Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 yakıt tüketimi yardım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
16.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence lpg taktirma. Ufak arabada lpg pek mantikli degil bence. Bagaj ufacik zaten. Tupu takarsan simit takman lazim. Tekeride yanina aldinmi bagaj doldu. Veya normal tank koysan yine bagaj dolacak. Ya dizelini al ya da biraz daha buyuk tuplu arac al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt tüketimi 8.6 zaten.Gayet normal.
  • lpg taktırırsan pişman olursun. araban hararet yapar ve motor titreşimli çalışır ve soğukken araban zıplar,
  • Yakıt tüketimi normal ama benzin pahalı maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

Arkadaslar Merhaba . 2013 Ford Fiesta 1.4 titanium benzinli aracı var . Şuan 25.000 kmde ve yakıt. Tüketimi ortalama 24 km de 100 km / 8.9 yakıyor sizce nasıl ?

Lpg diye ısrar eden insanlara aldırmayın. Onlar bir şey yaptı diye herkesin aynı yola girmesini istiyorlar . 1.4 tdci 2012 fiesta sahibiyim , istanbul trafiğinde 6.9lt ortalama yakit tüketimi gösteriyor . Sıkışık trafik yokken 5~6 gösteriyor. Bence gayet normal yakıt tuketiminiz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak be -- 13 Nisan 2015; 4:52:16 >
  • Lpg pişmanlıktır

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Lpg pişmanlıktır

Tek pismanlik ula kafama tukurim keske daha onceden taktiraydim pismanligidir

• Normal yakmış...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi benzinli araba olursa olsun ilk 1 yıl ya da 2 yıl kronik sorunlar oluşabileceğinden servis ihtiyacı oluşabilir diye Lpg takılmayabilir ama sizin araç gibi klasik atmosferik yılların 1,4 fiesta motoruna sırf garanti için lpg taktırmayıp hem ortalama 10 bin km için lpg yerine +1500 lira benzine fazladan yakıt parası hem de en geç yıllık 400-500 lira fazladan servise bakım parası vermek mantıksız.En kaliteli malzemelerle 15-30-45 bin bakımı 150 lira tutar dışarıda.
  • kkke_3319 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bu motor bildiğim kadarıyla sorunsuz ve garantili hem de ekonomik fiyata LPG takılan motor. Ford aracın garantisi bitmesi beklenir mi hem de 5 yıl uzatılmış, direk taktırın km. sini fotoğraflayın hatta takılırken videolayın ve hayatın keyfine bakın, benzinle binilirmi araca hem de böyle nimet gibi motorlu araçta?
  • burak be kullanıcısına yanıt
    Bende aynı anda her üç araçtan da var, tdci, tüplü ve sırf benzinli. Benzinli ve tüplüden nefret ediyorum çünkü resmen parayı sokağa atıyorum hissi bırakıyor. Ama adamın parası dizele yetmiyorsa LPG en iyi çözüm...
  • bende 2013 ten beri 1.4 fiesta kullanıyorum. hiç bir yakıt fişimi atmadım geçenlerde topladım ve şu an ki benzin litre fiyatına böldüm. 31 kuruş çıktı. gösterge de 7 litreyi hiç geçmedim şehiriçi kullanım...eğer klima açmazsam şehir dışı 5.5 açarsam 6.2 civarı falan oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

hiç sorma hocam. Şu elektrikli olayı pil kirası ve kapalı otopark sorunu olmasa mantıklı gelmeye başlayacak. Tabiikide brent petrol 100-150 dolar olursa. O zaman benzinde herhalde 10 lira olur

Hocam ben bir ara bu olayı araştırmıştım pil kirası sadece Fluence Z.E. de var hibrit araç alırsanız böyle bir problem yok
  • Ayni arac bende var 7.2 yakiyor daha 9500km de. Ben ce cok yakiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli için karma değer olarak normal

eğer aracı 5-10 km kısa mesafelerde kullanıyorsanız dizel de olsa bir avantajı olmazdı, yine aynı şekilde lpg taktırmanız da pek işe yaramaz, araç lpg ye geçene kadar neredeyse gideceğiniz yere varırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

benzinli için karma değer olarak normal

eğer aracı 5-10 km kısa mesafelerde kullanıyorsanız dizel de olsa bir avantajı olmazdı, yine aynı şekilde lpg taktırmanız da pek işe yaramaz, araç lpg ye geçene kadar neredeyse gideceğiniz yere varırsınız

Sırf bu sebepten ben de 9 10 litre benzine katlanıyorum kaç senedir. Bir de aracı hem yıllık olarak az kullanmamın da etkisi var tabi bunda. Ancak hava çok soğuk değilse 1-2 kmde ısınmış oluyor benim araç. Bakalım önümüzdeki sene iş dolayısıyla aracı satma durumum var. Satmazsam da yine iş dolayısıyla uzun yol yapma durumum var. Bu durumda yıllık yapacağım kmde de artış olacağı için lpg taktırmayı düşünüyorum. Bu lpg işinde tüm kriterleri değerlendirip karar vermek gerekiyor. Konu sahibi arkadaşa da önerim budur. Oturup yılda kaç km yapılıyor araç uzun kısa ne şekilde kullanılıyor araç uzun vadede sizin isteklerinizi karşılamaya devam edebilecek konfor ve Sorunsuzlukta mı ne kadar sene sonra satılır? Bunların cevabına göre karar verilirse pişman olunmaz sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.