Bildirim
Ford Focus II Lpg'den Subap Yaktı...! (2. sayfa)
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: rbcntechnic
ne marka sistem takılıydı
Teleflex
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Demek ki fıat'ın motorları sağlammış.Bu zamana kadar kullandığım iki fıat motoru da lpg liydi ve tık demedi.130000 km de sattığım 1.6 benzinli palioda ve 126000 de sattığım 1.4 lpg li puntoda hiç sorun yaşamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
quote:
Orijinalden alıntı: drfree1
quote:
Şu LPG yasaklansa çok iyi olacak aslında. Hem trafik sorunu da fazlasıyla çözülür.
bence yanlis dusunyorsunuz hava cok kirli dizel arac geldi dun onume cam acamadim egsoz gazindan munkunse dizeller yasaklansin
Euro 6 dizellerin emisyonları, benzinlilerden düşük.
Dizele şart gelmesi lazım, kısmen haklısın.
10 numara yağ, kırsal motorin vs... gibi yakıtların yasaklanması ve dpf iptali veya dizel araçlara yapılan egzoz ve kat iptallerine 10-15.000TL ceza kesilmesi lazım.
Ankara'da 1.3CDTI van Corsa'lara, 1.4TDCI Van Fiesta'lara modifiye yapıp simsiyah duman attıranlar var 155 işlem yapmıyor şikayet edince.
Haklısınız bende şikayet etmiştim ne oldu bilmiyorum ama yolda yürüyenler dahil sövüyordu aracın içindekilere
-
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983
Demek ki fıat'ın motorları sağlammış.Bu zamana kadar kullandığım iki fıat motoru da lpg liydi ve tık demedi.130000 km de sattığım 1.6 benzinli palioda ve 126000 de sattığım 1.4 lpg li puntoda hiç sorun yaşamadım.
Bi orası sağlam zaten -
LPG takılı her araç belirli bir km'den sonra motor açtıracaktır. Bu, her motor her marka araç için geçerli. Hiçbir araç %100 uyumlu değildir Lpgye. Sen su içmeye alışkınsın, sana deseler artık bundan sonra su değil kola içeceksin sürekli. Belirli bir süreden sonra mideye zarar verecektir. LPG de aynı şekilde. Sen benzin için optimize edilmiş bir motora LPG takarsan %100 verim alamazsın. Eski aracımda VW Hitler motor vardı 1.4'lük atmosferik, o bile 250.000'de motor açtırdı. Geçmiş olsun tekrardan.
Subapları değişen araç eski randımanı verebilir mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 1 Aralık 2017; 14:3:43 >
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri
LPG takılı her araç belirli bir km'den sonra motor açtıracaktır. Bu, her motor her marka araç için geçerli. Hiçbir araç %100 uyumlu değildir Lpgye. Sen su içmeye alışkınsın, sana deseler artık bundan sonra su değil kola içeceksin sürekli. Belirli bir süreden sonra mideye zarar verecektir. LPG de aynı şekilde. Sen benzin için optimize edilmiş bir motora LPG takarsan %100 verim alamazsın. Eski aracımda VW Hitler motor vardı 1.4'lük atmosferik, o bile 250.000'de motor açtırdı. Geçmiş olsun tekrardan.
Doğrudan LPG ile çalışması için tasarlanmış olan, Hyundai'nin 1.0 kappa motoru var. İ10'da kullanıldı ama piyasada fazla bilinmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=VZRxfsMLV7M
-
quote:
Orijinalden alıntı: coskunserce
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri
Doğrudan LPG ile çalışması için tasarlanmış olan, Hyundai'nin 1.0 kappa motoru var. İ10'da kullanıldı ama piyasada fazla bilinmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=VZRxfsMLV7M
Bildiğin kadarıyla i10'lar fabrika çıkışı Lpgli oluyor. Eğer Civic'teki gibi değilse, ki öyle biliyorum, motor, piston, enjektör gibi parçalar yüksek ısıya dayanıklı olacak şekilde iyileştirme ve geliştirme yapılıyor diye biliyorum. Fakat sonradan dönüşüm yaptırdığımız araçlarda yanma ısısı ve yakıt karışım oranı benzine göre optimize edildiği için LPG'de verim alınamıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Şu LPG yasaklansa çok iyi olacak aslında. Hem trafik sorunu da fazlasıyla çözülür.
Eskiden mantikli yorumlar gelirdi bu hesaptan.baskasi mi elegecirdii naapti
Doğrudur. Sonradan yapılan LPG dönüşümlerinde motor ısıya dayanamıyor. Hyundai'nin Bifuel motorunda bazı parçalarda çelik kullanılmış, ısı dayanımı için. Hatta Hyundai aracın ağırlıklı olarak LPG'de kullanımını sağlık vermiş. Gösterge'de bile benzin ve lpg için 2 ayrı depo göstergesi var. LPG girişi benzin depo kapağının içinde olduğu için kapalı otopark girişlerinde sorun yok. Şehir içi kullanım için çok güzel bir araç aslında. -
lpg ye uyumlu sübaplar değil focus2 ler,3 ler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X