Şimdi Ara

Ford 1.0 lt ecoboost tutulmadığı için getirilmiyor!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şu an biraz agresif kullanıyorum ortalamam 8.9 9.0 civarında
  • SchwarzMoto kullanıcısına yanıt
    Açıkçası şu an geliyormu bilmiyorum ama alınacak en iyi motor seçeneği bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Şuan bu sınıfta o fiyata alınacak en iyi araç

İbiza Cupra 1.4 TSI 180 hp DSG 48000TL

Hızlı olması dışında kalite olarak fiesta'nın yanına yaklaşamaz.

Ayrıca patlamaya hazır bomba olmasıda cabası.

Kalite olarak at ile deve değil.B segmenti sonuçta hepsi.

Performansı tasarımı bile yeter sadece

iç mekan kalitesi at ile deve olacak kadar fark var.

tasarım göreceli fiesta da gayet hoş.

keyif desen fiesta bu sınıfın belkide en iyi yol tutanıdır.

180 'lik komp + turbo + dsg riskide cabası.

İbiza cupra bence yeterli kaliteye sahip anil
    Fiesta cokmu kaliteli sonucta hepsi b sinifi araba

İbiza cupranin tek dezavantaji 2 kapi olmasi 4 kapi olsa idi polo gti gibi 10 numara olurdu

Konuya gelirsek bu motor fazla yakiyor diye cok yerde okudum birde reklami yapilamadi dogru duzgun pazarlamadi

En buyuk handikap ise 1000 motorun otomatik olani yok olsa yine satardi misal ben ciddi ciddi dusundum ama net bir bilgi alamadim bayiden mecbur 1.2 tsi dsg ibiza aldim

Simdi ayni motoru vw yapiyor yeni poloda 1000 tsi 3 silindir dsg bakalim nasil olacak

yeterliyi yetersizi tartışmıyoruz.

İbıza sıradan bi b segmenti , fiesta ise sınıfının en iyilerinden. Arada size göre az , bana göre çok fark var.

@kahraman202 hocam dediğiniz gibi konu ne karşılaştırma nede tavsiye mevzusu. Ama araya gelindi ıbıza cupra diye araç atıldı ortaya , konu karıştırıldı. F/p aracı diye ortaya atıldı. Benimle ilgili bi mevzu yok ortada , he tutupda fiesta'yı da daha dünkü ıbıza'ya ezdirecek halimiz yok.

• Millet 3 yıldır POLO'yu yerden yere vurdu esp standart değil diye

41.000 tl olan Titanium 1.0i 100PS Ecoboost araçta ESP standart değil
  • quote:

Millet 3 yıldır POLO'yu yerden yere vurdu esp standart değil diye

Şu anda Polo'da standart mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

vw taktiği işte , manuelde opsiyon , otomatiklerde standart. Bu durum polo'da böyleyken kafanıza vura vura anlatamıyorduk. Şimdi polo'da standart olunca başka markalara giydirmek kolay tabi.

Benim şu konu başında yazdığım donanımlı fiesta 45.000 tl'ye alınıyor cihan. Bi ford'un sitesini açıp hangi donanımlar var bi bakarmısın ?

Diz hava yastığından , sesli komuta kadar...
  • quote:

quote:

vw taktiği işte , manuelde opsiyon , otomatiklerde standart. Bu durum polo'da böyleyken kafanıza vura vura anlatamıyorduk. Şimdi polo'da standart olunca başka markalara giydirmek kolay tabi.

Benim şu konu başında yazdığım donanımlı fiesta 45.000 tl'ye alınıyor cihan. Bi ford'un sitesini açıp hangi donanımlar var bi bakarmısın ?

Anıl POLO'da standart değil ESP

GOLF'de standart ondada bir zahmet olsun

Benim şahsi görüşüm Fiesta için o para çok fazla Bütün b sınıfı arabalar pahalı orası ayrı

1.2 TSI 105 HP S&S > Style LEON 47.700 FULL LED ALDINMI olay tamamdır

• quote:

quote:

Hocam boşu boşuna niye açıklama yapıp kendinizi hırpalıyorsunuz ki? Önce Cupra şimdi Polo niyet belli zaten, ne deseniz boş.

Baktılar olmuyor o paraya 2 bin Tl ekleyip Midline Plus Golf alırım diyen de gelir birazdan merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

Evet,başarılı bir desene sahip 18 jantlar ile birlikte geliyor keza taba rengi koltuk ısıtmali deri döşemeleri,sunroof,bluetooth gibi ek özellikleri olan bir paket :)

Aston varî gelecek olan yeni mondeo'lar ise tr'e gelişi 2015'i bulacakmis,lakin o kadar süre bekleyemem.Yeni insignia 2.0cdti 195hp 400nm cosmo,afl,active select,flexride vs gibi aracı düşünüyordum lakin fiyati 145 bin tl'e tekamül edince vazgeçtim.

Selective paketi ben de çok beğeniyorum, bana göre bu Selective Mondeo'nun 3 eksiği var;

-2.0 Ecoboost'daki çift egzoz çıkışlı tamponu 1.6 Selective'lerde sunmaması
    -Levye gibi olan vites kolu
    -3 kollu ve şık bir direksiyona sahip olmaması

Yeni Insignia da kalıp ve tasarım itibariyle öyle bir otomobil olmuş ki utanmasam E Segmenti diyeceğim.Aklınızdaki kombinasyon keyif açısından dört dörtlük fakat 2.0 motor oyunu bozuyor.

1.6 170'lik motoru düşünseydiniz fiyat çok daha makul olurdu ama benzin işte

• Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle şunu belirteyim aranıza yeni katıldım ve görüyorum ki yorumların çoğu tahmine dayalı olduğu için üye olup kendimce yorumlamak istedim.

Aracım 2012 ford focus ecobost 1.0 125 ps.style paket sedan

Aracın performansını kıyaslama yapmam gerekirse 1.6 Reanult flunce 110 bg benzinli olan eski aracıma göre çok çok seri.Kalkışlarda olsun, ara hızlanmaları,rampa tırmanışları mükemmel.
    Yakıt performansına gelince ; İş yerim Halkalı-Merter arası ve 15 km.Genel itibari ile Basın express yolu-Havalimanı kavşak-Şirinevler-Bakırköy ve Merter olarak güzergah kullanıyorum.%60 yoğun trafikte kalmama rağmen şehiriçi yakıt ortalamam 6,7 yi geçmedi.Aracımı genellikle sakin kullanırım.

Uzun yol ölçülerime göre Ankara-İstabul arası tamamı devlet yolu
    Ortalama hız 105 km
    Yapılan toplam km : 520 km ( Yenibosna Opet İstasyonu)
    Ankarada aracın deposunu doldurmadan önce kalan yakıt : 39 km ( yol bilgisayarı verilerine göre )
    Ankara dikimevi opet istasyonundan Benzinin Lt'si 5,08 den 227 tl lik yakıtla fullendi.
    Yenibosna Opet istasyonunda tekrar doldurduğumda 141 tl lik yakıt aldı.

Hesaba gelirsek;

141/520=271 krş Şehirler Arası
    6,7*5,08= 340 krş İstanbul şehiriçi

İlerde sorun çıkartır mı çıkartmaz mı bilemiyorum ama şu an için aracımdan memnunum.Hem vergi avantajı olsun hem de 191 tl lik sigorta poliçem olsun diğer araçlarıma göre bana 322 tl vergi+259 tl sigorta avantajı ile bana yılda 582 tl avantaj sağlıyor.Buda bakım masrafları önceki aracıma göre bedavaya geliyor demektir

• o fiyata aynı özellikte leon alınır. 45 lira verilir mi b sınıfı araca
  • Yıl 2018 0.4 lt twinturbo

• 1.0 Ecoboost 125 HP arkadaşlar, nasıl çekmiyor? 200Nm de torku var.

Bana sanki "hiç kullanılmadan" sarfedilen "çekmez bu" tanımlaması gibi geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

1.0 Ecoboost 125 HP arkadaşlar, nasıl çekmiyor? 200Nm de torku var.

Kesinlikle katılıyorum. 200Nm torku ve 125PS olan Focus, sınıfı araçlar arasında çatır çatır yol çeken bir otomobil. 1.2TSI ile kıyaslanmayacak oranda yüksek performansa sahip benchmark çalışmalarında gördüğümüz. Ayrıca 1.6 atmosferik motora göre de az yakıt tüketiyor.
    Bu arada taşıtın motor gücüne göre çekiş kıyası yapmayın. Torktur sizin o çekişi belirleyen. Eğer çekişten kastınız bir anda hızlanması ve düz yolda kaçması diye tabir ettiğimiz çeviklik ise o motor gücüyle alakalı. 200Nm tork ile arkaya Golf bağlayıp çekersiniz diyesim geliyor mübalağ olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 21 Mart 2014; 9:37:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: khanthomaz

quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

1.0 Ecoboost 125 HP arkadaşlar, nasıl çekmiyor? 200Nm de torku var.

Kesinlikle katılıyorum. 200Nm torku ve 125PS olan Focus, sınıfı araçlar arasında çatır çatır yol çeken bir otomobil. 1.2TSI ile kıyaslanmayacak oranda yüksek performansa sahip benchmark çalışmalarında gördüğümüz. Ayrıca 1.6 atmosferik motora göre de az yakıt tüketiyor.
    Bu arada taşıtın motor gücüne göre çekiş kıyası yapmayın. Torktur sizin o çekişi belirleyen. Eğer çekişten kastınız bir anda hızlanması ve düz yolda kaçması diye tabir ettiğimiz çeviklik ise o motor gücüyle alakalı. 200Nm tork ile arkaya Golf bağlayıp çekersiniz diyesim geliyor mübalağ olarak.

125 beygirlik 1.0 ecoboost motor 170 nm tork değerine sahip. ayrıca 1.2tsi 105 beygir ve kağıt üzerinde 175nm torku var.

Evet 170Nm tork var. Üstteki mesajı okuyunca sorgulamadan kabullenmişim

İki aracı da çok kullandım açıkçası ve 1.2TSi'ın baydığı rampalarda Focus 1.0 EcoBoost zorlanamdan çıkıyor. Konforlu mu derseniz hayır ama bence VW'e göre performanslı.

• Fiesta 1.0 125 olanini ve manuel viteslisini ne zaman gorebilecegiz bilen var mi?

• Ben de Focus Titanium X 1.0 Ecoboost var. Basligi gorunce epey sasirdim zira bu araba icin edebilecegim tek kelime anlatilmaz yasanir olabilirdi. Herkese tavsiye ederim.
  • Bizim millete "benzinli ve lpg takılamıyor" dediğin zaman isterse 100 tane ödüllü bir motor olsun. Bizim millete "mazotlu" olacak. Mazotlu olsun da isterse traktör motoru olsun.
  • yemek zevki kuru fasulye
    araba zevki broadway
    renk zevki beyaz
    siyaset zevkli belli zaten

kısaca sanat estetik ve bilimden yoksun bir toplumdan ne beklersin ki ! Bu ve arap toplumlarının düzeleceği yok. bozuk kalacağına yerle bir olsun evladır

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.