Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (848. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.476.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lukunku

Bir de gecenin bu vaktinde, hem de bunca zaman sonra yukarda 30'a yakın misafiri görmek ne kadar güzel...

Neden bizim misafirimiz bu kadaaa yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

valla çok uğraştım ama uygun resim bulup uyduramadım, ancak bu kadar oldu,
    affına sığınaraktan:

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Hocam, hiç abartmıyorum 5 dakika boyunca güldüm. Budur yani.

Yav o değil de foruma "ayyaş" görüntüsü mü verdim ben ?

Hayal gücün süper, bravo gerçekten.

• Herkese iyi haftalar, sağlıklı günler, bol kazançlar...

• .

• Derin sessizlikten korkarken MEHMET Bey dükkanı açmış. Hoşgeldiniz efendim, nasılsınız ? İzmir nasıl ?

Yaklaşık 1 saatten beri buradaki eski mesajlarımızı okuyorum. Taa Şubat'tan başladım Ağustos'a geldim... Hey gidi hey diyerekten sizleri selamlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Derin sessizlikten korkarken MEHMET Bey dükkanı açmış. Hoşgeldiniz efendim, nasılsınız ? İzmir nasıl ?

Yaklaşık 1 saatten beri buradaki eski mesajlarımızı okuyorum. Taa Şubat'tan başladım Ağustos'a geldim... Hey gidi hey diyerekten sizleri selamlıyorum.

Asıl siz hoşgeldiniz sevgili Eray bey. Bizler çok iyiyiz, yaramazlığımız yok çok şükür. İzmir yağmurluymuş, öyle diyorlar Ben yaklaşık bir haftadır Salihli'deyim. Burada da şu anda yağmur yağıyor.

Benim de sıklıkla yaptığım bir şeyi yapıyormuşsunuz aziz dostum, bazen ben de giriyorum, eski muhabbetleri hızla tarıyorum. Sizin mesajlarınızı karıştırıyorum, eskiden paylaştığınız fotoğrafları inceliyorum. Takıntı olan kişilerin mesajlarını karıştırıyorum. BMW ve Mercedes sahiplerini ezeli ve ebedi düşman bilen @şekocan'ı araştırıyorum arada bir, her Passat topiğine girdiğinde "şu Passat'ı alacağım, fikirleriniz nedir" der, ortalıktan kaybolur, millet de adam yerine koyar, cevap vermeye çalışır, bazen akıllı uslu mesajlar yazar, coşar, koşar, zıplar, 6 aylık aralarla girdiği için kimse onu bilmez, o da herkesi uyuttuğunu zanneder, en son yine Passat CC ile yeni 3 serisini farklı başlıklar altında karşılaştırır durur, kendince bir oyalamaya girer.

Çok var bu tiplerden biliyorsun değil mi Eray bey, sizin başlığa girenleri de takip ediyorum, "bu Tır kaç para yakıyor" dan, "babamın kamyonu" muhabbetine dalanlara kadar, sonra da babasının kamyonu ile kırk yıllık kamyoncuyla aşık atmaya, ders vermeye kalkarlar.

Hakikaten çok ders alıyoruz biz bu forumdan, sadece Connect ve BMC muhabbeti değil zaten bizim yaptığımız, insanlarla muhabbet yaparken bilgimize bilgi, görgümüze görgü katmak, ders almak, dersler çıkarmak. Ne insanlar tanıdık değil mi şurada, neler neler. Evet, hey gidi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

affına sığınaraktan:

Hocam, hiç abartmıyorum 5 dakika boyunca güldüm. Budur yani.

Yav o değil de foruma "ayyaş" görüntüsü mü verdim ben ?

Hayal gücün süper, bravo gerçekten.

aman hocam, ne demek ayyaş görüntüsü, estağfurullah, öyle bi şey diyen olursa ilk önce ben karşı çıkarım, benimki espri anlayışına sığınaraktan latife işte..

• Dedi dedi Eray bey, ben de gördüm... Dövelim bu adamı... Kellesini uçuralım...

Şaka şaka... Eray bey takılıyor, koca reisim takılıyor. Dostlarım birbirleriyle latifeleşiyor. Eray bey şakayı kaldırır, reisim de takılmayı sever. Kimse medet ummasın. Dostlar birbiriyle latifeleşmeyecek de kiminle çelik çomak oynayacak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: set

Yeni connect 50 bin olursa işte o zaman alman teknolojisi der caddy ye yönelirim.

Ben fiyatlarının değişeceğini düşünmüyorum.

Connect'e bindiğim zamanlarda, Caddy sahipleri bana hep bu şekilde konuşmuşlardı; "senin araba Türkiye'de üretiliyor, Caddy ise Alman arabası".

Fakat;

Connect İngiltere'de tasarlandı, Türkiye-İzmit'de üretildi-üretiliyor.
    Caddy ise Almanya'da tasarlandı, Polonya-Poznan'da üretildi-üretiliyor.

Hangisinin daha teknolojik olduğu tartışılır. Hatta tartışılmaz, satış listeleri konuşur, biz susarız.

Fiyat meselesine gelince; Ford satış bayileri hep tepeden başlar, bir kaç ay ya da bir kaç sene sonra kendiliğinden eski haline döner. GLX ilk çıktığında 38-39'lardan liste fiyatı ilan edildi, ama hiç bir zaman o fiyata satılmadı, hatta bir ara 28'lere dahi inmişti. Ford bu, ne zaman ne yapacağı belli olmaz...

Hocam haklısın ama araçların fiyatları satiş listelerini çok etkiliyor buda bir gerçek. Bugün forddan airbagli, abs li hafif ticari bir aracı 27 bin liraya alabilirsiniz. Üstelik kampanyaları var, vade ile alırsanız sıfır faiz diyorlar. VW bunu yapamıyor.

Ben geçen senenin ortasında caddy almak için Ankara doğuşa gittim, yüzüme bile bakmadılar. Zar zor satış temsilcisini buldum, burunlarından kıl aldırmadılar, asla kolaylık göstermediler, fiyattan bir gram indirim yapmadılar. Oysa cebimde 20 bin liram vardı, gerisini vade yaptıracaktım. Azıcık yumuşasa idiler kaporayı bırakıp çıkacaktım. Herifin bana tek söylediği beyefendi bişey yapamayız, bu bizim son fiyatımızdır,kusura bakmayınız.

Sinirlendim, o sinirle Ankara başer otoya gittim. Bana güzelce indirim yaptılar, vade farkı almadan takside böldüler. Kaporamı bırakıp, aracın rengini seçip mutlu mutlu ayrıldım oradan.

İşte fark budur.

Bu elbette satış rakamlarını etkiler.

Türkiyede VW bayileri Ford bayileri kadar esnaf değiller. Bu yüzden forum sayfalarında VW bayileri eleştiriliyor,beğenilmiyor. Satış bayileri, yetkili servisleri ford kadar müşteri dostu değiller. Bende VW de var, forda var, iki aracın bakımlarıda servislerde yapılır. VW fiyat konusunda müşteriyi ezer,umrunda bile olmassınız. Ford bu konuda size kolaylık gösterir. Satıştada servistede durum bu şekilde... VW alırken paraya bakmayacaksın, biz ne istersek pazarlık bile etmeden alacaksın diyor doğuş... Sakın haa pazalığa falan kalkışmayınız, onlara göre bu büyük bir hata. Fiyat konusunda asla taviz vermezler... Alırsan al, almassan kapı orada güle güle, işinize gelirse. Mantık özetle budur. Benim için farketmez, koydum cebime 20 bin liramı, gidip başere verdim o parayı...

Bakın benim forumda connecte dair olumsuz yazılarım vardır forumda, hatta tekrar alırmıyım demiştim zamanında... Ama VW bayisine gidince vazgeçtim bu düşüncemden. Bu fiyata alınabilecek en mantıklı araç ford connect dedim kendi kendime.

Yeni connect çıksın ,az yakan gürültüsüz motor koysunlar, hatlarını biraz yuvarlatsalar piyasayı silip süpürmesse ben adam değilim bu forumda, bu kadarda iddalı yazıyorum. Aynı sağlamlıkta olsun, az yaksın, güçlü motor olsun, motor gürültüsü azalsın bakın görün siz satış rakamlarını... Ama şu anki fiyatları değiştirmeyecekler. Şu anki fiyatlara satılsın rekor üstüne rekor kırar. Zaten fordun 1.6 az yakan,sessiz güçlü motorları var piyasada. Bu motor yeni connectte konsun siz görün neler oluyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam zaten bu CONNECT bile kapış kapış gidiyor, denildiği kadar kötü bir araç olsaydı kimse kapısına koymazdı herhalde bunu ?
    Dediğin gibi yenisi, güncel kasadan daha iyi olursa diğer rakipler de tutuşacaktır.

Ha daha konforlu araç isteyen de gidip CADDY, KANGOO gibi araçlar alıyor.
    Ama onların hiç birinin içinde ben GLX'inki kadar güzelliği göremiyorum.
  • quote:

Asıl siz hoşgeldiniz sevgili Eray bey. Bizler çok iyiyiz, yaramazlığımız yok çok şükür. İzmir yağmurluymuş, öyle diyorlar Ben yaklaşık bir haftadır Salihli'deyim. Burada da şu anda yağmur yağıyor.

Benim de sıklıkla yaptığım bir şeyi yapıyormuşsunuz aziz dostum, bazen ben de giriyorum, eski muhabbetleri hızla tarıyorum. Sizin mesajlarınızı karıştırıyorum, eskiden paylaştığınız fotoğrafları inceliyorum. Takıntı olan kişilerin mesajlarını karıştırıyorum. BMW ve Mercedes sahiplerini ezeli ve ebedi düşman bilen @şekocan'ı araştırıyorum arada bir, her Passat topiğine girdiğinde "şu Passat'ı alacağım, fikirleriniz nedir" der, ortalıktan kaybolur, millet de adam yerine koyar, cevap vermeye çalışır, bazen akıllı uslu mesajlar yazar, coşar, koşar, zıplar, 6 aylık aralarla girdiği için kimse onu bilmez, o da herkesi uyuttuğunu zanneder, en son yine Passat CC ile yeni 3 serisini farklı başlıklar altında karşılaştırır durur, kendince bir oyalamaya girer.

Çok var bu tiplerden biliyorsun değil mi Eray bey, sizin başlığa girenleri de takip ediyorum, "bu Tır kaç para yakıyor" dan, "babamın kamyonu" muhabbetine dalanlara kadar, sonra da babasının kamyonu ile kırk yıllık kamyoncuyla aşık atmaya, ders vermeye kalkarlar.

Hakikaten çok ders alıyoruz biz bu forumdan, sadece Connect ve BMC muhabbeti değil zaten bizim yaptığımız, insanlarla muhabbet yaparken bilgimize bilgi, görgümüze görgü katmak, ders almak, dersler çıkarmak. Ne insanlar tanıdık değil mi şurada, neler neler. Evet, hey gidi günler...

Hoşbulduk efendim.

Her SALİHLİ lafını duyduğumda o şehrin girişindeki dar köprü gelir aklıma... İki kamyon yan yana geçemez, hatta iki otomobil bile yan yana geçemez, mecburen birisi köprü girişinde bekler.

O mevkiden kamyonla kum çekiyorduk 2007 yılında... Sırtımızda 30 ton ıslak kum varken o körpüde durmamak için gecenin karanlığında gözleri açardık, eğer karşıdan araba geliyorsa ve uzaktaysa gazı dibine kadar basardık. Bir yandan yaz aylarında ısınan PRO'nun bloğundan gelen ses, diğer yandan üstte yanan mavi floresan... O yol bana hep bunları hatırlatır. O yıllardaki diğer kamyoncu arkadaşlarla yol kenarında durup yaptığımız yemekleri, en sevdiğim kamyonum olan PRO 2003'ü... Hele bir de o zamanlar yeni revizyondan çıkmıştı, kasası pasparlaktı...

___

O tipleri artık fazla tutmuyoruz biz de. Biliyorsunuz bizim başlıkta oturan bir düzen var. O sizin dediğiniz kişiler bu düzeni ve dışlanmayı görünce üye olmak da istemiyorlar. Başlığı düzene oturttuğumuz için mutluyum.

• quote:

aman hocam, ne demek ayyaş görüntüsü, estağfurullah, öyle bi şey diyen olursa ilk önce ben karşı çıkarım, benimki espri anlayışına sığınaraktan latife işte..

REİS'im, sakin yav..

Niyetini biliyorum merak etme... Hatta şu anda sen de benim gibi ERDEK Kordon'da, gece saat 23.00 sularında, kumların üzerinde yayılarak ayran(!) içme hayali kuruyorsun.

Yalnız çok hoşuma gitti haberin olsun. Sağolasın düşündüğün için.

• quote:

Dedi dedi Eray bey, ben de gördüm... Dövelim bu adamı... Kellesini uçuralım...

Şaka şaka... Eray bey takılıyor, koca reisim takılıyor. Dostlarım birbirleriyle latifeleşiyor. Eray bey şakayı kaldırır, reisim de takılmayı sever. Kimse medet ummasın. Dostlar birbiriyle latifeleşmeyecek de kiminle çelik çomak oynayacak?

Ne denilebilir ki bu yazının üzerine ?

Bir smiley veyahut fotoğraf yüzünden REİS'imi PM yoluyla tehdit mi edecektik ? Bu bize gitmez zaten...

Haydi başka kapıyaaa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 29 Şubat 2012; 12:30:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Hoşgördük efendim, sizlerle olmak güzel.
    Connectin en çok metettiğimiz özelliklerinden biri de baskı-balatasının 70, 80 binlere kadar dayanması. Daha erken bitmesine sürekli İstanbul gibi dur-kalkı çok olan trafiklerde kullanılması olabilir belki ama madem değişim zamanı gelmiş özel servis de düşünülebilir.
    Forum yöneticimiz geçmiş sayfada "Yenileseler ama kasayı değiştirmeseler" diye düşüncesini söylemişti. Buna ben de katılıyorum hatta 2009 dan önceki GLX kasayı makyajlısından daha çok beğeniyorum. Eğer kasayı değiştirelim derken bu kaslı ve heybetli görüntüsünü bozacaklarsa hiç değişmesin. Ama hız sabitleyici, yeni doblodaki gibi süspansiyon, cam tavan, navigasyonlu müzik sistemi, otomatik vites, 1.6 benzinli seçenek gibi extraları olması süper olur. O zaman da hafif ticari sınıfını aşar mı, aşarsa alıcıya yansır mı bilinmez. Ama gönül istiyor.

Aaaaah Connect; çok işimi gördü, çok emeğimi çekti, çok da cefamı çekti, ama çok da sefa çektirdi. Tabi verdiği konforsuzlukları zıplatmaları, üşütmeleri, uğultuları da olmadı değil.

İçindeki fonksiyonelliği, geniş camlarını, yüksekten baktırışını, üst tavan rafını, kaslı ve gösterişli yapısını hala özlüyorum. "Unutamadım, tekrar istiyorum" demek değil bu, sadece özlem. Bunu ancak böyle ifade edebiliyorum. Daha ötesi değil.

Diğer yandan; eğer içine daha az ses alırsa, yalıtım ve konfor problemleri aşılırsa şimdiki kendi rekorunu da kırar, daha da kat be kat üstüne çıkartır diye düşünüyorum.

Fakat başka bi güzellikti yav Şuna bakar mısınız?

Yalıtımı söylemeyi unutmuşum

• quote:

affına sığınaraktan:

Seri üretime geçer isek haberimiz ola, çok beğendik Vitesin altına kutu kutu gözler yaparken bu günleri görür gibiydim, ben de istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Yeni connect çıksın ,az yakan gürültüsüz motor koysunlar, hatlarını biraz yuvarlatsalar piyasayı silip süpürmesse ben adam değilim bu forumda, bu kadarda iddalı yazıyorum. Aynı sağlamlıkta olsun, az yaksın, güçlü motor olsun, motor gürültüsü azalsın bakın görün siz satış rakamlarını... Ama şu anki fiyatları değiştirmeyecekler. Şu anki fiyatlara satılsın rekor üstüne rekor kırar. Zaten fordun 1.6 az yakan,sessiz güçlü motorları var piyasada. Bu motor yeni connectte konsun siz görün neler oluyor.

eray hocam zaten söylemiş, bu kadar eleştirilen haliyle bile daha 3. sıraya düşmüyor satış rakamlarında, yani zaten silip süpürüyor. dediğiniz gibi biraz rötuşla yerini daha da sağlamlaştıracaktır. caddy nin satışları da ortada. ha kimse burada caddye kötü diyemez, orası ayrı, gerçekten kaliteli ve dış görünüş olarak bana göre sınıfının en iyilerinden. ama işte....

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

quote:

affına sığınaraktan:

Seri üretime geçer isek haberimiz ola, çok beğendik Vitesin altına kutu kutu gözler yaparken bu günleri görür gibiydim, ben de istiyorum

aaah, ah, yoğun bir potansiyel birikim var da işte, boşu boşuna yatıyor, çürüyor.

bir gün farkına varacaklar ama..

• quote:

Dedi dedi Eray bey, ben de gördüm... Dövelim bu adamı... Kellesini uçuralım...

provokatif hareketler bunlaaaar...

gaza getiremezsin eray hocayı, boşa uğraşmayalım lütfen..

şimdi bi de mezelik raflı bir tasarım yaparım, hiç şansın kalmaz

• Yerim yok, yenim dar, işim çok, vaktim az. Ama geleceğim en kısa zamanda... Belki bugün, belki yarın, belki yarından da yakın...

• Tüplü ve öfkeli

Tüplü ve mutlu
  • 
Sayfa: önceki 846847848849850
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.