Şimdi Ara

FORD FOCUS III 2011 (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.953
Cevap
12
Favori
488.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atillaoguz

evet cikiyor ama kucuk ekranli oldugundan pek dikkat edemiyorum. dedigim gibi benzinliden el aliskanligi ama zamanla duzelecektir sanirim. rodaj asamasinda neler yapmaliyim kac km ye kadar tavsiyelerinize ihtiyacim var simdiden tesekkurler.

Bana yetkili servisin söylediği rodaj diye bir durumun söz konusu olmadığı yönündeydi. Ben özellikle ilk 1000 çok fazla zorlamadım. Ara sıra çok devirli kullandım. Ama bunu uzun sürelere yaymadım. Ama 1000 km.den sonra hiç rodaj vs. diye bir düşüncem aklımda olmadı, sürüş tarzıma da yansıttım bunu.

Daha önce söylemiş olabilirim ancak yine söylemekte fayda var. 10 bin km.den sonra özellikle ilk bakımdan sonra (15bin) yakıt tüketiminiz hissedilir derecede düşecektir.
    Benzinliden kalan alışkanlığınız olabilir, mesela kasislerden vs geçerken çok düşük hızlarda benzinli araçlarda 2nci viteste ilerliyoruz ancak dizel için bunu tavsiye etmem. Zaten 1000 devir civarında arabada titreme olur ve ekranda vites düşürme işareti çıkar. Bu tür durumlarda 1!e atmak durmundasınız. Bunu da iyi ayarlamak lazım, motor kompresyonu nedeniyle araçta öne doğru yığılma olabilir.

• Merhaba,

Ben aracımdaki SYNC özelliği ile SMS okutmayı başaramadım. Klimayı, radyoyu açıyor telefondan arama yapıyor fakat SMS okumuyor.

Bunu yapabilen var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 29 Ekim 2013; 13:56:35 >
  • arabanin kapilari icerdeyken kilitledigimde sadece disaridan acilmaya karsi kilitleniyor. en azindan arka kapilari benim kontrolumde icten kilitleme yolu yokmu? cocuk kilidi var anahtarla yapilan ama bu seferde inip acip katatmak gerekiyor koltugu. tipki cam kilidi gibi bir ayari yokmu arkadaslar. iki tane cocuk var ve yolda allah korusun kapi koluna meraklilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet cikiyor ama kucuk ekranli oldugundan pek dikkat edemiyorum. dedigim gibi benzinliden el aliskanligi ama zamanla duzelecektir sanirim. rodaj asamasinda neler yapmaliyim kac km ye kadar tavsiyelerinize ihtiyacim var simdiden tesekkurler.

rodaj yok.. ilk 2-3 bin km..hız limitlerine uyarak araba kullanırsanız. motorda dengeli ve sağlıklı aşınma olur. çok alt devir sürüp motoru titretmemekte lazım..ilk km lerde alt devirde titrer motor alışınca keser.. 1750 devir civarı sürün..ilk 3000 km...sonra 1500 lere düşürürsünüz..

motoru açacam diye basanlar, daha sonra yağ yakma sorunlarıyla uğraşabilir..
  • Öğrenirseniz bana da haber verin

Benimkinde yok diye biliyorum, sizde de mi yok acaba?
  • quote:

arabanin kapilari icerdeyken kilitledigimde sadece disaridan acilmaya karsi kilitleniyor. en azindan arka kapilari benim kontrolumde icten kilitleme yolu yokmu? cocuk kilidi var anahtarla yapilan ama bu seferde inip acip katatmak gerekiyor koltugu. tipki cam kilidi gibi bir ayari yokmu arkadaslar. iki tane cocuk var ve yolda allah korusun kapi koluna meraklilar.

Arka camları off duruma getirme özelliği sürücü kapısındaki cam açma tuşunun oradaki tuş vasıtasıyla yapılıyor ama arka kapılarda aynı işlemi yapmak için dediğiniz gibi çocuk kilitlerini aktif etmeniz lazım. Yani cam kilidi gibi yapma imkanı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Öğrenirseniz bana da haber verin

Benimkinde yok diye biliyorum, sizde de mi yok acaba?

Internetten biraz baktım,

Sanırım SYNC özelliğinin update edilmesi gerekebilir. Servislerde yapılıyor yazıyor fordun sitesinde.

Birde 15000 tdci bakımlarınız ne tuttu? Standart değiştirilen parçalar neler?
  • Formula marka motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, kontroller, motor temizliği, toplam 392 tl.

Bu motor yağı Otosan tarafından tavsiye ediliyormuş. Ilk defa duydugum bir marka. Bu yağları ilgili bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 29 Ekim 2013; 20:48:17 >
  • 2012 model titanium larda smart paket özellikleri standart olarak mı geliyordu? Çünkü 2 el ilanlarına baktığımda sony teyp olmamasına karşın otomatik park, katlanır ayna özelliklerini yazmışlar.
  • style pakette katlanir ayna ve otomatik park standart donanim. bir ust pakette smart ile geliyor.

• Bugun yeni aracimla ankaraya geldim. 105 km sabit hizla geldim. devir 1900 falandi. tuketim 4.4 ve km 750 suanda. benim aklima takilan birkac husus var.

1. full depo 750 nci km de yakit isigi yandi ama yol bilgisayari ve kadrana baktigimda 190 km gidilebilecek mesafe yaziyordu.

2. buyuksehir tecrubem hic yoktu trafik bakimindan ve aracimla daldim trafige ve haliyle dur kalk arabayi titretmeler stop ettirmeler alttan kitir kutur vurdurmali vites degisimden kaynakli sorunlar yasadim arada. Acaba daha 2 gunluk aracima zarar vermismiyimdir. normal seyler mi?

3. yakit isigi menzil 190 km gostermesine ragmen guvenemedim ilk onume gelen shelden 2. kez depo fullettim. 1. depoyu bayi yaninda shelle fulletmistim. euro dizel koydular. 2. fullememde gene shelden ama bu seferki v pover nitro diye bir yakit koydular. ilkinde bayide 50 litre yakit almisti. bugun isik yandi diye fulletince 40 litre aldi. esas sorunum ankara trafigine girdim bilgisayari sifirlayip dur kalkla 4 km geldim ve suanda parkta ama bilgisayar sapitti 100 km 13 litre falan gosteriyordu. shelden parka kadar yogun trafikte durkalkla 4 km de bu degeri aldi bir sorun mu var acaba?

4. Son olarakta ankaradayim 2-3 gun kadar. ekrani buyuk ekran ile degistirmek istiyorum. ankarada nereden ne kadara yaptirabilirim birde titanium paketin cam citasinin alti krom ust kisimlarida yaptirmak istiyorum. ankaradan ayrilmadan yaptirabilecegim yer tavsiyesi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 30 Ekim 2013; 19:43:16 >

• Arkadaslar 1 saat icinde sasmaz sanayi yada batikent sanayiye gidecegim. cam citasi icin ve havuz paspas bakmaya. ayrica kafama uyarsa ekrani buyutecegim. tavsiye edebileceginiz bir yer yok mu ankara da?

• ankarali focuscu arkadaslarin yardimseverligine hayran oldum dogrususaolun varolun okadar tavsiye verdinizki hangisine gidecegim sasirdim kaldim.

• atillaoguz kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajlarını simdi gördüm. İzmir icin tavsiyede bulunurdum ama Ankara icin yapabileceğim birşey yok.
    Bu arada, Bu konu otomobil genelde olmadıgı icin, üyeler her açılışta burayı takip etmeyebilir. Yani popüler bir konu degil. Ihtiyacı olan giriyor genellikle.
    Tavsiyede bulunayım, mesaj yazdığınızda altta haberdar et kutucuğu var, oraya Uye adını yazarsanız, yazdığınız Uye foruma girdiği anda kendisine uyarı mesajı gelecegi icin sorunuza direk cevap verebilir. Diger sorduğunuz hususlarla ilgili müsait olunca yazacağım.

• quote:

Hocam mesajlarını simdi gördüm. İzmir icin tavsiyede bulunurdum ama Ankara icin yapabileceğim birşey yok.
    Bu arada, Bu konu otomobil genelde olmadıgı icin, üyeler her açılışta burayı takip etmeyebilir. Yani popüler bir konu degil. Ihtiyacı olan giriyor genellikle.
    Tavsiyede bulunayım, mesaj yazdığınızda altta haberdar et kutucuğu var, oraya Uye adını yazarsanız, yazdığınız Uye foruma girdiği anda kendisine uyarı mesajı gelecegi icin sorunuza direk cevap verebilir. Diger sorduğunuz hususlarla ilgili müsait olunca yazacağım.

Cok saolun sitemim size degil allah razi olsun sizden ben gibi bircok arkadasa yardimci oluyorsunuz. ama benim sorum ankaradaki arkadaslardan destek almakti olmadi. bende sasmaza gittim ordaki dukkanlarin tavsiye ettigi oto aksesuarciya gittim fiyatlari ucuk geldi. havuzlu paspasa 130 tl dedi. cam citasi ust kisma 160 tl dedi. bende alamadan geri dondum maalesef. zaten yol bilgisayar ekranini bilenede rastlamadim. bu mesaji yanlislikla pm olarak atmisim kusura bakmayin kahraman bey.

• Arkadaşlar nasipse polo 6r mi satıp focus 3 styl almayı düşünüyorum ama hb çok güzel bagaj küçük ve lpg işin içine girince daha küçük sizce hb mi sedanmi ne yapmalıyım tecrube sahibi arkadaşlar bilgilendirise sevinirim

• quote:

Cok saolun sitemim size degil allah razi olsun sizden ben gibi bircok arkadasa yardimci oluyorsunuz. ama benim sorum ankaradaki arkadaslardan destek almakti olmadi. bende sasmaza gittim ordaki dukkanlarin tavsiye ettigi oto aksesuarciya gittim fiyatlari ucuk geldi. havuzlu paspasa 130 tl dedi. cam citasi ust kisma 160 tl dedi. bende alamadan geri dondum maalesef. zaten yol bilgisayar ekranini bilenede rastlamadim. bu mesaji yanlislikla pm olarak atmisim kusura bakmayin kahraman bey.

Focus alma aşamasında benden tavsiye isteyen veya tercihlerinin arasında Focus olup bilgi talep eden kişilerin hepsine gerek PM gerekse açılan konularda bolca yardımımın dokunduğunu düşünyorum. Hatta Focus aldırdığım üyeler oldu. Hem onlara hem de size iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Nerede ikamet ettiğinizi merak etim. Ford yetkili bayii/servisi yok mu? Yetkili servislerde bazı parçalar bulunuyor veya siparişle getirtiyorlar. Mesela geniş ekranı internetten sipariş edip kendiniz takabilirsiniz veya sağlam bir oto elektrikçiye vs. taktırabilirsiniz. Nasıl yapıldığını öğrenmek için Google'a birşeyler yazmanız gerekiyor. Site ismi forum kuralları gereği yasak olduğu için size PM'den yazacağım.

• quote:

........
    2. buyuksehir tecrubem hic yoktu trafik bakimindan ve aracimla daldim trafige ve haliyle dur kalk arabayi titretmeler stop ettirmeler alttan kitir kutur vurdurmali vites degisimden kaynakli sorunlar yasadim arada. Acaba daha 2 gunluk aracima zarar vermismiyimdir. normal seyler mi?
    ........

Bu yaşamış olduğunuz problem benzinliden dizele geçmenizden kaynaklanıyor. Dizel serttir, dizele alıştıktan sonra bir benzinli sürün demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. İlk aldığımda bende de ara sıra olmuştu, şu ana bir problem yaşamadım. İşyerinden bir arkadaşımda C-MAX var, her daim o şekilde sürüyor. Şanzımanda henüz bir problem yaşamadı.

quote:

......
    3. yakit isigi menzil 190 km gostermesine ragmen guvenemedim ilk onume gelen shelden 2. kez depo fullettim. 1. depoyu bayi yaninda shelle fulletmistim. euro dizel koydular. 2. fullememde gene shelden ama bu seferki v pover nitro diye bir yakit koydular. ilkinde bayide 50 litre yakit almisti. bugun isik yandi diye fulletince 40 litre aldi. esas sorunum ankara trafigine girdim bilgisayari sifirlayip dur kalkla 4 km geldim ve suanda parkta ama bilgisayar sapitti 100 km 13 litre falan gosteriyordu. shelden parka kadar yogun trafikte durkalkla 4 km de bu degeri aldi bir sorun mu var acaba?
    .......

Aracı bayiden teslim alırkenSize Opet kart vermediler mi? Ben hep Opet'ten alıyorum. Bir de 13 lt. ortalama tüketim olan sürüşteki ortalama hız ne kadar çıktı? Çok fazla takılmayın o değere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 31 Ekim 2013; 21:44:03 >

• quote:

quote:

........
    ........

Bu yaşamış olduğunuz problem benzinliden dizele geçmenizden kaynaklanıyor. Dizel serttir, dizele alıştıktan sonra bir benzinli sürün demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. İlk aldığımda bende de ara sıra olmuştu, şu ana bir problem yaşamadım. İşyerinden bir arkadaşımda C-MAX var, her daim o şekilde sürüyor. Şanzımanda henüz bir problem yaşamadı.

quote:

......
    .......

Aracı bayiden teslim alırkenSize Opet kart vermediler mi? Ben hep Opet'ten alıyorum. Bir de 13 lt. ortalama tüketim olan sürüşteki ortalama hız ne kadar çıktı? Çok fazla takılmayın o değere.

Opet kart verdiler. Ama ben Shell daha kaliteli diye düşünmüştüm. Yada BP BP den %5 indirim kartım var birde. opet kart olması neyi değiştirir birde yakıt değerlerinde? ayrıca bugün araca biner binmez sıfırladım ve ankarada İstanbul yolunda 40 km yol yaptım hız sabitleyici ile 95 km hızda ve yol bilgisayarı 100 km de 3.7 gösterdi.

• atillaoguz kullanıcısına yanıt
    Yakıtı hep Opet'ten aldığınız taktirde aracınızın yakıt ile ilgili parçaları garanti altına alınmış oluyor. 3,7 iyi bir deger, demiştim 13'e takılmayın diye. Zamanla yakıt tüketimi düşecektir. Ben 2 kez pompa-yol bilgisayarı karşılaştırması yaptım, yol bilgisayarı 0,2-0,3 lt arası az gösteriyor.

• 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.