Şimdi Ara

Ford C-max 15 bin bakımı - yıllık bakım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Alırsan Ford, olursun LORD

Aynen öyle hocam opel servisi için 750 liradan bahsediliyor sastim resmen

Ford'cuyuz agaa

Ford C-max 15 bin bakımı - yıllık bakım

https://store.donanimhaber.com/be/ee/bf/beeebf24223a4f797a12be73d4ee52e4.jpg

şöyle eklemek isterim

• erkanhirik E kullanıcısına yanıt
    3 aylik bir arastirmadan sonra aldim aracimi, 2003 dizel golfumu zor bela sattiktan sonra. Isin garip yanisatiliga cikardigim aracim zor satildi cmaxi aldiktan bir hafta sonra isyerinin otoparkinda iki musteri cikti, daha yeni aldim ne satmasi dedim
    Ufak tefek sorunlar disinda cok memnunum ozellikle yuksek yerlesimi yola hakimiyeti kolaylastiriyor, suanayni paraya satilsa gene bu araci alirdim. Bu arada cmaxden sonra bi sedan arac alabilecegimi dusunmuyorum zira yuksek bir arac kullanmak gercekten insana guven ve cok farkli bir surus hissi veriyor.
    Benimde cevremde cogu tanidiklarim focus al polo al golf ak vs. Piyasasi olur dediler. En az bes sene binecegim aracin piyasasi var mi yok muya bakmadim, verdigim paranin hakkini veren bir arac aldigimi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

Fiyatı çok uygun olmuş abi. Aynısını toyota da 400 tl den aşağı yaptıramazdim.

cidden o kadar pahalı mı toyota 400 lira da biraz fazla gibi bakalım kardeşimin aracı 8 binde 10 binde bakım var ne fiyat çıkacak

Auriste 400 tl çıkmıştı abi 10 bin bakımı.

Auriste muhtemelen 5-30 yag kullanılmıştır ve bu yag digerlerine gore pahalıdır. Arkadaşın yağını okuyamadım ve polen filtreside değişmemiş gibi. Aynı şeyler bence toyotada da yakın fiyat tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanhirik

Bakım ücreti gerçekten çok iyi ben 15.000 bakımı için VW'e 444TL para verdim. (Golf 7 TSI Manuel 122hp)
    Peki c-max kullanıcısı olarak tavsiye eder misiniz? Memnun olmadığınız husus var mıdır? Bir kaç galerici ile konuştum söyledikleri şeyler "Ford'un en sorunlu arabası, piyasası yok vb." olumsuz nitelikteydi. Sizler ne düşünüyorsunuz? [Yanlış anlaşılmasın bu yaz büyük bir araç düşünebiliriz, bu nedenle soruyorum.]

@A.J. Pacino
    @ensnksr

Diyebilirim ancak... Gerçekten bu insanlar bunu nereden çıkarıyor, kıçından element uydursa daha faydalı olur toplum için bu tipler. C-max'in piyasası yok diyorsa toplasın tası tarağı tuvalet beklesin daha iyi olur bir galerici. MPV sınıfının senelerdir lideri olan bir araç hakkında ancak cahil cühela insan böyle konuşabilir. Çok saydırdım ama en kızdığım şeydir, kardeşim bilmiyorsun madem susacaksın bilmiyorum artık ne kadar yakının. Hakkını teslim edeceksin her şeyin... Sana şöyle söyleyeyim, 2008'den beri elimden iki FocusII geçti şu an da bir senedir C-Max var. Birini 100.000'de sattım, birini 155.000'de. Bu ikisini toplam 30-40.000km kullandım, C-max'i alalı 7-8.000km oldu. Bir kere arıza yapmadı hiç biri. Motor zaten aynı hepsi dizeldi, motorda sıkıntı yok e ulan bu arabanın neresi arıza yapacak başka.. Anca elektronik aksam var onda da sorun yaşamadım hiç. C-Max'in Focus kadar alıcısı olmasa da bir ihtiyaç arabası, belli bir kitleye hitap ediyor temizini havada kaparlar. Fiyatlarına aç bak, C-max'lerin piyasası Focus'lardan 1-2.000 yukarıda gidiyor, sence piyasası olmasa böyle bir ihtimal olur mu. Bak git Mondeo aç bak, üst sınıf araba ne Focus bırakır ne C-max, ama bu araçlardan ucuza gidiyor çünkü piyasası yok. Saçma sapan insanların, saçma sapan düşüncelerini muhttap almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 12 Nisan 2014; 17:54:41 >

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de daha önce 2010 dizel Focus kullanmış birisi olarak iç mekan gürültüsü haricinde hiç bir sıkıntı yaşamamıştım. Dediğim gibi galericilere itimat etmemek gerek. Açıkçası ilk duyduğumda şaşırmıştım acaba benim bilmediğim bir mevzu mu var diye.
    Sonuç olarak ben de sizler gibi sınıfının en iyisi kesinlikle c-max. Tek eksiği otomatik vitesinin olmaması olabilir. Son bir soru daha sorayım. Cmaxlerin garantisi kaç yıl oluyor (uzatma yapmadan)? Ayrıca uzatma yapılabiliyor mu, ne kadara yapılabiliyor?

Teşekkürler.

@Derin Mavi
    @ensnksr
    @A.J. Pacino
  • quote:

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de daha önce 2010 dizel Focus kullanmış birisi olarak iç mekan gürültüsü haricinde hiç bir sıkıntı yaşamamıştım. Dediğim gibi galericilere itimat etmemek gerek. Açıkçası ilk duyduğumda şaşırmıştım acaba benim bilmediğim bir mevzu mu var diye.
    Sonuç olarak ben de sizler gibi sınıfının en iyisi kesinlikle c-max. Tek eksiği otomatik vitesinin olmaması olabilir. Son bir soru daha sorayım. Cmaxlerin garantisi kaç yıl oluyor (uzatma yapmadan)? Ayrıca uzatma yapılabiliyor mu, ne kadara yapılabiliyor?

Teşekkürler.

@Derin Mavi
    @ensnksr
    @A.J. Pacino

http://www.ford.com.tr/ford-servis/garanti

• quote:

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de daha önce 2010 dizel Focus kullanmış birisi olarak iç mekan gürültüsü haricinde hiç bir sıkıntı yaşamamıştım. Dediğim gibi galericilere itimat etmemek gerek. Açıkçası ilk duyduğumda şaşırmıştım acaba benim bilmediğim bir mevzu mu var diye.

Teşekkürler.

@Derin Mavi
    @ensnksr
    @A.J. Pacino

Ne deme yardimci olduysak ne mutlu c max 3 yıl garantili 500 lira karşılığında ben 5 yıla uzattım şu an 5 yıl garantili aracım bu arada ekleyeyim eski kasadaki yalıtım eksikliği giderildi yeni kasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensnksr -- 12 Nisan 2014; 18:26:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

quote:

quote:

Fiyatı çok uygun olmuş abi. Aynısını toyota da 400 tl den aşağı yaptıramazdim.

cidden o kadar pahalı mı toyota 400 lira da biraz fazla gibi bakalım kardeşimin aracı 8 binde 10 binde bakım var ne fiyat çıkacak

Auriste 400 tl çıkmıştı abi 10 bin bakımı.

Auriste muhtemelen 5-30 yag kullanılmıştır ve bu yag digerlerine gore pahalıdır. Arkadaşın yağını okuyamadım ve polen filtreside değişmemiş gibi. Aynı şeyler bence toyotada da yakın fiyat tutar

Hocam polen filtresi zaten değişmiyor 30 bin bakımında birde toyota hiçbir şekilde mantıklı olmuyor ben ort. 300 den 30 bin km de 2 kere bakıma giriyorum 600 lira auris 300 liradan girse 3 defa girer 900 lira heleki yıllık 20 bin km yapsa senede 2 kere bakım o durum biraz sıkıntılı

• quote:

quote:

Teşekkürler.

@Derin Mavi
    @ensnksr
    @A.J. Pacino

Ne deme yardimci olduysak ne mutlu c max 3 yıl garantili 500 lira karşılığında ben 5 yıla uzattım şu an 5 yıl garantili aracım bu arada ekleyeyim eski kasadaki yalıtım eksikliği giderildi yeni kasada

Anladım, peki bu ikinci el araç alsak da bu garanti uzatma işlemini yapabilir miyiz? Garanti uzatma sadece süreyi mi kapsıyor, yoksa kilometreyi de kapsıyor mu? Kusura bakmayın çok soru sordum :)

• tabi hocam faturaya bakıp yazarsanız sevinirim. ben de aynı motoru kullanıyorum ve PSA menşeiili bu motor yağ konusunda sıkı kriterlere sahip bir motor. ama gelin görün ki servisler bu konuya mali sabeplerden dolayı dikkat etmiyorlar.

bu motorda 5-30 veya 0-30 yağ kullanabilirsiniz. başka yağ kesinlikle olmaz ama tek kriter bu da değil :) B71 2290 & B71 2297 kriterleri de DPF sağlığı açısından mutlaka bulunması gerekiyor.

edit : faturanıza göre Castrol yağ kullanılmış. Castrol Türkiye'ye mail atmıştım bu motora uygun yağıınız hangisi diye onlar da sadece "Magnatec PROFESSIONAL C2 5W-30" ürünümüzü kullanabilirsiniz diye döndüler geçenlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 12 Nisan 2014; 19:27:33 >
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

@Derin Mavi
    @ensnksr
    @A.J. Pacino

Anladım, peki bu ikinci el araç alsak da bu garanti uzatma işlemini yapabilir miyiz? Garanti uzatma sadece süreyi mi kapsıyor, yoksa kilometreyi de kapsıyor mu? Kusura bakmayın çok soru sordum :)

Hocam 2. Elde alsaniz oluyor merak etmeyin km kapsamiyor bildiğim kadarıyla önemli değil bu arada araçla ilgili merak ettiğiniz herseyi sorabilirsiniz ben bu aracı satarsam otomatik vites için satarım tek

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

tabi hocam faturaya bakıp yazarsanız sevinirim. ben de aynı motoru kullanıyorum ve PSA menşeiili bu motor yağ konusunda sıkı kriterlere sahip bir motor. ama gelin görün ki servisler bu konuya mali sabeplerden dolayı dikkat etmiyorlar.

bu motorda 5-30 veya 0-30 yağ kullanabilirsiniz. başka yağ kesinlikle olmaz ama tek kriter bu da değil :) B71 2290 & B71 2297 kriterleri de DPF sağlığı açısından mutlaka bulunması gerekiyor.

edit : faturanıza göre Castrol yağ kullanılmış. Castrol Türkiye'ye mail atmıştım bu motora uygun yağıınız hangisi diye onlar da sadece "Magnatec PROFESSIONAL C2 5W-30" ürünümüzü kullanabilirsiniz diye döndüler geçenlerde.

Evet markayı sordum castrol dediler zaten ford castrol tavsiye ediyor yarın faturayı bi inceleyeyim dönerim size cidden hassas motorlar bırakın yağı 3008 de shell veya total hariç bi istasyondan alsam araba vuruntu sallama yapıyordu o 112 likti bu 115 lik yine de dikkat etmek lazım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.