Şimdi Ara

Ford Focus 2013 (Seçim Konusunda Yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
47.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben olsam gidipte o parayı Ford Focus'a vermem, kendimde focus kullanıcısı olsamda O paraya temiz az kullanılmış insignia 1.6 turbo'da alınabilir, arkadaşların dediği gibi mondeo da alınabilir. Hatta bu fiyata birçok seçenek var, örneğin Golf VII bence daha iyi bir seçim olur, Focus kesinlikle bu parayı haketmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Orijinalden alıntı: *CSR

quote:

quote:

Focus o kadar pahalımı oldu ya

Bence yinede pahalı 73 bine 1.6 tdci selective(full donanım) mondeo alınabilir sıfır ayarında.

Yanlışım varsa düzeltin hemen bi ford oluşturdum mondeo Mondeo ( 4 Kapı - Yeni Selective - 1.6TDCi 115PS - 5 ileri manuel ) +Tekno Paket + Sunroof = 90.145 TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-otokoc-samsun-dan-o-km-de-2012-mondeo-1.6-dizel-115ps-select-112004542/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-1.6-tdci-selective-full-plus-full-25.000-km-de-111179464/detay

iyi olabilir ama hem uzaklar biz İstanbulda oturuyoruz oraya kim gitcek hemde 2013 model alacağız. Ama teşekkürler bilgi için bakalım sorayım bi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: [Keane]

benzinli sizi uçurur derim. Test sürüşüne çıkın bence. yakıt olayınıda düşünerek siz karar verin.Forumda aklı başında kaç kişi var da öneri verecek? okumaya acizler daha.

:D uçurur heraldede hıza meraklı değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hocam ben olsam gidipte o parayı Ford Focus'a vermem, kendimde focus kullanıcısı olsamda O paraya temiz az kullanılmış insignia 1.6 turbo'da alınabilir, arkadaşların dediği gibi mondeo da alınabilir. Hatta bu fiyata birçok seçenek var, örneğin Golf VII bence daha iyi bir seçim olur, Focus kesinlikle bu parayı haketmiyor

Mondeo bi ihtimal olabilir şunu fark ettik navigasyon yok demişler babama ford focus için, opel düşünmüyoruz, golf de küçük ve hız falanda yapmıyoruz o yüzden aile arabası olsun diye yukardada belirtmiştim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

EcoBoost ile ne fark ediyor ? 5 ileri olması ile 6 ileri olması ne fark ediyor ? Benzin/Dizel olayına ne diyorsunuz ?

dizel 90hp olanı şirket aracı olarak kullanıyorum. Eski focus ile arasında (109 HP) fark olduğu için şehir içinde ciddi sıkıntı gösteriyor , özellikle dik yokuşlarda ,

focus III dizel için dikkatimi ilk çeken nokta motorda yapılan izolasyon nedeniyle motor gürültüsündeki ciddi düşüştür. Bu fark özellikle uzun yolda 6. vitesin kullanılacağı yerlerde sessizlik adına fark yaratıyor. FOCUS II de 120 km 5 vites , te içeriye giren ses ve gürültü focus III de 140-150 6.viteste bile daha az olmakta. Seri hızlanma için HP olayı şart yoksa verilen paranın karşılığı olmamaktadır. Yakıt tüketimi 90hp focus III için focus II göre daha yüksek belki euro 5 emisyon sınırlandırmaları bu sonucu veriyordur ancak kesin olarak daha fazla yakmakta .

Sonuç focus III bende hayal kırıklığı yarattı , cüsseli kişiler için önermiyorum spor kullanıma uygun bir ergonomi yapılmış. Şehirler arası devamlı yüksek hız ve güvenli sürüşe uygun ancak onlarca kiralık aracımız içinde ,focus II kiralık araç şahsen kullanım zevki ve yakıt tüketiminde daha başarılıdır. Benzinli araç için bir şey diyemem o başka bir klasman ancak euro 5 motorlar LPG uygulamalarında sıkıntı çıkarabilmekte LPG sektörünün de kendisini yeni duruma uyarlamasını beklemek lazım.

Ecoboost teknolojik olarak ciddi fark yaratan bir uygulamadır. Zaten yakıt tasarrufu ve verimi arıtmak için yapılabilecek son noktaların zorlanarak motorda verimin artırılması için geliştirilen bir çabadır. yakında diğer motor üreticileri de benzer adımları atacaklardır ABS olayı gibi standart olabilecek bir teknolojidir. Dolayısıyla benzinli ve ecoboost arasında bir teknolojik var vardır. Ancak dizel serisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Belki bir vites koymak uzun yolda konfor ve sessizlik getirir ancak teknoloji olarak eskisine kıyasla üzerine konan ciddi bir farklılık yoktur. Ancak araç fiyatını eskisi ile karşılaştırabilecek olursanız , farkın barizliği kaçınılmazdır.

Lpg konusunda hem fikir olduk babamlarla o kadar yüksek fiyat ve motorla arası iyi değil denilince vazgeçirdim ayrıca şehir için 10.000 Km gerçekten yapmıyoruz bunu düşününce şuanlık karar benzinli almak almışkende focus 2013 almak kararına vardık gibi.

bu takdirde fiyat ve sizin beklentinize uyacak araç 125 hp benzinli seçeneğidir.

• Valla hiç böyle yorumlar tarzım değildir ama 73bine focus alsam inan herhalde bir kaç ay sabahlara kadar uyuyamam,kendimi alkole veririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

73.740 TL

Mercedes A ve Bmw 1 serisi bu fiyatlara satıldığında, herkes sayıp sövüyordu bir de.

yav he he git 72 000 tl ye al bmw mercedes ya da audi özelliklerini koy motorları koy karşılaştıralım bilmeden konuşmak kolay 73 000 liralık bu focuslardan hepsi yine 73 000 liraya alıcağın diğer bmw mercedes ve audiden iyidir
  • arkadasim focus demissiniz ama birde aile arabasi demissiniz.2013 kasa hem ici hem bagaji dar bir araba.mondeo daha iyi secenek olur bence fordda ama birde suberpb bakmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

EcoBoost ile ne fark ediyor ? 5 ileri olması ile 6 ileri olması ne fark ediyor ? Benzin/Dizel olayına ne diyorsunuz ?

dizel 90hp olanı şirket aracı olarak kullanıyorum. Eski focus ile arasında (109 HP) fark olduğu için şehir içinde ciddi sıkıntı gösteriyor , özellikle dik yokuşlarda ,

focus III dizel için dikkatimi ilk çeken nokta motorda yapılan izolasyon nedeniyle motor gürültüsündeki ciddi düşüştür. Bu fark özellikle uzun yolda 6. vitesin kullanılacağı yerlerde sessizlik adına fark yaratıyor. FOCUS II de 120 km 5 vites , te içeriye giren ses ve gürültü focus III de 140-150 6.viteste bile daha az olmakta. Seri hızlanma için HP olayı şart yoksa verilen paranın karşılığı olmamaktadır. Yakıt tüketimi 90hp focus III için focus II göre daha yüksek belki euro 5 emisyon sınırlandırmaları bu sonucu veriyordur ancak kesin olarak daha fazla yakmakta .

Sonuç focus III bende hayal kırıklığı yarattı , cüsseli kişiler için önermiyorum spor kullanıma uygun bir ergonomi yapılmış. Şehirler arası devamlı yüksek hız ve güvenli sürüşe uygun ancak onlarca kiralık aracımız içinde ,focus II kiralık araç şahsen kullanım zevki ve yakıt tüketiminde daha başarılıdır. Benzinli araç için bir şey diyemem o başka bir klasman ancak euro 5 motorlar LPG uygulamalarında sıkıntı çıkarabilmekte LPG sektörünün de kendisini yeni duruma uyarlamasını beklemek lazım.

Ecoboost teknolojik olarak ciddi fark yaratan bir uygulamadır. Zaten yakıt tasarrufu ve verimi arıtmak için yapılabilecek son noktaların zorlanarak motorda verimin artırılması için geliştirilen bir çabadır. yakında diğer motor üreticileri de benzer adımları atacaklardır ABS olayı gibi standart olabilecek bir teknolojidir. Dolayısıyla benzinli ve ecoboost arasında bir teknolojik var vardır. Ancak dizel serisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Belki bir vites koymak uzun yolda konfor ve sessizlik getirir ancak teknoloji olarak eskisine kıyasla üzerine konan ciddi bir farklılık yoktur. Ancak araç fiyatını eskisi ile karşılaştırabilecek olursanız , farkın barizliği kaçınılmazdır.

Lpg konusunda hem fikir olduk babamlarla o kadar yüksek fiyat ve motorla arası iyi değil denilince vazgeçirdim ayrıca şehir için 10.000 Km gerçekten yapmıyoruz bunu düşününce şuanlık karar benzinli almak almışkende focus 2013 almak kararına vardık gibi.

bu takdirde fiyat ve sizin beklentinize uyacak araç 125 hp benzinli seçeneğidir.

2013 modeli mart-nisanda çıkacakmış birde navigasyon yokmuş öyle demişler. Bilginiz var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

Valla hiç böyle yorumlar tarzım değildir ama 73bine focus alsam inan herhalde bir kaç ay sabahlara kadar uyuyamam,kendimi alkole veririm

zevk işte babamda içki kullanmıyo arabaya veriyo :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

arkadasim focus demissiniz ama birde aile arabasi demissiniz.2013 kasa hem ici hem bagaji dar bir araba.mondeo daha iyi secenek olur bence fordda ama birde suberpb bakmanizi tavsiye ederim

focus bizim isteklerimizi karşılıyo mondeo'yu söyledim babam pek sevmedi birde mondeo için baktığımız araç 90.000 TL
  • Fiyatlar uçmuş yine..
    1.6 ecoboost motor olan seçeneğinde sadece 6 ileri şanzıman farkı yok ecoboost motor 180 beygirlik 1.6 litre turbo benzinli motor seçeneğidir.. İleri düzeyde performans sunar ileri derken bu sınıfın standartlarına bakıldığında demek istiyorum. Eğer yakıt sıkıntınız yok ise ve performans düşkünüyseniz 180 beygirlik ecoboost motor tam size göre.. 1.6 125ps ise normal 1.6 125 beygir benzinli 5 ileri yani dizel ve ecoboost seçenekleri arasında yakıt sarfiyatı yapar performans beklentim pek yok çokta araç kullanmam zatenn benzinli seviyorum derseniz 1.6 125 beygirlik size göre.. 1.6tdci 115ps'lik motor ise dizel 6 ileri yanılmıyorsam 270nm torka sahip bir motordur.. Focus'dan daha ağır daha heybetli bir araç olan 2012 c-max 1.6tdci sahibi olarak bence performans beklentilerini karşılayan bir motor yakıtı iyi sıkıntısız bir motor.. Benim düşüncem ise bu devirde benzinli araca binilmez yani ben focus alacak olsam 1.6tdci 115ps olanını tercih ederdim..

• Bu arada aile aracı arıyorsunuz aynı git gelleri bizde yaşadık babam mondeo - c-max - kuga arasında gitti geldi ben focus dedikçe o hayır yüksek geniş istiyorum dedi... En sonunda C-Max aldık oldukça memnunuz sizi full bir C-Max mutlu eder.. Titanium X paket Otomatik park Panoramik cam tavan
    Fiyatıda sizi üzmez üstelik aynı motor seçenekleri C-Max'da da var.. Şöyle düşünüyorum yanlış anlaşılmasın yorumları okudum 70 bin lirayı focus haketmiyor gibi yorumlar yapılmış evet böyle düşünülebilir ama bana C-Max'ın fiyatını sorduklarında söylediğimde şöyle araca bakıp iyi iyi hakediyor diyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gHost. -- 25 Ocak 2013; 19:55:58 >
  • dikkatimi çeken bir nokta benzinli olarak 125ps ye bakmışsınız ecoboost olarak ise 180ps ye bakmışsınız listenin altında yine 125ps ecoboost motor seçeneği var. Şu anda 125 ps ecoboost olan motor bizim focusta var, performans olarak baya baya iyi 125ps normal benzinliden bir farkı yok. Eğer çok fazla güç merakınız yoksa 125ps ecoboost motoru öneririm.
  • bu arada yakıt performansı olarak babam hala eski arabadan gelen alışkanlıklarla arabayı yüksek devirlerde kullanıyor ve benzini içiyor motorun yeni olmasından da gelen sorunla ecoboost benzin olarak fazla yakıyor, ama ben devrine dikkat ederek kullandığım zaman yakıt baya az yakıyor onu da belirteyim kullanım şeklinize göre aslında ecoboost faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gHost.

Fiyatlar uçmuş yine..
    1.6 ecoboost motor olan seçeneğinde sadece 6 ileri şanzıman farkı yok ecoboost motor 180 beygirlik 1.6 litre turbo benzinli motor seçeneğidir.. İleri düzeyde performans sunar ileri derken bu sınıfın standartlarına bakıldığında demek istiyorum. Eğer yakıt sıkıntınız yok ise ve performans düşkünüyseniz 180 beygirlik ecoboost motor tam size göre.. 1.6 125ps ise normal 1.6 125 beygir benzinli 5 ileri yani dizel ve ecoboost seçenekleri arasında yakıt sarfiyatı yapar performans beklentim pek yok çokta araç kullanmam zatenn benzinli seviyorum derseniz 1.6 125 beygirlik size göre.. 1.6tdci 115ps'lik motor ise dizel 6 ileri yanılmıyorsam 270nm torka sahip bir motordur.. Focus'dan daha ağır daha heybetli bir araç olan 2012 c-max 1.6tdci sahibi olarak bence performans beklentilerini karşılayan bir motor yakıtı iyi sıkıntısız bir motor.. Benim düşüncem ise bu devirde benzinli araca binilmez yani ben focus alacak olsam 1.6tdci 115ps olanını tercih ederdim..

Fiyat farkı oluyo yanlış bilmiyorsam 10.000 TL fiyat farkı var dizel ve benzinli arasında babam 10.000 TL verip dizel alacağıma o parayı benzine veririm zaten çokta kullanılmıyo dedi. O yüzden benzinli biraz daha ağır basıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: aliozy

dikkatimi çeken bir nokta benzinli olarak 125ps ye bakmışsınız ecoboost olarak ise 180ps ye bakmışsınız listenin altında yine 125ps ecoboost motor seçeneği var. Şu anda 125 ps ecoboost olan motor bizim focusta var, performans olarak baya baya iyi 125ps normal benzinliden bir farkı yok. Eğer çok fazla güç merakınız yoksa 125ps ecoboost motoru öneririm.

evet ona bakmamamızın sebebi şu, 1.0i EcoBoost 125PS ---> 1.0 motor olması
  • quote:

bu arada yakıt performansı olarak babam hala eski arabadan gelen alışkanlıklarla arabayı yüksek devirlerde kullanıyor ve benzini içiyor motorun yeni olmasından da gelen sorunla ecoboost benzin olarak fazla yakıyor, ama ben devrine dikkat ederek kullandığım zaman yakıt baya az yakıyor onu da belirteyim kullanım şeklinize göre aslında ecoboost faydalı.

babamda yüksek devirde kullanmıyor. Bende artık dikkat ederim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gHost.

Bu arada aile aracı arıyorsunuz aynı git gelleri bizde yaşadık babam mondeo - c-max - kuga arasında gitti geldi ben focus dedikçe o hayır yüksek geniş istiyorum dedi... En sonunda C-Max aldık oldukça memnunuz sizi full bir C-Max mutlu eder.. Titanium X paket Otomatik park Panoramik cam tavan
    Fiyatıda sizi üzmez üstelik aynı motor seçenekleri C-Max'da da var.. Şöyle düşünüyorum yanlış anlaşılmasın yorumları okudum 70 bin lirayı focus haketmiyor gibi yorumlar yapılmış evet böyle düşünülebilir ama bana C-Max'ın fiyatını sorduklarında söylediğimde şöyle araca bakıp iyi iyi hakediyor diyorlar...

C-max dediğiniz gibi güzelmiş babama gösterdim bi bakmak lazım dedi. Bilgi için teşekkürler değerlendirmeye aldı :D

• quote:

quote:

dikkatimi çeken bir nokta benzinli olarak 125ps ye bakmışsınız ecoboost olarak ise 180ps ye bakmışsınız listenin altında yine 125ps ecoboost motor seçeneği var. Şu anda 125 ps ecoboost olan motor bizim focusta var, performans olarak baya baya iyi 125ps normal benzinliden bir farkı yok. Eğer çok fazla güç merakınız yoksa 125ps ecoboost motoru öneririm.

evet ona bakmamamızın sebebi şu, 1.0i EcoBoost 125PS ---> 1.0 motor olması

1.0 Ecoboost; 1.6 125 Hp'lik versiyondan daha iyidir, sizi daha çok memnun eder

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.