Şimdi Ara

fokus un su alma problemi (2004 ghia sedan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 fokusum sağ ön taraftan su alıyor.nerelere götürmedimki:
    -servisemi göstermedim
    -sanayiye götürmedim
    -üfürkçülere okutmadım diğil tabi
    ama yok arkadaşlar polen filitresi dediler yapmadığımız kalmadı. yok yok yok.. yağmur yağdığında veya dış yıkamada sağ ön taraftan(döşemenin altına doğru) su geliyor.
    ------derdime bir çare----------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokuss -- 14 Ekim 2010; 12:49:47 >

• Polen filitresinden alıyor su doğru amaaa sebebini söylediler mi?. Ön cam bakaliti aralık kalıyor. polen değişirken o bakalitin tırnaklarını kırdırlarsa cama sıfır yanaşmıyor aralık olunca belirli bir miktar suyu tahliye etsede eğer tahliyesi kapalıysa (yaprak maprak çer çöp tıkadıysa suı polen filitresine doluyor ve aracınız altına kaçırıtıyor. Polen bantı diye satılan çift taraflı sünger bantlar var. ondan kullandılar mı poleni değişirekn yoksa kaputu açıp bkaliti düzgün sökmeden aradan mı tıkıştırdılar polen filitresini.

Poleni hakkıyla değişmek ustalık isityor. ayrıca bakaliti sökerken tırnaklar genelde kırılıyor. Eğer bakalitin ayakarlına tırnaklarına zarar vermedielşrse yapılack iş bakalitin araca bağlanan tırnaklarını yenilemek polen bantı çekmek ( silikon yaptırmayın diğer değişimde sorun yaşarsınız) (tabi bakalit hazır sökülüğnce polen yuvasını temizletin ve polen filitresini tekrar değişin. Son tavsiyem orjinal polen filitrsi alın çünkü yan sanayiler tam oturmuyor.

• Selam,
    Bende de 2007 C-max TDCi Ghia CVT var ve geçen kış aynı sorundan muzdarip oldum. En son sanayide güvendiğim bir arkadaşıma arabayı bıraktım 3-4 gün ve o halletti. Ama nasıl halletti dersen, Mustafa-T'nin dediği gibi, dolan yaprak vs temizendi, polen filtresinin olduğu yre izolasyon yenilendi(tam doğru ifade edememiş olailirim) Ama hallolana kadar geçen sürede neredeyse arabadan soğuyacaktırm. Bol şans.
  • Pooen banıtının tam yapışması içinde camı alkolle temizleyip kurutun bantıda ısıtarak yapıştırın ki havalr soğuk düzgün yapışa bilsin. Ayrıca mümkünse yamurlu havalarda bu işlemi yapıp çıkmasın araç. ama illa çıkacaksa cam bakalitini yağmurdan etkilenmeiesi için dıştan camcıların kullandığı bir bant var onunla bantlayın ki yağmur polen banıta temas etmesin
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. bu bakalit tırnağı ayrıyetten satılıyormu yoksa kompilemi almalıyım. polen filitresini serviste değiştirttim fakat kaloriferi çalıştırdığımda içeriye nem,rutubet gibi bir koku veriyor. kabutu açtığımda kaput içerindeki süngerimsi kısımlarda ıslanmış oluyor.
    2. bir konuda varsayalım polen filitresinden almıyor başka bir yerden alma ihtimali varmıdır.
  • ayrıyeten satılıyor bu tırnak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

ayrıyeten satılıyor bu tırnak

hocam nerede satılıyor bu tırnak, ford yedek parçada bulamadım, komple bakalit almak gerekiyor. kaldı ki tırnakların bakalite geçtiği yer her polen değişiminde kolayca kırılıyor, kırmadan söküp takan nasıl takıyor anlamadım. bunun başka bir çözümünü bulabilen var mı. bakalitle camı birbirine yapıştırmak dışında nasıl bir çözüm olabilir?

aynı sorundan dolayı klimayı açtığımda rahatsız edici bir kötü koku geliyor, bu bakalit sorunu bana focusu sattıracak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebrarg -- 26 Mart 2012; 14:13:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim de 2004 focusum sağ ön taraftan su alıyordu. Bu yazıyı okuduktan sonra gidip yaptıracaktım lakin dün akşam baktığımda aracın sol ön ve sol arka tarafı göl gibi olmuş nerdeyse. Delirmek üzereyim...
  • bu gerizekalı focusların 1. kasasının genel sorunu bu..bende birkaç sefer yaşadım bir polen filtresi bu kadarmı salak biyere konulur.
  • Ben sorunu çözdüm gibi, en azından şimdilik sorun yaşamıyorum. Ben de polen filitresi diye gittim. Lakin polene baktığımzda kuru çıktı. Tamirci biraz baktığında suyun ön camdan geldiğine kanaat getirdi. Zaten sökülürken de silikonların bazı kısımları camı bırakmış aralarda boşluklar vardı. Yeniden silikonlayıp camı taktılar şimdilik su almıyor araç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.