Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (846. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.476.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 844845846847848
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hepsinden önce boya koruma öneririm, taktırdığın ya da taktıracağın aksesuarlar vizede sorun teşkil etmez.
  • Dostum @Jackdaniels_35;

Lukunku bizi her gördüğünde helvanızı yedik diyor,ne düşünüyorsun bu konu hakkında.
  • Helvayı çok seviyorum, tadını çıkaralım yoksa başka türlü Mehmet Bey'in helva ikram edeceği yok
  • İkram etmiyor ki , hep kendisi yiyor
  • Jack, abi boya koruma işine yabancıyım, bir kaç ufak çizik var kontrol ettim tırnağın takılmadığı vernikte olan çiziklerden. Aracı peder kullanıyor ben gurbette okuyorum o yüzden de ona kalıyor bu tür işler, ama önce o çizikleri pastalatıp sonra koruma yaptırmak daha mantıklı olur sanırım o yaptırmazsa da haziranda memlekete geldiğimde yaptırabilirim.

Bu arada boya korumanın güneş ışığının boyayı soldurmasına karşı olumlu bir etkisi var mıdır? İllaki vardır da burası Mersin, biraz fazla güneş olur burada, insanlar sürekli gölge avında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Herkese merhbalar...

MEHMET Bey, merhaba efenim.

REİS'im, yeğenimizi merakla bekliyoruz. CONNECT'in faydasını görürsün herhalde.

Merhaba Eray bey, fotoğraflarınızı bizi düşünerek çektiğiniz ve paylaştığınız için çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmenx

Dostum @Jackdaniels_35;

Lukunku bizi her gördüğünde helvanızı yedik diyor,ne düşünüyorsun bu konu hakkında.

3 ayda bir foruma girip sadece okuyup sonra da okkalı sitem edenlerin helvası yenmez de ne yapılır?
    />

/>

• Afiyet şeker olsun efenim. Müsadenizle ,[simage]
     ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...
    [/simage]
  • @ asi_gitarist
    Düzenli boya koruma yaptırmak arabanı yeni tutar, güneş ışınlarının etkisinden korur, ikinci elde değerini artırır. Boya koruma uygulaması 3 kat işlemden geçiyor,
    -Temizleme
    -Çizik giderme
    -Cila ve koruma.
    Eğer profosyonel firmalara yaptırırsanız 3-4 saat sürüyor sonrasında da fırça ve köpüklü yıkama yapmıyorsunuz, cilalı oto şampuanı ve süngerle yıkıyorsunuz.
    Boya koruma uygulanmış ve boya korumasız arabanın arasındaki farkı kıyaslamak için resimler var geçmiş sayfalarda. Bir kaç sayfa öncesinde Mehmet Bey'in folyo uygulanmış araba resimlerinden örnekler var, folyo uygulamasını da seçenekler arasında düşünebilirsin.
  • Geçen hafta bir olaya şahit oldum. Yetkili serviste değişeni yok denilen bir araç şehir dışından birine satıldı, alıcı izmir otokentin içindeki dynomoss oto ekspertiz firmasında ön tarafının neredeyse tamamen değişmiş olduğunu raporladı. Alışveriş olmadı tabi, şimdi şehir dışından gelen alıcıya mı arabasını nakte çevirimemiş satıcıya mı üzülmek lazım.
    Aynı şekilde başka birisi kapısını değiştiriyor yetkili servis ta ki kayıtlara bakana kadar farkına varamıyor değişimin. Bilinen bir arabaya ederinin üstüne çıkarak satın almak pahalıya alınmış sayılmaz sanırım.
  • @Jack, abi boya koruma iyi hoş da bizim pedere göre değil araştırdığım kadarıyla ki 160 km uzaklıktaki merkeze gitmek lazım o işlemler için ya da malzemeyi alıp kendimiz uğraşmamız lazım. Sürekli ben ilgilenebilsem hallederim de Ankara'da okuyorum, yazları da yaz okulu staj vs oluyor, memlekete ara ara gelibiliyorum toplasan yılda 2 ay durmuyorum. Şimdiye kadarki araçlarımızın kaportası (reno 12, kartal, uno, 2 transit pikap geçti elimizden, son pikap hariç hepsini 12 13 yıl civarı kullandık, son pikap 2004 model zaten 10 yılı görmedi henüz ) az biraz dikkat etsek bile 10 yıldan fazla götürdü bu da o kadar gitse yeter zaten, hem açık renk daha da rahat olur (aytozu gri sanırım, şu açık renk standart gri işte )

Aracı komple folyo kaplatmak da hoş, sevdiğim renkleri falan da var hem ufak tefek karbon fiber uygulaması da olabilir, Ankara'daki firmaları (foliotech ve protech miydi) takip ediyorum, onu en başında önerdim pedere ancak güvenemedi. Eski usul devam edecek anlaşılan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinden_ersin -- 19 Şubat 2012; 14:46:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels_35

Maşallah, bizim oralarda "Allah kurtarsın" derler(Sağ salim dünyaya gelsin diye). Amcası da yastığına büyüğünden bir Atatürk iliştirir artık

Selamünaleyküm.

ooo kimler de burdaymış...

selamlar efem..

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederiz.

diğer tavsiyenizi de çok beğendim, uygundur, katkılarınızı saygıyla kabul edeceğimi ifade etmek isterim.

• @ dragotreis

Bugün size yarın bize, dayanışma, örf-adet vs. adını ne koyarsanız artık

Eski dostlarla birlikte olmak benim için de güzel.Tanıdığım, tanımadım, muhabbetine dahil olduğum, olmadığım tüm dostlara selam olsun.
  • quote:

Geçen hafta bir olaya şahit oldum. Yetkili serviste değişeni yok denilen bir araç şehir dışından birine satıldı, alıcı izmir otokentin içindeki dynomoss oto ekspertiz firmasında ön tarafının neredeyse tamamen değişmiş olduğunu raporladı. Alışveriş olmadı tabi, şimdi şehir dışından gelen alıcıya mı arabasını nakte çevirimemiş satıcıya mı üzülmek lazım.
    Aynı şekilde başka birisi kapısını değiştiriyor yetkili servis ta ki kayıtlara bakana kadar farkına varamıyor değişimin. Bilinen bir arabaya ederinin üstüne çıkarak satın almak pahalıya alınmış sayılmaz sanırım.

o yetkisiz servisle ilgili her türlü işlemi yapmak lazım, şikayet vs. gibi. hem firmaya, hem bakanlığa. bu kepazeliktir, vurdumduymazlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Herkese merhbalar...

MEHMET Bey, merhaba efenim.

REİS'im, yeğenimizi merakla bekliyoruz. CONNECT'in faydasını görürsün herhalde.

çook çok teşekkürler eray hocam, biz de beklemedeyiz bakalım

bir kaç arkadaş araba değiştirdi sığmıyoruz diye, çocuk arabası, çantası derken ciddi yer sıkıntısı çekiyorlardı. bize özeniyorlardı, oh ne güzel sizin böyle bir sıkıntınız olmaz diye, bakalım bakalım neler olacak.. yoksa ciddi ciddi can sıkmaya başlamıştı yakıt tüketimi şu soğuklarda. son çeyreğin de altına düştü ibre, daha 500 km olmadı. şu havlar ısınsa artık, yoksa mahvolacağız..

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

Geçen hafta bir olaya şahit oldum. Yetkili serviste değişeni yok denilen bir araç şehir dışından birine satıldı, alıcı izmir otokentin içindeki dynomoss oto ekspertiz firmasında ön tarafının neredeyse tamamen değişmiş olduğunu raporladı. Alışveriş olmadı tabi, şimdi şehir dışından gelen alıcıya mı arabasını nakte çevirimemiş satıcıya mı üzülmek lazım.

o yetkisiz servisle ilgili her türlü işlemi yapmak lazım, şikayet vs. gibi. hem firmaya, hem bakanlığa. bu kepazeliktir, vurdumduymazlıktır.

Bu dediğim firma İzmir Buca'daki otokent denen büyük kapalı araba pazarının içinde. Bugün başka birinden de duydum hatta günahları boynuna ordaki galeri sahipleri kilometrelerde oynama yaptırıyorlarmış. Tam Uğur Dündar'lık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Orijinalden alıntı: akmenx

Dostum @Jackdaniels_35;

3 ayda bir foruma girip sadece okuyup sonra da okkalı sitem edenlerin helvası yenmez de ne yapılır?
    />

/>

üstadım turşu yapılır turşu

• Merhaba Arkadaşla;

Bu aralar keyifsizim ,sebebi 2007 model aracımın 50.000 km de baskı balatayı bitirmek .Yetkili servisleri araştırdım 850TL bir rakam istiyorlar, bunlada bitmedi triger kayışı 90000 km yada 5 senede bir değişmesi gerekiyormuş.Yanında periyodik bakım ve toplamda ücret 1550.Hatta bu hafta arka fren balatalarını değiştirdim 177 tl.
    Rakam çok büyük,çare olarak iyi bir özel servis bulmak.Lakin gelde bu kuruluşlara güven.
    Genede arkadaşlardan istanbul il genelinde tavsiye ve önerilerini dikkate alabilirim.
  • slm arkadaşlar bizde 2006 model 75 lik connect alarak aranıza katıldık açil yardımınıza ihtiyacım var, araca lastik alamamız gerekiyor, bu araca sıradan lastikler olmuyormuş sanırım daha pahalı güçlendirilmiş gibi bişey söyledi lastikçi. bu doğrumudur bide petlas veya starmax düşünüyorum sizce nasıl varmı aranız da kullanan
  • quote:

Afiyet şeker olsun efenim. Müsadenizle

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

Vay, nihayet görmek nasip oldu şu güzelliği. İyi günlerde kullanın, sevgili Tuncay bey...

Yeniden hoş geldin, safa geldin...
  • 
Sayfa: önceki 844845846847848
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.