Şimdi Ara

FORD FOCUS III 2011 (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
12
Favori
488.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana bayi opet kartı verdiklerinde başka yerden alırsam garantili olmaz mı diye sorduğumda fişlerinizi saklayın garantili olur dedi. yani ister opet ister başka yerden alın anlaşmalı olduğundan veryoruz kartı dediler. Bu arada forumda hic konusulmamıs bizim araçlarımız için en iyi yakıt ve firma hangisidir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz
    Cok saolun sitemim size degil allah razi olsun sizden ben gibi bircok arkadasa yardimci oluyorsunuz. ama benim sorum ankaradaki arkadaslardan destek almakti olmadi. bende sasmaza gittim ordaki dukkanlarin tavsiye ettigi oto aksesuarciya gittim fiyatlari ucuk geldi. havuzlu paspasa 130 tl dedi. cam citasi ust kisma 160 tl dedi. bende alamadan geri dondum maalesef. zaten yol bilgisayar ekranini bilenede rastlamadim. bu mesaji yanlislikla pm olarak atmisim kusura bakmayin kahraman bey.

Focus alma aşamasında benden tavsiye isteyen veya tercihlerinin arasında Focus olup bilgi talep eden kişilerin hepsine gerek PM gerekse açılan konularda bolca yardımımın dokunduğunu düşünyorum. Hatta Focus aldırdığım üyeler oldu. Hem onlara hem de size iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Nerede ikamet ettiğinizi merak etim. Ford yetkili bayii/servisi yok mu? Yetkili servislerde bazı parçalar bulunuyor veya siparişle getirtiyorlar. Mesela geniş ekranı internetten sipariş edip kendiniz takabilirsiniz veya sağlam bir oto elektrikçiye vs. taktırabilirsiniz. Nasıl yapıldığını öğrenmek için Google'a birşeyler yazmanız gerekiyor. Site ismi forum kuralları gereği yasak olduğu için size PM'den yazacağım.

verdiğiniz linkteki siteyi inceledim. Ürünü alabileceğimiz yer yazıyor yarına arayacağım. 1 sene geçmiş üstünden umarım halen satılıyordur.

• quote:

bana bayi opet kartı verdiklerinde başka yerden alırsam garantili olmaz mı diye sorduğumda fişlerinizi saklayın garantili olur dedi. yani ister opet ister başka yerden alın anlaşmalı olduğundan veryoruz kartı dediler. Bu arada forumda hic konusulmamıs bizim araçlarımız için en iyi yakıt ve firma hangisidir acaba?

Yakıt güvence sistemi ile ilgili olarak Ford resmi sitesinde yazanı aynen buraya aktarıyorum;

"Yakıt Güvence Sistemi (YGS); Ford marka araç sahibi müşterilerimizin Standart Garanti ve FordGüvence süresi boyunca, yakıt sistemlerinde oluşan veya yakıt sistemi ile bağlantılı arızalarının güvence altına alınmasını amaçlayan bir sadakat programıdır. Programa dahil olmak tamamen müşterimizin sıfır araç alımıyla birlikte seçimine bağlı olup kendisine araç alımında teslim edilen Ford Club karta ait olan YGS özelliğinin OPET Çağrı merkezine(444 67 38) kayıt ettirilmesi ile birlikte başlatılabilmektedir.

Ford'unuzun size sunduğu üstün verimlilik ve performansı korumanın en önemli şartlarından biri kaliteli yakıt kullanımıdır. Düşük kaliteli yakıtın, yakıt sistemlerinde korozyona neden olduğu ve aracın ömrünü kısalttığı deneylerle kanıtlanmıştır Araç garantisi; imalat, montaj ve malzeme hatasından oluşacak herhangi bir arızaya karşı imalatçı firma tarafından verilen bir güvencedir. Bu nedenle yakıt kaynaklı arızalar imalatçı firma garantisine girmemektedir.

Yakıt Güvence Sistemi'nden Nasıl Yararlanacaksınız?
    Yakıt Güvence Sistemi'nden yararlanmak için Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmanız ve aracınız için akaryakıt alımını sürekli OPET istasyonlarından yapmanız gerekmektedir. Yakıt Güvence Sistemi'ne dahil olmak için YGS özellikli Ford Club kartınızı Opet istasyonlarında yakıt alımı yaparken kullanmanız yeterli olacaktır. Müşterimiz kartını alışveriş esnasında kullanamamış bile olsa, YGS başvurularında alımları plaka bilgisi üzerinden kontrol edilmekte ve Ford Club kartını işletemediği alımlarıda YGS başvurusunda değerlendirmeye alınmaktadır.

Kullandığınız yakıtla ilgili olduğunu düşündüğünüz konularda yetkili Ford servislerine yapacağınız başvurularda, yakıtınızı Yakıt Güvence Sistemi dahilinde sürekli Opet istasyonlarından aldığınız tespit edildiği takdirde; sorun yakıttan kaynaklanıyorsa, aracınızın uğradığı zarar "Yakıt Güvence Sistemi" kapsamında ücretsiz olarak giderilecektir."

Bu durumda sizi yanlış yönlendirmişler. Ben hep Opet'ten aldım, sehir dışına çıkmadığım zamanlarda aynı istasyon aynı pompadan aldım. Yakıtla ilgili herhangi bir sıkıntı (çekişten düşme, ses yapma vs) yasamadım. Fiş biriktirmeye gerek yok, zaten katta işleniyor bilgiler, ayrıca az da olsa puan kazanılıyor. (100tl mazota 1tl bonus)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın kasasının değişmesi veya makyajı en erken ne zaman olur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdP 10

Aracın kasasının değişmesi veya makyajı en erken ne zaman olur sizce ?

İnternette bu soruların cevabı var aslında :)
  • 2 saat once bende ankaradan umit beyden elinde son kalan buyuk tft gostergeyi taktirdim. 450 tl ye takildi. orjinal dediler ama bu aracin garantisini bozar mi ?

• quote:

2 saat once bende ankaradan umit beyden elinde son kalan buyuk tft gostergeyi taktirdim. 450 tl ye takildi. orjinal dediler ama bu aracin garantisini bozar mi ?

Hayırlı olsun. Focus almadan önce bayide inceledim. Kuga da renkli ekran vardı fakat focusta yoktu. Bence aracın albenisini çok fazla etkiliyor.
    Bu yüzden ikinci ele yöneldim ve iyiki öyle yapmısım diyorum. Renkli ekran çok hoş duruyor keyfini çıkartın
  • atillaoguz kullanıcısına yanıt
    Henüz denememekle birlikte, focuslarda zaten hareket ederken kapıların içten açılmadığını duydum, trafik dışında, dikkatlice deneyebilirsiniz.
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    Aynı araçtan var bende, tam dediğiniz devri denemedim ancak hız sabitleyici 100'de sabit iken, 1750 devir oluyor.
  • benim aracimda 1200 km oldu ve ortalama 1000 km kadarini 1850 deviri gecmeden kullandim. daha nekadar devam etmeliyim bu sekilde?

• quote:

benim aracimda 1200 km oldu ve ortalama 1000 km kadarini 1850 deviri gecmeden kullandim. daha nekadar devam etmeliyim bu sekilde?

2000 2250 ye kadar kullanabilirsiniz devri. 1850 biraz az

• quote:

benim aracimda 1200 km oldu ve ortalama 1000 km kadarini 1850 deviri gecmeden kullandim. daha nekadar devam etmeliyim bu sekilde?

Durumu rodaj boyutunda düşünüyorsanız, fazla takılmayın buna. Istediğiniz gibi kullanın.
    Sakın sürüşlerde 1250-2000 arası kullanıyorum. Performans istiyorsam devri yüksek tutuyorum. Ama gecen belirttiğiniz gibi normal sürüşler icin 3000 devir cok yüksek.
    Hatırlatayım, Yol bilgisayarindaki vites degisim uyarıları sizi 1250 - 1850/1900 devir arasında tutmaya çalışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: alifatih

Aynı araçtan var bende, tam dediğiniz devri denemedim ancak hız sabitleyici 100'de sabit iken, 1750 devir oluyor.

Ekleme yapayım, Sehir dışı limit olan 110'da 2000 devir

• bana bayi demisti ilk 3000 km 110 km gecme 3000 km den sonrada arabayi biraz zorla tabi 200 yap demiyorum ama biraz acmazsan motor sagirlasir dediler. ikilemde kaldim. su anda bile gaza hafif dokununca bir anda 160 170 goruyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 2 Kasım 2013; 10:57:13 >
    Ben alırken hiç öyle birşey söylemediler. Istediğin gibi kullan dediler. Ama arada motoru sıkıştırmak gerekir sanki. Düz yolda 2nci viteste patinaja düşüyor mu, hatta 3'ncu viteste??

• quote:

Ben alırken hiç öyle birşey söylemediler. Istediğin gibi kullan dediler. Ama arada motoru sıkıştırmak gerekir sanki. Düz yolda 2nci viteste patinaja düşüyor mu, hatta 3'ncu viteste??

Debriyaji cabuk birakiyor olabilir misiniz. Bundan onceki cdti aracimda kavrama yuksekteydi. Fakat focus cok hafif debriyaj birakinca kavriyor hemen bu yuzden 1 sn kadar debriyahda tutmak gerekiyor o seviyede. Yoksa gazda verince devir birden artiyor

• Ben olaya kavrama acisindan degil performans acısından bakmıştım :))

• quote:

Ben olaya kavrama acisindan degil performans acısından bakmıştım :))

O zaman dusurmek isterseniz dusermi bilmiyorum :) ben sakin kullanirim genelde. Bir de patinaj onleyici sistem yokmuydu bunda. Yol bilgisayarindan kapatmak lazim gelmezmi o zaman

• Ben de sakın kullanırım ama arada zorlamak lazım :) patinaj önleyici göstergelerin ortasındaki ekrandan kapanıyor. Bu asr olarak degil "çekiş kontrol" olarak geçiyor. Yani Esp'yi de kapatmış oluyoruz.
    Patinaj olayına gelirsek, çekiş kontrol kapalı olmasa dahi 2nci viteste gaza yuklenince patinaja düşer gibi olup, önleyici devreye giriyor. Cok az miktarda patinaja düşüyor. Kapatırsanız, gaza yüklendiğimizde aracın onu yolda geziyor :))

Düşük devirde kullanmadın da zararı olabilir. ilk 2 viteste 1500 devirin altında kullanılabilir.
    Diğer viteslerde max. torkun elde edildiği 1750 devir civarında kullanmanın turbo açısından da tüketim açısından da faydalı olacağını düşünüyorum.
    Yani şahsen sürüş tarzım bu şekilde. Rodaj döneminde ani fren yapmaktan, anı hızlanmalardan kaçınmak lazım.
    Üretici firmalar çok yüksek devirlere çıkmayı da tavsiye etmez.
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.