selim hoca (bıyıklı mat) tanımsızlığın olduğu yerde süreklilik incelenmez yani süreksizdir diyemezsiniz diyor üstelik bastıra bastıra ama eyüp hoca süreksizdir dedi, yorumlara baktım eyüp hoca süreksizdir diyor soranlara, gayet emin konuşuyor hangisi doğru?... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 9 Mart 2021; 21:58:56 > |
fonksiyonun tanımsız olduğu yerde süreklilik???
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
''süreklilik incelenmez yani süreksizdir diyemezsiniz'' şairane...
şaka bi yana
süreksizdir kardeşim 3 soru bankası bitirdim böyle bir şeye rastlamadım eyüpb doğru diyor
-
sürekliliğin olması için önce o noktanın tanım kümesinde olması gerekir lise müf böyle bilin -
abi bu ne ya, herkes hem çok emin konuşuyor hem de diğerlerinden farklı farklı şeyler söylüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 9 Mart 2021; 22:9:27 > -
Tanım aralığı dışındaysa incelemezsin ama kesintisizi gelip de bir noktaya yuvarlak koyarsa orda süreksiz olur. Öyle olmasa sürekliliğin kuralında tanımlı olması gibi bir şart olmazdı. Ya süreklidir ya incelemeyiz derdik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yani biz ünide de böyle görmüştük
nokta tanımsız yapıyorsa ve tanım kümesinde de varsa tanım kümesi içinde süreksizdir dersin -
hocam ünide yanlış görmüşsün veya yanlış hatırlıyorsun. bir nokta zaten tanımsız yapıyorsa o nokta tanım kümesinde olamaz. 1/x fonksiyonu süreklidir, süreksiz olduğu nokta yoktur mesela.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mithrandir.hocam ünide yanlış görmüşsün veya yanlış hatırlıyorsun. bir nokta zaten tanımsız yapıyorsa o nokta tanım kümesinde olamaz. 1/x fonksiyonu süreklidir, süreksiz olduğu nokta yoktur mesela.
Aralıktaysa demek istediğini tahmin ediyorum. y=x çizip 2,2 noktasına yuvarlak koyarsan fonksiyon 2de süreksiz olmuş olur mesela
-
Süreklilik incelenmez tanımsız olan yerde tabii müfredata göre bu -
y=x fonksiyonunda yuvarlak koyamazsın o noktaya. çünkü o nokta tanımlı.
@FMCA x=1 tanımsız olmasının sebebi fonksiyonda kopukluk olması. "nokta tanımsız yapıyorsa ve tanım kümesinde de varsa tanım kümesi içinde süreksizdir dersin" bu cümlenin direkt hatalı olduğunu söylüyorum sadece. nokta tanımsız yapıyorsa, tanım kümesinde olamaz. soru hatalı yazmış olur.
-
-
Behzat hocam süreklilik incelenmez dedi meb kitabına göre -
hocam soruda da aynı şekilde kopukluk olduğu için süreksiz diyoruz. çünkü noktanın sağından yaklaşırken 1 solundan yaklaşırken -1 geliyor.
-
Tanımsızsa süreksizdir tabi ki -
evet yapamayız çünkü kok2 noktası tanımda verilmemiş.
lise müfredatına göre tanımsızlık varsa süreklilik hakkında kesin bir yorum yapılamaz
bunu böyle bil müfredat dışına da çıkma çıkarsan kafan karışabilir çünkü bize öğretilen şeylerin çoğu yanlış özellikle biyolojide bize öğretilen bir sürü yanlış bilgi var ama müfredat böyle maalesef
bu noktada ben -nokta tanımsız yapıyorsa ve tanım kümesinde de varsa tanım kümesi içinde süreksizdir dersin-
söylediğim cümlenin tam da hatalı olduğunu düşünmüyorum ama belki eksik olabilir
tanıma göre,
Alıntı
metni:Kuralı verilmiş bir fonksiyonun tanımlı olduğu en geniş reel sayı kümesine o fonksiyonun tanım kümesi (tanım aralığı) denir. mesela,
dh’den bulduğum bir soruda cevap 2 diyordu, fonksiyonun paydasında tanımsız yapan 2 ve -2’den -2 sadece tanım aralığı yani tanım kümesinde yer almış, 2 noktasıyla ilgili yorum yapamamışız çünkü tanım kümesinde yok olsaydı ona da tanım kümesinde süreksizdir derdik, sorunun süreksiz diğer noktası da 9/2 oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Normal şartlarda bunları tartşıyor olmak güzel. Bakın adı üstünde tartışma. Bu tanım kümesinde değilse süreklidir süreksizdir mevzusu kimi matematkçiye göre sürekli kmine göre süreksizdir şeklinde. İki tarafın da emin olmakta hakşı yanları var. Mutlak doğrusu olan şey değil. O yüZden ösymnin böyle bir topa gireceğini sanmam. Girerse de şıkları ona göre yapar. Böylece sknıt yaşamazsınız. Ben süreksizdir cephesindeyim ve eminim. Ama bu bir kural veya matematiğin olmazsa olmazı bir durum olmadığından aşırı tartşmaya değer bir durum değildir. Matçılar arasında kahvehane sohbeti gbi bir sohbet konusudur. Bu kadar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X