Şimdi Ara

ford connect map sensörü 300 ytl

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2004 model ford connectim var geçenlerde araçımın 5. vides gaz pedalı sonda max .140 km sürat yapması ve ayrıca yakıt tüketimindeki fazlalık şikayeti nedeni ile Kocaeli es oto yetkili servise gittim. ustaya şikayetimi anlattıktan sonra muhtemel sorunun map sensöründen olabileceğini söyledi Aracıma yeni bir map senörü takılıp usta ile birlikte test sürüşüne çıktık şehir içi trafiğinde sürat denemesi yapamıyacağımız için otobana çıktık ve 165 km sürat gördüm .Aracımı birde eski map sensörü takılarak aradaki farkı görmek istediğimi ustaya söyledim.Arızalı olduğunu düşündüğümüz sensörü taktıktan sonra aynı yolu aksi istikamette aldığımızda max 150 km sürat gördüm.Servise gittiğimde arızaile ilgili tam tatmin olamama rağmen ustanın söylediği parçeyı değiştirebiliriz diye düşünüyordum.Faakat map sensör fiyatının 246+kdv olduğunu öğrenince bu fikrimden vazgeçtim eskiyi takın ben idare ederim diye servisten ayrıldım.Aklıma takılan bilgileri internetten araştırdığımda ustanın map sensörü dediği mafilttan aldığı değeri diğital olarak yakıt control sistemine yönlendiren Manifold Absolute Pressure (MAP) Sensor olduğunu gördüm motor için önemli bir parça olan bu sensörün 20-30 bin mil de bir değişmesi gerektiği içersinde silikon çip diye tabir edilen bir diyaframın olduğu zamanla deformasyona uğruyabildiğini öğrendim.ayrıca bu sensörün arızalı olup olmadığını bir voltmetre ile kontrol edilerek voltaj değerlerinin olması gereken aralıkta olup olmadığı kontroledilerek yapıldığını tespit ettim .ford teşhisi doğru olabilir fakat kesin değildi çünkü basit bir votmetre ile yapılması gereken kontrolü yapmamıştı kimbilir belki bilmiyordu belkide üşengeçlikten böyle yaptı.Şimdi bu kontrolü yapabilecek iyi bir usta arayışı içersindeyim.Diğer aşamada ise daha ucuza mal edebileceğim map sensörünü hala arıyorum bu konuda baa yardımcı olbilecek arkadaşların yardımını bekliyorum yurt dışı fiyatları 70-80 dolar civarında ama risk işte uyup uymuyacağı belli değil.hepinize arızasız mutlu sürüşler.

• arkadaşlar sorun tespit edildi map sensörünü elektrikciye kontrol ettirdim faal sadece map manifolt hortumu hasarlanmış. şimdi 90 psı connect oldu canavar 170-180 km bana vız geliyor.
  • kardeş hangi ildesin ankaradaysan nerde yaptırdın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.