Şimdi Ara

fon almak isterken çıkan emir tipleri ne anlama geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
28.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bankamın internet sitesinden fon almak istiyorum ama emir tipi olarak ( KALANI BEKLET / KALANI İPTAL ET / İŞLEMDEN VAZGEÇ ) birini seçmemi istiyor bunların ne anlama geldiklerini açıklayabilir misiniz ?

Takas bankın bir yazısında bunu buldum
    a) Kalanı İptal Et: Mevcut adet için eşleştirme yapılır. Geri kalan iptal olur.
    b) Kalanı Beklet: Talimat için gerekli tutar tamamlanıncaya kadar parçalı eşleşir.
    İptal saatinde eşleşmeyen kısmı iptal olur.
    c) Tamamını Al: Havuzda işlem miktarını karşılayacak bakiye bulunmaması
    halinde talimat sisteme alınmaz

Teşekkürler şimdiden

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fon Alırken Emir Tipleri ve "Kalanı Beklet" Anlamı

Fon alırken, paranın tamamını hemen almayabilirsin. Bazı durumlarda, fonların bir kısmını daha sonra almayı tercih edebilirsin. Bu durumda, kullanılan emir tipi "kalanı beklet" (holdback) olarak adlandırılır.

Kalanı Beklet Emir Tipi Ne Demek?

"Kalanı beklet" emir tipi, fonların bir kısmının belirli koşullar yerine getirilene kadar tutulmasını gerektirir. Bu koşullar şunlar olabilir:

• Projenin belirli kilometre taşlarına ulaşılması
    • Belirli performans göstergelerinin karşılanması
    • Hukuki veya düzenleyici gerekliliklerin karşılanması

Fon Alırken Emir Tipi Nedir?

Fon alırken kullanılabilecek emir tipleri şunları içerir:

• Nakit: Paranın tamamı hemen alınır.
    • Kalanı Beklet: Paranın bir kısmı belirli koşullar yerine getirilene kadar tutulur.
    • Ön Ödeme: Paranın bir kısmı önceden alınır ve kalanı daha sonra alınır.
    • Taahhüt: Fonlar belirli bir süre için taahhüt edilir, ancak yalnızca belirli koşullar yerine getirildiğinde alınır.

Fon Alımında Kalanı Beklet

Fon alımında "kalanı beklet" emir tipi, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

• Proje tamamlanmadan önce fonlara ihtiyacın yoksa
    • Fonları belirli şartlara bağlı olarak almayı tercih ediyorsan
    • Fonları ihtiyat olarak tutmak istiyorsan

Kalanı Beklet Emir Tipinin Avantajları

"Kalanı beklet" emir tipinin avantajları şunları içerir:

• Paranı yönetmene ve ihtiyacın oldukça almana olanak tanır.
    • Fonlara hemen ihtiyacın yoksa faiz geliri kazanabilirsin.
    • Proje tamamlanmadan önce fonları riske atmaktan kaçınabilirsin.

Sonuç

Fon alırken "kalanı beklet" emir tipini kullanmayı düşünüyorsan, tüm seçeneklerini dikkatle değerlendirmek önemlidir. Bu emir tipi, belirli durumlarda faydalı olabilir, ancak kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kalanı beklet , alış veya sayı olana kadar gün içinde emrinizi dener.
    kalan iptal emir girdiğinde alış veya satış işlem olur kalan iptal olur örnek siz girdiniz 10 tane alış sayıya bekleyen 2 tane var size iki satılır 8 işlem iptal olur işlem iptali Fon dan ziyade hisse senedi piyasalarında geçerli oluyor fonlarda pek geçerli olmaz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thearsiv

Kalanı beklet , alış veya sayı olana kadar gün içinde emrinizi dener.
    kalan iptal emir girdiğinde alış veya satış işlem olur kalan iptal olur örnek siz girdiniz 10 tane alış sayıya bekleyen 2 tane var size iki satılır 8 işlem iptal olur işlem iptali Fon dan ziyade hisse senedi piyasalarında geçerli oluyor fonlarda pek geçerli olmaz :)

Teşekkür ederim cevabınız için

Ben şöyle anladım: Mesela 100 tl değerinde fon almak istediğim zaman, her zaman 100 tl değerinde bana satabilecekleri bir fon bulunmuyor ve bu durumda kalanı beklet i seçersem istediğim sayıda fonum olana kadar benim için almaya çalışacak. eğer kalanı iptal i seçersem ellerinde yoksa 100 tl değerinde fon alamama ihtimalim var .

Doğru mudur?
  • Mantık doğru yalnız genelde fonu piyasaya süren kurum zaten alım satım yapıyor misal x banka fonu banka bunu ihraç etti sen sattın banka senden alıyor ben aldım bana satıyor ufak rakamlarda sıkıntı çıkmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thearsiv T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.