Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (847. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.476.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 845846847848849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akmenx

Merhaba Arkadaşla;

Bu aralar keyifsizim ,sebebi 2007 model aracımın 50.000 km de baskı balatayı bitirmek .Yetkili servisleri araştırdım 850TL bir rakam istiyorlar, bunlada bitmedi triger kayışı 90000 km yada 5 senede bir değişmesi gerekiyormuş.Yanında periyodik bakım ve toplamda ücret 1550.Hatta bu hafta arka fren balatalarını değiştirdim 177 tl.
    Rakam çok büyük,çare olarak iyi bir özel servis bulmak.Lakin gelde bu kuruluşlara güven.
    Genede arkadaşlardan istanbul il genelinde tavsiye ve önerilerini dikkate alabilirim.

50.000'deki hem de Connect gibi bir aracın baskı balatayı bitirmesi demek, ya üretim hatasıdır, ya da kullanım hatası. Üretim hatası olduğuna dair bilmiyorum başka bir örnek var mı? Acaba senin kullanımında bir sıkıntı olabilir mi?

Bir de illa yetkili servis yerine garantiden de çıkmış bir araç için kaliteli bir özel servisten de fiyat alabilirsin. Ben biliyorsun, son bir kaç bakımı dahi dışarda yaptırdım, Connect kaliteli bir araç, dolayısıyla dışardaki servisler kolay kolay zarar veremiyorlar. Belki benim gittiklerim iyiydi, bilemiyorum. Bunun için bir taktik de vereyim, sanayide sadece Ford parçası satan bir yedek parçacıya girip, oranın sahibi ya da müdüründen sorabilirsin. Yani ben olsam öyle yapardım.

----------

İnsanın eski dostlarıyla, bir kahve içimi dahi olsa gene eskisi gibi görüşebiliyor olması ne kadar güzel. İç çekiyor insan, "hey gidi günler" diyor... Sağolun dostlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsuslu2410

slm arkadaşlar bizde 2006 model 75 lik connect alarak aranıza katıldık açil yardımınıza ihtiyacım var, araca lastik alamamız gerekiyor, bu araca sıradan lastikler olmuyormuş sanırım daha pahalı güçlendirilmiş gibi bişey söyledi lastikçi. bu doğrumudur bide petlas veya starmax düşünüyorum sizce nasıl varmı aranız da kullanan

Hoşgeldiniz;

Connect'in orijinal lastik ölçüsü 195 65 R15'dir. Hız ve yük endeksi ise 95T'dir. Bir lastikçiye gidip bu özellikleri söylediğinizde size bir çok seçenek sunacaktır. Öyle özel, pahalı, güçlendirilmiş gibi özelliği yok.

Fikir vermesi açısından hepsiburada.com'dan dahi fiyat araştırabilir ve yine internette bir çok firmanın sitesinde bu özellikteki lastikleri bulabilirsiniz.

• 2011 yılında tüm dallarda yani sadece hafif ticaride değil, otomobil, SUV, MPV, ağır ticari vs hepsinde Türkiye'nin en çok satan aracı olan Connect'in bu başarısı 2012'de de bütün hızıyla devam ediyor arkadaşlar.

Buyurun Ocak 2012 listesi:
     ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Kaynak ve diğer araçların listesi ise burada

• Keşke çok satmasa da kasa yenilemeyi bi an önce düşünse ford yetkilileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

Keşke çok satmasa da kasa yenilemeyi bi an önce düşünse ford yetkilileri

Düşünme aşamasını geçtiler zaten üretim için çalışmalar yapıyorlar
  • Hoşgördük efendim, sizlerle olmak güzel.
    Connectin en çok metettiğimiz özelliklerinden biri de baskı-balatasının 70, 80 binlere kadar dayanması. Daha erken bitmesine sürekli İstanbul gibi dur-kalkı çok olan trafiklerde kullanılması olabilir belki ama madem değişim zamanı gelmiş özel servis de düşünülebilir.
    Forum yöneticimiz geçmiş sayfada "Yenileseler ama kasayı değiştirmeseler" diye düşüncesini söylemişti. Buna ben de katılıyorum hatta 2009 dan önceki GLX kasayı makyajlısından daha çok beğeniyorum. Eğer kasayı değiştirelim derken bu kaslı ve heybetli görüntüsünü bozacaklarsa hiç değişmesin. Ama hız sabitleyici, yeni doblodaki gibi süspansiyon, cam tavan, navigasyonlu müzik sistemi, otomatik vites, 1.6 benzinli seçenek gibi extraları olması süper olur. O zaman da hafif ticari sınıfını aşar mı, aşarsa alıcıya yansır mı bilinmez. Ama gönül istiyor.

• Evet benim aracımında baskı balata bitmiş.Debriyajım taş gibi hafif rampada kalkışlarda bayılacak gibi oluyor.100 000 km ye kadar geldi.

Değişim konusuna gelirsek.Bence yeni connect ; fiesta,focus kasalarına benzetilmemeli.Yeni rangerin ön tasarımı hoşuma gidiyor.Keşke bu ön tasarım kullanılsa

Hız sabitleyicisi
    Sanruf
    Otomatik vites
    Mutlaka ses ve ısı yalıtımı
    Daha sessiz ve tasarruflu bir motor

Bunlar olsa iyi olur ki zaten olmak zorunda diğer rakiplerine bu saydıklarımız var

Tabi şöyle bir sorun da var.Şuan sıfır GLX 40 000 tl civarında.Yeni kasa çıkarsa bu fiyat daha da artacaktır.full+full donanımlı connectlerin 50 000 i bulabileceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koyuncu332 -- 21 Şubat 2012; 15:29:39 >

• quote:

Evet benim aracımında baskı balata bitmiş.Debriyajım taş gibi hafif rampada kalkışlarda bayılacak gibi oluyor.100 000 km ye kadar geldi.

Değişim konusuna gelirsek.Bence yeni connect ; fiesta,focus kasalarına benzetilmemeli.Yeni rangerin ön tasarımı hoşuma gidiyor.Keşke bu ön tasarım kullanılsa

Hız sabitleyicisi
    Sanruf
    Otomatik vites
    Mutlaka ses ve ısı yalıtımı
    Daha sessiz ve tasarruflu bir motor

Bunlar olsa iyi olur ki zaten olmak zorunda diğer rakiplerine bu saydıklarımız var

Tabi şöyle bir sorun da var.Şuan sıfır GLX 40 000 tl civarında.Yeni kasa çıkarsa bu fiyat daha da artacaktır.full+full donanımlı connectlerin 50 000 i bulabileceğini düşünüyorum

Yeni connect 50 bin olursa işte o zaman alman teknolojisi der caddy ye yönelirim.

Ben fiyatlarının değişeceğini düşünmüyorum.

• quote:

Tasarımı ford kugadan esinleniyor. O bilgiden sonra başka bi bilgiye denk gelmedim internette
  • aynen alıntıdır:

"2005-2009 Ford Courned 90lık Gri-beyaz ile Takas oLur"

böylece Connect lügatı yeni bir isim daha kazanmış oldu.
  • Malumatı olan ? :))

quote:

Modelin dünya lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Yeni görünümüyle Minibüs, Kombi ve Van olarak sunulacak model, fuarda sadece Minibüs versiyonu ile sergilenecek.

Tourneo Custom Concept, hacmi, stili ve işlevselliğiyle yeni bir müşteri kitlesini hedefliyor. Sekiz koltuklu konsept araç ister bireysel kullanımda, ister turizm yolcu taşımacılığında, isterse de VIP yolcu taşımacılığında tercih edilebilecek.

Farklı koltuk kullanım seçenekleri ve yeni iç mekan tasarımı

Tourneo Custom Concept, otomobile benzer sürüş karakteri ve konforun yanı sıra sürücü odaklı kokpiti ve yeni lüks iç mekan tasarımına sahip. Katlanabilen ve çıkarılabilen koltuk yapısı sayesinde kullanıcıya farklı koltuk kullanım seçenekleri sunabilmesi ile hem iş hem de hobi amaçlı kullanım imkanı sağlanabiliyor.

Yeni özellikler

Konseptte yer alan akıllı ve yenilikçi teknolojiler arasında; düşük emisyonlu yakıt için ECOnetic, sesle kumanda edilen araç için bağlantı sistemi SYNC, acil durum desteği, geliştirilmiş emniyet sistemi, geri görüş kamerası, şeritten ayrılma uyarısı ve sürücü ikazı gibi özellikler mevcut.

Geliştirilmiş dizel motor

Bu geliştirilmiş teknik özelliklerin yüksek performans ve yakıt ekonomisi ile bir arada olması için konseptte Ford’un Önden Çeker 2,2 litre Duratorq TDCi dizel motor ailesinin daha da geliştirilmiş 155 PS versiyonu buluyor.

Çarpıcı yeni tasarım dili

Ford Avrupa Baş Tasarımcısı Paul Campbell aracın tasarımı hakkında, “Yalın, fütüristik çizgiler ile müşterilerin kullanım koşullarını göz önünde bulundurarak yeni bir tasarım yaratmak amacıyla yola çıktık. En güncel kinetik tasarım ilkelerini uygulayarak tasarıma tamamen yeni bir stil ve etki kazandırıldı” diye konuştu.

Bu etkileyici konsepti Cenevre’de sunmaktan heyecan duyuyoruz"

Ford Avrupa CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Odell, “Bu yeni ve etkileyici konsepti Cenevre’de sunmaktan heyecan duyuyoruz. Tourneo Custom’ın otomobile benzer özellikleri, ticari ve kişisel kullanımı amaçlayan müşterilerin beğenisini kazanacağına inandığımızdan Cenevre Otomobil Fuarı’nın da bu aracın dünya lansmanını yapmak için oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

www.tasimacilar.com
    22.02.2012 / 16:21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 22 Şubat 2012; 20:08:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsuslu2410

slm arkadaşlar bizde 2006 model 75 lik connect alarak aranıza katıldık açil yardımınıza ihtiyacım var, araca lastik alamamız gerekiyor, bu araca sıradan lastikler olmuyormuş sanırım daha pahalı güçlendirilmiş gibi bişey söyledi lastikçi. bu doğrumudur bide petlas veya starmax düşünüyorum sizce nasıl varmı aranız da kullanan

Merhaba benimde baskı balatam değişiecek.Servis sadee parça fiyatına 440 tl +kdv dedi

http://www.yedekparcaford.com/?urun-413-CONNECT-TDCI-BASKI-BALATA-BiLYA-2006-2008-VALEO.html

Buradan parçayı alıp sanayide düzgün bir ustaya değişim yaptıracağım .İşçilik ücreti 100-150 arası oluyor.

Ben 75 000 bakımından sonra servisi bıraktım.Yetkili Servis sadece yontma yeri.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Yeni connect 50 bin olursa işte o zaman alman teknolojisi der caddy ye yönelirim.

Ben fiyatlarının değişeceğini düşünmüyorum.

Connect'e bindiğim zamanlarda, Caddy sahipleri bana hep bu şekilde konuşmuşlardı; "senin araba Türkiye'de üretiliyor, Caddy ise Alman arabası".

Fakat;

Connect İngiltere'de tasarlandı, Türkiye-İzmit'de üretildi-üretiliyor.
    Caddy ise Almanya'da tasarlandı, Polonya-Poznan'da üretildi-üretiliyor.

Hangisinin daha teknolojik olduğu tartışılır. Hatta tartışılmaz, satış listeleri konuşur, biz susarız.

Fiyat meselesine gelince; Ford satış bayileri hep tepeden başlar, bir kaç ay ya da bir kaç sene sonra kendiliğinden eski haline döner. GLX ilk çıktığında 38-39'lardan liste fiyatı ilan edildi, ama hiç bir zaman o fiyata satılmadı, hatta bir ara 28'lere dahi inmişti. Ford bu, ne zaman ne yapacağı belli olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Hoşgördük efendim, sizlerle olmak güzel.
    Connectin en çok metettiğimiz özelliklerinden biri de baskı-balatasının 70, 80 binlere kadar dayanması. Daha erken bitmesine sürekli İstanbul gibi dur-kalkı çok olan trafiklerde kullanılması olabilir belki ama madem değişim zamanı gelmiş özel servis de düşünülebilir.
    Forum yöneticimiz geçmiş sayfada "Yenileseler ama kasayı değiştirmeseler" diye düşüncesini söylemişti. Buna ben de katılıyorum hatta 2009 dan önceki GLX kasayı makyajlısından daha çok beğeniyorum. Eğer kasayı değiştirelim derken bu kaslı ve heybetli görüntüsünü bozacaklarsa hiç değişmesin. Ama hız sabitleyici, yeni doblodaki gibi süspansiyon, cam tavan, navigasyonlu müzik sistemi, otomatik vites, 1.6 benzinli seçenek gibi extraları olması süper olur. O zaman da hafif ticari sınıfını aşar mı, aşarsa alıcıya yansır mı bilinmez. Ama gönül istiyor.

Aaaaah Connect; çok işimi gördü, çok emeğimi çekti, çok da cefamı çekti, ama çok da sefa çektirdi. Tabi verdiği konforsuzlukları zıplatmaları, üşütmeleri, uğultuları da olmadı değil.

İçindeki fonksiyonelliği, geniş camlarını, yüksekten baktırışını, üst tavan rafını, kaslı ve gösterişli yapısını hala özlüyorum. "Unutamadım, tekrar istiyorum" demek değil bu, sadece özlem. Bunu ancak böyle ifade edebiliyorum. Daha ötesi değil.

Diğer yandan; eğer içine daha az ses alırsa, yalıtım ve konfor problemleri aşılırsa şimdiki kendi rekorunu da kırar, daha da kat be kat üstüne çıkartır diye düşünüyorum.

Fakat başka bi güzellikti yav Şuna bakar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Evet casus fotoğraflara fazlasıyla benziyor. Ford'un kendi resmi sitesinde de var bu fotoğraflar. Renault Traffic'e tam anlamıyla benziyor. Acaba yeni Transit de böyle mi olacak? Türkiye'nin her alanında kullanılan bu araç, aynı şekilde de kullanılabilecek mi? Çünkü, şimdiki Transit görüntüsüyle dahi dağa taşa meydan okuyan bir görüntüye sahip. Ama bunun biraz daha şehirli bir yapısı var. Güzel ama bilmiyorum kanımız ısınır mı?

Eray bey sağolun paylaşımınız için....

Bu da yeni Tourneo'nun dashboard'u...

• Rica ederim efendim.

Bence bu prototip aracın Yeni CONNECT ile bir bağlantısı olabilir.

Şu an TRANSIT ile CONNECT'i karşılaştırdığımızda çizgisel olarak öyle çok aman aman bir fark yok.

Hiç olmasa bile muhtemelen direksiyon, gösterge gibi kısımları Yeni CONNECT'te de görebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Rica ederim efendim.

Bence bu prototip aracın Yeni CONNECT ile bir bağlantısı olabilir.

Şu an TRANSIT ile CONNECT'i karşılaştırdığımızda çizgisel olarak öyle çok aman aman bir fark yok.

Hiç olmasa bile muhtemelen direksiyon, gösterge gibi kısımları Yeni CONNECT'te de görebiliriz.

Önce Fiesta'da başladı bu konsol, sonra C-max ve Focus'lara geçti. Bütün otomobil markalarında olan benzerlik, Ford'da da haliyle olacak. Dolayısıyla tıpkı eski kasa Mondeo'nun direksiyonun şimdiki Connect'e uygulanması gibi, bu direksiyonun ve konsolun Connect'te de görülebileceği fikrinize tamamen katılıyorum.

Sevgili Eray bey'ciğim diğer bir konu ise; Ford, İngiltere'de taşımacılık yapan hemen hemen tüm araçlarına tourneo adını veriyor, Connect'teki Tourneo ismi de oradan geliyor, Transit minibüse de eskiden veri Tourneo Transit diyorlar. O yüzden bu aracın Connect olması çok zor, zira sınıfı biraz farklı. Yüksek bir yapısı var. Daha çok bunun transit olacağını düşünüyorum. Yani benim düşüncem...

• Bir de gecenin bu vaktinde, hem de bunca zaman sonra yukarda 30'a yakın misafiri görmek ne kadar güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

eray hocam,

bu araba sanki senin için yapılmış

niye mi?

az soonra

• valla çok uğraştım ama uygun resim bulup uyduramadım, ancak bu kadar oldu,
    affına sığınaraktan:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragotreis -- 23 Şubat 2012; 12:21:17 >

• 
Sayfa: önceki 845846847848849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.