Şimdi Ara

FORD FİESTA 1.0 ECOBOOST POWERSHIFT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

İstanbul şehir içi 8-8.5, şehir dışı ise hız sınırları dahilinde 6 litre yakar. Bence bu konfor ve performanstaki benzinli bir araç için gayet makul değerler.
  • Bu aracı almanın hicbir mantığı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar
    yakıttan başka bir muhabbet dönmüyor bu forumda
    aracın donanımı, sürüşü, performansı vb. üzerine de konuşalım.
    aracı kullananlar lütfen izlenimlerini paylaşsınlar.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Konu benim 1.0 Ecoboost'un tüketimi ile ilgili gerçek (!) şehir içi değeri koymam üzerine maalesef (forum tabiriyle) trollendi.

Ayrıca 4,5 için 82 km/h gerek yok. Bana istenilen ortalama hızı söyleyin, aynı hız için 1 lt, 2 lt, 3 lt..... 15 lt dahil tüm değerleri çıkartabilirim.

Ben de İzmirliyim, ş.içi çok farklı durumlar var. Çıkarsın Karşıyaka'dan otobanı kullanarak her gün gaziemir'e gidip gelirsin, al sana kaymak gibi tüketim. Ecoboost'un tüketimine berbat diyenler benim verdiğim 21 km/h ortalama (tamamı gaziemir içi-kısa mesafe) hızda çıkarsın daha düşük tebrik edelim..

• Arkadaşlar , yakıt tüketimi aracın teknik özellikleri kadar hatta daha fazlası sürücünün sürüş karakterine bağlıdır.

Benim eşimin kullandığı makyajlı 1.5 diZel Fiesta şehir içi 5,5 lt.tüketirken ben 3,5 lt tüketebiliyorum. Ortalama hıza baktığımda 25 km civarı. Aracın tüketimi tamamen kişinin sürüş karakteriyle alakalı.

• arkadaşlar sıfır fiesta aldım fan ı açtığımda otomatikman klimada çalışıyor bunu nasıl kapatablirim
  • Şimdi şimşekleri üzerime çekmek istemem ama bu Ford Fiesta bildiğimiz fiesta 50.000 tl ye mi satılıyor bence o aracın en full paketi 45-50 bin tl etmeli fiyatlar uçmuş resmen
  • Hocam 1,4 Fiesta sahibiyim. Ama şehiriçi 7,5 altına düşüremedim ... Siz nasıl düşürdünüz hayret ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

Olmaz olmaz o kadar yakamaz diyordunuz işte kanıt.ortalama hızı gösterdikten sonra lastiklerin havasının kaç psa olduğunu mu soracaksınız?

Haydi haydi...

Aracına güveniyorsan ortalama hızı da Paylaş ? 25 km ve altı ortalama hızın altında bu araç bu tüketimi yakalarsa ben bu sektörü bırakırım kabul mü ?

Bak burada 1.0 powershift ile bende 5.5 yaktım hemde sehir ici demek ki senin Araban çöp Hemen sat onu
     FORD FİESTA 1.0 ECOBOOST POWERSHIFT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 3 Ekim 2014; 2:50:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caneryendi

arkadaşlar sıfır fiesta aldım fan ı açtığımda otomatikman klimada çalışıyor bunu nasıl kapatablirim

A/C tuşuna basın sağdaki ortadaki tuş

• Bu da benden gelsin;

Araç 1,4 otm Fiesta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 3 Ekim 2014; 8:41:06 >

• kahraman202 kullanıcısına yanıt
    1.4 eski tip şanzımanın su gibi içtiğini herkes bilir.Nette bulduğun resmi paylâsmanda bi garip :)

1.6 powershift kombinasyonu çok başka.Hem yakıtta hem performansta çok fark ediyor.Aracı kullanmak acayip zevkli.Yol tutuşta zaten b sınıfında 1. c sınıfı arabalara da kafa tutuyor.

Bende size hemen başka kullanıcı yorumlarını atayım:

Daha fazla kanıt isterseniz elimde mevcut.Ama Fanboyluk yapmıyorum.Araçta eşimin.Ben şehir dışına çıktığımızda kullanıyorum genellikle.Özellikle eşine almak isteyenler korkmasın alsın.

• quote:

1.4 eski tip şanzımanın su gibi içtiğini herkes bilir.Nette bulduğun resmi paylâsmanda bi garip :)

1.6 powershift kombinasyonu çok başka.Hem yakıtta hem performansta çok fark ediyor.Aracı kullanmak acayip zevkli.Yol tutuşta zaten b sınıfında 1. c sınıfı arabalara da kafa tutuyor.

Bende size hemen başka kullanıcı yorumlarını atayım:

Daha fazla kanıt isterseniz elimde mevcut.Ama Fanboyluk yapmıyorum.Araçta eşimin.Ben şehir dışına çıktığımızda kullanıyorum genellikle.Özellikle eşine almak isteyenler korkmasın alsın.

Nette mi buldum? Neye göre söylüyorsunuz bunu? Tavrınız hoş değil. Araç teyzemin aracı, İstanbul Bahçeşehirde.
    Şimdi özür dileyecek misiniz?

Konunun başından beri savunduğum iddiaya halen bir cevap verebilmiş değilsiniz. Kimsenin ş.içi standart değil, peki biz neden burada bu anlamsız tartışma içindeyiz?
    1.0 ecoboost'un 21 km/'da Gaziemir içi kısa mesafede aracın 3'ncü vitesi görmediği koşulda elde ettiği 7,5 lt.lik değere berbat deyip kendi aracınızın 6,4'lük değerini sundunuz. Üstelik ortalama hızınızı ve kullandığınız parkuru söylemediniz. Sizin araç aynı koşulda 7,5'ten aşağı yakacaksa tebrik ederim, sıkıntı yok.
    Ben de İzmirliyim, getiririz aynı koşulda sizin aracı deneriz, Az yakarsa benzin parası da benden, var mısınız?

Bu arada kendi aracım Focus, kardeşimin, kayınbiraderimin ve teyzemin aracı Fiesta, abimin Taransit ve hepsini bizzat ben aldırıdım. Ford markasına bu kadar aşina birisiyim.

Transit demişken,2.2 lt 155 hp.lik 2014 model ile ş.içi 6,2 lt yaktım. Ort hız 54 km/h. Ama bu değeri yakalamak için çok uğraştım, trafiğin olmadığı ve kırmızı ışığın 1-2 tane olduğu parkurda. Daha da az yakmıyor. Biraz trafik, biraz zorlasam acayip değerler çıkıyor. Herneyse, 6,2'lik değer için "Fiesta'ların tüketimi berbat, ben transit ile 6,2 lt yakıyorum" desem buraya bilgilenmek maksatlı gelenleri yanıltmış olmaz mıyım? Herşeyden önce kendimi kandırmış olurum.

Herneyse, konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum, aracınızı güzel günlerde kullanın, dediğim sizin aracı test edelim, hem tanışmış oluruz

• Keomaa K kullanıcısına yanıt
    Bu üslupta birisiyle herhangi bir konu üzerinde değil tartışmak konuşmayı bile doğru bulmuyorum. Şu aşamadan sonra cevap hakkı doğuracak şekilde bana karşı bir söylem olmasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Ort hız 21 km/h
    Ort tüketim 7,5 lt

Bizzat kullanıcı değeri. Ortalama hıza bakılırsa değer gayet guzel, aynı koşullarda dizel 1.6 araçlar 6,5 civarı yakıyor

1.0 ın değerleri bence berbat.

1.6 powershift fiesta 12 bin km deyim.şehir içi max değerim 6.4 lt.şehir dışı 5.0 lt

6.4lt ortalama şehiriçi verisi olamaz. O ortalamayı görebilmek için 4-5. vitesleri uzun uzun kullanmak gerekli. Şehiriçi tüketimi 1-2-3. vitesleri aktif kullanarak, inişli çıkışlı yollarda belli olur. 1.6 atmosferik arabada en az 9 lt yakar belirttiğim gibi kullanılırsa.

Aracın sahibi benim.yol bilgisayarının resmini atarım gerekirse.Bu arada araç otomatik vites.Şehir izmir.

Biraz araştırın interneti benim değerlerde hep.1 ton araç,büyük hacimli notor,çift kavrama harika bir şanzıman sonucu.

İstediğiniz kadar resim koyun, 1.6 PS Fiesta'nın şehir içi 6.4 yakmasına imkan yok. Çevreyoluna çıkıp veya gece 3'de sürerek, 6.4 yaktırırsanız ve buna şehir içi derseniz orası ayrı.

Zorunuza gitmesin beyler.Uzun yolda 120 yi geçmem.Şehir içi normal trafik.Klasik izmir trafiği.Sonuç 6.4 lt ortalama.

Şehiriçinin tanımını açalım.

Akşam saatinde Bornova-Karşıyaka çevre yolunda dahi trafik nasıl ağırlaşıyor biliyorsunuz ki Karşıyaka-Bostanlı-Girne Bulvarı tarafları malum.

Burada dizelin dahi tüketimi 6'lara dayanabiliyor.

6.4 yaktın ama ortalama hız ve bu ölçüm esnasında aldığın yol km. olarak kaçtı, güzergah neydi.

• 37 km ort hız.Valla şöyle diyim.Benim 1.3 dizel astra bile istanbul trafiğine girdiğinde ort 7 litreye yakın oluyordu.He ortalama hızı 20km trafiği olan bir yerde yaşıyorsanız ve genellikle yalnız seyahat ediyorsanız toplu taşıma kullanın.

Ya da motosiklet kullanın.Ben yerinizde olsam öyle yapardım.Ortalama yakıt degerleriyle kafayı bozmazdınız.Onu geçtim ort hızla coşmazdınız..O da sizin sorununuz.

İzmir'de 90 km hızı geçmez eşim.Ve işi 5 ten önce bittiği için trafiğe takılmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.