Şimdi Ara

Fonksiyon Yardım Edebilecek Biri var mı (soru degil konu anlatımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben fonksiyonlarda birebir örten ve içine fonksiyonu tam anlamadım yavas yavas anlamaya başlıyorum fakat tam anlamıyla anlatabilecek biri var mı
    şimdiden teşekkürler kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Adige774

Arkadaşlar ben fonksiyonlarda birebir örten ve içine fonksiyonu tam anlamadım yavas yavas anlamaya başlıyorum fakat tam anlamıyla anlatabilecek biri var mı
    şimdiden teşekkürler kolay gelsin

kısaca anlataıym dostum, birebirlik basittir, bak şimdi f(x) = |x-1| olsun (burda mutlak değeri bildiğini varsayıyorum) burda x'e 0 koyarsak mutlak değer özelliğinden 1 sonucu gelir, x'e 2 koyarsak yine 1 gelir, bunu kümeleştirirsekhttp://sketchtoy.com/50016303 gördügün gibi değer kümesinde 2 tane eleman aynı anda görüntü kümesindeki bi elemana gidiyorlar, bu durumda bu fonksiyon birebir fonksiyon değildir, birebirlikte bi ifadenin değerinin çıkmaması sorun değil, yani x'e kaç koyarsak koyalım eksili bi değer bulamıcagımız için -1'e ok çıkmaz mesela, ama bu birebirliği bozmaz,birebirliğin şartı EĞER gidiyorsa 1 kere gidicek, gitmezse problem yok! örtenlige geçiyorm simdi

örtenliğe gelcek olursak onu da şu şekilde açıklayayım,fonksiyonun değer kümesindeki her elemana en az bir ok gelcek,, bunun tanımını bilsen yeter sorularda çok çıkmaz karşına sadece budur yani, örneklicek olursakhttp://sketchtoy.com/50016616 bu fonksiyon birebir değildir çünkü 2 elemana birden fazla ok gelmiş, ama her elemana ok gelmiş yani değer kümesinin üstü tamamen örtülmüş, aklında tutabilirsin böyle, zaten bir elemana ok gelmezse içine oluyor o da örtenin tam zıddı

anlatamamıs olabilirim, ama genel hatlarıyla kısa bi özet geçmiş olmak istedim

• krdşm sağolasın ben bunları anladım ama sorularda denklem veriyor mesela birebir ve örten ise x nedir yada aşagıdakilerden hangisi birebirdir gibisinden soruyor onları yapamıyorum bir de bunu açıklayabilirsen çok makbule geçer şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adige774

krdşm sağolasın ben bunları anladım ama sorularda denklem veriyor mesela birebir ve örten ise x nedir yada aşagıdakilerden hangisi birebirdir gibisinden soruyor onları yapamıyorum bir de bunu açıklayabilirsen çok makbule geçer şimdiden teşekkürler

soruyu yazarsan yardımcı olabilirim

birebir,örten ise fonksiyonun tersiyle alakalı bi sorudur muhtemelen, bir fonksiyonun tersinin alınabilmesi için birebir,örten olması şartı oluyor çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangsterParty -- 12 Eylül 2013; 18:30:17 >
  • f: Z->Z f(x)= x-3

f: N->Z f(x)=3x+1

f:Z->Z f(x)=2x+4

f:N->Z f(x)=x+1

f:Z->Z f(x)=5x-1

hangisi örtendir?

dier soru:
    f: R- {-1}->R-{-3}

f(x)= mx-4/ nx-2 (mx-4 bölü nx-2)

koşullarını sağlayan f(x) fonksiyonu birebir ve örten olduğuna göre (m,n) sıralı ikilisi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) (-6, -2)
    B) (-6,2)
    C)(-2,6)
    D)(6,-2)
    E) (6,2)

dershane hocasına çözdürdüm 2sinide tam kavrayamadım hala bir de sen çözebilirsen sana zahmet
    yardımların için teşekkürler krdş
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.