Şimdi Ara

...:: Ford Connect Muhabbet Odası ::... (844. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.216
Cevap
15
Favori
1.476.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün müsaittim ve çekim yaptım.Gezi ortalamam 6,1 litre idi,bahsettiğim anlık tüketimi de izleyebilirsiniz.

Videolardaki Fuel flow l/hr saatte tüketilen litre
    GEZİ ORT = aracı çalıştırdıktan sonraki geçen süre boyuncaki ortalama
    ORTALAMA=Tüm zamanların ortalaması
    Load = motora yüklenme rampalarda %95 e kadar çıktı

Videoları çektikten sonra stop edip tekrar çalıştırdıgımda tüm zamanların ortalaması da 6,7 l/100 km ye düştü

• Muhammed bey, bu videoları nasıl çektiniz ve sistemi nasıl kurdunuz?

Bilgisayarcı olduğunuzu biliyorum da bu sistemi nasıl aktive ettiniz?

Connect'in çok yaktığını söyleyenler bunca videoya da herhalde sessiz kalmışlardır. Hala inatla birinci. Otomobil dergileri de artık "nasıl oluyor da hala birinci kalabiliyor" diye araştırma yazıları yazıyorlar.
  • .

...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Muhammed bey, bu videoları nasıl çektiniz ve sistemi nasıl kurdunuz?

Connect'in çok yaktığını söyleyenler bunca videoya da herhalde sessiz kalmışlardır. Hala inatla birinci. Otomobil dergileri de artık "nasıl oluyor da hala birinci kalabiliyor" diye araştırma yazıları yazıyorlar.

Sevgili abiciğim ;

Aracın ecu suna bağlantı kurmak için 1 adet OBD 2 bağlantı kablosu gerekiyor.Birde cep telefonu yada bilgisayar yada tablet,

Ben tablet bilgisayardan faydalandım,5$ lık bir yazılım satın aldım ve onu kullnıyorum.

Yani aslında elektronikten iyi anlayan birisi bizim araçlara detaylı bir yol bilgisayarı uygulaması yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Muhammed bey, bu videoları nasıl çektiniz ve sistemi nasıl kurdunuz?

Sevgili abiciğim ;

Aracın ecu suna bağlantı kurmak için 1 adet OBD 2 bağlantı kablosu gerekiyor.Birde cep telefonu yada bilgisayar yada tablet,

Ben tablet bilgisayardan faydalandım,5$ lık bir yazılım satın aldım ve onu kullnıyorum.

Yani aslında elektronikten iyi anlayan birisi bizim araçlara detaylı bir yol bilgisayarı uygulaması yapabilir.

Çok güzel, harika bir uygulama olmuş, eline, emeğine sağlık. İŞte basit gibi görünen şu uygulama kimsenin aklına gelmediği gibi Otosan dahi bizlerden kıskanıyor, 5$'lık yazılımdan kaçıyor. İşten birazcık anlamak dahi yetiyor.

Chip tuning'cilerin yaptığı da bu zaten. Aracın ecusuna bağlantı kurup sonra yazılımla aracın beygir gücüne tolere edilebilir sınırlarda yükseltme yaparak iyi fiyatlarda da satarak kendilerine gelir elde ediyorlar. Connect Team'de yazarken, bir arkadaşın aracına beraber yaptırmıştık, fotoğrafları dahi vardı.

• Bütün arkadaşlarımın mevlid kandili mübarek olsun...

• Ankara da dün gece yine yoğun bir kar yağışı vardı.

• Sen olmasaydın

Sen olmasaydın Ya Muhammed!

Aşk ile sevda ile yaratılır mıydı kainat

Gökyüzü açar mıydı rahmet kapılarını

Merhamet iner miydi yeryüzüne............................

Kandilinizi kutluyorum arkadaşlar.

• Conect konforsuz çok sarsıyor diyen arkadaşlar biz çiftçiyiz, connectin arkasına (koltuk kapatmadan) 9 kasa zeytin sığdırabiliyoruz bu da 9x25 tan 225 kilo falan yapıyor yanı araca 250 kilo gibi bir yük bindirdiğinizde aracın arkası oturuyor ve sarsıntıyı en aza indiriyor ticaretle uğraşanlarda bilir araca yük koyduğunuzda beklenmedik bir konforla karşılaşırlar ve ayrıca araç çok konforlu yani bize göre eski araba toros olduğu için bu araç bize acayip konforlu geliyor yani 4 4 lük bir araç arabada sevmediğim tek yan cd çalar sadece track çalıyor buda çok rahatsız edici ama eğer araç alıcam ailem ile binicem veya ticeret yapıcam sağlam olsun konforu da olsun diyorsanız ford connect diyorum hee bide connect caddy kapıştırmasına girenler soruyorum peki neden türkiyenin en çok satan arabası ford connect te caddy değil ? 2004 ten beri bu arabayı çok seviyorum hele o camını açtığındaki ferahlığı hiç bi araçta bulamazsın yani ford connect 1 numara

• Şunuda yazmayı unutmuşum connecti sakin sürdüğümnüzde caddy den az bile yakabiliyor ! ve ayrıca kaza testlerine bakın connect daha sağlam abi çocuklarının güvenliğini düşünüyorsan connect derim
  • bişi sorucam geçen izmirdeyken arabanın öncamı çatlamış babam servise manisaya götürdü ama galiba camın kendiliğinden kırılması gerekiyormuş ki bizimkide kendiliğinden kırıldı akşam sağlam bıraktık gece arabayı almay çıktığımızda çatlamış servisteki adamda bu darbe yemiş demiş babama ve değiştirmemiş acaba cam çatlağı grantiye girmiyor mu babamda kasko su düşsün diye değiştirmiyor açıkçası ama araç daha yeni 2012 model camı çatladı ford yetkili sevis değiştirmiyor garanti şartlarında yazmıyor mu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim .
  • Garanti: Üretimden kaynaklanan, satıcı tarafından karşılanması gereken problemlerdir.

Cam kırılması ya da çatlaması, haliyle bu duruma girmez. Sadece 2012 model değil, galeriden çıktıktan 2 dakika sonra dahi cam çatlasa garantiye girmez. Ancak kaskodan halledebilirsiniz...

Hayırlı olsun...
  •  ...::  Ford Connect Muhabbet Odası  ::...

• Mercedes; Viano'dan sonra uzun süre hafif ticari sınıfında araç çıkarmamıştı. Kangoo platformunda (eski ifadeyle şasisinde) Citan adında bir araç çıkaracakmış, araç Fransa'da üretilecek deniyor.

Sadece bu fotoğraf var, başkaca bir bilgi yok. Geri kalan hep söylenti.

• mercedesin tasarımı önden görünüşü etkileyici olmuş.
  • Bi karar veremedim EGR yi iptal ettireyimmi etirmeyeyimmi...

Gönül diyor hiç oynama.......

Zaten chip var araçta, iş çıkar başıma.....

Ne dersiniz arkadaşlar???
  • ARKADAŞLARIM CONNECTLERIN AMERİKAN MODELLERİNDE AMERİKAN PARK LAMBASI WAR BEN BUNLARDAN ALMAK ISTIYORUM NERDEN VE NASIL ALABILIRIM LUTFEN YARDIMCI OLUNUZ PM ATABILIRSENIZ COK IYI OLUR VE

CONNECT İÇİN BLOW OFF OLURMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayktrk -- 9 Şubat 2012; 21:58:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Bi karar veremedim EGR yi iptal ettireyimmi etirmeyeyimmi...

Gönül diyor hiç oynama.......

Zaten chip var araçta, iş çıkar başıma.....

Ne dersiniz arkadaşlar???

Gönlünün sesini dinle. Ege'li tabiriyle "bırak dağınık kalsın". Olanla mutlu olmaya çalış.

Ha cebindeki para rahatsız ediyorsa banka hesabımı vereyim, bana havale ediver. Gerektiği şekilde harcarım evelallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayktrk

ARKADAŞLARIM CONNECTLERIN AMERİKAN MODELLERİNDE AMERİKAN PARK LAMBASI WAR BEN BUNLARDAN ALMAK ISTIYORUM NERDEN VE NASIL ALABILIRIM LUTFEN YARDIMCI OLUNUZ PM ATABILIRSENIZ COK IYI OLUR VE

CONNECT İÇİN BLOW OFF OLURMU

Sondan başlayalım:
    Connect'e blow off yaptıranlar var. Google'dan ve google görsellerden aratırsanız görebilirsiniz. Burada yapan varsa da ben bilmiyorum. Ancak orijinali bozacak her uygulamaya karşı olduğum için Connect'in de orijinal kalması taraftarıyım. Tercih sizin.

"Amerikan Park lambası" nasıl oluyor, onu anlamadım. Aşağıdaki fotoğrafta Amerika'da satılan bir Connect var. Onda, Türkiye'de satılanlardan farklı olarak 3. park lambası kapıda değil, tavanda. Eğer onu kastediyorsanız, sanayide bir elektrikçi size yardım edebilir. Ha illa orijinal olsun derseniz, o zaman yetkili servislere uğrayın, ellerinde yoksa bile fabrikadan isterler, taktırırsınız. Ha o değilse, tarif edin, biz de öğrenelim...

• Arkadaşın bahsettiği ön tamponda köşede turuncu , arkada ise tampon eklerinde kırmızı renkte olanlardan bahsetmektedir. Yukarda eklediğim resimlerde dikkat edilirse sinyalde daha az güçle yanmaktadır. Bu uygulamada araya bir devre konularak sinyal kablosu kesilerek ve park lambasının kablosu hafiften sıyrılarak yapılıyor. Yan sinyallerde bu uygulama ile bağlana bilmekte.

Blow off ise biraz zevk, birazda yararlı olabilir. Eğer aracınızın turbo basıncı arttırılabiliyorsa onunla beraber yaptırmak daha mantıklı.

Amerikan parkla ilgili resim linki...

http://img833.imageshack.us/img833/6528/foto158.jpg

Edit : Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanMert.08 -- 9 Şubat 2012; 23:02:01 >

• 
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.