Şimdi Ara

Ford, Alman arabası mıdır Amerikan mı ? [Anket Hazırlanıyor] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
13.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kahraman202

Lütfen Kars'ı hor görmeyelim :)
    Netedeyse Ford Transit'ten başka minibüs yoktur Kars'ta..!

trabzonu boş geçmeyin bu konuda ford müzesinde olmayan transıtler var trabzonda

soruya gelicek olursak ford amerikandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Henry Ford, Michigan lı dır.

Ford u bu adam kurduğuna göre ABD li dir diyebiliriz.

Hatta henry amcanın söyle güzel bie hikayesi vardır. paylaşmak isterim;

Bir gün henry ford berbere gider tıraş olur. sıra ücreti ödemeye gelince bin bir pazarlık yapar.
    Berber de dayanamayıp sorar. oğlunuz da bana geliyor, bırakın pazarlık yapmayı ücretin üstüne ücretten daha fazla da bahşiş veriyor.
    Sizden ise normal ücreti bile almak mümkün değil. Henry Ford cevap verir; o koskoca Henry Ford'un oğlu ben ise fakir bir çiftçinin oğluyum.

Hakikaten güzel hikaye. :)
  • Ankete gerek yok ki, ankette ne çıkarsa çıksın ford Amerikan arabasıdır.
  • Alman olarak düşünen arkadaşların eski ford transitlerin bu alman fordu diye satılmasından ibaret gelmektedir .

Tabiki amerikandır.

Ford, Alman arabası mıdır Amerikan mı ? [Anket Hazırlanıyor]

Ayrıca bkz :http://www.sahibinden.com/arama?query_text=alman+fordu&language=tr&viewType=List

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygun_ank -- 19 Eylül 2013; 3:28:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BloomEsk

Merhaba.

Bu konuyu da defalarca tartışmaktan, anlatmaktan bıktım usandım.

Ford markasının Alman malı olduğunu iddia eden arkadaşlarımız var; bense Amerikan diyorum, hem de safkan.

Ford Amerikan mıdır, Alman mı.

Siz ne düşünüyorsunuz.

Alman diyenler neden Alman, Amerika diyenler neden Amerika. Kanıtlayabilirler mi mümkün mertebe.

(Henry ağabey'in kemikleri sızlayacak, ona göre cevap verin)

Esasen Amerikan markasıdır amma velakin globalleşen ve yeni sömürü arayan dünyada napalım napalım diye düşünmüşler, USA dan GERMANY ye araba göndermek zormuş , HAMBURG a fabrika kurmuşlar. düz 6 silindir fordların hepsi Hamburg fabrikasından çıkmadır. 64-66 model mustang ile resim çekilmiştim hamburg amblemi ve modellemesi hakkınad bilgiler vardı ahh ahh dayı satmamıştı bana :((

• Ford'u ben Alman olarak düşünürüm.Çünkü Focus,Mondeo ve Fiesta'nın üretim yerleri Almanya'dır.Evet Ford Amerika'da doğmuştur ama Almanya'da büyümüştür.Bu nedenle Ford Almandır.Hadise mesela Belçika'da doğmuştur ama Türkiye'de büyümüştür.Ve biz Hadise'ye Belçikalı demeyiz Türk deriz.Bu da onun gibi işte kapiş ;)
  • Saf amerikandır ama eski fordlar tabiri caizse taş gibi arabalardır..sanırım o zamanlar sadece abd'de üretiliyordu..şimdiki fordlarla alakası yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da fabrikası var diye 100 küsür yıllık Amerikan markası Alman mı olacak, böyle saçma bir düşünce mi olur?

İngiltere'de, Hindistan'da da fabrikası var Ford'un, şimdi duruma göre Hindistan, duruma göre İngiliz markası mı diyeceğiz

Bu mantıkla ne bileyim Renault, Hyundai da Türk o zaman, oldu...
  • Hyundai Motor Company kullanıcısına yanıt
    Bu hikaye Bill Gates'in değil miydi?

• Amerikan arabasıdır, ancak Avrupa'da satılan modelleri Ford Avrupa'da tasarlanıp üretilir, merkezi de Köln'dür. O yüzden Alman Fordu olarak geçiyor.
  • VW ne kadar almansa Ford da bir o ladar Amerikan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Amerikan arabasıdır, ancak Avrupa'da satılan modelleri Ford Avrupa'da tasarlanıp üretilir, merkezi de Köln'dür. O yüzden Alman Fordu olarak geçiyor.

Bizim bursali Hyundai ve Fiat gibi.

• 2 yıldır anket hazırlanamamış
  • Geçen gün birisiı ile tartıştım bu konuyu adam bana diyor ford alman hocam diyorum kurucusunun adı Henry Ford nasıl alman olabilir mustang felan hiç mi basmıyor kafanız diyorum.Yok amerikanda almanyada üretildiğinden alman markası diyor bana vay arkadaş dedim tamam ya o zaman hyundai ve honda felanda türk dedim kapattı konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

Amerikan arabasıdır, ancak Avrupa'da satılan modelleri Ford Avrupa'da tasarlanıp üretilir, merkezi de Köln'dür. O yüzden Alman Fordu olarak geçiyor.

Bizim bursali Hyundai ve Fiat gibi.

Gibi gibi, aslında tam öyle denemez. Hyundai tasarım bürosu tasarlar, Türkiye'de Accent'leri, Çek Cumhuriyetinde i30'ları ürettirir. Honda Civic'ler merkezde tasarlanır, Türkiye'de üretilir. Fiat da aynı şekilde. Buradaki tasarım ekibi sadece Doblo'ları tasarladı diye biliyorum. Fiat'ın Sırbistan'da üretim yapan bir fabrikası var mesela, 92 yılında Yugo'ların üretildiği Zastava fabrikasına Fiat tarafından ortak olunmuş, 2008 yılında da tamamen Fiat bünyesine katılmıştır. Aynı bizim Tofaş gibi. Burada da Fiat 500 ler üretilmekte bildiğim kadarıyla. Bu fabrikalar Fiat merkezine bağlı, üretim yapılan fabrikalardır. Örnekler çoğaltılabilir.

Ford'da ise durum farklı. Kabaca Ford Motor Company'ye bağlı Ford USA ve Ford Europe diye farklı iki operasyon gösteren firma var. 1967 yılında Avrupa pazarına özel araçlar için kurulan Ford Avrupa'nın merkezi Almanya/Köln'de ve kasalar-motorlar burada Alman tasarımcılar tarafından tasarlanıp yine Belçika (Genk), İspanya (Valencia), Almanya, Ford Otosan Türkiye gibi Ford fabrikalarında üretim gerçekleştiriliyor. Ve Amerika'da satılan modeller ile Avrupa'da satılan modeller farklı. Yani burada bindiğimiz Fiestalar, Focuslar Amerikan çizgisi değil, Alman çizgisi taşıyan araçlar. Gerçi şu son Fiesta, Mondeo ve yeni Focuslar ile artık iki pazar arasında ciddi anlamda pek fark kalmamaya başladı. Aynı kasa ve motor seçenekleri Avrupa ve Amerika'da da satılıyor.

Bu yüzden dolayı Türkiye piyasasına gelen Ford marka araçlara "Alman Fordu" denmiştir. Özellikle 80-90larda bu durum daha baskındı ve anlaşılır durumdaydı. Yine bir örnek vermek istiyorum; 2005 yılında Türkiye'ye girmiş 1989 model bir Fiesta'yı inceleme şansım olmuştu, araç kuopn dediğimiz cinsten, tamamen orjinal 1.1 motor. Bütün kitapçıkları ve motor plakaları mevcuttu. Araçta hiçbir Amerikan çizgisi yoktu. Tamamen Alman çizgileri taşıyordu.

Bu yüzden , Amerika'dan getirilen Fordlar ise gerek kasa, gerek motor, gerek işçilik yapısı olarak çok farklı olduğundan "Amerikan Fordu" denmiştir. Ancak reel olarak sorulursa Ford bir Amerikan markasıdır, Amerikan aracıdır. Ford Motor Company merkezi Michigan, U.S.'de olan bir Amerikan firmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 2 Mart 2015; 13:15:08 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.