Arkadaşlar bir ay önce Hyundai i30 HB CRDİ VGT 115PS aracımı sattım ve 2005 Ford C-Max TDCİ 109PS aldım. Araç alındıktan sonra polen dahil tüm filitreler, motor yağı, arka fren balataları ve ön fren diskleri değiştirildi. Aracımın yakıt tüketimi konusunda sizlere bir sorum olacak. Aracıma 175 TL'lik eurodiesel aldım ve kilometreyi sıfırladım. Şuana kadar aracımla 620km yol yapmışım ve menzilimde 94km görünüyor. Aracıma 175 TL'lik mazotu yaklaşık 50 kilometrelik menzil varken almıştım. Basit bir hesapla 620km+44=664km yani 175/664=0,26kr kilometrede yakmışım. Bu kilometreler genellikle klima açık bir şekilde Manisa-İzmir-Kuşadası arası ve şehiriçi kullanım sonucudur. Sizce yakıt tütekitimi normal midir yoksa fazla mı?
Bana fazla gibi geldi
En sağlıklı cevabı eski aracınızla karşılaştırarak bulabilirsiniz.
bu şekilde tüketim testi gerçeği yansıtmaz en iyisi aracınızın deposunu fulleyin 200-300 km sonra birdaha fulleyin çıkan sonuç nettir
Eski aracımla net bir karşılama ama yapamıyorum ama sanki o daha az yakıyordu. Şuanda mazot da oldukça pahallı ve dizel bir araç için 0,26kr normal midir merak ediyorum.
Şehiriçi kullanıma göre 550-750km arası gidiyor.Ortalama 600-650 gider.Normaldir.Uzun yolda 80-140 arası gezersen 5-5.5lt yakar.Sürekli 80-90 gidersen 4lt yakar.Bu Focus'un değeri.C-Max'te en fazla 0.5lt oynar.Buna göre hesabını yap artık.
quote:
Orijinalden alıntı: Derin Mavi
Şehiriçi kullanıma göre 550-750km arası gidiyor.Ortalama 600-650 gider.Normaldir.Uzun yolda 80-140 arası gezersen 5-5.5lt yakar.Sürekli 80-90 gidersen 4lt yakar.Bu Focus'un değeri.C-Max'te en fazla 0.5lt oynar.Buna göre hesabını yap artık.
Bilgi için teşekkür ederim Derin Mavi, bende acaba balatalar mı sıkıyor veya başka bir problem mi var düşümeye başlamıştım.
Bende Scenic II var. 1.6 115bg Aldesa sıralı sistem takılı km 0,20kr Yakıyo sizce Nasıl??
izmir-Rize arası Hesapladım bu degeri Yani uzun yolda.Gidiş Dönüş Yaklasık 3,500 km gitmişim.Ve Hep Aygazdan Gaz aldım.
Çok az yakıyor,tebrikler.
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Güncel...
tüketim normal. gayet normal. tdcı c max ağırda bir araç. ben easytronic 1.3 astram ile bursa istanbul arası (40 50 km istanbul şehir içi) 18 19 kuruş yaktım. şehir içi 100 150 km kadar kullandıysanız normal sayılır. 2 3 kuruştan ötürü canınızı sıkmayın bence.
tam aile kullanımına uygun güzel bir aracınız var , tadını çıkarın.
i30a göre daha fazla yakıyor ama forda göre normal bir değer olabilir abi
Şuanda satışta olan 2011 model Cmax ların kataloğ tüketim değerleri;
fabrika değerleri genelde yüzde 20 ekleyin gerçek değer aşağı yukarı odur. bende yeni grand cmax var şaunda daha 500 km de ortalama 8.3 gösteriyor. şehiri içi şehirler arası karışık. aslında biraz fazla gibi geldi bana sizin değerleriniz.çoğu şehirler arası ise
Bence normal çünkü klimanızda açıkmış.Burda bir kullanıcı vardı sizin araçdan kullanan.O da biraz fazla yaktığından bahsediyordu.Sanırım ağırlığından olsa gerek.
Kuzenimde triptronik var cok binmedigi icin km olcumu yapmiyor ama yol bilgisayarinda 6,2 lt gosteriyordu
hesaplama hatası yapıyorsunuz. yakıt tüketimini miktarını bulmanız için; depoyu fulledikten sonra ( tabanca atınca bırakın, bu işlemi hava karardığı vakit gecenin serinliğinde yaparsanız depodaki sıcak havadan dolayı hava oluşumunundan gündüzkünden daha az etkilenirsiniz.) kullandığınız yakıtın üzerine tekrar fulleyin ve aradaki km ile aldığınız yakıt miktarını bölün daha sağlıklı hesap yapmış olursunuz.
Sizin hesabınızda yanılma payı daha çok var çünkü yol bigisayarındaki mesafede hata olma olasılığı var. Ayrıca tahmini km veriyor sana tam yapacağın km veremiyor. Yakıt tüketimi çünkü kullanıma bağlı. Bilgisayar ise depodaki yakıta göre tahmini bir km söylüyor. Ekrana baktığında .... km yazıyordur çok yakıt tüketimi yaparsın bu .... km den daha az zamanda bitebilir. Ekrandakini tahmini olarak dikkate almanızı önerim. Tam hesap olarak kullanmayın yanılabilirsiniz.