Şimdi Ara

Forc Consul mü LR Defender mı hangisini almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araba almak istiyorum fakat öğrenciyim bütçem çok kısıtlı. Aşağıda gözüken 2 araba arasında kaldım. Fakat emin de değilim pek bir bilgim yok bu konularda. Sizce hangisi uygundur, ayrıca bana çıkarabilecekleri en büyük sorunlar filan nelerdir bilgilendirebilir misiniz acaba beni. Teşekkür ederim şimdiden :)

Ayrıca forumda başka siteye link vermek yasak mı hatırlayamadım o yüzden şimdiden özür de dileyeyim bir yanlışım varsa =)

72 model Ford Consul

http://www.sahibinden.com/dikkat_kacirmayin_1972_model_ford_consul_orjinal-31WQQaXQQ18863457WQQpXQQdisplayitem

73 model Land Rover Defender

http://www.sahibinden.com/1973_land_rower-35WQQaXQQ19588009WQQpXQQdisplayitem

• Öğrenciyim dururum kötü diyorsun, ama bunlar kesinlikle ekonomik değildir. Rahatça binemezsin, hem yakar , hem masraf çıkarır.
  • Hocam bu araçlarda sıkıntı olmasa bile ilerde parça sorunu olabilir yüzden alırken çok temiz ve de sahibinden almaya özen gösterin.Ford Taunus ablamın arkadaşında var hala da çok temiz ve de sorun çıkarmadı hala.Onun dışında en kötü 93-94 model Rover turbo da bulabilirsin.Senin verdiğin ilandaki araçlar çok eski.
  • yaw bu araçlarla ne yapacaksın acaba

yani alakasız raçlar

sırf ucuz olsun istiyosan 92 felan bi lada samara al bin

yada doğan şahin vs

olmadı uno bak 5-6 liraya
  • ben zaten eski arabalar diye sevdim onları =) klasik araba almak istiyorum aaçıkcası fakat klasik olanlardan alabileceğim bunlar var =) sıkıntı çıkarmaz değil elbet bunlar tabi ki çıkarır da aldıktan 2 hafta sonra da yapmaz değil mi iyisinden seçersek =)
  • 35 yıldır ailemizde Ford Granada var Ford Consul ile aynı sadece isim değişik aynı

Land Rover'de bir arıza olur ise başın yanabilir fakat Ford Consul'de hem maddi anlamda hemde parça sıkıntısı çekmessin.Hızlandıkça direksiyonu yumuşar Ford Consul'un konforlu bir araçtır şahsen ben Ford'u alırdım.Gerçi zaten bizde var

SAYGILAR...
  • Land'ın parçası o Ford'un kinden kat be kat fazla merak etmeyin.
    Lakin, seri 2 sanırsam bu, uğraşılmaz. Çok serttir bir kere, direksiyon mekaniktir, makinası çok güçsüzdür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Land'ın parçası o Ford'un kinden kat be kat fazla merak etmeyin.
    Lakin, seri 2 sanırsam bu, uğraşılmaz. Çok serttir bir kere, direksiyon mekaniktir, makinası çok güçsüzdür.

Ford Consul'den de çok yakacağı malum.
  • bi E30 yada E21 baksana hem yaşına uygun hem fazla üzmez hemde yakında onlarda antika olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120

bi E30 yada E21 baksana hem yaşına uygun hem fazla üzmez hemde yakında onlarda antika olur :)

Dostum arkadaşın alacağı araç 3-4 milyar E30 7-10 milyar arası
  • sana lada samara alalım

• teşekkür ederim ilginiz için =) consul benimde aklıma yatanı aslında fakat land rover'ın görünüşünü çok seviyorum. Sanırım consulden yana karar kılacağım =) lada samaraları bende biliyorum ama aklımda onlardan almak yok şu an için =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranoia.PM

peki bunlar nasıldır?

http://www.sahibinden.com/suzuki_samurai-13WQQaXQQ19886145WQQpXQQdisplayitem

Ford Consul'de aklına takılan soru olursa seve seve yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranoia.PM

peki bunlar nasıldır?

http://www.sahibinden.com/suzuki_samurai-13WQQaXQQ19886145WQQpXQQdisplayitem

Çok değişik bir zevikiniz var
  • O Land Rover'ı alıp toplayıp binenler zevk için biniyor ve genelde durumları çok iyi insanlar. Tamamen zengin işi yani. Ford'a gelince çok çok iyi kondüsyondaysa ancak LPG ile öğrenci işi olabilir. Çok iyi durumda olduğunuda sanmıyorum. Fiyatlar ucuz görünebilir ama önemli olan almak değil yürütmektir. Linklerini verdiğin araçlardan anladığım fiyat seviyesinde de, alıp en ucuza yürütebileceğin araç LPGli Tofaştır. Taksi çıkması olmamalı tabi. Tofaşın dışındakilerin alayı, ya parçası yoktur, ya pahalıdır, ya sorunlarını yapacak usta yoktur.. Ama Tofaşa bişey olmaz olsada heryeri mekanik 3-10 paraya yaptırır, olmadı parçasını değiştirir yürütürsün. Tofaş dışında en ucuz yürütebileceğin araçlar eski amerikan araçlarıdır ama onlarda LPGye rağmen çok yakacaklardır ve vergisi yüksek olacaktır. Tabi tüm amerikanlar değil dediğim, misal; Bugün bir novanın parçasını şahin doğanın parçasından ucuza alabiliyorsun taksimden, hemde orjinal kutusunda oluyor.

• Sanırım öğrencisin gösterdiğin konsülde 1.7 V4 3.2 ye onu alacaksın eline para geçtikçe onu 5 e tamamlayacak masraf yapabilirsen inci gibi olur.Güven verir.
  • Özelden attığın mesajı cevaplıyorum kardeş:

1- Ortalama Lpg ile 150-160 yapar benzine geçersen 170-190 arası birşey ama uzun süre yüklenmemeni öneririm
    2-100 km hesaplamısını yapmadım ama bizim araba 2.0 V6 Aydın-Turgutreis 200 km civarı 55 lira yakıyor seninkide kullanım koşullarına bakılacak olunursa 200 km yi 45-50 civarı yakar (LPG ile)
    3-Ben genel bir sorununu maşşallah hiç görmedim bizim arabada.Sorunsuz bir araç diyebilirim.(Eğer bakımları düzgün ve işinden anlayan kişiler tarafından gerçekleştiriliyorsa)
    4-Bu araçlar makaslı değildir çok tatlı amortisörleri vardır otobüs hissi verir.

Umarım yeterli olmuştur.Aklına takılan daha başka sorular olursa konuya yaz

• sağolasın yardımın için gayet açıklayıcı oldu =) aklıma bir şeyler takılırsa tekrar danışırım =)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.