Şimdi Ara

FORD FOCUS III 2011 (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
12
Favori
488.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün İzmir Autoshow'da kırmızı (şeker kırmızı değil) "Spor Paket" eklenmiş Titanium+Smart paketli Focus HB. vardı. Aracın dış görünümü hakikaten "Spor" olmuş. Ben çok beğendim, keşke ben alırken de olsaydı. Fiyat sordum; 64 olduğunu müşteri temsilcisi.

Spor paketin farkları; ön ızgara, spor ön tampon altlığı (karlık), marşpiyerler, arka spor tampon, daha büyük spoiler, 215 45-17 spor jantlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx
    şu anda ti-smart ta 4 ışık var, ön kapı açacakları ve ayaklar

Sonuç olarak şu an karşılaşmış olduğum durum, LED iç ortam aydınlatması özelliğinde 5 LED ışığın iptal edildiğini çok açık ortaya koyuyor. Ayrıca bu ışık olayı benim çok sevdiğim bir özellik. Gece aracın içerisinde çok farklı bir ortam oluyor. Klima komutu neyse de bu özelliği kısmasalarmış.

daha önce 4 ışık var demiştim
    bugün biladerin arabaya iyice baktım.. 7 adet kırmızı led var

2 ayak
    2 kapı açacağı
    2 kapı iç cepleri
    1 bardaklık..

bugüne kadar cep ve bardaklık ışığını farketmediğime göre arzulayanların dediği gibi arabaya bir ambians falan kattığı yok-bence tabi.. mesela full yeni golf gibi değil yani..

• quote:

quote:

quote:

Sonuç olarak şu an karşılaşmış olduğum durum, LED iç ortam aydınlatması özelliğinde 5 LED ışığın iptal edildiğini çok açık ortaya koyuyor. Ayrıca bu ışık olayı benim çok sevdiğim bir özellik. Gece aracın içerisinde çok farklı bir ortam oluyor. Klima komutu neyse de bu özelliği kısmasalarmış.

2 ayak
    2 kapı açacağı
    2 kapı iç cepleri
    1 bardaklık..

bugüne kadar cep ve bardaklık ışığını farketmediğime göre arzulayanların dediği gibi arabaya bir ambians falan kattığı yok-bence tabi.. mesela full yeni golf gibi değil yani..

Yahu onunda derecesi var şiddetini ayarlarsın golf'de beyaz led var onun gibi olmaz tabi ikisi farklı şeyler yani.

• quote:

quote:

quote:

2 ayak
    2 kapı açacağı
    2 kapı iç cepleri
    1 bardaklık..

Bugün incelediğim Focus'un da aküsü bağlı değildi. Sayma imkanım olmadı ama tavandakilerin olmadığı belli. 4'tense 7 iyidir ama.

Dikkatimi çeken başka bir husus, direksiyonda hız sabitleyicinin simetriğinde yer alan sesli komut ve müzik sistemine komut verilen bölümün kalkmış olmasıydı.Sesli komut özelliği metal kaplama bölümün sağında yer alan yuvarlak tuş takımının ortasına alınmış. Benim araçta oradan konsolun ortasında bulunan erkandaki işlemleri yapıyordum. Peki bu durumda orta ekrana ve müzik sistemine komut verme durumu nasıl oldu, bunu da sorsaydınız.

Biraz karşık oldu, benim direksiyonun bir fotosunu ekleyeyim, daha açıklayıcı olur.

FORD FOCUS III 2011

edit:foto ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 26 Ekim 2013; 22:15:22 >

• bazı şeyler için bayilere gitmeye gerek yok buyrun sync kullanımı detayı
    Tıkla-İndir

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 ayak
    2 kapı açacağı
    2 kapı iç cepleri
    1 bardaklık..

Bugün incelediğim Focus'un da aküsü bağlı değildi. Sayma imkanım olmadı ama tavandakilerin olmadığı belli. 4'tense 7 iyidir ama.

Dikkatimi çeken başka bir husus, direksiyonda hız sabitleyicinin simetriğinde yer alan sesli komut ve müzik sistemine komut verilen bölümün kalkmış olmasıydı.Sesli komut özelliği metal kaplama bölümün sağında yer alan yuvarlak tuş takımının ortasına alınmış. Benim araçta oradan konsolun ortasında bulunan erkandaki işlemleri yapıyordum. Peki bu durumda orta ekrana ve müzik sistemine komut verme durumu nasıl oldu, bunu da sorsaydınız.

Biraz karşık oldu, benim direksiyonun bir fotosunu ekleyeyim, daha açıklayıcı olur.

FORD FOCUS III 2011

edit:foto ekleme

sizin eklediginiz resimde el freni komple siyah ama katalogta bulunan titanium modelde ust tarafinda havalandirma izgaralari ile ayni renkte titanyum rengi sanirim bir kaplama var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

bazı şeyler için bayilere gitmeye gerek yok buyrun sync kullanımı detayı
    Tıkla-İndir

Mesaj bana mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz
    sizin eklediginiz resimde el freni komple siyah ama katalogta bulunan titanium modelde ust tarafinda havalandirma izgaralari ile ayni renkte titanyum rengi sanirim bir kaplama var.

El freni dikişli deri kaplama. Ucundaki düğme dediğiniz renkte. Fotoğrafta güneş tam düğmenin olduğu yere gelmiş.
  • 1.6 tdci titaniumlarda triger kayisi kayis mi zincir mi arkadaslar birde ankarada sedan icin genis ekran yol bilgisayari ve aksesuar bulabilecegim yer var mi acaba? Carsamba gunu 1 haftaligina ankarada olacagim. tavsiyelerinize ihtiyacim var. simdiden tesekkurler.

• quote:

1.6 tdci titaniumlarda triger kayisi kayis mi zincir mi arkadaslar birde ankarada sedan icin genis ekran yol bilgisayari ve aksesuar bulabilecegim yer var mi acaba? Carsamba gunu 1 haftaligina ankarada olacagim. tavsiyelerinize ihtiyacim var. simdiden tesekkurler.

benim bildiğim tüm ford motorlarda triger kayış.. belki 6. yıl 90 bin km lerde size 1000 tl ye yakın bakım masrafı çıkarıyor kayış ama,
    çevremde edindiğim tecrübelere göre kayış daha güvenli. kayış+ilgili bakım km dahil

zincirde hiç esneme olmadığı için ya bollaşıp ses yapıyor ya kopuyor, bu da marka modele göre bollaşmada 1000-2000, supaplarda etkilenmişse 2000-4500 tl, kopması durumunda 4000-7000 tl arası masraf açıyor. bunlar servis fiyatları.

bir arkadaşın yeti sinde 1.2 tsi dsg, zincir esnedi, kavrama bozuldu..4500 tl..ki bu arıza dsg şanzımanlı-1.2 tsi motorları olan ağır arabalarda bayağı yaygın 50.000 km den sonra (yeti 1400 kg)
    Toyota Corolla, zincir kırdı servis 6000, özel servis 3000 tl masraf çıkardı..

6 yıldır kendi aracıma biniyorum, bu sürede kayışı kopanı duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Ekim 2013; 8:20:00 >

• arkadaslar aracin uzerindeki lastikler good year execute gibi biseydi sanirim 4 mevsimmis. ben continental istedim istersen takariz ama eminmisin herkes good year ister normalde dediler. 2 saat vaktim var. hangisi iyi good year 4 mevsimmi continental mi?

• atillaoguz kullanıcısına yanıt
    Iki lastiğinde tam adını verin, en azından fiyatlarına bakayım

• quote:

Iki lastiğinde tam adını verin, en azından fiyatlarına bakayım

tam adlarini bilemiyorum zaten continental markasini forumda okudugumdan duydum. bizzat gormedim. bana verecekleri aractaki good year 4 mevsim lastigi. marka olarak kiyaslandiginda hangisi iyidir

• atillaoguz kullanıcısına yanıt
    Gecmiste continental kullandım, ardından michelin'e geçtim. Michelin daha iyi gibi. Fiyat olarak, Good year effcient grip 215-55-16 biri 400 tl, continental 330-350 arası. (Hepsi burada fiyatı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 28 Ekim 2013; 11:23:44 >
  • quote:

quote:

1.6 tdci titaniumlarda triger kayisi kayis mi zincir mi arkadaslar birde ankarada sedan icin genis ekran yol bilgisayari ve aksesuar bulabilecegim yer var mi acaba? Carsamba gunu 1 haftaligina ankarada olacagim. tavsiyelerinize ihtiyacim var. simdiden tesekkurler.

benim bildiğim tüm ford motorlarda triger kayış.. belki 6. yıl 90 bin km lerde size 1000 tl ye yakın bakım masrafı çıkarıyor kayış ama,
    çevremde edindiğim tecrübelere göre kayış daha güvenli. kayış+ilgili bakım km dahil

zincirde hiç esneme olmadığı için ya bollaşıp ses yapıyor ya kopuyor, bu da marka modele göre bollaşmada 1000-2000, supaplarda etkilenmişse 2000-4500 tl, kopması durumunda 4000-7000 tl arası masraf açıyor. bunlar servis fiyatları.

bir arkadaşın yeti sinde 1.2 tsi dsg, zincir esnedi, kavrama bozuldu..4500 tl..ki bu arıza dsg şanzımanlı-1.2 tsi motorları olan ağır arabalarda bayağı yaygın 50.000 km den sonra (yeti 1400 kg)
    Toyota Corolla, zincir kırdı servis 6000, özel servis 3000 tl masraf çıkardı..

6 yıldır kendi aracıma biniyorum, bu sürede kayışı kopanı duymadım.

yok öyle değil :D
    mesela mondeo 2001 2007 kasalardaki 145 hp duratec motorlar zincirlidir. kayış masrafı yok. ama az ses yapar zincirliler

• sevgili focus kullanıcıları;çok acele yardımınıza ihtiyacım var;aracım 2002 HB ve bagaj amortisörleri bozuldu,bagaj kendiliğinden kalkmıyor artık;değiştirecem;internette yedek parça satan ford yedek parçacılarında çifti 25-45 tl arası birşey fiyat fakat servise sorduğumda tanesine 240 tl fiyat çekti!!!şimdi internetten yedek parçacılardan ucuza alıp ta sıkıntı yaşamayalım?çoluk çcuk olduğu için kafasına düşme riski falan varmıdır?acil yardım bekliyorum,saygılar
  • quote:

arkadaslar aracin uzerindeki lastikler good year execute gibi biseydi sanirim 4 mevsimmis. ben continental istedim istersen takariz ama eminmisin herkes good year ister normalde dediler. 2 saat vaktim var. hangisi iyi good year 4 mevsimmi continental mi?

exellence dır ve iyi lastiktir.. türkiye de fiyatından dolayı çekildi..4 mevsim değil, yaz lastiğidir. bizim memlekette kış lastiği alışkanlığı olmadığı için öyle atıp tutuyorlar 4 mevsim diye..

gy türkiye de duragrip(vasat), efficient grip(iyi) ve optigrip(iyi) lastiklerle satışta.
    4 mevsim olarak 4 seasons adlı lastikleri var.
  • quote:

quote:

arkadaslar aracin uzerindeki lastikler good year execute gibi biseydi sanirim 4 mevsimmis. ben continental istedim istersen takariz ama eminmisin herkes good year ister normalde dediler. 2 saat vaktim var. hangisi iyi good year 4 mevsimmi continental mi?

exellence dır ve iyi lastiktir.. türkiye de fiyatından dolayı çekildi..4 mevsim değil, yaz lastiğidir. bizim memlekette kış lastiği alışkanlığı olmadığı için öyle atıp tutuyorlar 4 mevsim diye..

gy türkiye de duragrip(vasat), efficient grip(iyi) ve optigrip(iyi) lastiklerle satışta.

lastiklerin goruntusu baya heybetli duruyor diger continental ve michelene gore. bugun arabami aldim. ilk kez dizel ve sedan araba kullaniyorum. birazcik vites gecislerinde benzinliden aliskanligim devam ediyor 3000 devri gorunce degistiriyorum. buda korkutuyor arabaya zarar verecegim diye. umarim dizele hemne alisirim.

• quote:

quote:

quote:

lastiklerin goruntusu baya heybetli duruyor diger continental ve michelene gore. bugun arabami aldim. ilk kez dizel ve sedan araba kullaniyorum. birazcik vites gecislerinde benzinliden aliskanligim devam ediyor 3000 devri gorunce degistiriyorum. buda korkutuyor arabaya zarar verecegim diye. umarim dizele hemne alisirim.

3000 devir fazla. Göstergelerin ortasındaki ekranda vites degisim uyarısı çıkmıyor mu? Uyarılara gore 1750-1800 gibi vites değiştirmek gerekiyor.

• evet cikiyor ama kucuk ekranli oldugundan pek dikkat edemiyorum. dedigim gibi benzinliden el aliskanligi ama zamanla duzelecektir sanirim. rodaj asamasinda neler yapmaliyim kac km ye kadar tavsiyelerinize ihtiyacim var simdiden tesekkurler.

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.