gercek duydun yani
focus almakla hata etmiş???keşke renolardaki tek sorun bu olsaydı
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
dostum sen focusu almakla hata etmişsin ne diyim allah sabir versin
ARKADAŞLAR BENİM ARACIN KLİMASI DEVREYE GİRİRKEN ÇAT DİYE BİR SES YAPIYOR BU SES DAHA ÖNCE YOKTU ACABA BU SES NORMALMİ BANA BU KONUDA YARDIMCI OLACAK BİR DOST VARMI
dogru tabi en iisi renault hatta dacia ne komik adamlar war yaw
quote:
Orjinalden alıntı: kemokachi
rakkas kardeş,öncelikle merhaba.bugün servise gittim şu tıkırtı zırıltı ve kapı ayarları için. 3m bandı dedikleri bandı sonra da kapı ayarlarını yaptılar. kapı lastiklerine de sesi kesmesi için spray sıktılar. bu işlemlerden sonra aracı yaklaşık 50 km değişik hızlarda ve yollarda denedim gerçekten bişeyler değişmişti. yaptırmadıysan tavsiye ederim. ama şimdi asıl BOMBA geliyor. şu zırıltı meselesi var ya. sanırım sende de vardı. göğüs civarından sandığımız. bu sesi tespit etmek için sağolsun servis yetkilileri çok uğraştı. ve sesin vites kutusundan geldiğini tespit ettiler. tam anlamıyla şok oldum. hele sesi net tespit etmek için vites kolunun körüğünü çıkarttı ses acayip bir şekilde araba da yankılanıyordu. benimle uğraşan adamın pek bilgisi yokmuş bir kaç yetkiliyle görüştü. 2007 araçlarda bu ses şikayeti daha önce de gelmiş. şu an araştırılıyor dediler çaresini bulunca bizi arayacaklarmış. velhasıl kelam sende de devam ediyorsa servise gitmeni öneririm.
kemokachi merhaba;
aracım şu anda 1100 küsür km.de . inan ses gelmeyen yerlerini saysam daha az sürer. ön göğüs, emniyet kemerinin orası, arka sol hopörlör, sol kapının neresinden geldiği belli olmayan çazurtı ve bilumum, bi gün varsa bir gün yok olan adamı arabaya kafa göz dadıracak olan sesler. hayır şimdi servise gidecem o kapılar sökülecek birde vites körüğü felan sökülecek diyorsun, tornavida ile çizecekler sağını solunu ondan sonra alıcaz ihaleyi başımıza. ama yinede sen bana gittiğin servisin adını sanını kiminle görüşeceğimi ( tabi o işten anlamayan adamı değilde ) aktarırsan dua mı alırsın. hadi bye.
söylemene gerenk kalmadı. kocaeli esoto. fazla uzak değilmiş :)))) Allah kaza bela vermesin arabalarımıza kal sağlıcakla.
ses tıkırtı falan filan derken araç 1300 küsur km ye geldi. dün kalamışta arabayı parkettiğim sırada birde ne göreyim. ön sol çamurluk içinde ( işte ne deniyor ismi çamurluğun teker içine dönen 1 santimlik yüzeyin )boya kalkmış. inanbiliyormusunuz sıfır araba ve duruma bak. Tekerden taş geldiğini varsayamıyorum çünkü tekerin ön kısmında. ben bu gazla hangi servise gideceğim, gittiğim serviste kıyamet kopacak. 21 günde arabada ses tıkırtı boya dökülmesi vs. gibi problemler baş gösterdi. uyuz olduğunuz servis veya ford servis çalışanı varsa verin isminide öfkem boşa gitmesin. inşallah ben gidene kadar birde elektirikli koltuk la debriyaj gıcırdarda töbe ..töbe... yemin ediyorum siz forumdakilerin focus karşı beslediği sevgi göstermiş olduğu dostluk ve yardımdan dolayı dilim varmıyo ''pişman oldum demeye''